Co W Trawie Piszczy ?

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
mlekorient
#Weteran
#Weteran

Co W Trawie Piszczy ?

Post autor: mlekorient » 01-01-2016, 13:08

:?: Hej, Nowy Rok nowe wyzwania. Zakładam ten dziennik z myślą o regularnym pisaniu analiz i opisywania moich spostrzeżeń. Mam nadzieje ze uda mi sie wytrwać przynajmniej do końca sezonu.

Na dziś dwa typy z Championship, a później opisze krótko zeszły rok w Premiership i podam typy na jutro .

QPR - Hull
Typ- QPR 0,+0,5 HA
Kurs- 1.74
:marathon:
2/10

QPR było widziane przez wielu jako zespól z grona faworytów do awansu. Boisko szybko zweryfikowało forme londyńczyków i tak zajmuja 15-te miejsce w tabeli z 30 pkt na koncie. Qpr duzo remisuje, szczegolnie u siebie gdzie ma bilans 4-7-1 (20-14). Dziś w kadrze meczowej zabraknie najlepszego strzelca Charlie Austin 16/10 oraz obrońcy Perch 17/0.
Hull na miejscu 3-im radzi sobie dużo lepiej w lidze, tylko 4 pkt straty do prowadzącej dwójki. Hull swoją wysoką lokate zawdzięcza dobrej grze na włanym stadionie, gdzie zdobyli 29 z 44 punktów. NA wyjeździe tylko 15 pkt i bilans 4-3-5 (12-11), do tego dochodzą osłabienia w lini obrony. Dziś nie zagraja dwaj doświadczeni obrońcy : Dawson 18/1 i Bruce 7/1 oraz występ lewego obrońcy Robertsona 21/1 stoi pod znakiem zapytania. Ostatnie cztery mecze na wyjeździe zespól Hull przegrał i jeżeli porażke z Man City w pucharze można w pełni zrozumiec to późniejsze trzy porażki z rzędu z Leeds, Rotherham i Preston drużynie która walczy o awans poprostu nie przystoi. Warto dodac ze od grudnia trenerem QPR jest Jimmy Floyd Hasselbaink, niektórzy pewnie go kojarzą ;) . W poprzednim klubie zrobił swietna prace z Burton Albion awansowal do LEague One i uplasowal ten zespoł w czubie tabeli w tym sezonie.
Według mnie kursy wystawione zabradzo w strone Hull, które na wyjeździe gra słabo i tutaj widze szanse na przebudzenie londyńczyków.

Brighton - Wolves
Typ- BTTS
Kurs- 1.90
2/10

W drugim dzisiejszym meczu gram btts, w necie mozna znaleść duzo typow na Wolves powód ? absencje w druzynie gospodarzy. Brighton dzis bez : Bong 13/0, Hünemeier 15/0, Rosenior 16/0( wszyscy obrońcy), March 16/3, Lualua 7/3 (obaj pomocnicy) i La Parra 6/2, Baldock 15/2 do tego pod znakiem zapytania stoi wystep innego z obrońców Greer 18/0. Od 5 grudnia bez zwyciestwa choć wciąż w czubie tabeli, miejsce czwarte i 44 pkt jk Hull. U siebie 8-2-2 (15-11), ale seria dwóch porażek z rzędu.
Wilki na miejscu 11-ym i 31 pkt na koncie. W zespole apewne dobre nastroje po dwóch wygranych z rzędu, jednak grjąc na wyjeździe druzyna z Wolverhampton traci duzo goli, bilans 5-2-5 (18-18). Dziś zabraknie pierwszego bramkarza MArtineza 13/0 oraz obrońcy Hause 13/0, niepewny gry jest pomocnik Price 13/0.
Według mnie w tym meczu zobaczymy bramki z obu stron.

To na tyle ... teraz.
Ostatnio zmieniony 01-01-2016, 14:55 przez mlekorient, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
zduluuu

Post autor: zduluuu » 01-01-2016, 13:13

Wytrwałości no i zieloności. Będę zaglądał.
There is only one way to become champion! Never fu**ing lose !

Awatar użytkownika
mlekorient
#Weteran
#Weteran

Post autor: mlekorient » 01-01-2016, 16:19

Obrazek

Ci dwaj panowie doprowadzili Leicester do pierwszego miejsca Pemiership. Strzelili 28 z 33 goli dla L'ster. :!: . Czy władzą klubu uda sie ich zatrzymać :?: W lidze jest kilka zespołów które już ostrzą sobie zęby na dwa objawienia beniaminka Premiership. Man U czy Chelsea nie spełniają oczekiwań postawionych przed sezonem i obie druzyny potrzebują wzmocnienia w lini ataku, gdzie Vardy wygląda swietnie. Arsenal wszedł na dobre obroty w ostatnim czasie jednak jezeli kontuzje nie przestaną ich nękać to wraz z powrotem LM przyjdzie spadek formy. LVG siedzi na gorącym krześle podobnie jak Hiddink i jutrzejsza kolejka moze byc ostatnią dla obu panów.

