Eredivise na bieżąco

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami.
Awatar użytkownika
nero10
#Weteran
#Weteran

Post autor: nero10 » 06-11-2014, 09:39

02.11.2014

nero10 pisze:Go Ahead Eagles - Heracles Almelo
typ 1, kurs 2.0
6/10
:comeon-brak-polskiej-licencji!:
:zle: 1:3

Mecz układał się po mojej myśli aż to czerwonej kartki dla gospodarzy. Szybko zdobyta bramka chyba ich zbytnio rozluźniła. W 21 minucie Turuc obejrzał czerwoną kartkę i od tej chwili gospodarze przestali istnieć na boisku. Heracles miał gigantyczną przeagę praktycznie we wszystkich aspektach gry. Do przerwy gospodarze jeszcze zdołali dowieźć korzystny rezlultat, jednak po zmianie stron goście ruszyli do ataków ze zdwojoną siłą i wygrali to jakże ważne dla nich spotkanie 3:1.

nero10 pisze:FC Utrecht - Vitesse Arnhem
typ 2, kurs 1.95
5/10
:zle: 3:1

Z przebiegu spotkania nie widać było znaczącej przeagi żadnej z drużyn. Mimo dużo większego posiadania piłki gośi 61/39 ilość sytuacji bramkowych i strzałów rozkłądała się niemal po równo. Goście starali się długo i żmudnie przygotowywać swoje akcje, a goscie przechwytywali piłkę i groźniej kontratakowali. Pod koniec meczu Jeden z graczy gosci obejrzał drugą żołta kartke przez co osłabił swój zespół, a dodatkowo sprokurował rzut karny, który gospodarze zmanienili na bramkę pieczętując swoją wygraną. Mimo prób goście nie byli już w stanie nawiązać walki i rezultat się nie zmienił.

nero10 pisze:Willem II - SC Cambuur
typ X2, kurs 1.55
5/10
:dobrze: 1:1

Wedle moich przewidywań mecz wyrównany z lekką przewagą gości. Cambuur wygrywało do 90 minuty 1:0, jednak w końcówce gospodarzom udało się doprowadzić do wyrównania i ostatecznie spotkanie zakończyło się remisem.

nero10 pisze:AZ Alkmaar - Excelsior
typ 1, kurs 1.45
5/10
:zle: 3:3

Wydawało się przed meczem iż AZ nie powinno mieć większych problemów z wygraniem tego pojedynku, jednak po bardzo emocjonującej grze pełnej sytuacji bramkowych i strzałów AZ ostatecznie zremisowało u siebie z Excelsiorem. Spotkanei naprawdę mogło się podobać. AZ było częściej przy piłce i prowadziło grę. Goscie natomiast nastawili się główne na obronę własnej bramki i wyprowadzanie groźnych kontr. Niedbałość gospodarzy w grze obronnej została skarcona aż tryzkrotnie przez co nawet dobra dyspozycja w ataku wystarczyła tego dnia jedynie na wywalczenie jednego punktu.

nero10 pisze:FC Groningen - NAC Breda
typ 1, kurs 1.62
7/10
:dobrze: 1:0

Spotkanie bardzo wyrównane. Wszystkie statystyki rozkładały sie niemal po równo. Gospodarze, zazwyczaj wyśmienicie grający na włąsnym boisku strzelili szybko bramkę, która ustawiła cały mecz. Po zdobyciu gola nie zależało im juz tak na atakowaniu bramki gości. Oczywiscie próbowali podwyższyć rezultat, ale ataki przeprowadzane były z rozwagą, tak aby nie narazić się na kontry przeciwnika.

Awatar użytkownika
nero10
#Weteran
#Weteran

Post autor: nero10 » 06-11-2014, 10:52

Obrazek

Moje typy 11 kolejka:

Ilość kuponów: 9
Trafionych: 3
Zwrotów: 0
Przegranych: 6
Stawki: 53
Wygrana: 28,75
Yeld: -45,75

Moje typy całość:

Ilość kuponów: 27
Trafionych: 11
Przegranych: 16
Stawki: 139
Wygrana: 95,55
Yeld: -31,26

Ostatnia kolejka była chyba najgorsza z dotychczasowych. Pogrążyły mnie w niej głównie czerwone kartki i chęć większego zysku, przez co grałem zbyt ryzykownie zarówno przy doborze zdarzeń (kursów) jak i stawek. Zoabczymy co przyniesie anstępna kolejka. Oby :plus:

Awatar użytkownika
nero10
#Weteran
#Weteran

Post autor: nero10 » 06-11-2014, 23:07

12 Kolejka Eredivisie

07.11.2014
18:30 Excelsior - FC Utrecht
2.20 - 3.60 - 3.00

08.11.2014
19:45 ADO Den Haag - Willem II
2.10 - 3.50 - 3.30
19:45 SC Heerenveen - Go Ahead Eagles
1.44 - 4.50 - 6.50
19:45 PEC Zwolle - FC Groningen
2.00 - 3.30 - 3.75
20:45 PNAC Breda - AZ Alkmaar
2.70 - 3.60 - 2.37

09.11.2014
12:30 SC Cambuur - Ajax Amsterdam
3.50 - 3.75 - 1.95
14:30 FC Dordrecht - Twente Enschede
6.50 - 4.50 - 1.45
14:30 Vitesse Arnhem - Feyenoord
2.25 - 3.80 - 2.80
16:45 Heracles Almelo - PSV Eindhoven
4.60 - 4.10 - 1.65

Podane kursy pochodzą z :bet365-brak-polskiej-licencji!: .

Awatar użytkownika
nero10
#Weteran
#Weteran

Post autor: nero10 » 06-11-2014, 23:26

07.11.2014

Excelsior - FC Utrecht
typ 1X, kurs 1.4
7/10
:bet365-brak-polskiej-licencji!:

Na początek 12 kolejki holenderskiej Eredivise zagrają 13 w tabeli drużyna gospodarzy z Excelsior i 10 Utrecht. Zapowiada się bardzo wyrównany mecz. Istnieje duże prawdopodobieństwo, że spotkanie to zakończy się podziałem punktów. Jednak z uwagi na nienajlepsze wyniki w 11 kolejce postanawiam zagrać nieco spokojniej i swój typ podeprę 1, gdyż uważam, że gospodarze będą mieli lekka przewagę w tym meczu. Excelsior jeszcze nie przegrał na własnym boisku, a w ostatnich spotkaniach mieli na prawdę trudnych przeciwników SC Cambuur (5) 1:1 i Twente Enschede (4) 2:1. Utrecht gra na wyjazdach ze zmiennym szczęściem. Do tej pory nie odnotowali żadnego remisu jednak grali zazwyczaj z mocnymi zespołami (wyjątek wygrana 3:1 z ostatnim w lidze Dordrechtem). Teraz przyjdzie im zagrać z takim samym średniakiem jakim są więc jest duże prawdopodobieństwo podziału punktów.

Statystyki:
Excelsior dom: 3-2-0
Utrecht wyjazd: 2-0-3

Awatar użytkownika
nero10
#Weteran
#Weteran

Post autor: nero10 » 07-11-2014, 10:30

08.11.2014

ADO Den Haag - Willem II
Typ X2, kurs 1.75
5/10

Spotkanie z mojej perspektywy trudne do wytypowania. Grają w nim dwa bardzo nierówno grajace zespoły. Zarówno gospodarze 15 w tabeli ADO jak i 9 Willem II. Niemniej jednak jest kilka faktów, które przemawiają na korzysć gości. Po pierwsze gospodarze nie grają zbyt porywajaco na własnym stadionie. Dodac należy również to iż w 11 spotkaniach dotychczas rezegranych tylko dwa razy zgarnęli komplet punktów. Obecnie nie sa w najlepszej dyspozycji. Fak iz przegrali z PSV zaledwie 1:0, ale aktualny lider Eredivise przez większosć spotkania grał w 10, a mimo to i tak potrafił jeszcze strzelic bramkę. Wygrana z Dordrechtem (ostatnim w tabeli), czy remis z 16 Bredą nie jest jakimś wielkim osiągnięciem. W tym meczu przyjdzie im sie zmierzyć z zespołem znacznie lepszym, który ma spore wahania formy. Jednak mimo wszystko moim zdaniem to Willem jest tutaj faworytem i kurs, jaki proponuje nam :bet365-brak-polskiej-licencji!: na podpórkę jest naprawdę bardzo atrakcyjny.

Statystyki:
ADO dom: 2-1-2
Willem wyjazd: 2-0-3

SC Heerenveen - Go Ahead Eagles
typ 1, kurs 1.53
7/10
:wh:

Mecz rozgrywany pomiędzy 8 w tabeli drużyną gospodarzy z Heerenveen, a 14 Go Ahead Eagles. W tym spotkaniu bezapelacyjnym faworytem są gospodarze, którzy przyzwyczili nas juz od dawna, że na włąsnym obiekie potrafia ograć kazdego. Najlepszym przykłądem z tego sezonu jest wygrana PSV Eindhoven (1) 1:0. Tak naprawdę po kompromitującej wpadce i porażce na otwarcie sezonu z ostatnim Dordrechtem nie można im nic zarzucić. Dziś ich przeciwnikiem będzie drużyna Eagles, która słabo gra na obych boiskach. Do tego nalezy dodać iż ich forma pozostawia wieled do życzenia co pokazuje domowa porażka z Heraclesem, który przed tym spotkaniem był na ostatnim miejscu w lidze (dzięki wygranej awansował na 17 pozycję). Nie ma żadnych wątpliwości co do tego kto tu jest faworytem. Ja bez wahania wskazuję na gospodarzy.

Statystyki:
Heerenveen dom: 3-1-1
Eagles wyjazd: 1-1-3

NAC Breda - AZ Alkmaar

typ obie strzelą TAK, kurs 1.57
6/10

Według mnie jest to spotkanie dwóch równożędnych na chwilę obecną drużyn. mimo iż Breda zajmuje 16, a AZ 12 pozycję to piłkarsko nie dzieli ich zbyt wiele. Wynik w tym meczu jest kwestią otwartą. Moja uwagę zwróciło natomiast to iż oba zespoły tak samo regularnie bramki zdobywają jak i je tracą. Wydaje sie tutaj niemal pewne iż obie ekipy bramkę zdobędą. Breda jako gospodarz będzie strała się grać do przodu, a AZ to ekipa z niezłą linia ofensywną i również powinni oddać jakims trafieniem. Do tego dodam iż bilansy bramkowe obu drużyn są bardzo obiecujące. W 11 spotkaniach Breda ma bilans 14-26, a AZ 18-20.

