Ekstraklasa z Rajanem
- Raja
- #Weteran

- Raja
- #Weteran

Kolejna słaba kolejka. Na końcówkę sezonu chyba trzeba trochę zmienić taktykę, ale o tym pomyślę za rok. Dziś znów szybko suchary, w weekend majowy będzie dłuższy podsumowujący post. Teraz nie mam na to głowy, bo NFZ i system panujący w naszym Państwie od tygodnia rozpier*ala mi głowę.Raja pisze:Runda 29:
Zawisza - Cracovia 1 @ 2,20
Ruch - Legia 1X @ 2,15
Pogoń - Górnik DNB 1 @ 1,53
Bełchatów - Jagiellonia DNB 1 @ 1,80
Lech - Śląsk X2 @ 2,20
Piast - Podbveskidzie DNB 1 @ 1,67
Lechia - Łęczna X2 @ 2,05
Wisła - Korona X2 @ 1,80
:bet365-brak-polskiej-licencji!: , stawka po słabej kolejce idzie na 2j.
I liga:
Tychy - Suwałki 1 @ 2,40 4j
Widzew - Chojniczanka 1X @ 1,60 2j
Termalica - Stomil 1 @ 1,57 1j
GKS KarKatowice - Zagłębie 1x @ 2.0 1j![]()
Ostatnia kolejka sezonu zasadniczego:
Cracovia - GKS Belchatow 1 @ 2,0
Gornik Z. - Zawisza X @ 3,25
Jagiellonia - Ruch X2 @ 1,67
Korona Kielce - Lechia Gdansk X @ 3,30
Leczna - Piast Gliwice X @ 3,10
Legia - Pogon Szczecin X @ 4,33
Podbeskidzie - Lech Poznan 1X @ 2,0
Slask Wroclaw - Wisla DNB 1 @ 1,62
Kursy z :bet365-brak-polskiej-licencji!: a stawka znowu w górę, na 3j
- Raja
- #Weteran