C.D.N.

Awatar użytkownika
mlekorient
#Weteran
#Weteran

Post autor: mlekorient » 01-01-2016, 17:30

Arsenal + Leicester DNB + Atl Madryt
AKO=2.19
:bet365-brak-polskiej-licencji!:
6/10

Na jutro taki tripel wymyśliłem.
Arsenal jak już wspominałem w gazie, do gry wraca Flamini którego zabrakło w ostatnim wygranym meczu. Nadal niezdolny do gry jest Alexis Sanchez, który według nowych doniesień będzie gotów na spotkanie w FA Cup 9-go stycznia z Sunderlandem. Jack Wilshere , Mikel Arteta , Francis Coquelin, Danny Welbeck, Santi Cazorla oraz Tomas Rosicky są kontuzjiowani. Ich rywalem jest Newcastle które ostatnio formą nie imponuje, tylko punkt w ostatnich trzech meczach i to z Aston Villa a teraz dwie porażki z rzedu i zanosi sie na trzecią. Długa lista kontuzjowanych : Rolando Aarons, Emmanuel Riviere, Tim Krul , Mike Williamson, Steven Taylor, Massadio Haidara, Gabriel Obertan oraz Papiss Cisse, do tego bramkarz Elliot i pomocnik Anita są niepewni wystepu. Bilans gier wyjazdowych 2-1-6 (5-20).
L'ester wraz Arsenalem lideruje w PL i mecz z Bournemouth musza wygrać. Kadra na ten mecz prawie w komplecie brakuje tylko Schlupp'a. Vardy i Mahrez gotowi a z drugiej strony również beniaminek ale który raczej bedzie walczyl o utrzymanie, narazie trzy punkty nad strefą. Wciąż bez Calluma Wilsona 7/5.
I na końcu Atletico gra z Levante ostatnią drużyną Premiera Division. Widziałem ostatni mecz Atletico i myśle że z łatwością poradzą sobie z czerwoną latarnią.
Potem dodam jeszcze min 1 typ.

Awatar użytkownika
mlekorient
#Weteran
#Weteran

Post autor: mlekorient » 01-01-2016, 22:23

:minus: :minus:

Brisbane Roar -1 HA
@1.77
5/10

Awatar użytkownika
mlekorient
#Weteran
#Weteran

Post autor: mlekorient » 02-01-2016, 22:26

Brisbane Roar -1 HA :zwrot:
@1.77
5/10

Arsenal :plus: + Leicester DNB :zwrot: + Atl Madryt :plus:
AKO=2.19 --> 1.54 :plus:
6/10

Coruxo - Santander
Typ- Coruxo 0 AH
Kurs-1.78
2/10

TRzecia liga hiszpańska grupa 1. Coruxo na miejscu 11-ym w tabeli z dorobkiem 25 punktów. U siebie 5-0-3 (23-11). Jutro wystąpią bez : Lamas 3/1 pomocnik.
Ich przeciwnicy maja 8 punktów wiecej i zajmują 2 lokate. Na wyjeździe 4-3-2 (12-10). Jutro jednak w składzie zabraknie kilku ważnych graczy : Dioni 17/7 (najlepszy strzelec), Artiles 11/3 nap, Rodriguez 18/3 pom,Pena 11/3, oraz obrońcy Alvarez 11/0, Francis 14/0, San Emeterio 7/0, Fede 14/1. Dodam że Rodriguez ( który pauzuje za czerwoną kartke), Arlites, Francis oraz Dioni grali w poprzednim meczu.

Granada - Sevilla
Typ- Sevilla
Kurs-1.88
4/10

Coż Granada w strefie spadkowej po 17 kolejkach tylko 14 punktow. U siebie najgorzej w lidze 1-2-5 (6-15), jutro bez : obrońcy Lopes 11/0, Babin 12/2, Biraghi 16/0, pomocnik Piti 8/2, napastnicy Bifouma 7/0 i Lopes 7/0.
Sevilla po słabym starcie wraca na właściwy tor, lecz gra na wyjazdach pozostawia wiele do życzenia 0-5-3 (4-9). Jutro bez nowych ubytków w składzie za to z szansą na pierwsze zwyciestwo w tym sezonie na boisku gosci.