Statystyki:
Breda dom: 1-3-1
AZ wyjazd: 3-0-2

PEC Zwolle - FC Groningen
typ 1, kurs 2.05
6/10

Mecz dwóch wyrównanych ekip, które zdobyły taką samą liczbę punktów i legitumują się taką samą staystyką zarówno w grach domowych jak i wyjazdowych. 6 w tabeli Zwolle podejmie dziś 7 Groningen. Jak łatwo zauważyc oba te zespoły grają bardzo dobrze na włąsnym obiekcie i jednocześnie katastrofalnie na wyjeździe. Zwolle mimo iż ostatnio nie gra najlepiej to na własnym boisku dalej trzyma fason. Ich moc u siebie najlepiej obrazuje zwycięstwo z liderem Eredivise PSV Eindhoven (1) 3:1. Dzisiejszy rywal przegrywa na wyjazdach niemal z każdym niezależnie od zajmowanej pozycji w tabeli. Wydaje sie niemal pewne iż gospodarze zdobędą komplet oczek.

Statystyki:
Zwolle dom: 4-1-0
Groningen wyjazd: 1-1-4
:unibet-brak-polskiej-licencji!:

Awatar użytkownika
nero10
#Weteran
#Weteran

Post autor: nero10 » 08-11-2014, 23:39

09.11.2014

SC Cambuur - Ajax Amsterdam
typ 2, kurs 1.95
6/10

Przed nami bardzo interesujące spotkanie. Zagrają w nim 7 w lidze gospodarze Cambuur z Mistrzem kraju i aktualnie viceliderem Eredivise Ajaxem Amsterdam. Gospodarze mimo, że mają niezły bilans gier na własnym boisku to należy zauważyć, że punkty zdobywali głownie ze średniakami i słabeuszami, Z mocniejszymi zespołami takimi jak Feyenoord 0:1 oraz Twente 1:1 już nie potrafili wygrać. Jak wszyscy wiemy Ajax to w lidze holenderskiej prawdziwy potentat. Z takimi średniakami jak Cambuur powinien poradzić sobie bez większych problemów. mają taki sam bilans na wyjeździe jak Cambuur w domu co najlepiej pokazuje ich siłę. Wygrywali z takimi zespołami jak Feyenoord 1:0 i AZ Alkmaar 3;1, więc Cambuur nie powinno stanowić żadnego problemu.

Statystyki:
Cambuur dom: 3-1-1
Ajax wyjazd: 3-1-1

FC Dordrecht - Twente Enschede
typ 2, kurs 1.5
7/10

Ostatni zespół Eredivise Dordrecht podejmuje Twente zajmujące 5 pozycję w lidze. Warte podkreślenia jest to iż gospodarze dzisiejszego spotkania nie zdobyli jeszcze na własnym obiekcie ani jednego punktu. Przegrywali zarówno z zespołami topowymi jak i ligowymi słabeuszami (Breda 0:1). Twente natomiast na wyjazdach gra średnio. Meczy może nie przegrywa, ale na pięć spotkań udało im się wygrać tylko raz. Jednak teraz będą mieli na swej drodze słabeuszy i jeśli myślą o najwyższych pozycjach w lidze takie spotkania powinni wygrywać w cuglach.

Statystyki:
Dordrecht dom: 0-0-5
Twente wyjazd: 1-3-1

Vitesse Arnhem - Feyenoord

typ X2, kurs 1.66
7/10

Przed nami bardzo ciekawe spotkanie. Zagrają w nim zajmujące 12 lokatę Vitesse z 3 Feyenoordem. Mecz o tyle ciekawy, że w zeszłym sezonie bez mrugnięcia okiem dałbym na gospodarzy, jednak teraz jest zupełnie inaczej. gospodarze są całkowicie nieprzewidywalni. Po tragicznym początku sezonu w końcu zaczęli wygrywać i wydawało się, że odzyskali formę, jednak znów przyszło załamanie i straty punktów ze słabymi zespołami takimi jak Utrecht (wyjazd0 czy Breda (dom). Tym razem na pewno nie będzie im łatwo o punkty bo przyjeżdża rozpędzony niczym lokomotywa Feyenoord, który wygrał pięć spotkań z rzędu. Smaczku dodaje również to iż gospodarze, jeszcze nie przegrali spotkania na własnym boisku, a goście nie dość, że nie przegrali żadnego meczu wyjazdowego to jeszcze jak dotąd nie dali sobie na wyjeździe strzelić żadnej bramki. Moim zdaniem faworytem spotkania są zdecydowanie goście, jednak Vitesse jest na tyle nieprzewidywalne, że wolę się podeprzeć remisem.

Statystyki:
Vitesse dom: 2-3-0
Feyenoord wyjazd: 3-1-0

Heracles Almelo - PSV Eindhoven
typ 2, kurs 1.65
9/10

Drodzy państwo PROMOCJA. Przed ostatni zespół Eredivise gra u siebie z liderem, a buki dają kursik 1.65 :lol: . Nie ma się nad czym zastanawiać. Heracles w 11 spotkaniach 9 razy przegrywał. Na własnym boisku przegrał ostatnie trzy mecze z rzędu i ma duże szanse podtrzymania tej "znakomitej" passy. Do Almelo przyjeżdża obecny lider Eredivise PSV. Jak wiadomo Eindhoven jest w wysokiej formie. Nie ma dla nich większego znaczenia czy grają u siebie czy na wyjeździe z takimi drużynami jak Heracles. Dodam również iż PSV dokałdnie odwrotnie jak Heracles w tym sezonie na 11 spotkań 9 wygrało i tylko 2 przegrało. Wygrali rownież ostatnie swoje dwa mecze wyjazdowe, a w jednym z nich pokonali nawet obecnego mistrza Holandii Ajax 3:1. Heracles w tym meczu będzie zmiażdżony.

Statystyki:
Heracles dom: 1-0-4
PSV wyjazd: 3-0-2

Awatar użytkownika
nero10
#Weteran
#Weteran

Post autor: nero10 » 09-11-2014, 23:57

07.11.2014

nero10 pisze:Excelsior - FC Utrecht
typ 1X, kurs 1.4
7/10
:dobrze: 2:2

Excelsior dalej kontynuuje serię bez porażki na własnym obiekcie. Spotkanie to było bardzo ciekawe. Bez widocznego faworyta. Utrecht częściej był w posiadaniu piłki i próbował rozgrywać ataki pozycyjne. Gospodarze natomiast dobrze się bronili i groźnie kontratakowali. Mieli dużo więcej strzałów na bramkę bo aż 8 przy tylko dwóch Utrechtu. Jak widać bramkarz gości uratował ich przed porażką, gdyż aż 6 razy wybijał lub łapał piłkę po strzale w bramkę. Utrecht popisał się 100% skutecznością. Jak ich strzał trafiał juz w bramkę to kończył się golem. Tak jak zapowiadałem przed meczem spotkanie zakończyło się podziałem punktów.

08.11.2014

nero10 pisze:ADO Den Haag - Willem II
Typ X2, kurs 1.75
5/10
:zle: 3:2

Mimo wielkiej przewagi Willem praktycznie w każdym aspekcie gry to gospodarze zdobyli trzy punkty. Stało się tak za sprawą przespania przez przyjezdnych pierwszej połowy w której dali sobie wbić dwie bramki. nie byli czujni i dawali się kontrować. W drugiej części gry przycisnęli mocno. Strzelili dwie bramki i doprowadzili do remisu. Gdy już wydawało się, że gospodarzom wymyka się wygrana Ci zaatakowali jeszcze raz i po rzucie karnym strzelili bramkę dającą im prowadzenie, którego już nie oddali do końca spotkania.

nero10 pisze:SC Heerenveen - Go Ahead Eagles
typ 1, kurs 1.53
7/10
:wh:
:zle: 2:2

To spotkanie zupełnie mnie zaskoczyło. Spodziewałem się tutaj spacerku ze strony Heerenveen jednak już w pierwszej połowie Eagles strzelili dwie bramki i zapewnili sobie dobre humory na przerwę. Po zmianie stron gospodarze ruszyli do ataków ze zdwojona siłą. Niestety nie starczyło im sił i czasu by wygrać. Zdołali jedynie uratować remis. Gospodarze mieli wielką przewagę w posiadaniu piłki 66/34 przez co stwarzali sobie mnóstwo sytuacji. Jednak niewiele z tego wynikało. Goście natomiast atakowali zadziej, ale z większą skutecznością, gdyż ich ataki najczęściej były zakańczane celnym strzałem, których to mieli więcej niż gospodarze 6/4.

nero10 pisze:NAC Breda - AZ Alkmaar
typ obie strzelą TAK, kurs 1.57
6/10
:zle: 0:1

Spotkanie niezwykle wyrównane. Spodziewałem się, że tak będzie, jednak liczyłem na większą skuteczność obu ekip w ataku. Niestety mimo licznych akcji pod bramkami przeciwników i strzałami na bramkę zobaczyliśmy tylko jednego gola w tym meczu.

nero10 pisze:PEC Zwolle - FC Groningen
typ 1, kurs 2.05
6/10
:dobrze: 2:0

Mimo bardzo wyrównanego spotkania gospodarzom udało się wygrać dość pewnie. Szczęśliwie dla nich po samobójczej bramce Kappelhof już od 5 minuty wysunęli się na prowadzenie, co pozwoliło im na większy komfort psychiczny i spokojniejszą grę. w 58 minucie gospodarze podwyższyli na 2:0 i nawet po czerwonej kartce, którą Necid obejrzał w 78 minucie udało im się dotrwać do końca spotkania z zadowalającym rezultatem.

