Dzisiaj o godzinie 13:00 będziemy mogli być światkami pojedynku z okazji siedemnastej kolejki tureckiej Superligi. Do walki ze sobą staną Konyaspor i Kasimpasa. Faworytem według bukmacherów są gospodarze i również w moim odczuciu tak jest. Zespół Konyaspor to typowa drużyna własnego boiska. U siebie grają świetnie, lecz na wyjazdach już znacznie gorzej. Być może jest to spowodowane świetnym dopingiem, który się niesie na ich stadionie. Na własnym boisku naprawdę grają wyśmienicie. Wygrali już pięć spotkań i trzy razy zremisowali. Nie przegrali oni jeszcze ani jednego spotkania. Warto wspomnieć, ze pokonali oni na własnym terenie wicelidera Sivasspor wygrywając 2:1. Jest to na pewno znaczący wyczyn. Zespół ten z meczu na mecz prezentuje coraz wyższy poziom piłkarski i ich mecze są przyjemne do oglądanie. Forma tego zespołu również zadowala. W ostatnich sześciu spotkaniach wygrywali oni cztery raz i dwa razy z boiska schodzili jako przegrani. Na pewno zawodnicy mają o co walczyć, bo do piątego miejsca tracą zaledwie trzy punkty i takie pojedynki powinni z łatwością wygrywać. Myślę, ze dzisiaj powinni dość łatwo pokonać swojego przeciwnika. Zespól gości niestety, ale w tym sezonie spisuje sie fatalnie. Kasimpasa to ostatni zespół w ligowej tabeli, który w szesnastu jak dotąd rozegranych meczach zdobył zaledwie dziewięć punktów. W meczach wyjazdowych spisują się oni również bardzo marnie. Wygrali zaledwie jedno spotkanie, raz zremisowali, i aż sześciokrotnie musieli uznać wyższość rywala. W tych ośmiu meczach stracili siedemnaście bramek, co jest niezbyt chlubnym osiągnięciem. Dodając do tego, że strzelili tylko cztery. Wnioski same sie nasuwają. Ostatnie sześć spotkanie zespołu gości to tylko jeden punkt ( jeden remis i pięć porażek). Myślę, że w obecnej formie obydwu zespołów faworytem tego meczu są gospodarze. Wydaje mi sie,że jeżeli zagrają taką piłkę, jak grają na co dzień, dość łatwo powinni pokonać outsidera ligowego i zdobyć kolejne, cenne punkty.
Typ:Konyaspor 1,60