Awatar użytkownika
mlekorient
#Weteran
#Weteran

Post autor: mlekorient » 05-01-2016, 20:31

Coruxo - Santander
Typ- Coruxo 0 AH :plus:
Kurs-1.78
2/10

Granada - Sevilla
Typ- Sevilla :minus:
Kurs-1.88
4/10

Stoke - Liverpool
Typ- Stoke 0 AH
Kurs-2.22
5/10

Kurs jak ta lala, składy :
STOKE:
J. Butland - E. Pieters, G. Johnson, R. Shawcross, P. Wollscheid - G. Cameron, I. Afellay, G. Whelan, M. Arnautović, X. Shaqiri - Bojan
LIVERPOOL:
S. Mignolet - K. Touré, D. Lovren, N. Clyne, Alberto Moreno - Lucas Leiva, J. Allen, E. Can - Philippe Coutinho, A. Lallana , Roberto Firmino
Toure z Loveren na środku obrony ? jak dla mnie po za stałymi fragmentami to strasznie wolny środek, ani Lucas ani Allen nie grają nic specjalnego. Stoke mimo ostatniej porażki zaczeło grać fajną piłke, do tego zagra Cameron który odwołał sie od czerwonej kartki i dziś jest w pierwszej "11".
Taki kurs na Stoke to prezent i warto spróbować, jednak trzeba pamietać ze to półfinały i grają dwa mecze.

Awatar użytkownika
zdziwiony1
-#VIP
-#VIP

Post autor: zdziwiony1 » 05-01-2016, 20:33

mleko, sorki, ja stawiałem na Stoke, więc nie wejdzie ... :P
...

Awatar użytkownika
mlekorient
#Weteran
#Weteran

Post autor: mlekorient » 06-01-2016, 12:51

Tak też coś czułem Wujek :lol:
#
A tak na poważnie to grali piach, taki piach że po pierwszej połowie włączyłem Polskę w siatkę i nie żałuje. Stoke jak sparaliżowne, niedokładność biła w oczy, a Bojana to ja bym zmienił po 20 minutach, skoro jedyne co robił to chodził po boisku. Arnautovic to chyba jedyny piłkarz Stoke który wczoraj chciał coś pokazać, no jeszcze Showcross.
#
Eleven, ktoś kto ogląda lige hiszpańską lub inną którą wykupiła ta stacja może wypowie sie coś wiecej na ich temat. Ja odnosze wrażenie że komentarz na tej stacji jest na niskim poziomie, jak słysze że drużyny angielskie walczą o LE to mam ochote zmienić kanał. Ogólnie wygląda to na wyciąganie z kieszeni abonenta kolejnych złotówek. Te ligi które do tej pory oglądaliśmy na Canal + teraz są dostępne na tej samej platformie ale na kanałach Eleven i Eleven Sport za które trzeba płacić dodatkowo. Ja na szczeście zostaje z Canal + i Premier League.
#
Zidane na trenera Realu :!: Dla mnie zaskoczenie że Florentino zgodził sie na tak niedoświadczonego na stanowisku trenerskim algierczyka ( bo wiecie że Zidane to nie francuz, prawda ? ). Wcześniej prowadził drugą drużyne Realu bez sukcesów. Tak naprawde nie wiadomo jak poradzi sobie w szatni z piłkarzami a kilka ananasów w druzynie. Ja osobiście życze mu jak najlepiej, bo piłkarzem jak dla mnie był śwetnym i jezeli uda mu sie przełożyć to na gre Realu może być ciekawie. Z drugiej strony Perez juz pewnie ma na boku dwóch innych trenerów wrazie W. Do tego w La Liga Barce może chyba powstrzymać jakaś plaga kontuzji, ich atak ma taką siłe rażenia że tylko obrona Espanyolu może ich powstrzymac ;) .
#
Podobna sytuacja moze miec miejsce w Manchesterze United, bo w City wiadomo że bedzie Pep po sezonie. W United mówia że jeżeli LVG nie przytrafi sie kolejna seria bez zwyciestwa to może spać spkojnie... gówno prawda jeszcze jedna wpadka, max dwie i nara. Kto za niego ? Giggs ? :lol: Ten to ma zero doświadczenia na ławce trenerski, z tego co widzę to jest tam przez znajomości a nie umiejętności. Możecie teraz sie nie zgodzic czy wysmiac mnie, ale ponad 3 lata na wyspach pokazały mi jak wiele tutaj znaczą znajomości i to już na najniższym szczeblu. O tym czy mam racje możecie sie przekonać czytając książkę Ferguson'a. Ja jako kibic Man U jestem zażenowany ruchami transferowymi i chciałbym żeby w końcu sprowadzili kogoś do gry od zaraz.
#
A propos książek kończe czytać książke "Agent", polecam każdemu pokazuje jak brudny jest futbol a to i tak myśle że jest kroplą w morzu przekrętów.
#
Legia ponoć rozważa powrót Radovicia - jak to by powiedział Max Kolonko - moja ocena sytuacji jest taka : Wypier ... . On zostawił drużyne w bardzo ważnym momencie bo myślał o wlasnym interesie, niech Legia zrobi to samo teraz, formy lepszej tam napewno nie zlapal wręcz przeciwnie a lata lecą. Lepiej zainwestowac w kolejnego Nikolicia byle nie kolejnego Dyego. A propos gdziesz czytalem ostatnio ze ten Dyego to bardzo przyszłościowy zawodnik , no ciekawe czas pokaze.
#
A na koniec fajne dupeczki, bo fajne dupeczki zawsze są fajne ;) :twisted:
Obrazek