Awatar użytkownika
nero10
#Weteran
#Weteran

Post autor: nero10 » 10-11-2014, 00:34

09.11.2014

Piękny dzień. Wszystko co sobie wymyśliłem spełniło sie w 100%, żeby było śmieszniej swoje analizy na ten dzień pisałem pod lekkim wpływem chmielowego napoju. Jak widać chyba od teraz tak będę musiał się przygotowywać :mrgreen:
nero10 pisze:SC Cambuur - Ajax Amsterdam
typ 2, kurs 1.95
6/10
:dobrze: 2:4

Gospodarze szybko wyszli na prowadzenie za sprawą naszego rodaka Stebleckiego. Po stracie gola goście ruszyli do ataków i mocno przycisnęli gospodarzy. W 19 minucie wyrównującego gola strzelił nasz następny rodak grający w Ajaxie Milik. W 23 bramkę na 2:1 strzelił Klaassen po czym Ajax zwolnił tempa i czekał na to co pokażą gospodarze. Ci próbowali swoich sił, jednak robili to na tyle nieporadnie, że gracze z Amsterdamu podwyższyli swoje prowadzenie dwukrotnie trafiając do bramki. Gospodarzy tego dnia stać było na strzelenie jeszcze jednej bramki, al to było za mało na wywalczenie chociażby jednego punktu. Mistrz kraju wypunktował gospodarzy i wygrał bez większego problemu mimo szybko straconej bramki na początku spotkania.

nero10 pisze:FC Dordrecht - Twente Enschede
typ 2, kurs 1.5
7/10
:dobrze: 0:4

Nie ma się co tutaj za wiele rozpisywać. Miażdżąca przewaga gości (szkoda, ze nie zagrałem Handi). Przeważali w każdym elemencie rzemiosła piłkarskiego. Gospodarze po prostu nie istnieli. Po 25 minutach Twente prowadziło już 3:0, później dołożyli jeszcze jedno trafienie i do szatni na przerwę mogli schodzić zadowoleni. Po zmianie stron już nic się nie zmieniło. Dalej dominowali gospodarze, ale przy tak wysokim prowadzeniu nie przemęczali się już i zadowolili się wygraną 4:0.
nero10 pisze:Vitesse Arnhem - Feyenoord
typ X2, kurs 1.66
7/10
:dobrze: 0:0

Vitesse zakończyło wspaniałą passę 5 zwycięstw z rzędu Feyenoordu w Eredivise. Spotkanie było zacięte i niezwykle wyrównane. Lekką przewagę mieli goście, którzy częściej strzelali w światło bramki. Jednakże bramkarz gospodarzy stanął na wysokości zadania i nie puścił ani jednej bramki.

nero10 pisze:Heracles Almelo - PSV Eindhoven
typ 2, kurs 1.65
9/10
:dobrze: 1:2

Na koniec dnia miał być spacerek, a był dreszczowiec trzymający w napięciu do ostatnich sekund meczu. Gospodarze byli przeze mnie skazani na pożarcie, mimo wszystko to właśnie oni otworzyli wynik tego spotkania. Przewaga gospodarzy utrzymywała się do 45 minuty, w której de Jong wbił Heraclesowi bramkę do szatni. Po zmianie stron nadal mieliśmy ten sam obraz na boisku. PSV starało się rozbijać akcje gospodarzy i jak najwięcej atakować bramkę gospodarzy nękając ja nieustannie groźnymi akcjami i strzałami. Gracze PSV razili tego dnia nieskutecznością. Dopiero w ostatniej minucie spotkania strzelili bramkę, która dała im jakże szczęśliwe zwycięstwo.

Awatar użytkownika
nero10
#Weteran
#Weteran

Post autor: nero10 » 10-11-2014, 01:00

Obrazek

Moje typy 12 kolejka:

Trafionych: 6
Przegranych: 3
Stawki: 60
Wygrana: 70,77
Yeld: 17,95

Moje typy całość:

Ilość kuponów: 36
Trafionych: 17
Przegranych: 19
Stawki: 199
Wygrana: 166,32
Yeld: -16,42

W końcu kolejka na :plus: . Oby takie dni jak ostatnia niedziela zdarzały się jak najczęściej. Teraz dwa tygodnie przerwy na reprezentację i wracamy z najciekawszą ligą Europy EREDIVISE .

Awatar użytkownika
nero10
#Weteran
#Weteran

Post autor: nero10 » 17-11-2014, 08:02

13 Kolejka Eredivisie

22.11.2014
19:45 AZ Alkmaar - Vitesse Arnhem
2.20 - 3.60 - 3.00
19:45 Go Ahead Eagles - NAC Breda
2.10 - 3.50 - 3.30
19:45 Feyenoord - FC Dordrecht
1.16 - 7.50 - 13.00
20:45 Willem II - Excelsior
1.72 - 3.70 - 4.60
20:45 Ajax Amsterdam - SC Heerenveen
1.35 - 5.00 - 7.50

23.11.2014
12:30 FC Groningen - PSV Eindhoven
4.33 - 3.75 - 1.75
14:30 PEC Zwolle - Twente Enschede
4.00 - 3.40 - 1.90
14:30 Heracles Almelo - ADO Den Haag
2.00 - 3.60 - 3.50
16:45 FC Utrecht - SC Cambuur
2.30 - 3.50 - 2.90

Podane kursy pochodzą z :bet365-brak-polskiej-licencji!: .

Awatar użytkownika
nero10
#Weteran
#Weteran

Post autor: nero10 » 19-11-2014, 12:46

22.11.2014

AZ Alkmaar vs Vitesse Arnhem
typ over 2,5 , kurs 1.5
7/10
rivalo-brak-polskiej-licencji!

Spotkanie dwóch drużyn przymierzanych w tym sezonie do walki o najważniejsze ele w lidze holenderskiej. Jednak jak widać rzeczywistość srogo zweryfikowała zapędy jednych i drugich. Na chwilę obecną AZ jest na 6 miejscu, a Vitesse na 11. Mimo nie najlepszego początku oba zespoły nadal mają kontakt z czołówką, gdyż AZ traci do 3 miejsca zaledwie 3 pkt, a Vitesse 5. W tym meczu oba zespoły będą starały się zdobyć komplet punktów. AZ jak widać po wynikach uzyskiwanych w tym sezonie nie gra najlepiej na własnym boisku. Vitesse natomiast nie błyszczy na wyjazdach. Jedno jest jednak pewne. Oba te zespoły dużo tracą i strzelaja bramek. AZ w 6 spotkaniach na własnym boisku ma średnią 3,5 bramki w meczu (w 4 na 6 spotkań było ponad 3,5 bramki), natomiast Vitesse ma średnią aż 4 bramki w meczu ( równiez 4/6 z ponad 3,5 bramki i jedno powyzej 2,5). Ja zagram tutaj troszkę ostrożnie typując ponad 2,5 bramki w meczu. Uważam, że ten tym spokojnie wejdzie.

Statystyki:
Az dom: 1-3-2
Vitesse wyjazd: 2-0-4

Go Ahead Eagles - NAC Breda
typ 1, kurs 2.05
4/10

Mecz zespołów z dolnej parti tabeli. Zagrają w nim 15 Go Ahead Eagles z 16 NAC Breda. Jak widać obu zespołom są niezbędne punkty. Stawka tego meczu jest podwójna, gdyż najprawdopodobniej miedzy tymi dwoma zespołami będzie się toczyć walka o utrzymanie w lidze. Każdy stracony lub zyskany punkt w tym meczu jest na wagę złota. Eagles na własnym boisku grają całkiem przyzwoicie. W 6 spotkaniach dwa razy udało im się wygrać, co stawia ich w roli faworyta tego spotkania. Breda tylko w dwóch meczach wyjazdowych zdobywała jakiekolwiek punkty (remis z Vitesse i wygrana z najsłabszym Dordrechtem). Wydaje się iż tragicznie spisująca się Breda (2 punkty w ostatnich 7 spotkaniach). Nie bedzie miała w tym meczu za wiele do powiedzenia.

Statystyki:
Eagles dom: 2-1-3
Breda wyjazd: 1-1-4

Feyenoord - FC Dordrecht
typ Feyenoord Handi 0:1 , kurs 1.42
8/10

Nie ma się co tutaj za bardzo rozpisywać. Feyenoord, czyli drużyna aspirująca na mistrza kraju gra z ostatnią drużyną Eredivise. Nalezy wspomnieć iż gospodarze mają serię 3 zwycięstw z rzędu na własnym boisku (mieli 5 z rzędu wygranych ogółem, ale ostatnio zremisowali na wyjeździe z Vitesse), natomiast goście kontynuują serię 6 porażek z rzędu. Pewne jest iż po tym meczu będzie ona przedłużona do 7 pytanie jest tylko jak wysoko wygra Feyenoord. Moim zdaniem wygrana dwoma golami to absolutne minimum, które gospodarze osiągną bez większego wysiłku. Nie chcąc zbytnio ryzykować stawiam na pewniaka.

Statystyki:
Feyenoord dom: 3-1-3
Dordrecht wyjazd: 1-2-3

Willem II vs Excelsior
typ 1, kurs 1.75
4/10

Spotkanie rozgrywane między drużynami bezpośrednio sąsiadującymi ze sobą w tabeli. 12 Willem II zagra z 13 Excelsiorem. Gospodarze na własnym boisku spisuja się bardzo przyzwoicie. W 6 spotkaniach tylko dwa razy zaznali goryczy porażki (z liderujacym PSV i z nieobliczalnym Vitesse). Goście są drużyną, która jeszcze w tym sezonie nie potrafiła wygrać meczu wyjazdowego. Mimo iż starają się wszelkimi sposobami bronić punktów w spotkaniach wyjazdowych nie zawsze im się to udaje. Moim zdaniem w tym meczu powinno być widać przewagę własnego boiska. Willem bezapelacyjnie jest tutaj faworytem. Bez wahania stawiam dzis na gospodarzy, którzy powinni dziś przerwać passę przyjezdnych (4 mecze bez porazki) i odesłać ich do domu z kwitkiem.

Statystyki:
Willem dom: 3-1-2
Excelsior wyjazd: 0-3-3

Ajax Amsterdam - SC Heerenveen
typ Ajax Handi 0:1 , kurs 1.95
6/10

Jedno z ciekawszych spotkań w tej kolejce Eredivise. Spotkają sie w nim aktualny Mistrz kraju i vicelider Ajax Amsterdam i 7 w tabeli Heerenveen. Przy obecnej formie jaką prezentują gospodarze tego spotkania ich zwycięstwo nie podlega żadnej dyskusji. Ja jednak uważam, że oni wygrają ten mecz minimum dwoma bramkami. Przemawia za tym fakt iż Ajax świetnie gra na własnym boisku, gdzie przez cały czas trwania meczu atakuje by strzelić jak najwięcej bramek. Ich napastnik rodem z Polski - Milik jest w świetnej formie i wydaje się iż w tym meczu również zapunktuje. Do tego nalezy dodać niemoc Heerenveen w spotkaniach wyjazdowych (tylko jedno zwycięstwo). Oczywiście można powiedzieć iż goście to jednak jeden z topowych zespołów Eredivise, jednak przy obecnej formie obu ekip nie będą mieli nic do powiedzenia w tym spotkaniu (Heerenveen brak wygranej od 5 spotkań, Ajax 6 wygranych w 8 spotkaniach).

