La Liga 2015/16
- oliwiam77
- -#VIP

Ja uważam ,że to jest troche przegięcie i 4 mecze to za dużo 2 było w porządku. Wiadomo zawodnik nie wytrzymał psychicznie i niech ochłonie i się ogarnie za swoje zachowanie. Ale jeżeli spojrzymy np.Ronaldo który zaatakował rywali i dostał dwa mecze. Porównując te dwie sytuację to Cristiano bardziej przegiął. Wiadomo tu kadra Copa America. Ale bez przesady. 4 spotkania? troche kpina
P.S. Bardzo proszę nie jechać ze akurat przywołałem do przypadku Ronaldo ale akurat wpadło do głowy.
Co sądzicie Wy?
- mql1985
- -#blogermiesiaca

Uważam, że dobrze mu tak. Na bycie gwiazdą trzeba zasłużyć. Nie tylko postawą na boisku, ale także i po meczu. Sypnął mu się mundial, teraz nie układała się gra... To pewnie frustrujące, bo chciałby być lepszy niż jego poprzednicy... Ale trzeba myśleć, że ostatni mecz z Wenezuelą jest naprawdę do przejścia, że nie wszystko stracone po przegranej z Kolumbią. Ale jak się ma gorącą głowę, to niech cierpi.
- oliwiam77
- -#VIP

dawid3112 tu też się zgodze że Bacca w takim razie 3 mecze powinien dostać, a 2 to pewniakiem.
I tu macie rację,że zaczyna gwiazdorzyć coraz bardziej i tak jak pisałem, że z jednej strony takie coś mu dobrze zrobi i przemyśli troche swoje zachowanie. Powinien sie uczyć od Messiego zachowania, który gra a nie symulacje przepychanki. Widać jeszcze nie dorósł Neymar do gracza klasy światowej bo sam talent nie wystarczy.
- oliwiam77
- -#VIP

Argentyna-Jamajka
Jestem zażenowany grą Argentyny w tym spotkaniu. Piach,że głowa mała. Przyznam szczerze,że wolałbym oglądnąć jakiś mecz B-Klasy w którym chocia zobaczylibyśmy ogromną wolę walki. Nie dało sie tego oglądać to wyglądało gorzej niż bym mógł przypuszczać. Nerwy mnie ponosiły jak widziałem takie błędy zero ambicji zero walki. Gra w chodzonego. Parodia!!!! Jedyne czego mi szkoda to , że Jamajka nie wyrównała spotkania!
Jeżeli Argentyna chce wygrać Copa America to musi zmienić swoją grę swoje podejście o 360 stopni, z taką grą wylecą w ćwierćfinału.
Zastanawia mnie czy są tak totalnie bez formy czy robią przykrywkę przed kolejną fazą? Czas wszystko zweryfikuje!
Dzisiaj natomiast polecam za drobne pograć remis Brazylii gdyż 2 miejsce w tabeli daje im łatwiejszą drogę w tym turnieju. Kolumbia gra wcześniej więc musi wygrać( Tutaj polecam pograć grubiej Kolumbię 1,69 :pinna:) wtedy Brazylia rozdaje karty bo gra później remisują i mają 2 miejsce w tabeli, a Wenezuela 3 i wszyscy są szczęśliwi! 3,80 :sb: ponad @6,25 dubelek 1/10
- Jax89
- -#VIP

Parodia to było spotkanie Rakowa z Pogonia takiego poziomu nie widziałem dawno śmiem stwierdzić że nawet wyższy oglądam na rocznikach 99/20 dzieci...
Było Sznajda -> jest Jax89
- zdziwiony1
- -#VIP

- Jax89
- -#VIP

Rozmowa zeszła na temat Messiego więc o kim miałem pisać ?... Każdy gwiazdorzy ale Mesii,Ronaldo i paru innych wychodzą ponad resztę w tych sprawach.zdziwiony1 pisze:ale też i inni, nie bądź Jax taki tylko przeciw Messiemu.
Było Sznajda -> jest Jax89
- mql1985
- -#blogermiesiaca