Awatar użytkownika
mlekorient
#Weteran
#Weteran

Post autor: mlekorient » 06-01-2016, 14:22

Trypel na szybko :
Milan + Sassuolo + Valencja
AKO=3.69
2/10

Awatar użytkownika
mql1985
-#blogermiesiaca
-#blogermiesiaca

Post autor: mql1985 » 06-01-2016, 16:10

mlekorient pisze:Eleven, ktoś kto ogląda lige hiszpańską lub inną którą wykupiła ta stacja może wypowie sie coś wiecej na ich temat. Ja odnosze wrażenie że komentarz na tej stacji jest na niskim poziomie...
:yes: W pełni się zgadzam. Wydaje mi się, że nie ma z ich strony dużego przygotowania do każdego meczu - tak na zasadzie "zawsze coś tam powiem". Nie tyczy się to wszystkich, ale czasami mam ochotę włączyć kanał z hiszpańskim komentarzem i podwoić emocje :lol:

Awatar użytkownika
mlekorient
#Weteran
#Weteran

Post autor: mlekorient » 07-01-2016, 12:31

Welinghton - Brisbane
Typ- Brisbane
Kurs-1.93
4/10

Mecz dopiero w niedziele, ale pogralem juz dzisiaj. Goscie to lider tabeli. Gospodarze na miejscu 6-ym i przwie polowe punktow rywala do tego wiele nieobecnosci : Bonevacia 13/3, Krishna 13/6, Rdriguz13/0, Sigmund 8/0, Muscat13/1, Fenton 10/0 , Rufer4/0. Do tego forma slaba tylko punkt w ostatnich 4 meczach.

Awatar użytkownika
mlekorient
#Weteran
#Weteran

Post autor: mlekorient » 07-01-2016, 16:58

O to ranking 100 najdroższych piłkarzy stworzony przez Międzynarodowe Centrum Studiów Sportowych (CIES).
Zestawienie przedstawia 100 najdroższych zawodników z pięciu najsilniejszych lig w Europie. Wyliczenia były dokonywane na podstawie specjalnego algorytmu, a wpływ na wyniki miały nie tylko ich statystyki, ale także wiek, pozycja na boisku, długość kontraktu, rezultaty zespołu oraz poziom reprezentacji.
Obrazek

Są to szacunkowe kwoty, jednak niektóre mogą wydawać się dziwne. Na czele nie kto inny jak Messi - 250 mln Euro, bije o 100 mln miejsce drugie gdzie znajduje sie Neymar- 152 mln. Trzeci jest Eden Hazard - 130 mln, a czwarty Crystiano 114 mln. CR7 pewnie płacze że tak niską go wyceniają, nawet nie połowe Messiego. A propos Barcy to atak NSM jest wart 489,7 mln, dla porównania atak Realu CBB tylko 227,9 mln. I chyba ta wartość pokazuje różnice miedzy tymi zespołami w tym sezonie.
Wysoko zestawieni zostali Kane (5) i Sterling, (6) oraz Griezmann (7), z racji na młody wiek. Jednak jest kilka pozycji które mnie osobiści dziwią np. Isco za 62 mln :shock: , albo Kroos prawie 56 mln, czy Busquets 50 mln. Courtois 47 a De Gea 37,8 no tutaj zdecydowanie polecieli z fantazją. Reus wart tylko 33.8 mln, wiecej od niego są ponoc warci : Mustafi, Dier, czy Blind i wielu innych którzy Reusowi mogli by buty nosić. Wiem że graja na innych pozycjach dlatego właśnie moje zdziwienie że ofensywny, bramkostrzelny piłkarz nie tak stary i grajacy w jeden z najlepszej reprezentacji swiata jest tak nisko ceniony.