Kilka słów przed kolejką:Ostatnia kolejka sezonu zasadniczego:
Cracovia - GKS Belchatow 1 @ 2,0
Slask Wroclaw - Wisla DNB 1 @ 1,62
Na miejscu szefa Cracovii większość piłkarzy bym przegnał, a boisko zaorał. Boisko zresztą już tak wygląda, ale zamaist piłkarzy trafiło na trenera. I nagle okazało się, że ta zgraja potrafi grać. Wszyscy zachwycają się efektem nowej miotły, a ja widzę rozkapryszone dzieciaki którym nie podobał się poprzedni trener i zwyczajnie strzelali focha, w piłkę grając od święta, gdy paliło się w dupkach. Dziś u siebie będą chcieli wygrać i może im sie to udać, bo w Bełchatowie jeszcze są pod formą, rękę Zuba zacznie być widać po majówce..d.n
Dziś strzelam po remisach, aż 4 mi w tej kolejce wyszły. Jak 2 wejdą to będzie ok. A mecze wyrównane, bez wyraźnego faworyta. Ewentualnie będę myślał o jakichś kontrach na live.
Zaufałem kolejny raz Ruchowi, oni naprawdę grają solidnie.
Mamy mecz przyjaźni, przebudzony Śląsk kontra Donald Wisła Guerrier. Znowu pasował mi remis, ale jednak zagram na gospodarzy.
Odejdę teraz trochę od piłki. Nie mam ostatnio głowy do typowania, bo siedzi mi w niej chora sytuacja z jaką się spotkałem. Byłem z młodym u lekarza bo trochę kaszlał, miał katar i ropiały mu oczka. Pierwsze dwie objawy bym olał, swoje trzeba wychorować, ale że ropiały mu oczy to pomyślałem, że jednak trzeba, bo może ma alergię jak ja kiedyś i xle znosi pylenie czegoś tam. Do lekarki weszła żona, ja czekam na korytarzu. Za 5 minut wychodzi zdenerwowana i mówi, ze mamy skierowanie do neurologa. Pediatra nic nie wytłumaczyła, coś tam nabazgrała i tyle, następny proszę, szybciutko, pytać nie można bo czas leci. Dobrze że trafiła na żonę, to ta się wystraszyła tym skierowaniem i wyszła, bo ja pewnie bym zrobił awanturę i tak szybko nie wyszedł. No ale nic, wróciliśmy do domu, próbuje rozczytać te hieroglify. Z pomocą wujka Google, litera po literze wymyśliłem „efekt zachodzącego słońca”. W skrócie: dolna powieka zachodzi na tęczówkę. U jednych takich urok, inni wyrastają, u małej grupy nieszczęśników objaw poważnych chorób. Więc żartów nie ma, szukamy najbliższego/najszybszego neurologa. Pierwszy wolny termin na NFZ w promieniu kilkudziesięciu kilometrów? Sierpień! Kurwa sierpień! Rozumiem wiele, sławne zapisy na operacje za 3 lata, rehabilitacje za 10 miesięcy, wieczne kolejki do specjalistów. No ale kurwa, to jest dziecko! Ja swoje fizyczne i psychiczne zdrowie zaniedbałem już dawno, nie mam ochoty tracić nerwów w wiecznych kolejkach i kasy na prywatne badania itp. Moje życie, mój wybór. Ale co jest winne takie małe dziecko? O niego się martwie, za niego jestem odpowiedzialny i po 3 dniach byliśmy prywatnie w Warszawie. Wszystko fajnie, lekarz miły, wysłuchał, zbadał, doradził, powiedział, że raczej wszystko ok, ale na kilka szczegółów trzeba zwrócić uwagę i powinno być dobrze. I kolejny raz się powtórzę, ale cała ta sprawa mocno mnie dotknęła. Kurwa! Co zawiniło naszym radośnie politykom te dziecko? Trwa kampania prezydencka i chyba dlatego jeszcze bardziej mnie to rusza. Lata sobie wesoły Bronkobus po kraju, ochy i achy na około, wszędzie piękne hasła, ale kurwa, gdzie są czyny? Gdzie pomysł na fundamentalne potrzeby każdego z nas. Ja nic od polityków nie chcę, mam ich w dupie, nie pomagają mi, to chociaż niech nie przeszkadzają. Ale co winne jest takie małe dziecko? I nie chodzi mi o moje, a o tysiące innych dzieci które w takiej sytuacji musi czekać 3 miesiące, bo rodziców nie stać na takie wydatki, nie mogą wziąć wolnego itp. Przecież przez te 3 miesiące może wydarzyć się bardzo dużo, może przez taki zaniechanie jedno na sto z tych dzieci będzie do końca życia chore. Nie wiem czy się zgodzicie, ale dla takich małych dzieci, przynajmniej do tych sześciu lat opieka zdrowotna powinna być na zawołanie. Dziś skierowanie, jutro badanie, po jutrze jeśli trzeba to leczenie. Mamy pracować do siedemdziesiątki, a dzieci które mają pracować na nasze emerytury będzie coraz mniej. Trzeba zatroszczyć się chociaż o te, które są. Wiadomo, że jestem nieobiektywny, bo mnie ten problem dotknął i uważam go za bardzo palący. Ale widziałem już wiele, wiele potrafiłem przemilczeć, ale to czego ostatnio doświadczyłem to szok. I chyba bardziej od potencjalnego zagrożenia zdrowia syna(bo widzę, że dobrze mały Rajan się chowa) to dotknęła mnie nieudolność naszego systemu. A uśmiechnięta buzia myśliwego jeszcze bardziej te wkurwienie we mnie potęgowała.
Niedługo wybory, ostatnio w pracy zadeklarowałem, że w następnych ja będę kandydował
- Raja
- #Weteran

