Dziennik niecodzienny

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami.
Awatar użytkownika
blazejmilan

Re: Dziennik niecodzienny

Post autor: blazejmilan » 05-09-2017, 20:35

Dziś troszkę o typuj.org i forum. Gdy zaczynałem typować na Typuj.org to uważałem to za super zabawę , a było to ponad 10 lat temu. Zaprosiłem znajomych i typując rywalizowaliśmy między sobą. Od czasu do czasu udało się coś wygrać. Było fajnie. Potem poznałem forum i również było fajnie. Mogliśmy dzielić się typami i przemyśleniami, a do tego te konkursy, fajna kasa na obstawianie, wyciągnąłem z tego sporo żywej gotówki. Było fajnie...aż do teraz. Typowanie ogranicza się do dwóch lig, a na forum nie ma gdzie rywalizować , no i nagród po prostu nie ma. Nie wymądrzam się bo nie wiem jak zdobywa się sponsorów ale napiszę co mi się marzy. Na typuj.org ( czy jak to się teraz nazywa) sześć lig do typowania, każda ze sponsorem z licencją w Polsce. Ci sami sponsorzy na forum, dla aktywnych i na konkursy. W tej chwili mamy namiastkę tego wszystkiego. Najgorszy numer to nagrody tylko dla użytkowników , którzy zarejestrowali się z banera. To jest nie na miejscu, bo zdecydowana większość z nas już od bardzo dawna ma konta u tych buków,więc dla kogo te nagrody?
MILAN PER SEMPRE
Typer kwietnia 2017

Awatar użytkownika
blazejmilan

Post autor: blazejmilan » 23-09-2017, 08:34

Nadal nie ma żadnych konkretów, ani na forum ani na lidze typerów. Sponsorów właściwie brak, konkursów brak. Przyznaję się, że wcześniej pomimo braku czasu starałem się analizować i podawać typy. Była chyba jakaś rywalizacja i emocje bo były konkursy, a na koniec miesiąca nagrody dla aktywnych. Teraz nawet Typu Dnia nie chcę mi się podawać . Brakuje tego starego forum...
MILAN PER SEMPRE
Typer kwietnia 2017

Awatar użytkownika
blazejmilan

Post autor: blazejmilan » 03-10-2017, 15:47

Właściwie to co wydarzy się z FC Barceloną niezbyt mnie interesuję, ale właśnie uzmysłowiłem sobie że ewentualna niepodległość Katalonii doprowadzi do upadku klubu z którego ten region słynie i jest najbardziej znany. Po takiej "ucieczce" Hiszpanie raczej Barcy do swojej ligi nie wpuszczą, więc Katalończycy będą musieli założyć swoje ligi , zapisać się do UEFA i FIFA. Z Barcelony odejdą lepsi piłkarze i ciężko będzie ściągnąć jakichkolwiek dobrych do gry w "ogórkowej" lidze. To będzie powolny upadek legendy. Primera Division też na tym straci, gdyż Real zmonopolizuje rozgrywki ale tutaj po kilku latach sytuacja się powinna wyrównać, gdyż miejsce Barcy zajmą inni Atletico, Sevilla, Valencia itp. Taki właśnie widzę scenariusz.
MILAN PER SEMPRE
Typer kwietnia 2017

Awatar użytkownika
ANZELMO

Post autor: ANZELMO » 04-10-2017, 13:41

moim skromnym zdaniem to nie przejdzie za duzo obie strony maja do stracenia Barcelona cala Katalonia i Hiszpania. Sportowo bo tak jak piszesz kto zostanie? tylko i pewnie nie wszyscy wychowankowie, o ile ta kadra reprezentacyjna była by w miarę mocna to liga będzie słaba. Oczywiście zwykli ludzie będą walczyć o swoje prawa poglądy ale tutaj chodzi o duze wpływy pieniądze i Hiszpania duzo by na tym straciła a Katalonia samo sobie by nie pomogła i ciężko bylo by jej sie utrzymać sama turystyka to za mało
ANZELMO