To na tyle puki co odemnie, a Wam co nie pasuje lub własnie pasuje w tym rankingu :?: Kogoś brakuje :?:

Awatar użytkownika
mlekorient
#Weteran
#Weteran

Post autor: mlekorient » 07-01-2016, 17:57

Wigan - Gilingham
Typ- Wigan
Kurs-1.95
3/10

H2H -- > http://www.betexplorer.com/soccer/engla ... /dONVILud/

Jeden sezon nie pasuje, ja jednak spróbuje.

Awatar użytkownika
mlekorient
#Weteran
#Weteran

Post autor: mlekorient » 07-01-2016, 23:44

Wigan - Gilingham
Typ- Wigan :plus:
Kurs-1.95
3/10
i do tego ht/ft pograli :D

Awatar użytkownika
nero10
#Weteran
#Weteran

Post autor: nero10 » 08-01-2016, 07:59

mlekorient pisze:To na tyle puki co odemnie, a Wam co nie pasuje lub własnie pasuje w tym rankingu :?: Kogoś brakuje :?:
:minus: Jak dla mnie 150 baniek za Naymara to jakiś kosmos. To, że chłop strzelił parę bramek pod nieobecność Messiego nie robi z niego boga futbolu. Nie jestem zwolennikiem jego talentu. Uważam wręcz, że jest promowany na siłę. Robią z niego gwiazdkę odkąd pamiętam. Na mistrzostwach świata jakoś specjalnie nie błyszczał. W Barcelonie, gdzie cały zespół jest równy i mają wielka przewagę nad każdą inną ekipą (nie tylko w Hiszpanii) strzelenie tych paru bramek nie jest wielkim wyczynem.

:plus: Zauważyłem też wysoką wartość mojego ulubieńca Memphisa Depay. Kupiony przez ManU za 29 milionów tutaj wyceniany jest na 49. Gość może nie jest wysoki, ale co ma szybkość, zwinność i technikę to głowa mała. Oglądałem go jeszcze jak grał w PSV. Tylko dzięki niemu ekipa z Eindhoven zdobyła mistrza w ostatnim sezonie. Ciągnął ich niemiłosiernie. Warto na niego zwrócić uwagę, bo ma dopiero niecałe 22 lata i jeszcze się sporo rozwinie.

Awatar użytkownika
mlekorient
#Weteran
#Weteran

Post autor: mlekorient » 12-01-2016, 14:14

Dzieki za komentarz nero , ja uważam że ta cena nie jest zbyt wygórowana za Neymara. On jest 4 lata młodszy od swoich kolegów z ataku, wiec i koszulek oraz reklam z nim pójdzie duzo wiecej ;) . Już bodajże nie bedzie Messiego na okładce Fify, wiec teraz chyba czas na Neymara. Co do Depaya to narazie nie pokazuje za dużo, ale napewno ma potecjał zobaczymy może w końcu jego talent odpali.

Od ostatniego wpisu mineło 5 dni, wiec jest o czym pisać.

Messi piłkarzem roku - WOW, ktoś był zakoczony :?:

* * *

Ekstraklasa.
Ważniejsze rzeczy dzieją sie u nas w kraju. Legia kupiła Hamalainena, co w sumie jest logiczne dla władz z Ł3. Podpisują kontrakt z piłkarzem wolnym, "z papierami na dłoni". Nie trzeba sie dogadywać z działaczami innego klubu tylko dajemy piłkarzowi ile chce i wszystko. Dziwne w tym wszystkim jest to że piłkarz przychodzi z Lecha Poznań. Legia w ostatnich sezonach nie wykupowała gwiazd od ligowych rywali. Takie taktyki nawet jeśli były to lata temu. A teraz nagle dogadują się z finem. Możliwe że dogadali się dużo wcześniej i dlatego Lechowi nie udało sie przedłużyć umowy, nie mieli tyle kasy ale niechcieli wyłożyć. Fin ma 29 lat wiec mam nadzieje ze przez nastepne 2-3 sezony kontuzje beda go omijały a on swoja grą będzie pomagał LEgii w osiąganiu sukcesów.
Oprócz fina przyszli jeszcze Borysiuk i Jędrzejczyk. Ariel ma dopiero 24 lata, po przygodach w innych klubach wraca do Legii, w Lechii miewał upadki i wzloty jednak ja głównie pamietam go z bardzo ostrej gry i czestego oglądania kartek. Drugi jest Jędza wzmocnienie w obronia gdzie brakuje zmiennika dla Brzyskiego i większej rywalizacji w środku. Jednak smaczku całej sprawie dodaje osoba Mariusza Piekarczyka ( byłego piłkarza Legii), znany polski agent piłkarski reprezentuje interesy wszystkich trzech panów Czerczeszow- Jędrzejczyk-Borysiuk. ;)
Legia kupiła również młodzież, ale i tak raczej zostanie wypożyczona bo z wprowadzaniem młodzież do składu jest słabo.

