GP Malezjii

Analizy i typy buchmacherskie ekspertów na mistrzostwa formuły jeden. Dobre typy bukmacherów przewidujące kto wygra dany wyścig F1.
Regulamin forum
Formuła 1

Formuła 1 to najpopularniejsze wyścigi na świecie. Znana również jako wyścigi Grand Prix. Wprawdzie nie jeździ już Robert Kubica, ale i tak każdy wyścig F1 jest niezwykle emocjonujący i warty uwagi!

Tylko u nas znajdziesz typy bukmacherskie na Formuła 1 na świecie oraz profesjonalne analizy spotkań F1. Wszystko za darmo.

Zapraszamy teraz do zapoznania się z poszczególnymi tematami w tym dziale. Przeczytaj terminarz wydarzeń Formuła 1, opisy odbytych spotkań oraz analizy i darmowe typy na F1.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
qwerty
#Weteran
#Weteran

GP Malezjii

Post autor: qwerty » 20-03-2008, 23:35

W niedziele o 8 rozegrany zostanie kolejny wyścig F1 w sezonie 2008. Na sam początek postanowiłem zagrać wariata w sts-ie, bo jako że chyba jedyny daje możliwośś zagrania tzw. systemu blokowego:

blokowy 2/5
A
Coulthard
Nakajima
B
Massa
Glock
C
Webber
Piquet
D
Trulli
Sato
E
Davidson
Fisichella

Wszędzie gram, na niesklasyfikowany (w sts - 2).
Dlaczego postanowiłem tak zagrać? Skłania mnie do tego 2 rzeczy. Po pierwsze pierwszy wyścig w Australii, który udowodnił, iż brak TC jest dużym utrudnieniem dla kierowców. Wyścig w zasadzie ukończyło tylko 6 kierowców (9 zostało sklasyfikowanych). Drugim powodem jest pogoda. Kierowcy nazywają Kuala Lumpur "sauną" Ale możliwe, że takowej sauny może nie być.
http://img151.imageshack.us/my.php?imag ... tuurs6.png

70 %, że w trakcie wyścigu będzie padać, jeżeli okaże się to prawdą to o swój kuponik jestem już pewien. Będzie rzeź (oczywiście chodzi mi bez polanej krwi):P.

Jest jeden minus, na torze jest dużo miejsca " do wypadania" bez większego ryzyka, że się odpadnie:

Obrazek

No ale nic gram za drobne więc dużo do stracenia nie mam, a parę groszy wykosić mogę.

Awatar użytkownika
Tom157

Post autor: Tom157 » 21-03-2008, 14:45

qwertyasdfgh pisze:Dlaczego postanowiłem tak zagrać? Skłania mnie do tego 2 rzeczy. Po pierwsze pierwszy wyścig w Australii, który udowodnił, iż brak TC jest dużym utrudnieniem dla kierowców. Wyścig w zasadzie ukończyło tylko 6 kierowców (9 zostało sklasyfikowanych). Drugim powodem jest pogoda. Kierowcy nazywają Kuala Lumpur "sauną" Ale możliwe, że takowej sauny może nie być.
Bardzo dobry typ i szczerze mówiąc też nad tym myślałem
Jak spadnie deszcz to może być ciekawie... NIe wiem czy pamiętacie ale rok temu w Niemczech było takie GP że padał deszcz i nawet ze wspomaganiem na jednym z zakrętów wypadło czterech bodajże kierowców... więc warto puścić takie typy ...
PERSONAL BEST 14.92 (VI 2008r.)
vde

Awatar użytkownika
qwerty
#Weteran
#Weteran

Post autor: qwerty » 21-03-2008, 20:55

Qwal już za kilka godzin. Trzeba coś obstawić :)

F1 - Pole Position : Lewis Hamilton - Heikki Kovalainen - 1 (1,25) 9/10

Nie ma co się rozpisywać. Lewis jest lepszym kierowcą, lepiej traktowany w zespole McLaren, ponadto tydzień temu wygrał 1 kwalifikacje, jak i cały wyścig.

