Ciekawie zapowiada się spotkanie w Finlandia Veikkausliiga, w lidze finlandzkiej 5 drużyna FC Honka podejmuje na własnym stadionie 7 w tabeli zespół HJK Helsinki który niespodziewanie nie gra dość dobrze w tym sezonie. Jednak piłkarze z Helsinek lepiej radzą sobie na wyjzdzie niż na własnym stadionie, ich bilans na wyjeździe wygląda tak: 2-1-1. Natomiast piłkarze FC Honka u siebie bilans meczy mają nieznacznie lepszy 2-0-1 Wg mnie jest to dośc wyrównane spotkanie, leciutko lepszym zespołem może okazać się FC Honka która gra u siebie i przy własnej publiczności. .. Jest to początek sezonu i jeszce wszystko może się zdażyć lecz jak narazie HJK Helsinki żeby zbliżyć się do czołówki musi wygrywać spotkania. Dziś najprowdopodobniejszy wynik to wg X jak narazie dwa doś równo grające zespołyktóre dopiero zaczeły sezon lecz o punkty muszą grać już od początku. HJK Helsinki ze swoim długoletnim doświadczeniem może dziś pouczyć dość młody zespół FC Honka ale o tym przekonamy się późnym popoudniem. .
Ostatnie mecze obydwu drużyn
FC Honka
Jaro vs. FC Honka 1:2
FC Honka vs. IFK Mariehamn 2:0
FC Inter Turku vs. FC Honka 1:1
Vaasa PS vs. FC Honka 1:1
FC Honka vs. Tampere United 1:2
FC Viikingit vs. FC Honka 3:2
HJK Helsinki
HJK Helsinki vs. Tampere United 0:2
FC Viikingit vs. HJK Helsinki 1:1
HJK Helsinki vs. IFK Mariehamn 2:2