Lechia chce miec duet braci Paixão, Marco już jest a Flavio będzie od nowego sezony po półrocznej grze w klubie "kokosa" Śląsku Wrocław. Nowym trenerem Lechii został Piotr Nowak.

Do Wisły wraca Małecki :lol: i przychodzi Ondrasek, Jedrisek strzela w Cracovii to i może Ondrasek odpali.

* * *

Transfery.
Thiago Cionek w Palermo, teraz Nawałka będzie miał sie jak bronić przed pytaniami o jego powołanie. Dla mnie słaby gracz i powoływany po znajomości a nie za umiejętności.

Bournemouth zbroi sie na walke o utrzymaniew PL. Po zakupie najdroższego zawodnika w histori klubu Afobe 10 mln £, przyszedł czas na Grabbana z Norwich. Grabban to były zawodnik Bournemouth który w sezonie 13/14 na boiskach Championship strzelił 22 gole. Teraz po 1,5 roku pobytu w Norwich wraca na stare śmieci. Wracając do Afobe to był piłkarz Arsenalu, który bez skutku próbował zaistnieć w drużynie Wengera, był wypożyczany do wielu klubów. W końcu wykupiony przez Wolves zdobywając jak dotąd 9 goli na zaplaczu PL zwrócił uwage działaczy Bournemouth. Dodam że władze Wolves wydały na Afobe 2 mln £.

Z walki o utrzymanie nie rezygnuje Newcastle, wczoraj zostałpotwierdzony transfer Saiveta z Bordo. Do tego jest kilku graczy których obserwują "Sroki", na uwadze trzeba mieć również transfery z klubu. Wiele zespołów bacznie przygląda sie grze pomocnika Wijnalduma.

Vagner Love w Monaco, a dwany skrzydłowy Interu MAncini zagra z Rogerem Guerreiro w Villa Nova.

* * *

Siatka.

W siatke 3 miejsce i mamy szanse na igrzyska. Tylko ile już tych szans przepadło ? Fajny mecz zagraliśmy o 3 miejsce, czemu nie moglismy tak zagrać w półfinale.
Transparent a propos komentarzy niemieckich polityków na temat demokracji w Polsce strzałem w 10 .

Teraz siadam do szykania typów na dziś, które znajdą sie w temacie GK. :yes:

Markosake

Post autor: Markosake » 12-01-2016, 15:14

Fajny mecz zagraliśmy o 3 miejsce, czemu nie moglismy tak zagrać w półfinale.
Gdybyśmy tak zagrali w półfnale to nie przekroczylibyśmy 20 punktów w żadnym secie. Jak dla mnie to był dużo słabszy mecz niż z Francją ale nasi pokazali charakter z Niemcami i dlatego wygrali. ;)
Zmiana nicka. Kiedyś el_ninio94 -> teraz Markosake

Awatar użytkownika
mlekorient
#Weteran
#Weteran

Post autor: mlekorient » 12-01-2016, 15:23

No mi bardziej chodzi o fakt że w decydujących momentach w meczu o 3-ie miejsce poradziliśmy sobie. W półfinale dwa pierwsze sety były "na styku", przegraliśmy do 27 i 30 wiec tam brakowało tego co w meczu z Niemcami dało zwycięstwo.

Awatar użytkownika
mlekorient
#Weteran
#Weteran

Post autor: mlekorient » 14-01-2016, 15:06

Za nami kolejna kolejka w PL, Leicester dalej zwycieza choć Vardy z Mahrez'em już nie strzelają. Lisy zrównały sie punktami z liderem Arsenal'em Londy, który to zremisował 3-3 z The Reds. Kolejne podknięcie Czerwonych Diabłów, bo z prowadzenia 2-0 zremisowanie 3-3 inaczej w przydpaku tego klubu nazwać nie można. Bezbramkowy remis City z Evertonem na plus dla MArtinez'a i jego ekipy. No i co trzeba zauważyć przebudzenie ostatniej trójki, czyli Aston Villa, Sundeland i Newcastle czy to tylko chwilowe zabaczymu juz w ten wekend.
* * *

Real Madryt i Atletico Madryt z zakazem transferowym w letnim okienku 2016 i zimowym 2017.
Jak narazie obie drużyny nie były aktywne na rynku transferowym. Real nie sprowadził puki co nikogo, a Atletico Fernandez'a z Celty i Kranevitter'a z Ricer Plate. Ciekawe co zrobi Zidane w takiej sytuacji no i czy da rade czy szybko zakończy swoją przygode.
* * *

Transfery
Hubert Adamczyk w Cracovii, niespełna 18-letni ofensywny pomocnik złączył sie z krakowskim klubem 3,5 letnią umową.
Shelvey w Newcastle to tylko potwierdza chęć pozostania w PL.
Denis Thomalla w Heidenheim ... i chyba wszyscy w Poznaniu odetchneli w ulgą. To nie jest klub dla niego.
Elneny w Arsenal-u, defensywny pomocnik występował dotąd w FC Basel. Arsenal potrzebuje wzmocnień na tej pozycji z uwagi na kotuzje.
Nolito już podobno dogadany z Barcą.