Awatar użytkownika
blazejmilan

Post autor: blazejmilan » 18-10-2017, 19:12

Jedziemy na MŚ! Po wiosennych meczach nie spodziewałem się, że w ogóle będziemy mieli wątpliwości co do awansu. Wystarczył jeden mecz i nagle zobaczyliśmy, że nie jesteśmy piłkarską potęgą. Duńczycy obnażyli nasze słabości. Ogólnie ekipa wyszła obronną ręką z tego sprawdzianu i wygrała pozostałe mecze, ale niepokój przy dużej ilości traconych goli jest. Coś się popieprzyło z tą grą w defensywie, a przecież niedawno graliśmy na zero z tyłu.Z drugiej strony mecz wygrywa ten co strzeli więcej goli od przeciwnika, więc nieważne czy jest 4:2,2:0 czy 7:5. I tego się trzymajmy! Nic innego nam nie pozostaje.
MILAN PER SEMPRE
Typer kwietnia 2017

Awatar użytkownika
blazejmilan

Post autor: blazejmilan » 11-11-2017, 16:33

Dzisiaj przeczytałem ciekawy artykuł na temat bet at home, który przytaczam w całości poniżej. Ciekaw jestem co z tego wyniknie. Oto on:

Zaskakujące informacje docierają do nas z bet-at-home-brak-polskiej-licencji!. Firma opublikowała swoje wyniki finansowe, z których dowiadujemy się, że rozpoczęła działania prawne przeciwko Polsce. Argumentuje, że obowiązujące u nas przepisy nie są zgodne z prawem europejskim!

Wyniki opublikowane w tym tygodniu przez firmę bet-at-home-brak-polskiej-licencji!, która jest częścią grupy Betclic Everest Group pokazują, że firma radzi sobie ciągle znakomicie na rynku bukmacherskim. Wpływy przez pierwsze dziewięć miesięcy roku wyniosły 108,7 miliona euro. To o 8,3% więcej niż w tym samym okresie zeszłego roku.

Zyski za trzeci kwartał spadły z 35 milionów euro do 31,9 miliona euro i tutaj pojawia się polski element wyników finansowych. Czytamy w nich bowiem, ze firma stała się celem blokowania stron hazardowych, które weszło życie w Polsce z dniem 1 lipca. Ministerstwo Finansów umieściło w rejestrze niedozwolonych domen całkiem sporą grupę stron należących do operatora – stąd spadek zysków.

Jak sugeruje BAH, polskie prawo i blokowanie domen uznać można za „złamanie prawa europejskiego” związanego ze swobodnym dostępem do usług i towarów na terenie Unii Europejskiej. W dalszej części tekstu czytamy, że podjęte zostały „szeroko zakrojone kroki prawne przeciwko Polsce”.

To nie pierwszy taki przypadek

Operatorzy i specjaliści mają sporo zastrzeżeń, co do przepisów wprowadzonych w naszym kraju. U naszych sąsiadów w Czechach i na Słowacji jest podobnie, sytuacja zbliżona jest też na Węgrzech. To właśnie w sprawie unibet-brak-polskiej-licencji! kontra Węgry wyrok wydał kilka miesięcy temu Trybunał Sprawiedliwości Unii Europejskiej.

Przypomnijmy, że operator skarżył się na to, że jest dyskryminowany w procesie przyznawania licencji na Węgrzech, a dodatkowo jego strony zostały tam zablokowane. Trybunał uznał, że węgierskie przepisy nie są zgodne z prawem europejskim. Dodatkowo blokowane stron operatorów bez koncesji i odbieranie im prawa swobodnego funkcjonowania jest kiepską praktyką.

Czy więc za bet-at-home-brak-polskiej-licencji! nie pójdą kolejni operatorzy? To całkiem możliwe, bo kilku z nich zgłaszało w poprzednich miesiącach sporo uwag, co do obowiązującego w Polsce prawa.
MILAN PER SEMPRE
Typer kwietnia 2017