Statystyki:
Ajax dom: 4-1-1
Heerenveen wyjazd: 1-3-2

Awatar użytkownika
nero10
#Weteran
#Weteran

Post autor: nero10 » 20-11-2014, 08:44

23.11.2014

FC Groningen - PSV Eindhoven
typ 2, kurs 1.7
7/10

Przed nami bardzo ciekawe spotkanie. Zmierzą się w nim 10 w tabeli Groningen z liderującym PSV. Patrząc na same pozycje zajmowane w tabeli wydaje się iż murowanym faworytem są goście, jednak sytuacja nie jest aż tak klarowna co widać najlepiej po kursie. Gospodarze spisują się znakomicie na własnym boisku. Stworzyli tutaj twierdzę nie do zdobycia. Na chwilę obecną w 5 spotkaniach rozgrywanych na własnym boisku w tym sezonie Eredivise aż 4 krotnie wygrywali i tylko raz zremisowali. Jeszcze nie było drużyny, która wywiozłaby z tego terenu komplet punktów. Mimo wszystko tylko wygrana z Ajaxem(2) 2:0 była znacząca. Reszte spotkań Groningen wygrywało z ligowymi outsiderami. Ostatnie dwa mecze to remis ze słabiutkim Excelsiorem i wymęczona wygrana 1:0 z jeszcze słabszą Bredą. Patrząc na to iż każda seria ma kiedyś swój koniec to najwyższe szanse na jej przerwanie ma obecnie najlepsza i najrówniej grająca ekipa PSV. W tym momencie PSV kontynuuje swoją serię 5 wygranych z rzędu (z tego dwie wyjazdowe) i dziś na pewno będzie chiała ją przedłużyć. Piłkarze z Eindhoven są w wysokiej formie co pozwala mi upatrywać w nich faworyta i przyszłego zwycięzcę tego spotkania.

Statystyki:
Groningen dom: 4-1-0
PSV wyjazd: 4-0-2

PEC Zwolle - Twente Enschede
typ 1X, kurs 1.75
7/10

To chyba można powiedzieć HIT tej kolejki. 5 w tabeli Zwolle podejmuje 3 Twente. Według bukmacherów faworytem tego spotkania sa gospodarze, jednak według mnie jest troszeczkę inaczej. Zacznijmy od tego, że gospodarze grają u siebie wyśmienicie.w 6 spotkaniach na własnym boisku wygrali 5 razy i tylko raz podzielili się punktami z przyjezdnymi. W pokonanym polu zostawili między innymi liderujące PSV pokonując je 3:1. Ogólnie strzelili u siebie 15 bramek tracąc zaledwie 6. Twente mimo iż jest niezwykle mocnym zespołem jak na holenderskie warunki to w meczach wyjazdowych radzi sobie raczej przecietnie. Mimo iż w 6 spotkaniach wyjazdowych tylko raz przegrali to jednek zanotowali aż 3 remisy. Moim zdaniem podział punktów jest w tym meczu wysoce prawdopodobny, jednak delikatnego faworyta upatruję w gospodarzach i ten remis zamierzam podeprzeć jedyneczką.

Statystyki:
Zwolle dom: 5-1-0
Twente wyjazd: 2-3-1

Heracles Almelo - ADO Den Haag
typ 1 połowa powyżej 1,5 gola, 2.0
4/10

Spotkanie dwóch drużyn z dolnej części tabeli. 17 Heracles podejmuje 14 ADO. Gospodarze to zespół, który traci prawie najwiecej bramek w lidze. Pomimo to piłkarze tego klubu też często trafiaja do bramki rywali. Ogólnie w 12 spotkaniach padło 47 bramek co daje śreenią 3,92 na mecz. Tylko raz w tych 12 spotkaniach nie padły 3 bramki. Ich dziesiejszy przeciwnik też nie grzeszy skutecznoscią w obronie. Ogólnie mają średnia 3,08 bramki w meczu. Wydaje się iż obu zespołom bedzie zależeć na wygranej w tym spotkaniu. Zarówno kiepsko spisujacemu się Heraclesowi jak i grajacemu w kratkę ADO. Wydaje mi się iż od pierwszych minut ruszą do szturmu i w pierwszej połowie spokojnie pokryją ta linię.

Statystyki:
Heracles dom: 1-0-5
ADO wyjazd: 0-3-3

FC Utrecht - SC Cambuur

typ powyzej 2,5 , kurs 1.6
5/10

Mecz rozgrywany pomiędzy dwoma zespołami sklasyfikowanymi dokładnei w srodku tabeli. Obie drużyny grają na podobnym poziomie. Jest jedna róznica między nimi. Utrecht to druzyna nieprzewidywalna, która dobre mecze przeplata totalnymi klęskami, natomiast Cambuur to drużyna równo grająca wszystkie mecze, która u siebie zdobywa wiele punktów, a na wyjazdach koncentruje sie na tym by nie przegrać spotkania. W pierwszej chwili chciałem zagrać X2, jednak ze względu na tą zmienna formę Utrecht wydaje się to być mało pewne. Jeśli gospodarze zagraja na wysokim poziomie to odprawia gości z kwitkiem, jeśli znów nie trafią z formą to spotkanie najpewniej zakonczy się remisem. Jedno jest pewne w tym spotkaniu padie sporo bramek. Zarówno jeden jak i drugi zespół mniej więcej tyle samo strzela ile traci ze średnia bramek na mecz około 3. Z tego względu bez wachania zagram tutaj over 2,5 , na który i tak jak na ta ligę jest wysoki kurs.

Statystyki:
Utrecht dom: 3-1-2
Cambuur wyjazd: 1-4-1

Awatar użytkownika
nero10
#Weteran
#Weteran

Post autor: nero10 » 26-11-2014, 09:19

22.11.2014

nero10 pisze:AZ Alkmaar vs Vitesse Arnhem
typ over 2,5 , kurs 1.5
7/10
:zle: 1:0

Spotkanie to według mnie miało obfitować w bramki, jednak ze względu na całkowity brak skuteczności drużyny przyjezdnej oraz dobrą dyspozycję bramkarza gospodarzy scenariusz się nie sprawdził. Vitesse miało wręcz gigantyczną przewagę w każdym elemencie gray, a mimo to przegrali mecz. W posiadaniu piłki przewaga 68/32, sytuacje bramkowe 33/5, strzały na bramkę 9/2, strzały niecelne 9/2. Patrząc na te statystyki wynik powinien być 1:3 lub 1:4, a skończyło się 1:0.

nero10 pisze:Go Ahead Eagles - NAC Breda
typ 1, kurs 2.05
4/10

Spotkannie zaczęło się po myśli gospodarzy, którzy stosunkowo szybko strzelili dwie bramki. Później spokojnie kontrolowali mecz nie dając zbyt wiele grać przyjezdnym. Ogólnie mecz był wyrównany bez widocznej przewagi żadnej z drużyn. Jednak ze względu na bezpieczne prowadzenie wiadomo, że gospodarze nie angażowali się wielce w akcje ofensywne przez większą część meczu tylko czekali na ataki Bredy, która nie potrafiła sforsować obrony gospodarzy.

nero10 pisze:Feyenoord - FC Dordrecht
typ Feyenoord Handi 0:1 , kurs 1.42
8/10

Przwidywałem tutaj szybkie prowadzenie i spokojny mecz. Jednak Feyenoord tego dnia był straszliwie nieskuteczny. W tym meczu Dordrecht praktycznie nie istniał. Stworzyli sobie tylko jedna sytuację bramkową, jednak nie oddali żadnego strzału na bramkę gospodarzy. Piłkę przy nodze mieli zaledwie przez 25% czasu gry. Gospodarze natomiast grali piłką, atakowli, strzelali i nic z tego nie wynikało. Dopiero w 86 minucie udało im się zdobyć bramkę. To trafienie jeszcze poderwało zespół do dalszych ataków, a gości przybiło całkowicie. Feyenoord dobił jeszcze przeciwnika w 94 minucie strzelajć na 2:0 co pozwoliło mi liczyć zysk ;) .

nero10 pisze:Willem II vs Excelsior
typ 1, kurs 1.75
4/10
:zle: 1:1

W meczu widać było przewagę goispodarzy. Jednak nie potrafili oni udokumentować ja strzlając bramki. Pierwsze do siatki trafiło Excelsior w 64 minucie. Gospodarze odpowiedzieli bardzo szybko, bo już w 67 minucie doprowadzili do wyrównania, jednak tego dnia nie było ich stać na nic więcej i spotkanie zakończyło się podziałem punktów.

nero10 pisze:Ajax Amsterdam - SC Heerenveen
typ Ajax Handi 0:1 , kurs 1.95
6/10
:dobrze: 4:1

Patrząc na wynik tego spotkania zdawać by się mogło, że Ajax rządził tutaj niepodzielnie, jednak nie było tak do końca. To goście wyszli pierwsi na prowadzenie strzelając bramkę w 18 minucie meczu. Ajax miał piłkę przez większosć czasu jednak Heerenveen wcale im nie ustępowało. Goście jednak grali ostro co poskutkowało paroma kartkami. W 43 minucie Slagveer dostał drugą żółta i w konsekwencji czerwoną kartkę. Od tej pory goście przestali istnieć na boisku. Starali się bronić co udawało im się do 66 minuty w której Sinkgraven strzelił bramkę samobójczą i Ajax doprowadził do remisu. To trafienie sprawiło iż piłkarze Ajaxu rzucili się na przyjezdnych jak wilk na owce. Wypunktowali przyjezdych w 72 i 73 minucie doprowadzając do stanu 3:1. W tej sytuacji z przyjezdnych zeszło powietrze i było po meczu. W 84 minucie dzieła dopełnił Arek Milik trafiając z rzutu karnego na 4:1 i tym samym ustalając wynik spotkania. Podsumowując Heerenveen długo prowadziło na Amsterdam Arenie. Naprawdę niewiele brakowało by wywieźć punkty z Amsterdamu, jednak zabrakło im sił gdyż grali w 10. Ajax pokazał pełnię umiejętności i rozmontował zmęczonych i bezradnych piłkarzy Heerenveen.

