biatlon, indywidualny kobiet, 14.02.2014 15:00
Wierer - Oberhofer 1 1.78
Jak już pisałem przy okazji biegu pościgowego. Statystyki strzeleckie zdecydowanie są po stronie Wierer, która nalezy do dobrych biatlonistek w tym elemencie. Oberhofer nadal według mnie jedzie tu na farcie. Biegowo Wierer jest tylko delikatnie gorsza od swojej rodaczki, o wszystkim zdecyduje strzelnica. Wierer strzela na poziomie 87,7% a Oberhofer 80,1%
Soukalova - Makarainen 1 1.47
Gabi zdarzyło sie fatalne strzelanie w pozycji leżącej, ale od tego czasu spisuje się w strzelaniu tak jak przez cały sezon, czyli fenomenalnie, do tego biegowo w czołówce, powinna walczyć o zwycięstwo, zwłaszcza, że wygrała w tym sezonie oba biegi indywidualne w ramach Pucharu Świata. Makarainen zbyt niestabilna na strzelnicy by walczyc o medale, myślę, że może mieć 3-4 karne minuty.
Oberhofer - Vita Semerenko 2 1.47
Jak już pisałem, Oberhofer tutaj dwa dobre starty ale ogólnie jest przeciętna, w sezonie strzela na poziomie 80,1% gdy Vita jest w ścisłej czołówce, dziś nie będzie takiej presji jak w poscigowym, kiedy to startowała w czubie i stąd uważam jej słabszy występ. Ma 92,8% na strzelnicy w tym sezonie, będzie się liczyć jeśli pobiegnie poprawnie.
Vitkova - Romanova 1 1.67
Czeszka Vitkova to bardzo dobra biatlonistka w elemencie strzeleckim, jej średnia to prawie 90%. Ma bardzo dobry sezon, stabilne, dobre wyniki i wysoka pozycja w Pucharze Świata. Romanova też dobrze 90% ale jak na Rosjan przystało w biegu indywidualnym pewnie nie będa sie liczyć, a do tego Romanova biegowo wygląda bardzo słabo.
Pidrushna - Vitkova 2 1.78
Czeszka Vitkova to bardzo dobra biatlonistka w elemencie strzeleckim, jej średnia to prawie 90%. Ma bardzo dobry sezon, stabilne, dobre wyniki i wysoka pozycja w Pucharze Świata. Pidrushna znana jest z dobrego strzelania, ale coś mi się wydaje, że nie trafiła z formą na impreze docelową. Z typów, które podałem ten wydaje się najtrudniejszy, ale patrzę na formę i ta jest po stronie Czeszki. Ukrainka na strzelnicy ma 87.8% w tym sezonie.