Awatar użytkownika
blazejmilan

Post autor: blazejmilan » 09-12-2017, 15:15

W ostatnich dniach znowu kilka stron zostało zablokowanych, mówię o tych którzy w jakiś sposób starali się obejść blokady i podsyłali polskim użytkownikom alternatywne adresy internetowe, jak widać władza nie śpi i reaguje :) Martwi mnie to ,bo ten nasz nieszczęsny podatek trochę jest wkurzający , no i pokerka troszkę brakuje o legalnych buków. Do tego ci zablokowani potrafili obdarowywać jakimiś darmowymi spinami w swoich kasynach co pozwalało troszkę się zabawić nie na swój koszt. Kilka razy udało wygrać coś z tego. Trudno, jest jak jest. Do tego oczywiście brakuje sponsorów tutaj, i to już odczuwamy wszyscy tutaj się udzielający.
Trochę z innej beczki, zaczęły się skoki ale jakoś mnie jeszcze to nie wciągnęło, tzn. jakoś tak nie śledzę pilnie jak w przeszłości i nie bardzo orientuję się na kogo stawiać. Zimą tradycyjnie skupiam się na typowaniu hokeja, lig jest kilka, meczy w tygodniu mnóstwo, praktycznie codziennie, kursy duże w porównaniu do kopanej. Ostatnio uwielbiam dać 2-3 mecze powyżej 3,5 gola w rosyjskiej KHL. Często wchodzi, polecam!
MILAN PER SEMPRE
Typer kwietnia 2017

Awatar użytkownika
blazejmilan

Post autor: blazejmilan » 11-12-2017, 07:37

No i popłynąłem w niedzielę. Spróbowałem na wielu frontach i wszystko wzięło w łeb. Na szczęście w sobotę było do przodu, jednak w ogólnym rozrachunku weekend na minus. Szczególnie jeśli chodzi o remisy,w niedzielę wszedł tylko jeden. Najgorsze jest to , że remisowały ekipy które ostatecznie usunąłem z kuponu jak Arsenal i Liverpool na przykład, a kursy na te podziały punktów były wyższe niż zwyczajowe 3.00. Trudno, powalczymy dalej, tydzień zapowiada się dość obficie jeśli chodzi o wybór spotkań. Większość lig gra w środku tygodnia, więc do dzieła!
MILAN PER SEMPRE
Typer kwietnia 2017

Awatar użytkownika
blazejmilan

Post autor: blazejmilan » 21-12-2017, 10:10

Wymuszona Przerwa.
Niestety niespodziewanie musiałem zrobić prawie dwutygodniową przerwę w bukmacherce. W życiu tak bywa,trzeba było zająć się czymś innym. Myślę sobie, że czasem taka przerwa dobrze robi,wraca się z nowymi pomysłami i czystą głową, tym bardziej że przed przerwą szło jak po grudzie.
MILAN PER SEMPRE
Typer kwietnia 2017

Awatar użytkownika
blazejmilan

Post autor: blazejmilan » 09-01-2018, 13:22

No cóż, życie bywa przewrotne, miałem zająć się zakładami bardziej niż dotąd, a musiałem zając się swoim zdrowiem dość poważnie. Teraz jestem znowu w domu i powoli wracam do siebie. Pozdrowienia dla Wszystkich!
MILAN PER SEMPRE
Typer kwietnia 2017

Awatar użytkownika
blazejmilan

Post autor: blazejmilan » 27-01-2018, 15:51

Zadzwonił do mnie pan z betssona ostatnio i pyta dlaczego nie ma aktywności na moim koncie, czyli po prostu czemu nie gram? Ja mu na to, że przecież jesteśmy w Polsce. On,że faktycznie i czy chodzi mi o tą nową ustawę, ja że no raczej. Pan na to , że mam się tym nie przejmować i bawić w kasynie i na pokerze bo to nie jest nielegalne. Grzecznie podziękowałem i się rozłączyłem, potem zacząłem się zastanawiać. Gość dzwonił z Warszawy , mówił po polsku, trochę mnie zastanawia,że firma która nie może działać legalnie dzwoni na terenie kraju i namawia by grać u nich. Może to podpucha ? :)
MILAN PER SEMPRE
Typer kwietnia 2017