Ogólnie ekstraklasa w kwietniu:Raja pisze:Cracovia - GKS Belchatow 1 @ 2,0
Slask Wroclaw - Wisla DNB 1 @ 1,62![]()
Mecze zagrane: 41
Wygrane: 19
Przegrane: 21
Zwrot: 1
Stawki: 65j
Wygrane: 50,26j
Zysk/Strata:
Yield:
I liga
Mecze zagrane: 12
Wygrane: 5
Przegrane: 6
Stawki: 20j
Wygrane: 15,7j
Zysk/Strata:
Yield:
Ostatnia słaba, ale i trochę pechowa kolejka dała mi w kość. Tak jak wyżej pisałem, na live szukałem kontr przy remisach i zdążyłem pograć na Legię i Lecha, ale nie zdążyłem pograć. Później podsumuję moje wróżenie z fusów, ze składami grup praktycznie trafiłem, miejscami zamienic muszę Podbeskidzie i Górnik Z.
Górale zwolnili Ojrzyńskiego po "spadku" z grupy mistrzowskiej. Totalny debilizm. Życzę im spadku. Spadku życzę też Cracovii, ale póki Zieliński będzie tych piłkarzy głaskał i dawał im robic co chcą to Ci będą utrzymaywać się na wierzchu. A w przyszłym sezonie, jeśli trener będzie chciał wprowadzić swoje rządy, to piłkarzyki go zwolnią. I tak ten cyrk tam trwa od wielu lat....
Dziś gra I liga, Tychy muszą mi oddać to co do tej pory zabrały. Zaufałem im i muszę byc konsekwentny. Grają na wyjeździe z przeciwnikiem który też walczy o utrzymanie, ale ostatnio wygrał 2 mecze i trochę się od czerwonej kreski oddalił. Na pewno będzie to trudny mecz, ale jak się powiedziało A to trzeba powiedzieć B, w przypadku Widzewa zwróciło mi się szybko, z Tychami pewnie trochę się jeszcze pobujam...
Bytów - Tychy X2 @ 1,73 6j
:bet365-brak-polskiej-licencji!:
- Raja
- #Weteran

Bytów - Tychy X2 @ 1,73 6j
Wszędzie puchar, puchar, puchar, a ja się budzę 3 dni po
Lepiej było na trybunach. Pierwsze oprawy klasa. Zwycięża Lech, bo to on "rozdziewiczył" Narodowy stosując piro. Szkoda tylko, że mecz nie odbył się trochę później, bo w ciemnościach efekt byłby jeszcze lepszy.
Za to druga oprawa zdecydowanie na korzyść Legii. Lech odpalił chyba całego tira rac, szkoda tylko, że robił to pojedynczo. Praktycznie całą drugą połowę coś sie u nich paliło, ale dla mnie takie pojedynczo odpalane race nie mają uroku. Trochę taka sztuka dla sztuki.
Tak więc i na boisku i na trybunach Legia minimalnie lepsza. Puchar jest Nasz!
Niedługo pojawi się jakiś tekst przed zbiżającą się "pierwszą" kolejką Ekstraklasy...
- Raja
- #Weteran

Raja pisze:Barca - Bayern under2,5 @ 2,00 2j
I kontra przy pierwszej okazji....
Raja pisze:Over1,5 @ 1,95 2j
Wyczekałem z kontrą do przerwy i po dwóch bramkach Messiego było super, bo wchodziły oba typy. I przyszła przeklęta 94 minuta... Tej bramki nie powinno być, jeszcze przy stanie 0:0 Neymar miał na koncie żółta kartkę i powinien dostać drugą za symulowanie w polu karnym. Był wolny dla Bayernu to jeśli sędzia jest konsekwentny to powinien wyrzucić brazylijczyka z boiska. Z pewnością byłoby wiele kontrowersji wobec takiej czerwonej kartki, ale takie zachowania trzeba tępić, bez względu na stawkę meczu.
Ostatnio sporo jeżdżę pociągami. Utrwala mnie to w przekonaniu, że jestem aspołeczny i mam alergię na ludzi. Może nie na wszystkich, ale na debili, a takich widocznie spotykam najwięcej. Jesteśmy ekspertami od wszystkiego, znamy się na wszystkim i na wszystko narzekamy. A na typ naszym "eksperckim" poziomie przez 5 minut potrafimy tłumaczyć o meczu naszych w siatkę, by po tych 5 minutach wyjaśnić, ze to jednak chodziło o ręczną... A tekst który mnie dziś rozjebał, idealnie podsumowujący wczorajszy mecz to: " a temu naszemu, no jak on tam ma, założyli kaganiec i się nie popisał bo kątowo źle widział"
- Raja
- #Weteran