Jak już przy transferach jesteśmy to ciekawe transfery robi chiński drugoligowiec, tym razem nie mowa o Rado-podobnych piłkarzach z polski ;) . Tianjin Songjiang sprowadził dwóch piłkarzy z pierwszej ligi Ke Sun i Lu Zhang za których w sumie wydał 19 mln €, a wcześniej zakontraktował Luisa Fabiano i Jadson'a. I to są transfery :!: .
* * *

Trwa pompowanie balonika przed walką Szpilki, teraz już chyba bez show przed walką sie nie obędzie. Jak dla mnie Wilder wbije "Szpilke" w ring. Z ciekawości sprawdziłem kursy, Wilder 1.06-1.10 na Szpilke widziałem 9.50 na :marathon:

Awatar użytkownika
nero10
#Weteran
#Weteran

Post autor: nero10 » 18-01-2016, 08:39

mlekorient pisze:Trwa pompowanie balonika przed walką Szpilki, teraz już chyba bez show przed walką sie nie obędzie. Jak dla mnie Wilder wbije "Szpilke" w ring. Z ciekawości sprawdziłem kursy, Wilder 1.06-1.10 na Szpilke widziałem 9.50 na :marathon:
Tak jak każdy przypuszczał Szpilka bez szans. Wilder sprowadził go na ziemię. Zresztą chyba nikt nie spodziewał się tutaj innego scenariusza. Wilder 36 walk wszystkie wygrane w tym 35 KO. Szpilka z góry skazany był na porażkę. On nie ma nic czym mógłby postraszyć, ani mocnego ciosu kończącego, ani szybkości, ani sprytu ringowego. Jak dla mnie jest zwyczajnym średniakiem i walka taka jak ta była dla niego możliwością dobrego zarobku, więc nie ma co się dziwić, że z niej skorzystał.

Awatar użytkownika
mlekorient
#Weteran
#Weteran

Post autor: mlekorient » 20-01-2016, 11:12

nero10 walki nie oglądałem, bo w niedziele do pracy trzeba było wstać. A Szpilka na 10000% by tego za mnie nie zrobił :lol: . Dostał idealnie na szczene i padł po za tym z tego co słyszałem i czytałem oraz widziałem na powtórkach - kondycyjnie odpadł. Choć dostaje pochwały za pierwszą część walki to przecież każdy to wie że liczy sie ten kto trzyma ręce w górze po walce, a nie zostaje z ringu zniesiony. Jeszcze te jego wypowiedzi, mógłby troche pokory nabrać. AAaaaaallle co najważniejsze $$$$$$$ się zgadza ;) .

* * *

Piłką ręczną za bardzo się nie jaram, ale jak gra reprezentacja to zawsze okazaja do pokibicowania Naszym. Ogladałem mecz z MAcedonia i wczorajszy z Francją, wczoraj nawet utopiłem pare groszy na graniu na pewniaków Chorwacja+Francja. Nie spodziewałem sie że po dwóch punktach w meczu z Macedonią Bielecki z Mistrzami Świata rzuci 8 bramek. Karabatic i spółka pokonani.

* * *

Wracając do piłki jakaś dziwna moda się zaczeła na "przypadkowe" wycieki umów piłkarzy. Narazie Martial i Benatia padli ofiarami tego żartu, według mnie są to nieprawdziwe informacje.

* * *

Zaczoł się Puchar Narodów Afryki, czyli na 100% będą wałki tylko ciekawe kiedy i jakie. Narazie nic nie znalazłem, ale Nigeria dała zarobić.

Zostając przy Afryce - AC Milan dał sie zrobic w bambuko :D jakiś Yusupha Yaffa wmówił im że jest 9 lat młodszy niż w rzeczywistości :lol: I pomyśleć że wpadł przez fejsa.

* * *

Juventus wygrywa 10 spotkanie z rzędu w Serie A, ciekawe kiedy sie zatrzymają. A może ich zatrzymają ... do wjaśnienia sprawy.

* * *

Michał Żyro w dwóch meczach strzelił 3 gole :!: Może w przyszłym sezonie będzie strzelał na boiskach Premisership. Oby tylko go kontuzje omijały, a o to łatwo na angielskich boiskach.