Awatar użytkownika
blazejmilan

Post autor: blazejmilan » 03-03-2018, 08:28

Mróz trzyma twardo, a tu zaczął się marzec, dzień coraz dłuższy więc powinno być ciepło i przyjemnie. Niestety nie jest, piszę o tym dlatego że za kilka tygodni startuje najlepsza żużlowa liga Świata czyli Ekstraliga. Żużlowcy powinni już zaczynać treningi na torze ale na razie to niemożliwe. Więc forma zawodników będzie loteryjna raczej na rozpoczęcie sezonu ligowego, który rusza już za miesiąc 6 kwietnia. Ja jak co roku postaram się podawać typy i analizy spotkań w odpowiednim dziale. W drużynach zaszło wiele zmian , więc zmieniła się siła rażenia, przynajmniej teoretycznie. Zobaczymy jak będzie.
W ten weekend kilka ważnych spotkań piłkarskich, w naszym kraju na pierwszy plan wysuwa się pojedynek Legii z Lechem, typuję remis gdyż Lech ma kłopoty z wygrywaniem wyjazdowych spotkań, a Legia jakoś super się nie prezentuje. Do prawdziwej kolejki prawdy dojdzie we Włoszech, tam spotkania pomiędzy sobą rozegra pierwsza ósemka ligi. Wszystkie mecze ważne w kontekście walki o tytuł i miejsce w pucharach, do najważniejszego z mojego punktu widzenia spotkania dojdzie w Mediolanie gdzie mój ukochany MILAN pokona Inter :) w meczu derbowym.
MILAN PER SEMPRE
Typer kwietnia 2017

Awatar użytkownika
blazejmilan

Post autor: blazejmilan » 04-03-2018, 11:20

Sobota to porażka na wszystkich frontach, ale po to jest niedziela żeby się odkuć. Jak pisałem wcześniej mam kilka propozycji na dzisiejszy dzień. Legia - Lech typuje remis nie tylko dlatego że to mecz na szczycie , ale bezpieczny punkcik przed podziałem na grupę mistrzowską i spadkową zadowoli obydwie strony. Po za tym proszę zobaczyć jak wyglądają mecze naszej Ekstraklasy w ten weekend, w okowach mrozu same 0:0 i remisy. Drugim moim typem jest spotkanie Atalanta - Samdopria w lidze włoskiej. Tutaj typ X2 jest bardzo ciekawy z kursem 2.28. Gospodarze będą chcieli wygrać by dogonić gości w tabeli, ale to goście właśnie są w lepszej dyspozycji i bez zdobyczy z Bergamo nie wyjadą. Ostatni typ to MILAN - Inter, opisałem w odpowiednim dziale. Jestem fanem Milanu i liczę na zwycięstwo moich ulubieńców, choć mojego typu nie opieram tylko na upodobaniach ale na analizie aktualnej formy tych zespołów. Żeby zwiększyć kurs postawię 1/+1,5 gola/mecz. Kursik 3.00. Polecam!
MILAN PER SEMPRE
Typer kwietnia 2017

Awatar użytkownika
blazejmilan

Post autor: blazejmilan » 04-03-2018, 20:44

Ciężko przejść obok czegoś takiego jak nagła śmierć piłkarza. Żegnaj Astori...
MILAN PER SEMPRE
Typer kwietnia 2017

Awatar użytkownika
blazejmilan

Post autor: blazejmilan » 07-03-2018, 19:59

Wam też wydaje się że dziś jednak przejdzie Juventus? Ja mam takie przeczucie właśnie. Juventus żeby awansować musi wygrać albo zremisować 3:3,co najmniej . Myślę,że do rewanżu podejdą zupełnie inaczej, a jest to ekipa z dużą jakością. Zresztą potrafią wyciągać wnioski, i takie z pewnością wyciągnęli z pierwszego meczu. Tottenham to fajna młoda drużyna, ale kurs 3.35 na Juventus to wystarczająca pokusa dla mnie.
MILAN PER SEMPRE
Typer kwietnia 2017

Awatar użytkownika
blazejmilan

Post autor: blazejmilan » 08-03-2018, 14:41

No cóż, udało się. Doświadczenie wzięło górę. Ja cieszę się z trafionego wysokiego kursu i zastanawiam się czy wygranej nie przeznaczyć na okulary dla naszego międzynarodowego sędziego :) Panie, cała Polska widziała... he, he,he. Dziś o 19.00 ma nadzieję oglądać wygraną mojego ukochanego klubu nad Arsenalem, ale różnie może być. Na chłodno : Milan na fali, Arsenal w kryzysie. Jednak nigdy nic nie wiadomo. Ciężko się typuje mecze swojej drużyny, ale postawię bo 2.15 to naprawdę fajny kurs.
MILAN PER SEMPRE
Typer kwietnia 2017

