Godz: 04:00
Spotkanie Portland-Dallas Mavericks
Typ: Portland -8.5 punkta
Kurs 2.20
Buk
Analiza: Na jutro postawiłem na wygraną zespołu Portland, który już zdołał zanotować 3 kolejne porażki z rzędu, ogólnie z ostatnich 8 poprzednich spotkań przegrał aż 7 krotnie, a jedyną wygraną było pokonanie na własnym obiekcie ekipy Oklahomy , widać więc od razu gdzie zespołowi z Portland gra się najlepiej, teraz znów przed nimi spotkanie we własnej hali i są oni według mnie zdecydowanym faworytem do dopisania sobie kompletu punktów w starciu z zespołem Dallas Mavericks , który na wyjazdach gra po prostu beznadziejnie, przegrał wszystkie ostatnie 10 spotkań myślę że w tym meczu również będzie im niezwykle ciężko żeby przerwać tą niechlubną passę , tym bardziej iż poprzednie spotkania pomiędzy tymi ekipami właśnie na terenie tych pierwszych pokazują iż Portland z ostatnich 4 spotkań zanotowały 3 wygrane oraz 1 remis . W konferencji zachodniej ekipa gospodarzy plasuję się na 6 pozycji natomiast goście są dopiero na 12 miejscu. Myślę że Portland spokojnie wygra kilkoma punktami do tego zaryzykowałbym zagrać na over w przypadku ekipy gospodarzy, bowiem goście pewnie jak to ostatnio mieli w zwyczaju wielu punktów rzucić nie zdołają.