1 trening:

3.Heikki Kovalainen McLaren 1:36.556
5.Lewis Hamilton McLaren 1:36.626

Lewis był wolniejszy, ale minimalnie.

2 trening:

1.Lewis Hamilton McLaren 1:35.055
7.Heikki Kovalainen McLaren 1:36.512

Tutaj wszystko już w normie. Heikki miał podobny czas co w 1FP, a Lewis pojechał o 1,5 sekundy szybciej.

F1 - Pole Position : Fernando Alonso - Nico Rosberg - 2 (1,6) 7/10

W pierwszym wyścigu Williams udowodnił, że jest mocny. Co ciekawe po Australii zajmują 2 miejsce w klasyfikacji konstruktorów, a sam Nico jest trzeci indywidualnie. Alonso tydzień temu zdobył 5 punków, ale w qwal nie dostał się do 3 sesji. Ogólnie bolid Renault wydaje się niezły na cały wyścig, jednak podczas jednego szybkiego okrążenia nie zachwyca.

1 trening:

4.Nico Rosberg Williams 1:36.578
6.Fernando Alonso Renault 1:37.022

Pół sekundy gorzej

2 trening:

12.Nico Rosberg Williams 1:36.908
14.Fernando Alonso Renault 1:37.328

Również około 0,5 sek gorzej. Nico również zrobił 18 kółek więcej. Te pół sekundy myślę, że to jest właśnie różnica między bolidami.
"pada śnieg i pada Danilo. Po raz trzeci, ale tym razem sie nie podniesie"

Awatar użytkownika
qwerty
#Weteran
#Weteran

Post autor: qwerty » 22-03-2008, 08:03

qwertyasdfgh pisze:F1 - Pole Position : Lewis Hamilton - Heikki Kovalainen - 1 (1,25) 9/10

:minus: brak słów....
qwertyasdfgh pisze:F1 - Pole Position : Fernando Alonso - Nico Rosberg - 2 (1,6) 7/10

:minus: Nico fatalny błąd w trzecim sektorze w drugiej sesji qwal...

Awatar użytkownika
Raja
#Weteran
#Weteran

Post autor: Raja » 22-03-2008, 08:39

Na poczatek pare luznych typow, ktore mozna zagrac za rekreacyjna stawke:

GP Malezji - z. specjalne
Takuma Sato (JPN/Super Aguri) - zajmie miejsce w klasyfikacji końcowej? -
Typ: Nie
2.02

$$$$$$$$$$

Czy Adrian Sutil (GER/Force India) zajmie miejsce w klasyfikacji końcowej? -
1.80

$$$$$$$$$$

Anthony Davidson (GBR/Super Aguri) - zajmie miejsce w klasyfikacji końcowej? -
1.9