Awatar użytkownika
blazejmilan

Post autor: blazejmilan » 10-03-2018, 08:22

Niestety, Milan nie dał rady. Jeszcze za wcześnie na pokonywanie takich rywali, ale idziemy w dobrym kierunku. Na dzisiaj mam dwa ciekawe typy z fajnymi kursami. Na początek mecz w Anglii , Everton - Brighton kurs na gospodarzy wysoki bo 2.28. Przed sezonem Everton byłby murowanym faworytem tego meczu. Dla mnie nadal nim jest mimo tego, że tabela pokazuje coś innego. The Toffies grają i punktują dobrze tylko u siebie, natomiast goście mają udaną serię meczy bez porażki, ja twierdzę że ta seria dziś się skończy. Drugie spotkanie to derby Werony we Włoszech, Hellas - Chievo. Gospodarze są w stanie pokonać lokalnego rywala i wydostać się ze strefy spadkowej. Kurs jest super bo 3.40, Hellas gra ostatnio lepiej i jest groźne szczególnie u siebie. W naszej Ekstraklasie trzy spotkania, w każdym pachnie remisem.
MILAN PER SEMPRE
Typer kwietnia 2017

Awatar użytkownika
blazejmilan

Post autor: blazejmilan » 11-03-2018, 11:40

Mam nadzieję, że ktoś skorzystał z moich typów. Hellas i Everton pięknie wygrali, a kurs łączny był prawie 8.00. Trzy stówki na czysto to dobry wynik :) . Za to podpowiedź w związku z remisami w naszej lidze lepiej przemilczeć. Dziś myślę,że Arsenal powróci na właściwe tory i pokona Watford z kursem około 1.50. Po porażce ze wspomnianym Arsenalem na ligowe boiska powróci Milan , wybierze się do Genoi gdzie zawsze trudno o punkty ale Milan po za wpadką w LE naprawdę odzyskał blask i gra dobrze. W lidze ciągle walczy o dogonienie czołówki i udział w LM, ale też miejsce w LE nie jest jeszcze pewne. Rossoneri dobrze pracują ostatnio i rozwijają swoją formę dlatego postawię na ich wyjazdowe zwycięstwo po kursie 2.30. Do tego dorzucam typ hokejowy z Austrii, drugi mecz ćwierćfinałowy pomiędzy Bolzano a Klagenfurtem, kurs na 1 to 2.23. Dlaczego, opisałem w odpowiednim dziale. Miłej niedzieli !
MILAN PER SEMPRE
Typer kwietnia 2017

Awatar użytkownika
blazejmilan

Post autor: blazejmilan » 12-03-2018, 08:09

Wczoraj też całkiem nieźle, tylko Bolzano zawiodło i przegrało 2:3. Niestety był to mój główny typ dnia. Oglądałem mecz Lecha z Jagiellonią i cieszę się , że Lech zmniejszył straty do pierwszej dwójki gdyż przez to będą emocje do końca, Nawiasem mówiąc dobrze grająca Jaga zupełnie się posypała w drugiej połowie, aż żal było patrzeć. Dzisiaj poniedziałek, więc mało dobrych typów.Postawiłbym na Arkę w starciu z Niecieczą ale troszkę mi pachnie wynikiem 0:0 w tym meczu.Poprzestanę na jednym pewniaku czyli meczu FC Kopenhaga - Helsingor w Danii na jedynkę po kursie 1.21. Do tego dokładam pierwszy mecz kwalifikacji play off hokeja w Szwecji, HV71 nie udało się dogonić pierwszej szóstki i do play off muszą przebijać się przez kwalifikacje, dzisiaj muszą pierwszy mecz wygrać. HV 71 - Linkoping na jedynkę po kursie 2.10.
MILAN PER SEMPRE
Typer kwietnia 2017

Awatar użytkownika
blazejmilan

Post autor: blazejmilan » 13-03-2018, 09:19

Jednak źle wybrałem, HV po raz kolejny zawiodło, a Arka storpedowała Nieczeczę. Trudno, dzisiaj robię trzyzdarzeniowy mix hokejowy.
Vitkovice - Kom.Brno w pierwszym meczu ćwierćfinałowym na 1 po kursie 2.38. Dorzucam Duński hokej, Aalborg - Fredrikshavn to trzeci mecz ćwierćfinału, stan 2:0 dla gospodarzy i dzisiaj stawiam na nich , kurs 1.73. Na dokładkę Wiedeń -Innsbruck, tu również stan rywalizacji to 2:0. Stawiam na Wiedeń po kursie 1.34. Wyszło mi AKO 5.52. Całkiem nieźle pod warunkiem że trafię :)
MILAN PER SEMPRE
Typer kwietnia 2017