Korona - Ruch X2 @ 1,73 1j
Jagiellonia - Śląsk X2 @ 1,55 1j
:bet365-brak-polskiej-licencji!:
W oba jakoś specjalnie nie wierzę, ale za najniższą stawkę zagram. Pierwsza kolejka może wiele namieszać, więc wszyscy będą ostrożni, by nie zacząć od porażki, bo to wprowadzi niepotrzebną nerwowość
- Raja
- #Weteran

Na początek kolejny raz bardzo dziękuję za wyróżnienie w głosowaniu na blog miesiąca. Miłe zaskoczenie
Na nami pierwszy mecz po podziale punktów. Korona, lider grupy spadkowej, przegrała u siebie z Ruchem który przez większość sezonu szorowała razem z Zawiszą dno tabeli. I co teraz? Korona która awans do grupy mistrzowskiej przegrała w samej końcówce, prezentując czasami naprawdę fajną piłkę ma w tym momencie tyle samo punktów co Chorzowianie. Będzie się działo w tej grupie, oj będzie.
W Białymstoku zaś do przerwy zgodnie z planem. Remis. Co ciekawe, oba zespoły zachowały się identycznie w stosunku do swoich ważnych graczy którzy odejdą po sezonie. Zarówno Piątkowski jak i M. Paixao zostali odstawieni na boczny tor. Najbardziej na tym skorzystał Flavio, który pod nieobecność brata wrócił do ataku i wyraźnie odżył, do przerwy jest bardzo aktywny.
Czas na typy na sobotę/niedzielę:
Legia - Lech Poznan under2,5 @ 1,73 2j
Pogon Szczecin - Lechia Gdansk X2 @ 1,53 4j
Wisla - Gornik Z. X2 @ 1,83 4j
Podbeskidzie - Zawisza X2 @ 1,70 4j
Cracovia - GKS Belchatow X2 @ 1,95 2j
I pierwsza liga:
Tychy - Siedlce 1 @ 1,91 1j
Swinoujscie - Olsztyn 1 @ 2,25 1j
Widzew - Wigry 1 @ 2,30 1j
Wszystko w :bet365-brak-polskiej-licencji!:
Na under Legii z Lechem poluję od poczatku sezonu, teraz wejdzie. Ale nie lubię typować tych meczów więc stawka mniejsza.
Pogoń cel osiągnęła, nic już nie muszą, może będą ogrywać młodzież? Lechia musi przycisnąć, by już teraz powalczyć o puchary.
Wisła osłabiona, Górnik solidny na wyjazdach. Raczej remis, ale nie chcą wchodzić to gram X2
Zawisza? Czas się ogarnąć.
Podobnie Bełchatów.
Pierwsza liga standardowo.
Spieszę sie, ograniczam się do krótkich zdań/równoważników żeby zdążyć na 2. połowę, a tu Jaga w 14 sekundzie strzeliła bramkę...
- DonnyDonowitz
- -#VIP