Awatar użytkownika
nero10
#Weteran
#Weteran

Post autor: nero10 » 26-11-2014, 09:42

23.11.2014

nero10 pisze:FC Groningen - PSV Eindhoven
typ 2, kurs 1.7
7/10

Spotkanie w miarę wyrównane. Gra była prowadzona po równo przez każdą z drużyn. PSV jedna stwarzało sobie więcej możliwości do strzelenia bramek. Goście częsciej strzelali na bramkę przeciwnika, oraz mieli dużo więcej groźnych sytuacji bramkowych. Po jednej z takich akcji wyszli na prowadzenie 1:0. Po czym gra trochę siadła. Trener PSV juz powoli przygotowywał się do następnego meczu robiąc niepotrzebne zmiany. Sadzał kolejno zawodników stanowiacych o obliczu zespołu Guardado i Willemsa co zaowocowało stratą bramki w końcówce meczu. PSV próbowało jeszcze wyjść na prowadzenie. Pod koniec spotkania mieli kilka możliwości by wyjść na prowadzenie, jednak zmarnowali swoje sytuacje. Ten mecz i ta bierna postawa PSV po strzeleniu gola zaprzepaściła moją szansę na niezły wynik w tej kolejce Eredivise.

nero10 pisze:PEC Zwolle - Twente Enschede
typ 1X, kurs 1.75
7/10
:zle: 1:2

Spotkanie tak jak przewidiwyałem bardzo wyrównane. Nie było widać przewagi którejkolwiek z druzyn. Ku mojemu zadowoleniu gospodarze objęli prowadzenie w 28 minucie. Jendak po stracie bramki w 39 minucie do szatni schodzili z wynikiem 1:1. W drugiej połowie niewiele się zmieniło jeśli chodzi o grę. Jednak goscie okazali się tego dnia skuteczniejsi i w 80 minucie meczu strzelili bramkę na 2:1, a wynik ten już do końca spotkania nie uległ zmianie.

nero10 pisze:Heracles Almelo - ADO Den Haag
typ 1 połowa powyżej 1,5 gola, 2.0
4/10
:dobrze: 3:1 HT

To co działo się w pierwszej połowie przerosło moje oczekiwania. Gra była bardzo otwarta, a linie defensywne popełniały mase błędów. Dzięki temu zobaczyliśmy w pierwszej połowie aż cztery bramki. Wynik po końcowym gwizdku był taki sam, więc gospodarze kończyli mecz w bardzo dobrych nastrojach.

nero10 pisze:FC Utrecht - SC Cambuur
typ powyzej 2,5 , kurs 1.6
5/10
:dobrze: 1:3

Spotkanie szybkie i z wieloma sytuacjami bramkowymi. Mój over 2,5 mógł już paść w pierwszej minucie, jednak gospodarze nie wykorzystali w 36 minucie rzutu karnego. Było to punkt zwrotny w meczu, gdyż zamiast prowadzić 2:0 gospodarze dwie minuty później remisowali juz 1:1. W drugiej połowie goscie jeszcze przyspieszyli tempa i w końcówce strzelili kolejne dwie bramki, które dały im zwycięstwo.

Awatar użytkownika
nero10
#Weteran
#Weteran

Post autor: nero10 » 26-11-2014, 09:48

Ostatnio zmieniony 26-11-2014, 10:02 przez nero10, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
nero10
#Weteran
#Weteran

Post autor: nero10 » 26-11-2014, 09:59

Obrazek

Moje typy 13 kolejka:

Trafionych: 5
Przegranych: 4
Stawki: 52
Wygrana: 47,26
Yeld: -9,11

Moje typy całość:

Ilość kuponów: 45
Trafionych: 22
Przegranych: 23
Stawki: 251
Wygrana: 213,58
Yeld: -14,91

Awatar użytkownika
nero10
#Weteran
#Weteran

Post autor: nero10 » 27-11-2014, 07:53

28.11.2014

FC Dordrecht - Willem II
typ 2, kurs 2.25
4/10

Spotkanie pomiędzy ostatnim w lidze Dordrechtem, a 9 Willemem II. Gospodarze są obecnie najsłabszą drużyną ligi. Całkowicie nie radzą sw tej klasie rozgrywkowej. Widać iż poziom jaki reprezentują znacznie odstaje od całej reszty. Do tej pory zdobyli zaledwie 5 punktów w 13 spotkaniach. Na własnym boisku grają wręcz katastrofalnie. W 6 spotkaniach nie zdobyli nawet jednego punktu, a ich dorobek bramkowy to 5-19. Goście są natomiast typowym ligowym średiakiem. Z drużynami znajdującymi się w dolnej części tabeli zazwyczaj wygrywają niezaleznie czy grają u siebie czy na wyjeździe. Z racji tego iż Dordrecht poziomem odstaje od całej reszty przyjezdni nie powinni mieć z nimi większych problemów.

Statystyki:
Dordrecht dom: 0-0-6
Willem wyjazd: 2-0-4

29.11.2014

SC Heerenveen - Heracles Almelo
typ 1, kurs 1.6
8/10

W meczu tym zagrają 10 Heerenveen z 17 Heraclesem. Gospodarze co udowadniają od paru sezonów umieją grać głównie na własnym boisku. Tutaj są w stanie wygrać prawie z każdym zespołem Eredivise. Po ostatnich dwóch zremisowanych słabszych meczach czas na wygraną. Łatwiejszego rywala jak w tym meczu już praktycznie mieć nie mogą (poza Dordrechtem). Goście całkowicie nie radzą sobie w meczach wyjazdowych. Sześć z pośród 5 spotkań zakończyło się dla nich klęską. W pojedynku z mocnym u siebie Heerenveen raczej nie mają większych szans. Nawet ich ostatnio lekka zwyżka formy to dalej za mało by pokonać gospodarzy (ostatnio wygrali u siebie z ADO oraz udało im się niedawno zdobyć pierwsze punkty na wyjeźździe wygrywając z Excelsiorem). Mecz ten zapewne bedzie obfitować w dużą ilość bramek ( 12 na 13 spotkań Heraclesu Over 2,5), lecz według mnie większość z nich strzelą gospodarze, dlatego stawiam na nich.

Statystyki:
Heerenveen dom:3-2-1
Heracles wyjazd: 1-0-5

NAC Breda - FC Utrecht
typ X2, kurs 1.6
5/10

Spotkanie bardzo ważne dla obu ekip. Breda po fatalnej passie potrzebuje na gwałt każdych punktów by się odbić ze strefy spadkowej, natomiast Utrecht ma aspiracje sięgające europejskich pucharów, więc nie może pozwolić by powiększała się ich strata do miejsca pozwalającego na grę w barażach o puchary (obecnie tracą 4 punkty). Gospodarze grają ostatnimi czasy katasrofalnie. Nie udało im się wygrać od 8 spotkań. Dodatkowo aż 6 spośród tych 8 spotkań przegrali (ostatnio 3x z rzędu). Utrecht gra na wyjazdach raczej średnio, jednak ostatnie dwa mecze kończyli z dorobkiem punktowym (wygrana i remis) więc w pojedynku z tak słabym przeciwnikiem są w stanie na pewno zdobyc minimum jeden punkt. Dodam równiez iż Breda w tym sezonie na 6 spotkań rozgrywanych u siebie tylko raz kończyła mecz z kompletem punktów. Te wszystkie czynniki jasno przemawiają na korzyść gości, którzy są drużyną nieprzewidywalną potrafiącą zaskoczyć kazdego, a już na pewno takiego słabeusza jak Breda.

Statystyki:
Breda dom: 1-3-2
Utrecht wyjazd: 2-1-3

Vitesse Arnhem - Go Ahead Eagles
typ Handi 0:2 Go Ahead, kurs 1,9
5/10

Spotkanie rozgrywane pomiędzy 12 Vitesse, a 14 Go Ahead. Jak widać bukmacherzy zupełnie niezrozumiale faworyzują tutaj gospodarzy. Ja rozumiem, że oni w zeszłym sezonie byli na 5 miejscu i do końca walczyli o mistrzostwo kraju, ale w tym sezonie grają bardzo nierówno i tracą punkty w meczach z teoretycznie słabszymi rywalami. Wiadomo, że trzeba w nich upatrywać zwycięzcę tego spotkania, ale kurs na wygraną rzędu 1.32 to już ostra przesada. Ostatnie ich 4 spotkania to 2 remisy i 2 porażki (dom remisy wyjazd porażki) i nie były to wszystkie zespoły z najwyższej półki (np. NAC Breda (16) 2:2, FC Utrecht (11) 3:1 - porazka na wyjeździe). Różnica między obiema ekipami to zaledwie jeden punkt i uważam, że obecna forma, którą reprezentują obie ekipy też jest zbliżona. Dodatkowo chciałm zaznaczyć iż Eagles w tym sezonie tylko raz na wyjździe przegrało różnicą dwóch bramek i było to z mistrzem kraju Ajax Amsterdam (2) 3:1. Goście na pewno tanio skory nie sprzedadzą i będą tutaj walczyć jak równy z równym. Byłbym nawet skłonny stwierdzić iż prawdopodobnym wynikiem tego meczu jest remis (Vitese 4 remisy u siebie na 6 spotkań), ale zagram bezpiecznie i dam Handi dwie bramki dla przyjezdnych.

Statystyki:
Vitesse dom: 2-4-0
Go Ahead wyjazd: 1-2-3

SC Cambuur - AZ Alkmaar
typ 1, kurs 2.1
3/10

Bardzo wyrównane spotkanie. Zagrają w nim 6 w tabeli Cambuur z 5 AZ Alkmaar. Obie ekipy grają w tym sezonie bardzo przyzwoicie na równym, wysokim poziomie. Gospodarze na własnym boisku mieli naprawdę bardzo dobre statystyki, jednak ostatnie przegrane dwa pojedynki z Feyenoord (4) 0:1 i Ajax Amsterdam (2) 2:4 trochę je pogorszyły. Teraz przyjdzie im się zmierzyć z AZ. Jednak mimo wszystko te dwa zespoły z którymi wcześcniej przegrali są o klasę lepsze od AZ i w tym meczu daję o wiele więcej szans na zwycięstwo gospodarzom, którzy w końcu muszą się zrehabilitować publiczności za dwie domowe porażki. AZ ma bardzo dobry bilans meczy wyjazdowych, jednak należy zauważyć, że te wszystkie zdobyte punkty były kosztem 4 najgorszych zespołów w Eredivise. Teraz zmierzyą się z drużyną znacznie lepszą i na pewno będą mieli sporo problemów. Mimo tak wyrównanych statystyk uważam, że minimalna przewaga jest po stronie gospodarzy i na nich własnie postawię.