$$$$$$$$$$

Ile samochodów zaklasyfikuje się w końcowym rankingu? -
Typ: Mniej niż 13,5
2.02

Wszystkie te zakłady można wrzucic do jednego worka. Dotycza one ukonczenia wyscigu przez poszczegolnych kierowcow. GP Malezji jest bardzo wymagajacym wyscigiem. Jutro bez wzgledu na pogode, ktora dzis i tak oszczedzila kierowcow, mozemy spodziewac sie ze wielu kierowcow tego wyscigu nie ukonczy. Jesli bedzie sloneczna pogoda, to w bolidach bedzie panowala bardo wysoka temperatura, ktora wymusi na kierowcach popelnianie bledow, ktore roznie moga sie skonczyc. Jesli jednak bedzie padal deszcz,na ktory licze, to bez TC wielu kierowcow moze miec problemy by ruszyc z miejsca :) Tak wiec kazdy najmiejszy blad i wypadniecie , nawet delikatnie na pobocze, moze zakonczyc sie tak, jak dla Hamillton zeszloroczne GP Chin. Kierowcy po prostu nie beda w stanie sami wrocic na tor, gdyz beda slizgac sie albo na trawie,. albo w piasku. Swoja droga, bukmacherzy przegieli z ta granica ukonczenia wyscigu. 13.5 i lekka przesada, ale kurs kusi i mysle ze sa spore szanse zeby wszedl. Postawielm takze ze do mety nie dojada 3 kierowcy: Davidson, Sutil, Sato. Kierowcy Super Agiri dysponuja slabiutkim sprzetem, w teamie nie ma kasy na jego udoskonalenie i caly czas cos tam im sie psuje. Dlatego trzeba to wykorzystac. Dodatkowo Ci kierowcy sa moimi ulubiencami jesli chodzi o stawianie przeciwko im, gdyz czesto zachowuja sie jak jezdziec bez glowy i wypadaja z trasy albo powoduja wypadki. Inna sprawa z Sutilem. Jest on dobrym kierowca, ale jego bolid poki co nie daje mu szansy na osiaganie dobrych rezultatow. Awaryjnosc nie pozwala mu konczyc wyscigow. Dodatkowo Sutil na starcie otoczony jest kierowcami ktorzy lubia wprowadzac zamieszanie i jazda przy nich jest bardoz niebezpieczna. Sadze ze juz na pierwszym dohamowaniu dojdzie do spiec i Ci kierowcy oga zkonczyc swoj udzial bardzo wczesnie.

Awatar użytkownika
Raja
#Weteran
#Weteran

Post autor: Raja » 22-03-2008, 09:58

I kolejne typy:

GP Malezji - wyścig
Zwycięzca - Typ: Kimi Raikkonen (FIN/Ferrari)
2.40

kimi bardzo dobrze spisuje sie na tym torze. Mimo ze Pole Position przegral z Massa, to sadze ze go wyprzedzi. Z moich obserwacji wynika ze Massa ma mniej paliwa niz Fin, i gdy Brazylijczyk zjedzie pierwszy do boksu, Raikonen bedzie mial troche czasu i pusty tor przed soba, by wyrobic odpowiednia przewage i po wyjezdzie z Pit Stopu wyprzedzi Masse. Inni kierowcy nie powinni mu zaszkodzic, gdyz Ferrari sa na Sepang najlepsze.

GP Malezji - wyścig
Head-to-Head Alonso/Heidfeld -
Typ: Nick Heidfeld (GER/BMW-Sauber)
1.45

BMW dysponuje o wiele lepszym bolidem niz Renault. Heidfeld w Australii pokazal ze jest mocny i mysle ze jutro to udowodni. Dla Alonso sam fakt ze udalo mu sie awansowac do 10 jest sukcesem, gdyz z tym bolidem wiecej nie da rady.

GP Malezji - wyścig
Head-to-Head Heidfeld/Kubica -
2.02

Bylbym szczesliwy gdyby nie weszlo :twisted: Jednak jak wiadomo Nick jest faworyzowany i mysle ze znow bedziemy swiadkami glupiej strategii BMW ktora pozwoli Niemcowi wyprzedzic Kubice. Dodatkowo Nick rusza z lepiej nagumowanej strony toru i nie musi na starcie przepychac sie o bycie po prawej stronie toru, co uczynic musi Kubica. Stad ten moj nie patriotyczny typ.

GP Malezji - wyścig
Head-to-Head Kubica/Rosberg -
Typ: Robert Kubica (POL/BMW-Sauber)
1.35

Pewniak. Rosberg slabo czuje sie na tym torze co widac po odleglej pozycji w kwalifikacjach. Kubica jezdzi dobrze, ale nieod dzis wiadomo o tym ze BMW to nie najlepsze miejsce dla niego. Mysle ze Polak bez problemu poradzi sobie z mlodym Niemcem. Kurs maly, ale mozna dolozyc do jakiegos AKO

GP Malezji - wyścig
Head-to-Head Raikkonen/Hamilton -
Typ: Kimi Raikkonen (FIN/Ferrari)
1.5

Kimi jest moim faworytem do zwyciestwa. Z Hamiltonem powinien poradzic sobie bez problemow, zwlaszcza ze McLareny nie spisuja sie tutaj najlepiej.