Twierdzisz, że ta Legia, przeświadczona o swojej zajebistości, wygra 6 meczy z rzędu?Slodziak pisze:Raja napisał/a:
Lech już może chodzić szampana
serio?!
twierdzisz, że TEN Lech wygra 6 meczy z rzędu?
Lech ma jakiś margines i o ile wcześniej nie byłem specjalnie przekonany, to jednak wyszli na PP tak, że Legia nie bardzo wiedziała, co się dookoła dzieje, byli nieskuteczni i potem zapłacili wysoką cenę. W lidze trochę poczekali, kontrolując przebieg i ruszyli później. Fakt, że potem był trochę problem, ale poza Legią ciężko będzie komuś tak zamknąć Kolejorza. Kluczowe będą dwa najbliższe spotkania, bo grane u siebie, więc trzeba wyjść tak jak w ostatnich dwóch i nie pozostawić złudzeń.
Wszelkie problemy się zawsze brały z braku pewności siebie i potem przy niekorzystnym wyniku, wraz z upływającym czasem, nogi się zwykle robiły miękkie, a nie było komu wziąć odpowiedzialności. Zaczynała się gra na alibi, panika, nikt nie brał ciężaru na siebie i nagle zapominali jak się gra w piłkę. Taka wygrana, jak ostatnio, zwłaszcza po porażce w finale, powinna ich odpowiednio podbudować. No ale zobaczymy. Jeszcze się okaże, że karty rozda Lechia.
P.S.
Jak Legia przegra mistrzostwo, to będzie to w dużej mierze zasługa Berga, który nie potrafił uczynić Sa przydatnym dla drużyny. Przecież on z Guilherme potrafią dać tyle w ofensywie, że sabotażem jest nie wystawianie ich. Dla odmiany Skorża dał radę poskromić Zaura i może nie strzela specjalnie bramek, ale jest zupełnie innym zawodnikiem niż wcześniej.
BTW Lech ma bardzo fajny środek pola, jeżeli wszyscy z trójki: Trałka, Linetty i Jevtic są dobrze dysponowani. Przy czym Darko prawie nie grał na wiosnę, a Karol zagrał może z połowę spotkań, z okresami pauzy zarówno jesienią jak i na wiosnę. Hamalainen natomiast jest trochę innym typem zawodnika i często nie potrafi dać tyle drużynie, co wyżej wymienieni, zwłaszcza w trudnych momentach, gdzie rywal przeszkadza i jest mało miejsca.
- Raja
- #Weteran

Ekstraklasa:Raja pisze: Korona - Ruch X2 @ 1,73 1j
Jagiellonia - Śląsk X2 @ 1,55 1j
Legia - Lech Poznan under2,5 @ 1,73 2j
Pogon Szczecin - Lechia Gdansk X2 @ 1,53 4j
Wisla - Gornik Z. X2 @ 1,83 4j
Podbeskidzie - Zawisza X2 @ 1,70 4j
Cracovia - GKS Belchatow X2 @ 1,95 2j
Piast - Łęczna X2 @ 1,80 3j
I pierwsza liga:
Tychy - Siedlce 1 @ 1,91 1j
Swinoujscie - Olsztyn 1 @ 2,25 1j
Widzew - Wigry 1 @ 2,30 1j
Pierwsza kolejka po podziałe:
Mecze zagrane: 8
Wygrane: 6
Przegrane: 2
Zwrot: 0
Stawki: 21j
Wygrane: 25,5
Zysk/Strata:
Yield:
I liga
Mecze zagrane: 3
Wygrane: 1
Przegrane: 1
Stawki: 3j
Wygrane: 2,9j
Zysk/Strata:
Yield:
Pojawiają się kursy na następną kolejkę, póki co:
Lech - Jagiellonia 1 @ 1,50
10j - max! :betsafe-brak-polskiej-licencji!:
- Raja
- #Weteran

Zawisza - Korona Kielce DNB 1 @ 1,83
Lechia Gdansk - Wisla 1 @ 1,91
Leczna - Cracovia DNB 1 @ 1,73
GKS Belchatow - Podbeskidzie DNB 1 @ 1,83
Ruch - Piast Gliwice DNB 1 @ 1,53
Wszystko w :bet365-brak-polskiej-licencji!: , po 2j
I liga:
Zaglebie - Tychy X2 @ 2,80
Bytow - Widzew Lodz X2 @ 2,05
po 1j
Opisy pewnie jutro.
- Raja
- #Weteran