Mam nadzieję, że tak się stanie... po tym, co wczoraj pokazali, nie zasługują na żaden ćwierćfinał. Gwizdy kibiców w pełni uzasadnione i rzeczywiście szkoda, że Jamajka im nie dokopała na koniec... niewiele brakowało.oliwiam77 pisze:Jeżeli Argentyna chce wygrać Copa America to musi zmienić swoją grę swoje podejście o 360 stopni, z taką grą wylecą w ćwierćfinału.
- oliwiam77
- -#VIP

Cóż się dziwić każdy przyszedł obejrzyć piękny mecz a tu wielki ...jmql1985 pisze:Gwizdy kibiców w pełni uzasadnione i rzeczywiście szkoda, że Jamajka im nie dokopała na koniec... niewiele brakowało.
Czy Messi aż tak wychodzi ponad? w porównaniu do Neymara czy Ronaldo to on jest profesorem.Jax89 pisze:Każdy gwiazdorzy ale Mesii,Ronaldo i paru innych wychodzą ponad resztę w tych sprawach.
Ale tak liche spotkanie takiej rangi? Copa America dla nich po MŚ jest jednym z najważniejszych, a co do tego że czasami lepsze mecze są w juniorach lub jeszcze młodszych to sie zgodzę:)Jax89 pisze:Parodia to było spotkanie Rakowa z Pogonia takiego poziomu nie widziałem dawno śmiem stwierdzić że nawet wyższy oglądam na rocznikach 99/20 dzieci...
- mql1985
- -#blogermiesiaca

- oliwiam77
- -#VIP

-
wt24
-
wt24
-
wt24
Nie mówię, że nie, ale grupę z fartem przeszli, ze Szwajcarią jeszcze większy fart. Zabrakło szczęścia z Niemcami i wynik znamy.Slodziak pisze:grali identycznie, 3 razy 1 golem wygrali, w pucharowej tak samo
minimalizm po trudnym sezonie czasem sie oplaca
Chile se jedzie 5:0, a potem dostaną 0:1 i dupa
Co do tego turnieju, to myślę, że oni tego nie wygrają, chyba, że zaczną być skuteczni, w co wątpię
- oliwiam77
- -#VIP

Wiadomo czasami sie opłaca, ale jeśli oglądałeś spotkania Argentyny a obejrzałem każde. To przyznasz, że każde spotkanie się mogło dla nich źle skończyć. Jeżeli nie poprawią swojej gry to skończy się do dla nich źle. Od początku byli moimi faworytami tego turnieju jednak z taką grą będą mieć ciężko. Ewentualnie taką mają taktykę nie do rozszyfrowania haha:) i dadzą ognia w dalszej fazie.Slodziak pisze:grali identycznie, 3 razy 1 golem wygrali, w pucharowej tak samo
minimalizm po trudnym sezonie czasem sie oplaca
- oliwiam77
- -#VIP

to co wyprawiają gwiazdeczki Kolumbii to powinna się przyjrzeć temu jakaś komisja
James Rodriguez celowe uderzenie łokciem w twarz!
Cuadrado pięścią w żebra
Coraz więcej chamstwa
Nie wytrzymują bo remis w tym meczu i remis Brazylii wyrzuca Kolumbię z turnieju!
-
wt24
W ogóle na całym turnieju dotychczas słabo wypadają sędziowie. Sporo fauli, które bez problemu nadają się do ukarania żółtkiem, a oni ledwo pokazuję, żeby grali dalej.
Przy europejskich sędziach to każda linia by wchodziła.
- mql1985
- -#blogermiesiaca