GP Malezji - wyścig
Head-to-Head Webber/Rosberg -
Typ: Mark Webber (AUS/Red Bull)
1.55

Australijczykowi nie poszlo u siebie, wiec teraz bedzie chcial sie zrehabilitowac. Ma ku temu doskonala okazje. Startuje z 4 linii. Rosberg zas dopiero z 8. Dzieli ich 7 kierowcow. Watpie aby Niemcowi udalo sie tylu wyprzedzic i byc lepszym od Webbera, ktory chce tu powalczyc. Kurs bardzo dobry jak na takie rozwiazanie.

Awatar użytkownika
jedi_2008

Post autor: jedi_2008 » 22-03-2008, 10:14

Dziwi mnie troszkę to że wiele osób dziś stawia pewniaków że dojadą do mety po kursie około 1.20 dlaczego bo dzisiejszy wyścig może okazać się podobny do tego z przed tygodnia. Według mnie nie wszyscy weszli jeszcze w ten rytm a dzisiejszy wyścig to będzie prawdziwa przeprawa której nie wytrzymają najsałabsi:
Sutil A. 2 1.80
Davidson A. 2 1.95
Bourdais 2 1.95
Nakajima 2 2.30

Zwłaszcza ten ostatni wydaje mi się bardzo prawdopodobny, zastanawiałem się też nad szalonym Kovalainenem ale jak dziś kierowca nie zrobi jakiegoś wielkiego błędu to maszyn powinna dojechać.
Jestem już na forum ponad ROK !!!!

Awatar użytkownika
Raja
#Weteran
#Weteran

Post autor: Raja » 22-03-2008, 12:06

Kolejna porcja typów:

GP Malezji - wyścig
Najszybsze okrążenie (wyścig) -
3.00

Tak jak pisalem wczesniej, wydaje mi sie ze Massa ma lzejszy bolid od Raikonena. W takim wypadku fin zostanie dluzej na torze i bedzie mial doskonale warunki do przejechania najszybszego okrazenia. lekki bolid i pusty przed soba tor powinny mu to umozliwic. A kurs zacheca.

GP Malezji - wyścig
Head-To-Head Toyota/Honda (najlepiej sklasyfikowany bolid) -
Typ: Toyota
1.60

Toyota ma szanse na bardoz dobry wystep. Znani sa z tego ze na kwalifikacje wystawiaja lekkie bolidy by sie pokazac. Jednak teraz maja 2 kierowcow w 10, jeden startuje z 5, drugi z 10 miejsca. Najlepsza Honda wstartuje z 11 miejsca, a kolejna z 14. Mysle ze Glock ktory startuje droga Toyota powstrzyma kierowcow Hondy, a przez ten czas Truli z Toyoty zdarzy odjechac i to Toyota bedzie sie cieszyla z punktow, nie Honda

Awatar użytkownika
lucekksz

Post autor: lucekksz » 22-03-2008, 12:17

Ludzie grajcie na nieskasyfikowanych :D To jest najlepsze na co można postawić w formule w tym roku... Juz na wyścigu w Australii postawiłem taki kuponik w STS... Postawiłem 9 kierowców (Piquet,Davidson,Sato,Sutil,Webber,Vettel,Nakajima,Glock i Fisichella). No i efekt był taki że 8 nie dojechało, a dojechał tylko Nakajima :/ (juz zacząłem się cieszyc jak po wypadku z Kubicą miał uszkodzony samochód, ale mu wymienili przód i pojechał dalej :/) Za 5 zł miałem do wygrania 3015 zł... Ale ja jestem głupi i nie puściłem blokowego tylko akumulowany :/ Na jutrzejszy wyścig postawiłem tak:

Davidson 1,95
Sutil 1,80
Glock 2,00
Vettel 2,00
Coulthard 2,00
Sato 2,00
Fisichella 2,10
Button 2,05
Piquet 1,8

stawka : 5zł
wygrana: 1958 zł

Jeszcze to rozłoże na bloki, ale warto puszczac nawet akumulowane. Tym bardziej, że jutro będzie deszczowy wyścig.