Statystyki:
Cambuur dom: 3-1-2
AZ wyjazd: 4-0-2

Awatar użytkownika
nero10
#Weteran
#Weteran

Post autor: nero10 » 27-11-2014, 13:08

30.11.2014

ADO Den Haag - Ajax Amsterdam
typ 2, kurs 1.65
7/10

Spotkanie rozgrywane między 15 zespołem Eredivise ADO, a aktualnym Mistrzem kraju i vice liderem zestawienia Ajaxem. Zacznę od tego iż ADO całkiem neiźle gra na własnym obiekcie. Jednak większość punktów była zdobywana kosztem zespołó pokroju ADO, czyli tym okupującym dolne rejony tabeli. Forma ich jest nieustabilizowana, bo cóż z tego, ze wygrywają u siebie z Willem II (9) 3:2, jak później doznają upokarzającej porażki z beznadziejnie grającym Heracles Almelo (17). Teraz przyjdzie im się zmierzyć z potegą holenderskiej piłki sławnym Ajaxem. Goście ostatnio grają coraz lepiej. Dla nich nie liczy się zbytnio, czy grają u siebie czy na wyjeździe. Celem Ajaxu jest wygrywanie w Eredivise każdego spotkania i w tym meczu również będą chcieli zdobyć komplet punktów. Trener Ajaxu świetnie poukładał zespół co procentuje wyśmienitą grą. W formacji ofensywnej bryluje nasz rodak znajdujący się obecnie w wyśmienitej formie Arkadiusz Milik. Każda strata punktów Ajaxu w tym meczu będzie sporą niespodzianką. Bez większego wyzyka można tutaj pograć na czystą wygraną gości POLECAM.

Statystyki:
ADO dom: 3-1-2
Ajax wyjazd: 4-1-1

Excelsior - PEC Zwolle
typ 1X, kurs 1.45
9/10

Pojedynek 13 Excelsior z 7 Zwolle. Gospodarze tego spotkania nie przegrali 5 kolejnych meczy Eredivise. Ogólnie w 8 ostatnich pojedynkach przegrali tylko raz 3:0 z liderującym PSV. Na własnym boisku jeszcze w tym sezonie nie zaznali goryczy porażki. W tym spotkaniu zmierzą się z Zwolle, które całkowicie nie radzi sobie w meczach wyjazdowych. Na 6 rozegranych spotkań aż 4 zakończyło się dla nich klęską, a tylko jedno wygrali na początku sezonu z ostatnim w tabeli FC Dordrecht. Excelsior jest najczęściej remisującym zespołem w Eredivise. Ich trzy ostatnie mecze zakończyły się remisami. Powiem szczerze, że wydaje mi się iż to spotkanie również zakończy się podziałem punktóe, ale ze względu na znaczną przewagę w statystykach gospodarzy postanowiłem się podeprzeć.

Statystyki:
Excelsior: 3-3-0
Zwolle: 1-1-4

Twente Enschede - FC Groningen
typ Handi 0:1 Twente, kurs 1.9
4/10

3 zespół Eredivise Twente Twente Enschede podejmie drużynę plasującą się na 8 miejscu FC Groningen. Gospodarze dzisiejszego spotkania są ostatnio w wysokiej formie. Wygrali trzy ostatnie mecze strzelając w nich 8 bramek i tracąc zaledwie 1. Ogólnie Twente jest mocne na własnym boisku. Nie przegrali u siebie jeszcze ani jednego spotkania. W ostatnich 4 spotkaniach u siebie wygrali trzy , a jedno zremisowali (Mistrz kraju Ajax 1:1). Teraz przyjdzie im się zmierzyć z typowym ligowym średniakiem, który całkowicie nie radzi sobie w spotkaniach wyjazdowych. Przegrał aż 5 z 7 rozegranych spotkań wyjazdowych. Wydaje się iż w tym spotkaniu też nie będzie miał za wiele do powiedzenia z świetnie dysponowanymi ostatnio gospodarzami. Stawiam mniejszą stawkę na Handi, gdyż kurs na czystą jedynkę jest bardzo mały i mnie nie satysfakcjonuje.

Statystyki:
Twente dom: 3-3-0
Groningen wyjazd: 1-1-5

PSV Eindhoven - Feyenoord
typ 1, kurs 1.85
5/10

Drodzy czytelnicy miło mi zaprosić na SZLAGIER Eredivise. Spotkają się w nim dwa z trzech najbardziej utytuowanych klubów w Holandii. Lider rozgrywek PSV podejmie na własnym boisku trzeci obecnie Feyenoord. Spotkanie jest o tyle interesujące, że PSV jak do tej pory wygrało wszystkie 6 pojedynków rozgrywanych na własnym boisku. Strzelili aż 19 bramek, a stracili zaledwie jedną. Jak widać wygrane te były nieprzypadkowe. W pokonanym polu zostawili między innymi: AZ Alkmaar (5) 3:0, SC Cambuur (6) 4:0 i Vitesse Arnhem (12) 2:0. Teraz zmierzą się z równie mocnym Feyenoordem. Zawodnicy z Roterdamu nie zaznali jeszcze w tym sezonie goryczy porażki w wyjzadowym spotkaniu Eredivise. Ich bilans bramkowy wynosi 6:0. Na wyjazdach głównie się bronią co jak widac nieźle im wychodzi. Jednak w tym spotkaniu może to nie wystarczyć. Rozpędzone PSV grające przy komplecie publiczności, niesione dopingiem swoich fanów wzniesie się na wyżyny możliwości. W tym meczu liczy się tylko wygrana i wydaje mi się iż PSV będzie tutaj za wszelką cenę starało się zdobyć komplet punktów, a patrząc na ich formę i kadrę jak najbardziej są w stanie to uczynić.

Staystyki:
PSV: 6-0-0
Feyenoord: 3-2-0

Awatar użytkownika
nero10
#Weteran
#Weteran

Post autor: nero10 » 04-12-2014, 13:02

28.11.2014

nero10 pisze:FC Dordrecht - Willem II
typ 2, kurs 2.25
4/10
:dobrze: 0:4

Mecz potoczył się według moich przypuszczeń, czyli łatwym zwycięstwem gości. Już po 16 minutach prowadzili 2:0 co pozwoliło im na spokojne kontrolowanie sytuacji. Pozwalali gospodarzą rozgrywać piłkę, a sami groźnie kontrowali raz po raz stwarzając sobie kolejne sytuacje bramkowe. W drugiej połowie dołożyli jeszcze dwa trafienia i mecz zakończył się ich wysokim zwycięstwem.

29.11.2014

nero10 pisze:SC Heerenveen - Heracles Almelo
typ 1, kurs 1.6
8/10

Gospodarze pomimo gigantycznej przewagi w każdym elemencie piłkarskiego rzemiosła nie potrafili pokonać bramkarza rywali. Piłkę posiadali przez 65% czasu gry. mieli 3 razy więcej sytuacji bramkowych od przeciwników (22/8) oraz prawie dwa razy więcej strzałów. Jednak to właśnie goście mieli tego dnia trochę więcej szczęścia oraz grali o wiele skuteczniej. Wykorzystali swoją sytuację w 47 minucie i jednobramkowe prowadzenie utrzymali już do końca spotkania. Mecz zakończył się niespodziewanym zwycięstwem gości.

nero10 pisze:NAC Breda - FC Utrecht
typ X2, kurs 1.6
5/10
:dobrze: 1:5

Coś jest w tym co mówiłem
nero10 pisze:Te wszystkie czynniki jasno przemawiają na korzyść gości, którzy są drużyną nieprzewidywalną potrafiącą zaskoczyć kazdego, a już na pewno takiego słabeusza jak Breda.
Utrecht mnie całkowicie zaskoczył. Na szczęście było to zaskoczenie pozytywnie. Ja zagrałem tutaj delikatnie, a Utrecht wręcz zmiażdżył swoich przeciwników. Jak inaczej nazwać zwycięstwo 5:1 na wyjeździe? Goście byli tego dnia wyjątkowo skuteczni. Ponad połowa strzałów na bramkę lądowała w siatce. Mimo iż nie mieli dużej przewagi w posiadaniu piłki potrafili sobie stworzyć wiele sytuacji bramkowych z których aż 5 zostało uwieńczonych bramką. Brada jak szybko czegoś nie zmieni to będzie obok Dordrechtu ekipą notowana do spadku.

nero10 pisze:Vitesse Arnhem - Go Ahead Eagles
typ Handi 0:2 Go Ahead, kurs 1,9
5/10

Bardzo ciekawe spotkanie. Vitesse miału gigantyczną przewagę w każdym aspekcie gry. Zdominowali wręcz swoich rywali. Po pierwszej połowie wygrywali tylko 1:0. Kiedy w 50 minucie strzelili gola na 2:0 myślałem, że skończy się pogromem, wtedy jednak jakimś cudem gościom udało się strzelić bramkę. Podbudowani sukcesem ruszyli do ataków. W 83 minucie trafili po raz kolejny i wynik ten dotrzymali do końca. Powiem szczerze, że jest to dla mnie szok. Vitesse we frajerski sposób pozbyło się dwóch punktów. Trzeba pochwalić tutaj Eagles za charakter i walkę do końca. Handi 0:2 i kurs 1.9 wszedł jak w masło :)

nero10 pisze:SC Cambuur - AZ Alkmaar
typ 1, kurs 2.1
3/10
:zle: 0:2

Mecz stał na wysokim poziomie, czego można było się spodziewać. Gospodarze częściej utrzymywali się przy piłce, lecz stwarzali sobie niewiele sytuacji do strzelenia gola. Goście natomiast groźnie kontrowali. Mieli więcej sytuacji bramkowych, strzałów co w końcu przełożyło się na dwa trafienia i wygraną. Jak widać nieraz taktyka grania z kontry się opłaca. W tym meczu mamy wręcz modelowy przykład. Drużyna gości przyczajona zadawała kolejne ciosy i tym sposobem wygrała zasłużenie 2:0.

