7#
Spotkanie: AC Ajaccio - Paris Fc98
Typ: 1
Kurs: 1,70
Bukmacher: :rivalo-brak-polskiej-licencji!:
Dzisiaj 29-ta kolejka Drugiej ligi Francuskiej. Gospodarze zajmują 10-tą pozycję, goście natomiast na ostatnim 20-tym miejscu. W tej lidze własny obiekt to 60/70% sukcesu. Biorąc pod uwagę, że Ajaccio na własnym obiekcie jest 3 ekipą w tym sezonie, a Paris na wyjazdach gra fatalnie sami możemy wywnioskować kto tutaj będzie rozdawał karty. Coraz bliżej spadku z ligi jest Paris i myślę, że przed tym nie da się już ich uratować. Wyniki Paris w tym sezonie 1-16-11 samo mówi za siebie. Nie ma innej opcji dzisiaj niż wygrana Ajaccio.
8#
Spotkanie: AJ Auxerre - Chamois Niort FC
Typ: 1x
Kurs: 1,25
W kolejnym spotkaniu w drugiej lidze francuskiej zmierzy się 8-my Auxerre z 17-tym Niortem. Gospodarze u siebie grają dobrze i notują bilans 7-4-3, a Niort na wyjazdach 2-7-4. Wiele wskazuje tutaj na remis. Niort jest w kryzysie bardzo dużym i ciężko im się zdobywa jakiekolwiek punkty. Auxerre ostatnie 3 mecze to 3 remisy i myślę, że mimo to powalczą dzisiaj o komplet punktów bo własny stadion zobowiązuje. Po ostatnich meczach sytuacja Niort w tabeli się bardzo skomplikowała i jeżeli nie wyjdą szybko z kryzysu może być różnie.
9#
Spotkanie: Stade Brestois 29 - US Creteil
Typ: x2
Kurs: 1,90
W dzisiejszym spotkaniu zmierzy się zespół Brest zajmujący 9-te miejsce jest w lekkim dołku. Mecze bezpośrednie zawsze są na styku. Jeżeli chodzi o formę to Brest traci punkty lub ze słabszymi zespołami wygrywa minimalnie jedną bramką warto ryzykować. Gospodarze są osłabieni nie zagra ich podstawowy obrońca i kreator ich gry w środku pola. Creteil znajdują się w dole tabeli i muszą ciułać punkty jak, tylko się da by wyjść ze strefy spadkowej. Myślę, że ambicją przeciwstawią się grze gospodarzę i jakiś punkt dziś zdobędą i zaczną odrabiać straty w ligowej tabeli. Myślę, że warto ryzykować zwłaszcza, że Creteil na wyjazdach dużo meczy remisuje z resztą tak jak wygląda w dużej mierze cała liga.
Spotkanie: Evian TG FC - Dijon FCO
Typ: 2
Kurs: 2,35
W dzisiejszym spotkaniu zmierzy się Evian, które zajmuje 15-te miejsce, podejmie lidera i zespół zmierzający no wyższej ligi zdecydowanymi krokami. Grają bardzo dobrze i ligę przerastają o głowę. Jeszcze kilka meczy i można będzie mówić, że awans mają już praktycznie zapewniony i nie mogą sobie pozwolić na rozluźnienie. Evian może wystąpić bez swojego kapitana, który zmaga się z chorobą i jest niepewny występu. W meczach bezpośrednich grali dwa razy. Dijon wygrało 1:0 i 2:0, więc Evian jeszcze nie zdobył z nimi punktu, myślę że dzisiaj też nie będzie inaczej.
11#
Spotkanie: Olympique Nimes - FC Bourg Peronnas
Typ: 1
Kurs: 2,00
W dzisiejszym spotkaniu zmierzą się zespoły z dołu tabeli. Gospodarze 16-ta pozycja goście natomiast 13-ta. Jednak fakt jest taki, tylko dlatego że Nimes startowało z 8-ma punktami na minusie. U siebie grają rewelacyjnie ostatnie 5 meczów to 5 zwycięstw. Forma 6-7-1. Goście natomiast na wyjazdach sobie kompletnie nie radzą 2-3-8. W H2H rozegrali, tylko jedno spotkanie i zakończyło się one zwycięstwem Nimes 3-1. Myślę, że dzisiaj będziemy świadkami kolejnej wygranej na własnym obiekcie Nimes, gdyż muszą oni zdecydowanie wydostać się spod topora by nie musieli walczyć do końca sezonu o utrzymanie, a kilka wygranych w najbliższym czasie pozwoli im na taki komfort. Więc, meczy na własnym obiekcie nie można marnować jeszcze z takim rywalem jak jest Bourg.