- oliwiam77
- -#VIP

Wygrana Brazylii. Przyznam szcerze,że byłem przekonany co do remisu w tym spotkaniu. Każdy wynik inny od porażki dawał im 1 miejsce w grupie. Więc już musieli trafić na 2 strone drabinki. Ale mieć taką okazję żeby wyrzucić znienawidzoną Kolumbię i tego nie zrobić? Szkoda. Jednak nie dla widowiska.
Popatrzmy teraz na to z drugiej strony. Argentyna-Kolumbia. Mecz faworytów. Drużyny stracą wiele sił. Któraś z wielkich odpadnie. Jeżeli Brazylia przejdzie Paragwaj to zawsze rywal nie będzie, aż tak mocny, niż gdyby grał z Wenezuelą.
w Grupie A Meksyk przegrywa z Ekwadorem. Tak grający Ekwador chciałbym jeszcze zobaczyć. Tylko dlaczego obudzili się w ostatnim meczu grupowym???
Boliwia trafia na Peru. Faworytem Peru. Jednak to Copa America i Boliwia wcale tego meczu nie musi przegrać. Może jakieś karne?:D
Grupa zgodnie z moimi przewidzeniami, no może prócz tego,że Argentyna miala wygrać 3-4:0 a tu fatalna postawa i skromne 1-0. W meczu Urugwaj-Paragwaj było ostro była walka i remis,który daje awans obu ekipom.
Podsumowując:
Chile-Urugwaj stawiam tutaj na wyrównane spotkanie i zwycięstwo 1-2 bramkami zespołu Chile. Fajnie się to wszystko dla nich ułożyło. Brazylia,Argentyna,Kolumbia najwcześniej ktoś z nich w finale. A oni ogrywają Urugwaj i trafiają na Peru bądź Boliwię, którą ograli 5-0, także jak to mawiał Szpaku chi chi chi le le le !!!!
Peru-Boliwia Taka tam niespodzianka, że akurat ćwierćfinał tych drużyn na siebie. Wcale bym się nie zdziwił jeżeli to spotkanie byłoby najbadziej emocjonujące. Bez zbędnych gwiazd a wolą walki! Mimo wszystko awans wywalczy raczej Peru.
Brazylia-Paragwaj Tutaj mimo wszystko Brazylia. Ale karnych też wykluczyć nie można. Jak historia przypomni ostatnie Copa America to dowiemy się z niej, że właśnie 4 lata temu te same drużyny grały na siebie również w ćwierćfinale!!! i wtedy niespodzianka wygrana Paragwaju po karnych i później zaszli do finału!!! a w grupie padł remis 2-2 i Paragwaj z 3 remisami awansował wtedy.
Argentyna-Kolumbia dwa wielkie zespoły, faworyci przed rozpoczęciem turnieju. Jednak obie nie grają tak jak byśmy sobie tego życzyli, obie prezentują się kiepsko. Jednak w tym meczu postawie na Argentynę mimo wszystko, oni sie przebudzą. A Kolumbii za zachowania z wczorajszego spotkania należy się out z turnieju.
Ciekawostką jest że w gronie ćwierćfinalistów porównując to Copa America z tym z przed 4 lat możemy zauważyć, że 7/8 drużyn jest ta sama. Jedyną zmianą jest Boliwia zamiast Wenezueli.
- oliwiam77
- -#VIP

- nero10
- #Weteran

to tam nie ma za bardzo wyboru bo na kontynencie tak naprawdę wielkiego wyboru nie maoliwiam77 pisze:7/8 drużyn jest ta sama
- oliwiam77
- -#VIP

Zgadzam się nudny jak nie wiem co. Też spodziewałem się właśnie pięknej gry i emocjonujących spotkań, zawiodłem się jak każdy.nero10 pisze:Ogólnie ten turniej moim zdaniem słabiutki. Niby Ameryka Pd. powinna obfitować w piękny ofensywny futbol i popisowe akcje formacji ofensywnych, a jednak widać, że przy europejskiej piłce to wypadają blado. Co do tych
nero10 pisze:to tam nie ma za bardzo wyboru bo na kontynencie tak naprawdę wielkiego wyboru nie ma
wiem wiem:) ot tak ciekawostka