DESZCZ + BRAK KONTROLI TRAKCJI = $$$$$

Awatar użytkownika
gites
#Weteran
#Weteran

Post autor: gites » 22-03-2008, 12:45

Lucekksz dobrze kombinuje :) Może kiedyś sprobuje. A na jutrzejszy wyścig proponuje Kubice na podium oraz Masse i Raikkonena. Robert jest zdeterminowany aby zająć miejsce na podium po ostatnim wyścigu który niestety zakończył się rozwalonym bolidem. Prawdopodobnie Hammilton i jego kolega z zespołu zostaną cofnięci o kilka pozycji za blokowanie Alonso i Heidfelda, dla tego nie widzę ich na podium.
"Przyjaźń jest wszystkim,
To coś więcej niż talent,
Więcej niż władza,
Nigdy o tym nie zapominaj"

Awatar użytkownika
Raja
#Weteran
#Weteran

Post autor: Raja » 22-03-2008, 13:06

Oficjalne info: Hamilton i Kovalainen cofnieci o 5 pozycji!!! Uwazajcie

Wystartuja w takeij kolejnosci:
1. Felipe Massa
2. Kimi Raikkonen
3. Jarno Trulli
4. Robert Kubica
5. Nick Heidfeld
6. Mark Webber
7. Fernando Alonso
8. Heikki Kovalainen
9. Lewis Hamilton
10. Timo Glock
11. Jenson Button
12. David Coulthard
13. Nelson Piquet
14. Rubens Barrichello
15. Sebastian Vettel
16. Nico Rosberg
17. Giancarlo Fisichella
18. Sebastian Bourdais
19. Takuma Sato
20. Adrian Sutil
21. Anthony Davidson
22. Kazuki Nakajima

Awatar użytkownika
qwerty
#Weteran
#Weteran

Post autor: qwerty » 23-03-2008, 09:38

blokowy 2/5
A
Coulthard
Nakajima
B
Massa
Glock
C
Webber
Piquet
D
Trulli
Sato
E
Davidson
Fisichella
Wszedł tylko blok B ;/

Awatar użytkownika
kostek8

Post autor: kostek8 » 23-03-2008, 11:06

Panowie nie ma co płkac za przegranym Typami tylko cieszyć sie z 2 miejsca kubicy

Awatar użytkownika
Raja
#Weteran
#Weteran

Post autor: Raja » 23-03-2008, 15:44

Raja pisze:GP Malezji - wyścig
Head-To-Head Toyota/Honda (najlepiej sklasyfikowany bolid) -
Typ: Toyota
1.60
:plus:
Najszybsze okrążenie (wyścig) -
3.00
:minus: Heidfeld wykrecil lepszy czas przed samym koncem wyscigu :shock:
Head-to-Head Raikkonen/Hamilton -
1.5
Head-to-Head Kubica/Rosberg -
Typ: Robert Kubica (POL/BMW-Sauber)
1.35
Head-to-Head Heidfeld/Kubica -
2.02
:minus:
Zwycięzca - Typ: Kimi Raikkonen (FIN/Ferrari)
2.40
Raja pisze:GP Malezji - z. specjalne
Takuma Sato (JPN/Super Aguri) - zajmie miejsce w klasyfikacji końcowej? -
2.02

$$$$$$$$$$

Czy Adrian Sutil (GER/Force India) zajmie miejsce w klasyfikacji końcowej? -
1.80

$$$$$$$$$$