Zawisza - Korona Kielce 1X
Lechia Gdansk - Wisla 1X
Leczna - Cracovia 1X
Ruch - Piast Gliwice 1X
ACO: 3,22 :bet365-brak-polskiej-licencji!: 1j
Analizę zacznijmy jednak od I ligi. Z rozgrywek wycofała się Flota i dzięki temu Słońce wstało dziś w Łodzi i Tychach jakby trochę jaśniejsze. GKS już "awansował" na pozycję barażową, Widzew "nadrobił" do niej punkty. Mają jeszcze kilka kolejek, niebiosa wyciągnęły do nich dłoń i teraz pozostało tego nie spierdolić. Widzew ma nawet niezły terminarz, naprawdę jeszcze mogą się utrzymać. Przed Tychami dziś najtrudniejszy rywal w rundzie, ale są w stanie sprawić niespodziankę, a kurs zachęca.
W Ekstraklasie wyszła mi kolejka nieuprzejmych gospodarzy. Mega pewniakiem jest dla mnie Lech, inny wynik niż gładkie zwycięstwo nie wchodzi w grę. Na poznaniaków poszło naprawdę grubo, ponad stan. W dzienniku ogranicza mnie 10j, a w życiu tylko moja głupota i żyłka hazardzisty. Bardzo ryzykowne zagranie, ale gdzie w grę wchodzą duże emocje to niestety mózg czasem wysiada. Jeśli miałbym pewność, że Legia wygra we Wrocławiu (a znając życie umoczy, będzie remis, chyba, że Giu zagra na "10" a na szpicy Sa) to w niedzielę w przypadku wpadki Lecha byłbym najszczęśliwszym bankrutem na Ziemi...
Korona na podziale punktów najbardziej straciła, chyba trochę zeszło z nich powietrze. Jeśli w porę się nie obudzą to za chwilę mogą wylądować w czerwonej strefie, na co absolutnie nie zasłużyli. Ale taki jest urok reformy. Zawisza zaś w końcu przełamał passę porażek i znów powinni obrać właściwy kierunek. Jakieś punkty w Bydgoszczy dziś zostaną, możliwe, że komplet.Raja pisze:Zawisza - Korona Kielce DNB 1 @ 1,83
Mecz, który pokaże nam o co walczy Lechia. Zwycięstwo, ewentualnie remis po bardzo dobrym meczu oznacza puchary. Nie mogą roztrwonić zwycięstwa w Szczecinie, dziś musi być walka o pełną pulę. O co walczy Wisła? Tego nie wie nikt, nikt też nie wie w jakim składzie krakowianie rozpoczną przyszły sezon. Wszelkie atuty po stronie gospodarzy, pora to potwierdzić.Raja pisze:Lechia Gdansk - Wisla 1 @ 1,91
W Łęcznej bardzo dobra atmosfera, zespół jest prowadzony w rozsądny sposób, bez zbędnych szaleństw. To odróżnia Gónik od reszty stawki. Po ostatniej pogoni od 0:2 do 3:2 w zespole muszą panować bojowe nastroje. Cracovia dzięki reformie nieoczekiwanie wystrzeliła w górę tabeli, teraz przyszedł czas by wrócić tam, gdzie jej miejsce.Raja pisze:Leczna - Cracovia DNB 1 @ 1,73
Ruch podobnie jak Łęczna, prowadzony w tym sezonie bez zbędnych szaleństw i zawirowań. Chorzowianie grają solidnie w defensywie i na Piasta powinno to starczyć. Gliwiczanie też są solidną ekipą, mecz pewnie będzie na styku, ale moim faworytem są gospodarze.Raja pisze:Ruch - Piast Gliwice DNB 1 @ 1,53
Reszta meczów dziś wieczorem, chyba, że zadzwoni do mnie człowiek który od dwóch tygodni chce mi oddać szczeniaka, ale zawsze się mijamy... Ostatnio w ogóle mam strasznego pecha jeśli chodzi o zwierzęta. W przeciągu 3lat przewinęło się u mnie z 5 psów i za każdym razem coś je trafiało. Albo psy z sąsiedztwa rozerwą tętnice, albo ktoś zrobi z nich placek, albo padną ze starości... W pewnym momencie miałem bardzo ładnego owczarka niemieckiego i dwa małe kundelki, a teraz została mi tylko mieszanka owczarka z jamnikiem i nietoperzem... Tak oryginalnego psa ze świecą szukać, ale mam do niego straszny sentyment, bo jego matka, która oczywiście też już padła zrobiła mi prezent z okazji ślubu i oszczeniła się dzień wcześniej
- mlekorient
- #Weteran