Awatar użytkownika
nero10
#Weteran
#Weteran

Post autor: nero10 » 04-12-2014, 13:19

30.12.2014

CZARNA NIEDZIELA !!!
Cóż powiem krutko ten dzień to moja sromotna klęska. Nie dość, że wszystkie trzy spotkania mi nie weszły (odwołany mecz PSV) to jeszcze były to spotkania, które stawkowałem najwyżej w tej kolejce i całkowicie zniszczyły zysk z poprzednich dni.

nero10 pisze:ADO Den Haag - Ajax Amsterdam
typ 2, kurs 1.65
7/10

Ajax powielił błąd z zeszłej kolejki PSV. Szybko objęli prowadzenie (już w 8 minucie) po czym cofnęli się i rozbijali ataki gospodarzy. Cały mecz kontrolowali przebieg gry. Jednak zbyt długo dawali grać piłką swoim przeciwnikom. W drugiej połowie po 70 minucie robili sobie zmiany pewni zwycięstwa. Jakież było ich zdziwienie, gdy gospodarze w końcu wykorzystali jedną ze stworzonych sytuacji i w 85 minucie strzelili gola na 1:1. Ajax zamiast po strzeleniu gola przycisnąć przeciwnika i wbić drugą bramkę niepotrzebnie oddał inicjatywę czekając spokojnie do końcowego gwizdka. Ta minimalistyczna taktyka została skarcona. Mam nadzieję, że to ich czegoś nauczy na przyszłość. Nie ukrywam, że kibicuję tej drużynie ;) .

nero10 pisze:Excelsior - PEC Zwolle
typ 1X, kurs 1.45
9/10
:zle: 0:5

Porażka gospodarzy niesamowita. Rozmiary tej porażki są wręcz niezrozumiałe. Do tej pory grali bardzo dobrze u siebie, jednak w tym meczu wszystko szło nie tak. Goście mieli wyśmienity mecz. Fakt, że mieli trochę więcej posiadania piłki 57/43 i dwa razy więcej sytuacji bramkowych, ale na wyróżnienie zasługuje inny fakt. Mieli zaskakująco wysoką skuteczność. Praktycznie każdy celny strzał lądował w bramce 5/6. Bramkarz Excelsior interweniował udanie zaledwie przy jednym strzale. Na pewno nie zaliczy tego meczu do udanych. Excelsior został wręcz rozbity.

Twente Enschede - FC Groningen
typ Handi 0:1 Twente, kurs 1.9
4/10
:zle: 1:2

Spodziewałem się łatwej wygranej gospodarzy, a tutaj niespodzianka. Goście narzucili swoje warunki i po 27 minutach prowadzili już 2:0. Twente próbowało odrabiać straty, jednak udało im się strzelić zaledwie jedną bramkę. Groningen mądrze się broniło i kontratakowało. Taktyka ta jak widać przyniosła oczekiwany skutek. Goście wywieźli cenne trzy punkty z bardzo trudnego terenu.

nero10 pisze:PSV Eindhoven - Feyenoord
typ 1, kurs 1.85
5/10
Ze względu na przerwany mecz PSV w Lidze Europejskiej i konieczność dokańczania go w piątek mecz ligowy najpierw został przeniesiony na wtorek 02.12, a później odwołany i ponownie przełożony.

Awatar użytkownika
nero10
#Weteran
#Weteran

Post autor: nero10 » 04-12-2014, 13:39

Obrazek

Moje typy 14 kolejka:

Ilość kuponów: 8
Trafionych: 3
Przegranych: 5
Stawki: 45
Wygrana: 26,5
Yeld: -41,11

Nie licząc niedzieli Yeld był 6. Cóż każdemu zdarzają się bukmacherskie czarne dni :( .

Moje typy całość:

Ilość kuponów: 53
Trafionych: 25
Przegranych: 28
Stawki: 296
Wygrana: 240,08
Yeld: -18,89

Awatar użytkownika
nero10
#Weteran
#Weteran

Post autor: nero10 » 06-12-2014, 00:42

06.12.2014

AZ Alkmaar - Go Ahead Eagles
typ 1, kurs 1.4
5/10

Spotkanie 5 ekipy w sezonie Alkmaar z 13 drużyną w tabeli Eagles. Jak wiadomo gospodarze to jedna z lepszych drużyn w Eredivise. Może ostatni sezon nie mieli aż tak udany jak ten dwa lata temu, ale dalej są silną drużyną, z która każdy w tej lidze musi się liczyć. Ten mecz grają na własnym boisku co zazwyczaj wydawałoby się przewagą, jednak AZ właśnie na wyjazdach gra najlepiej w lidze. Jednak w tym spotkaniu to gospodarze są zdecydowanymi faworytami. Wygrali ostatnie trzy spotkania ligowe nie tracąc przy tym nawet jednej bramki. Eagles też nie grają ostatnio najgorzej (2 remisy i wygrana) jednak mimo wszystko uważam, że w tym spotkaniu nie będą mieli nic do powiedzenia.

Statystyki:
AZ dom: 2-3-2
Eagles wyjazd: 1-3-3

Excelsior - Feyenoord
typ poniżej 3,5 gola, kurs 1.55
7/10

Przed nami ciekawe spotkanie. Zagra w nim 14 w tabeli Excelsior z 3 Feyenoordem. Gospodarze ostatnimi czasy grali całkiem nieźle. Może nie zdobywali kompletów punktów, ale u siebie nie przegrywali. Wszystko to skończyło sie w ostatniej kolejce po niesamowitym blamażu z Zwolle 0:5. Nie dość, ze pierwszy raz w sezonie schodzili pokonani na własnym boisku to jeszcze przegrali różnicą pięciu bramek. Po tak sromotnej klęsce dziś na pewno wezmą się ostro za obronę. Przeciwnik na pewno wymagający, gdyż Feyenoord to absolutna czołówka ligi. Obecnie są jak najbardziej zasłużenie na trzeciej pozycji. Jednak na wyjazdach głównie stawiają na grę obronna. W pięciu rozegranych jak do tej pory spotkaniach maja bilans bramkowy 6-0. Wydaje mi się iż w tym meczu oba zespoły będą głównie uważać w obronie co nie przełoży się na zdobycie wielu bramek. Kurs na 3,5 niesłychanie jak dla mnie wysoki. Moim zdaniem spokojnie wejdzie under 2,5 z kursem 2,4 ale zagram spokojnie by być pewniejszym zysku.

Statystyki:
Excelsior dom: 3-3-1 (gole 12-13)
Feyenoord wyjazd: 3-2-0 (gole 6-0)

SC Cambuur - NAC Breda
typ Handi (0:1) Cambuur, kurs 2.15
4/10

Spotkanie dwóch ekip o całkowicie różnych celach. Cambuur obecnie zajmuje 9 lokatę w lidze i stara się o miejsce premiowane grą w barażach o europejskie puchary. Breda natomiast to teraz prawie najsłabsza drużyna w lidze (słabszy jest tylko Dordrecht) i zajmuje 17 miejsce. Gospodarze po bardzo dobrym początku sezonu teraz trochę zwolnili tempa i potracili sporo punktów. Jednak z ekipami z dolnych partii tabeli wygrywają i to z dużą przewagą. Breda jest obecnie w wielkim dole bo jakbym powiedział dołku to bym skłamał ;) . Wystarczy zerknąć, że przegrali ostatnie 4 spotkania przy bilansie bramek 1-9. Zmiana trenera jaka miała miejsce w połowie tej rundy nic dobrego nie przyniosła. Zespół jak był słaby tak słaby pozostał. Uważa, ze Cambuur ich zje minimum dwoma bramkami. Kurs całkiem fajny więc warto zaryzykować.

Statystyki:
Cambuur dom: 3-1-3
Breda wyjazd: 1-1-5

FC Dordrecht - PSV Eindhoven
typ Handi (1:0) PSV, kurs 1.57
10/10 PEWNIAK

Nie będę się tutaj za wiele rozpisywał, bo za bardzo nie ma o czy. W lidze, w której pada dużo bramek zagra ostatnia ekipa Dordrecht z liderem ligi PSV. Dordrecht przegrał swoje ostatnie 8 spotkań. Jest to ewidentnie najgorsza ekipa w lidze i jej ostatnie miejsce całkowicie odzwierciedla to co prezentują na boisku. Dodam również, że wszystkie te 8 ostatnich spotkań przegrali minimum dwoma bramkami. Więc jeśli potrafią u siebie przegrać z takim WillememII 0:4 (ostatni mecz) to PSV dwoma bramkami wygra na 100%.

statystyki:
Dordrecht dom: 0-0-7 (gole 5-23 !!! )
PSV wyjazd: 4-1-2

Ajax Amsterdam - Willem II
typ Kto wygra pierwszą połowę? Ajax, kurs 1.6
7/10

Mistrz kraju i obecny vice lider Ajax Amsterdam zmierzy się dziś z Willem II zajmującym 8 miejsce w lidze. W Amsterdamie na Arenie Ajax zawsze uderza na swojego przeciwnika od pierwszych minut. Gospodarze na własnym terenie spychają do defensywy każdą ekipę grającą w Eredivise. Willem jest tylko średniakiem ligowym i w pojedynku z dobrze dysponowanym Ajaxem będzie miał znikome szanse. Dodatkowo Ajax ostatni mecz zremisował w głupkowaty sposób i na pewno będzie chciał się zrehabilitować swoim kibicom za tą stratę punktów. Wygrana dzisiaj pewna, ale kurs nikły więc trzeba kombinować. Mój typ wydaje się najrozsądniejszym rozwiązaniem.

Statystyki:
Ajax dom: 5-1-1
Willem wyjazd: 3-0-4

P.S. Wszystkie typki były po drinku więc umysł był odpowiednio odstresowany i przygotowany do analizowania :D

Awatar użytkownika
nero10
#Weteran
#Weteran

Post autor: nero10 » 06-12-2014, 22:33

07.12.2014

PEC Zwolle - ADO Den Haag
typ 1, kurs 1,65
9/10

Gospodarze tego spotkania znajdują się na 6 pozycji, a goście na 15. Dzieli ich różnica 9 punktów. Zwolle na własnym boisku gra bardzo dobrze. Potrafili wygrać nawet z liderem rozgrywek PSV 3:1. Wiadomo zdarzają się im też wpadki, ale bywa to niezmiernie rzadko. Dodam również, że ostatni mecz rozgrywali na wyjeździe z Excelsiorem i wygrali go bardzo wysoko 5:0. Pokazuje to iż w tym spotkaniu również możemy spodziewać się ich na wysokich obrotach. Goście to ekipa najsłabiej grająca na wyjazdach spośród całej ligi. Udało im sie tylko zdobyć trzy punkty w 7 meczach (3 remisy). W tym spotkaniu faworyt jest bardzo wyraźny, a kurs wysoki więc warto zagrać.