Awatar użytkownika
blazejmilan

Post autor: blazejmilan » 15-03-2018, 11:58

Vitkovice mnie zawiodły i dwukrotnie uległy Komecie Brno, ale nic to trzeba walczyć dalej. Dziś play offy zaczyna zwycięzca rundy zasadniczej w Czechach i zapewne wygra pierwszy mecz, Pilzno - Olomouc kurs 1.56. Dalej dodam podobne rzeczy z innych lig, Norwegia i mecz Storhamar - Frisk kurs na jedynkę 1.55. Różnica w tabeli pomiędzy ekipami jest spora, więc faworytem w pierwszym meczu play off jest gospodarz. Trzeci mecz to Lugano - Fribourg w Szwajcarii, tutaj jest 2:0 po dwóch meczach i Lugano ostro leje gości, kurs 1.60. AKO to 3.87
MILAN PER SEMPRE
Typer kwietnia 2017

Awatar użytkownika
blazejmilan

Post autor: blazejmilan » 18-03-2018, 09:59

Nie do końca ten hokej się udał, trudno taki los typera. W piątek i sobotę nie miałem czasu na forum ani nawet na kupony. Wracam dziś z nowymi pomysłami. Wysyłam kuponik z AKO 6.47. Na nim trzy mecze, Cracovia - Sandecja na gospodarzy, którzy ambitnie gonią pierwszą ósemkę, kurs 1.65. We Włoszech dwa mecze, które opisałem w dziale Liga Włoska. Milan- Chievo, oczywiście na gospodarzy po kursie 1.43 i taki rodzynek : Hellas Werona - Atalanta, stawiam na 1X po super kursie 2.74 !. Naprawdę, gra Hellasu wygląda dobrze i są w stanie urwać punkty ekipie z Bergamo, która wytraciła impet. Razem duże AKO. Miłej niedzieli !
MILAN PER SEMPRE
Typer kwietnia 2017

Awatar użytkownika
blazejmilan

Post autor: blazejmilan » 19-03-2018, 12:49

Jak kulą w płot ! Mój główny wczorajszy typ to punkt lub punkty wywalczone przez Hellas w starciu z Atalantą. Było 0:5 więc przemilczę to :)
Dziś skupiam się na ćwierćfinałach czeskiej ligi hokeja, stawiam na Liberec i Pilzno, AKO ponad 4.
MILAN PER SEMPRE
Typer kwietnia 2017

Awatar użytkownika
blazejmilan

Post autor: blazejmilan » 20-03-2018, 08:15

Wczoraj świetnie weszło, obydwa czeskie mecze po mojej myśli. Parę dyszek na dalsze granie jest. Dzisiaj w Czechach powtórka z rozrywki, te same mecze. Jednak nie jestem tak pewny wygranej Pilzna dzisiaj, choć mogą to zrobić. Ja odpuszczę i postawię na odbudowującego się mistrza 2017 czyli Liberec, wczoraj pewnie wygrali i dzisiaj będą chcieli wyrównać stan rywalizacji Liberec - Hr.Kralove na jedynkę po kursie 2.06. Dokładam do tego Karpat Oulu - Pori w Finlandii na jedynkę po kursie 1.58. Wychodzi mi AKO 3.25.Dla mnie wystarczy.
MILAN PER SEMPRE
Typer kwietnia 2017

Awatar użytkownika
blazejmilan

Post autor: blazejmilan » 20-03-2018, 22:44

Udało się, dwa pewne zwycięstwa. Pilzno również wygrało,ale nie postawiłem. Te dwa mecze za dwie dyszki i tak były korzystnie. Na jutro proponuję również mecz w Czechach Trzyniec - Pardubice, gospodarze mają kłopoty w tej rywalizacji, a że są dużo lepszą ekipą muszą to udowodnić żeby niespodziewanie nie odpaść. kurs na jedynkę 1.85.Taki sam kurs 1.85 jest na gospodarzy w meczu Tappara - Kuopio, to pierwszy mecz ćwierćfinału w Finlandii. Gospodarze są zdecydowanym faworytem tego meczu. AKO 3,42 jest wystarczające.
MILAN PER SEMPRE
Typer kwietnia 2017

ODPOWIEDZ