- Raja
- #Weteran

- Raja
- #Weteran

No i jestem bankrutem, ale nie najszczęśliwszym bo mimo, że Lech przegrał, to Legia zaczęła z Dudą i Saganowskim i Śląsk musiał to wykorzystać. Dopiero po wejściu Sa coś drgnęło...Raja pisze:Lech - Jagiellonia 1 @ 1,50
10j - max! :betsafe-brak-polskiej-licencji!:
Zawisza - Korona Kielce DNB 1 @ 1,83
Lechia Gdansk - Wisla 1 @ 1,91
Leczna - Cracovia DNB 1 @ 1,73
GKS Belchatow - Podbeskidzie DNB 1 @ 1,83
Ruch - Piast Gliwice DNB 1 @ 1,53
Wszystko w :bet365-brak-polskiej-licencji!: , po 2j
I liga:
Zaglebie - Tychy X2 @ 2,80
Bytow - Widzew Lodz X2 @ 2,05
po 1j
Na poznaniaków poszło naprawdę grubo, ponad stan. W dzienniku ogranicza mnie 10j, a w życiu tylko moja głupota i żyłka hazardzisty. Bardzo ryzykowne zagranie, ale gdzie w grę wchodzą duże emocje to niestety mózg czasem wysiada. Jeśli miałbym pewność, że Legia wygra we Wrocławiu (a znając życie umoczy, będzie remis, chyba, że Giu zagra na "10" a na szpicy Sa) to w niedzielę w przypadku wpadki Lecha byłbym najszczęśliwszym bankrutem na Ziemi...
Zastanawiam się, czy przypadkiem nie odpuścić juz Ekstraklasy, typować tylko rundę zasadniczą, bo to co się dzieję po podziale punktów to jakaś masakra.
Jutro mecz Lech - Śląsk. Wrocławianie z Legią spuchli, ale wojskowi tego nie wykorzystali. Lech też w ostatnim meczu ociężały, gdyby jutro miałby być upał, to "piłkarze" by popadali po 20 minutach. Nie wiem jak ugryźć ten mecz, najrozsądniej chyba będzie Lech do przerwy i bez bramek po. Ale muszę się z tym przespać, zacznę typowanie od grupy spadkowej, bo ta wydaje się byc łatwiejsza. Musze złamać swój "klucz", tak jak reforma złamała pewny dotychczasowy "ład" w tym burdelu. Jeszcze trochę tej ligi muszę się douczyć, by nie powtórzyły się takie wtopy jak ostatnio.
Korona - Łęczna 1 @ 2,38 3j
Podbeskidzie - Ruch X2 @ 1,73 3j
Cracovia - Zawisza X2 @ 1,83 3j
Piast - Bełchatów 1 @ 1,75 1j
w :bet365-brak-polskiej-licencji!:
Bełchatów i Łęczna w które wierzyłem do samego końca w ostatniej kolejce bardzo mnie zawiodły. Nie ma dla nich miejsca w tej lidze, moja cierpliwość się skończyła i pora wykorzystać ich słabszą formę. Zwłaszcza, ze rywali mają solidnych i też w potrzebie. Ruch i Zawisza grają trudne wyjazdy, ale powinni coś z nich przywieść.
Reszta później...
- Raja
- #Weteran

Lech - Śląsk 1 @ 1,70 :bah: 10j
Legia - Jagiellonia X2 @ 3,00 :bet365-brak-polskiej-licencji!: 6j
Wisła - Pogoń 1 @ 1,76 :bet365-brak-polskiej-licencji!: 2j
Górnika z Lechią odpuszczam, dla mnie no bet.
Od końca: Pogoń ze szpitalem i pewnym utrzymaniem, odpuszczają ewidentnie. Wisła u siebie powinna dać radę, chociaż maraton meczów nie będzie jej służył.
Super kurs na Jagę, gram i będę czekał na kontrę w stronę Legii.
Lech ma ostatnią szansę u mnie. Gra ze Ślaskiem który wypruł sie strasznie w meczu z Legią. Wrocławianie spuchną po 30minutach, Lechowi daję 60. Klasowa drużyna u siebie nie przegra dwa razy z rzędu, zobaczymy jak klasowy jest Lech...