Futsal- Mistrzostwa Świata 14.10.2008r. godz. 15:30
Niedawno miałem okazję obejżeć mecz Futsalu w telewizji, chciałem zobaczyć jak tamtejsze drużyny sobie radzą. Akurat trafiłem na mecz Iranu, już nawet nie pamiętam z kim. Bardzo zaciekawiła mnie ta drużyna, grają naprawdę fajną dla oka piłkę. Oglądałem ich późniejsze mecze, szczególnie dobrze zagrali z Czechami (wygrana 3:2) i sprawili nie lada niespodziankę. Włosi słyną z solidnej obrony, jednak w ostatnim meczu rozgrywanym z Brazylią rozczarowali, i przegrali "tylko" 3:0, ale największa w tym zasługa nie obrony, a dobrej dyspozycji bramkarza Włoskiej ekipy, Alexandre Fellera, który bronił wręcz niesamowicie. W meczu z Iranem jednak Feller raczej nie wystąpi z powodu kontuzji. Nie zagrają również : Marcio Forte, Edgar Bretoni, oraz najjaśniejszy punkt zespołu, kapitan - Grane. Również Iran ma problemy kadrowe, nie wystąpi 2 podstawowych zawodników.
Niewątpliwie jest to mecz z cyklu być albo nie być. Zwycięska drużyna awansuje do półfinału, a jako, że Iran gra ładniejszą piłkę, to stawiam na ich zwycięstwo.
Mój typ:
Iran- Włochy 1 3.15
5/10