* * *

W Polskiej lidze Lech się wyprzedaje po Hamalainenie odchodzi Douglas do Turcji. Piast dostaje dotacje od miasta, wiec walka o mistrzostwo może być ciekawa. 7 milonów napewno pomoże w utrzymaniu swoich najlepszzych zawodników chociaż do końca sezonu, a w razie niepowodzenia na załatanie dziury jakimś nowym Vackiem. Legia wygrała sparing 5-0 z jakimiś amatorami a jedną z bramek po niezłej akcji strzelił wspomniany wcześniej Fin. Duda też strzelił mam nadzieje ze odpali go Czerczeszow. No i oczywiscie Nikolic jedna dodał. Wczoraj Lech zremisował z rosyjskim FK Ufa, a swoje mecze z drugoligowcami przegrał Gornik i Jaga. Zaczeła sie telenowela pod tytułem "Rakels" raz że do Legii raz że nie, potem że do Championship. A on musi podjąć decyzje czy być gwiazda Cracovii i EKstraklasy czy być jednym z wielu ale z pełniejszym portfelem.
* * *

Dzisiaj puchary m.in. Turcji czy Cypru wiec można się spodziewać wałków. Ogólnie bądźcie czujni w wiekszości lig jest runda reważowa i h2h zawsze warto sprawdzić ;) Dzieki za czytanie i komentowanie. Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
nero10
#Weteran
#Weteran

Post autor: nero10 » 20-01-2016, 12:24

mlekorient pisze:Zostając przy Afryce - AC Milan dał sie zrobic w bambuko :D jakiś Yusupha Yaffa wmówił im że jest 9 lat młodszy niż w rzeczywistości :lol: I pomyśleć że wpadł przez fejsa.
Te wałki w Afryce to jakaś masakra.W Polsce też były przypadki, że gość wkręcał, że jest sporo młodszy. Ja nie wiem, że w tych czasach, gdy medycyna jest już na tym poziomie nie idzie sprawdzić wieku piłkarza? Rozumiem 30 lat temu, ale teraz? Ktoś z Milanu ewidentnie dał dupy. Dwa no trzy lata to sobie gość mógł Afrykańczyk (by być poprawnym hehe) licznik cofnąć, ale dziewięć to już niezła fantazja z jego strony hehe.

kadi_tomek

Post autor: kadi_tomek » 20-01-2016, 15:06

Kod: Zaznacz cały

Zostając przy Afryce - AC Milan dał sie zrobic w bambuko :D jakiś Yusupha Yaffa wmówił im że jest 9 lat młodszy niż w rzeczywistości :lol: I pomyśleć że wpadł przez fejsa. 
To jest plaga i nagminnie jest to stosowane. Z Polski pamiętam przykład Charlesa Nwaogu. Był na testach w Cracovii i mówili że ma 19 lat, nie spodobał się i poszedł do Floty Świnoujście. Gośc wyglądał jakby miał 25 a nie 19. Popatrzcie sobie na jego profil na 90 minut.
Co do Milanu i wielkich klubach nabijanych w butelke, pamiętacie ostrą reakcje Eto po tym jak Mou gdzieś zażartował, że tez ma przebite blachy. Oficjalnie urodził się w 1981 roku, ale matka jego córki mówiła, że kiedyś się jej przyznał o tym że urodził się 1974!
Tutaj kolejny przypadek: "Chancel Mbemba, który według certyfikatów z kongijskich klubów urodził się w 1988, według rejestracji jednego z Pucharu Narodów Afryki urodził się w 1991, według danych z Anderlechtu w 1994, a sam przekonuje, że prawidłowa jest data 1990. Sprawa jest w toku, a dotyczy piłkarza Premier League, który latem kosztował osiem i pół miliona funtów."

Co do Rakelsa, to odejdzie na 100%. Menago próbuję jak najwięcej ugrać dla siebie i Rakelsa. Szkoda że wystarczy pół sezonu i już menago robi kisiel w głowie zawodnika. Mam nadzieję na godne zastępstwo. Zawsze walczył na 100%.

Memorex_94

Post autor: Memorex_94 » 20-01-2016, 15:37

Nwaogu jest u nas w mieście (Bytów) na testach, moje pierwsze wrażenie? 40-stka minimum, "przebijanie" blach u Afrykańców to normalka i nigdy się nie zmieni. A ten z Lazio? Wierzycie, że ma taki wiek? Ja osobiście nie, ale póki nikt nie udowodni, to trzeba takimi metrykami się posługiwać.
2x Bloger Miesiąca - Styczeń, Luty - 2016

ODPOWIEDZ