Strategia jest jakby połączeniem różnego rodzaju systemów (ciągi, progresje) i jako taka jest tylko formą ich usystematyzowania. Jest zaprezentowana tak, aby każdy indywidualnie mógł wybrać odpowiednią dla swojego temperamentu i umiejętności dowolną opcję.
Ja założyłem sobie zagranie 20 poziomów. Każdy z poziomów kończy się przy maksymalnie 5-tym lub, w przypadku nietrafienia typu/kuponu, na dowolnym etapie. Dla celów reprezentatywnych przyjąłem kwotę startową 100 PLN przy 20% wkładzie na pierwszy zakład na kolejnych Poziomach. Odpowiednie stawki wyliczane są już przez Excela.
Z każdego etapu pewna część kwoty pieniędzy "wraca" do banku, tak aby minimalizować stratę przy nietrafieniu któregoś z etapów, część przechodzi na kolejny zakład. Z mojego doświadczenia przy tego typu graniu zakładów wynika, że bankować najlepiej 25-35% a na kolejny etap przeznaczać 65-75% kwoty. Jest to oczywiście zależne od kursów jakie zamierzamy grać jak i skuteczności trafianych typów.
Dla łatwiejszego zrozumienia zamieściłem plik Excela, w którym sami indywidualnie możemy dobrać odpowiednią dla Siebie kwotę startową, procent kwoty przeznaczony na pierwszy zakład, kwotę bankowaną itp. Jako użytkownicy tego pliku obracamy się w obrębie zakolorowanych pól i tam ustalamy co i ile chcemy zagrać. Komputer ułatwia nam tylko podjęcie decyzji eliminując emocje. Przed rozpoczęciem grania w realu przy zastosowaniu powyższej strategi proponuję na "sucho" przetestować 2-3 poziomy i na podstawie własnego odczucia dobrać odpowiednie dla siebie stawki.
Życzę samych
PS.
Żaden program, strategia czy "złote środki" nie zastąpią dobrego typowania a jedynie ułatwiają podjęcie decyzji.