Statystyki:
Zwolle dom: 5-1-1
ADo wyjazd: 0-3-4

FC Utrecht - Heracles Almelo
typ Over 2,5 , kurs 1.45
6/10

10 w tabeli Utrecht podejmuje 16 Heracles. Gospodarze to ekipa grająca bardzo nierówno. Nie wiadomo jaką formę będą mieć w danym meczu. Jedno jest pewno - dużo strzelają i dużo tracą bramek. Na własnym obiekcie mają bilans 10-13 w 7 spotkaniach. Mają ostatnio serię 8 spotkań z rzędu Over 2,5. Teraz zagrają z ekipą posiadającą podobne statystyki wyjazdowe. Heracles w 7 spotkaniach wyjazdowych strzelił 10 bramek , a stracił 15. Jak widać over 3,5 jest bardzo bezpiecznym typem. Kursik może nie powala, ale w meczu tak niestabilnych drużyn ciężko jest znaleźć coś lepszego.

Statystyki:
Utrecht dom: 3-1-3 (gole 10-13)
Heracles wyjazd: 2-0-5 (gole 10-15)

FC Groningen - SC Heerenveen
typ 1, kurs 2.2
4/10

Bardzo ciekawy mecz przed nami. Zagrają w nim dwie ekipy reprezentujące podobny poziom. Gospodarze z Groningen zajmują obecnie 7 miejsce, a goście z Heerenveen są dopiero 12. Mecz bardzo trudny do jednogłośnego wytypowania. Powinno być sporo gry i akcji z obu stron. Groningen przekonuje mnie do siebie przede wszystkim wspaniałą grą na własnym obiekcie. Jak do tej pory nie było drużyny, która by wywiozła w tym sezonie z ich stadionu komplet punktów. Heerenveen natomiast jest w lekkim dołku. Ta ekipa zazwyczaj liczy się w walce o europejskie puchary, a teraz zajmują 12 lokatę. Przegrali dwa ostatnie mecze w tym na własnym obiekcie z słabiutkim Heraclesem. Przy tak wysokim kursie zaryzykuję i zagram dziś na gospodarzy.

Statystyki:
Groningen dom: 4-2-0
Heerenveen wyjazd: 1-3-3

Vitesse Arnhem - Twente Enschede
typ X2. kurs 1.7
5/10

Bardzo ciekawy mecz. Vitesse całkowicie bez formy. Od 5 spotkań nie potrafią wygrać. 3 mecze rozegrane u siebie zremisowali, a dwa wyjazdowe przegrali. Po tragicznym początku sezonu wrócili do formy z zeszłego roku i znów wszystko wygrywali, ale teraz znów są pod formą. W tym meczu podejmują Twente, czyli ścisłą czołówkę ligi. Twente jak do tej pory przegrało tylko dwa spotkania na 14 rozegranych. Wydaje się iż jeśli gospodarze nie doznają jakiegoś cudownego obudzenia to powinni spokojnie wywieźć jakieś punkty.

Statystyki:
Vitesse dom: 2-5-0
Twente wyjazd: 3-3-1

Awatar użytkownika
nero10
#Weteran
#Weteran

Post autor: nero10 » 08-12-2014, 07:53

PODSUMOWANIE 06.12.2014

nero10 pisze:AZ Alkmaar - Go Ahead Eagles
typ 1, kurs 1.4
5/10

Spotkanie miało wyrównany przebieg. Posiadanie piłki rozkładało się równo po 50%. Gospodarze mieli przewagę w jednej bardzo ważnej statystyce - strzały na bramkę 8/2 co przełożyło się również na wynik końcowy. AZ strzeliło bramkę w 25 minucie i do końca pierwszej połowy spokojnie dowieźli zwycięstwo. W drugiej połowie nie ryzykowali za dużo. Grali spokojnie i kontrolowali przebieg gry szukając swoich okazji w kontratakach. W 70 minucie udało im się podwyższyć na 2:0 i taki wynik utrzymał się już do końca spotkania.

nero10 pisze:Excelsior - Feyenoord
typ poniżej 3,5 gola, kurs 1.55
7/10
:zle: 2:5

Całkowicie nietrafiona analiza z mojej strony. Z drugiej strony, kto mógł przypuszczać, ze Feyenoord strzeli w jednym meczu prawie tyle bramek co we wcześniejszych 5. Po pierwszej połowie goście już prowadzili 0:3 i już było jasne, ze under nie wejdzie. Zaraz na początku drugiej połowy wpadły kolejne trzy bramki i wynik brzmiał 1:5. Później gospodarzom udało się strzelić jeszcze jednego gola, ale to było wszystko na co było ich stać w tym meczu.

nero10 pisze:SC Cambuur - NAC Breda
typ Handi (0:1) Cambuur, kurs 2.15
4/10

To chyba największa niespodzianka tej kolejki. Słabiutka Breda pokonała Cambuur w meczu wyjazdowym. Cóż z tego, że Cambuur posiadał piłkę przez większą ilość meczu oraz miał więcej sytuacji bramkowych. Cambuur nie potrafił oddać celnego strzału na bramkę rywala (udało im się to tylko raz przy 11 niecelnych). Jak wiadomo nie da się zdobyć bramki nie strzelając w jej światło. Pierwsze zwycięstwo po 8 meczach bez wygranej stało się faktem. Breda świętuje zdobycie trzech bardzo ważnych punktów.

nero10 pisze:FC Dordrecht - PSV Eindhoven
typ Handi (1:0) PSV, kurs 1.57
10/10 PEWNIAK
:dobrze: 1:3

PSV niezbyt dobrze weszło w ten mecz. Chyba jeszcze nie poustawiali dobrze szyków, a już było 1:0 dla gospodarzy, którzy zdobyli galo w 6 minucie. Od tej pory na boisku istniał juz tylko PSV. Przewaga gości była niesamowita. Wręcz zgnietli gospodarzy i tylko kwestią czasu były kolejne trafienia. Do przerwy było już 1:2 dla PSV. Dodam również, ze nie wykorzystali karnego w pierwszej połowie. W drugiej odsłonie meczu PSV dalej atakował, ale udało im się strzelić tylko jedną bramkę co wystarczyło na pokrycie mojego Handi. Bardzo interesujące są statystyki z tego meczu pokazujące przewagę gości. Wszystko na korzyść PSV: posiadanie piłki 67/33, Sytuacje bramkowe 40/7, strzały na bramkę 15/2, strzały niecelne 15/3.

nero10 pisze:Ajax Amsterdam - Willem II
typ Kto wygra pierwszą połowę? Ajax, kurs 1.6
7/10
:dobrze: 4:0

Spodziewałem się, ze Ajax rzuci się na swojego rywala od pierwszych minut, ale wynik do przerwy przerósł nawet moje oczekiwania. Gospodarze prowadzili juz w 14 minucie. Niestety strzelec gola Sigthorsson już w 17 minucie musiał opuścić boisko. Jednak jak to mówi przysłowie " Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło". Za kontuzjowanego napastnika wszedł nasz rodak Arek Milik. Już 10 minut po wejściu wpisał się na listę strzelców i było 2:0. Później strzelił Veltman na 3:0 i znów Milik na 4:0. Do połowy Ajax gromił swojego rywala. Gospodarze tego dnia byli bardzo skuteczni. Wszystkie wypracowane sytuacje bramkowe skrupulatnie zamieniali na gole. W drugiej połowie zagrali nieco spokojniej i dołożyli tylko jednego gola kończąc ten mecz wynikiem 5:0.

Awatar użytkownika
nero10
#Weteran
#Weteran

Post autor: nero10 » 08-12-2014, 08:39

PODSUMOWANIE 07.12.2014

PEC Zwolle - ADO Den Haag
typ 1, kurs 1,65
9/10
:dobrze: 3:1

Mecz przebiegał według moich przewidywań. Przewaga była po stronie gospodarzy którzy częściej utrzymywali się przy piłce i częściej mieli klarowne sytuacje do strzelenia gola. Już w pierwszej połowie objęli prowadzenie. Później w drugiej dołożyli kolejne dwa gole. Goście przy stanie 3:0 odpowiedzieli jednym trafieniem, ale to już było wszystko na co było ich stać tego dnia. Warto było zagrać ten mecz. Przebiegał spokojnie i bez nerwów można było obserwować jak zarabiamy pieniążki ;)

nero10 pisze:FC Utrecht - Heracles Almelo
typ Over 2,5 , kurs 1.45
6/10
:dobrze: 2:4

Tak jak mówiłem Utrecht ekipa bardzo niestabilna, ale gwarantująca dużo goli w meczu :D . Gospodarze przeważali większą część spotkania. Częściej byli przy piłce i mieli więcej sytuacji bramkowych. Jednak to goście objęli pierwsi prowadzenie. Utrecht odpowiedział szybko trafieniem. Mógł nawet prowadzić do przerwy 2:1 jednak Ayoub nie wykorzystał karnego. Po przerwie do pracy wzięli się goście i wyszli na prowadzenie 1:3. W doliczonym czasie gry oba zespoły dołożyły po trafieniu i mecz zakończył się dość niespodziewanym zwycięstwem gości 2:4.

nero10 pisze:FC Groningen - SC Heerenveen
typ 1, kurs 2.2
4/10

Spodziewałem się wielu sytuacji bramkowych i się nie myliłem. Jednak celnych strzałów w tym meczu było jak na lekarstwo. Oba gole strzelone w tym meczu zobaczyliśmy już na początku pierwszej połowy. Zdecydowaną przewagę w tym meczu mieli goście, jednak nie potrafili tego wykorzystać i spotkanie zakończyło się remisem (21/10 w sytuacjach bramkowych, 57/43 posiadanie piłki).

nero10 pisze:Vitesse Arnhem - Twente Enschede
typ X2. kurs 1.7
5/10

Szybkie i bardzo interesujące spotkanie. Obfitujące w dużą ilość sytuacji bramkowych i strzałów. Posiadanie piłki było po stronie gości, a sytuacji bramkowych więcej mieli gospodarze. To oni też otworzyli wynik spotkania. Następnie trafili goście na 1:1. Jednak z remisu cieszyli się niecałą minutę, gdyż gospodarze znowu wyszli na prowadzenie. Pierwsza połowa skończyła się wynikiem 2:1 dla gospodarzy. W drugiej połowie czerwona kartkę dostał Pröpper z Vitesse, a zawodnik Twente Ziyech wykorzystał rzut karny i doprowadził do remisu. Wynik nie uległ już zmianie i obie ekipy musiały się podzielić punktami.

ODPOWIEDZ