Najbardziej ogólnie jak się da chociaż i tak będzie sporo do przeczytania.
Konkurs trwałby ok. 1 miesiąca (zależne od liczny uczestników) po krótce :
Sam konkurs byłby polączeniem potyczek forumowiczów z piłkarską ligą mistrzów bądź PU.Tłumacze;)
Losujemy grupy , zależnie od tego ile będzie uczestników. Założmy ze mamy 8 grup po 5 zawodniów, z każdej grupy wychodzi po 2 najelpszych zawodników i dalej walczą oni w fazie pucharowej i walcza 1/16 , 1/8 ,1/4 1/2 i w finale oraz meczu o 3 miejsce o 5 miejsce o 7 miejsce w zależnosci od tego ile nagród zostanie przewidzianych;
Gra w grupie, zakładając ,że jest 5 zawodników , każdy gra z każdym jest to rozpisane zaraz po losowaniu , w jaki dzien kto ze soba gra. Mecz odbywa się w formie 3 rund (tak jak w potyczkach) ,zawodnicy podają typy z zestawu z jednej nocy który zostanie wklejony do ich tematu , czyli z wszystkich spotkan danej nocy,osoba pałzująca nie typuje . Za zwycięstwo w takim wirtualnym pojedynku otrzymujemy 3 pkt , za remis 1 pkt a za porażkę 0 pkt. Gramy mecz i rewanż. Liczymy trafione mecze jak gole w przypadku rownej ilości pkt licza się gole , gole na wyjeździe itd. Jak w prawdziwym futbolu. W grupie zawodnicy którzy grają ze sobą nie mogliby podawac tych samych typow tzn mecz można oczywiście ten sam ale typ inny obowiazuje zasada kto pierwszy ten lepszy .Dostepne sa wszystkie typy z oferty np. sponsora bądź jakiegos bukmachera którego wspolnie wybierzemy.
Co do kwestii typu ,że w niektóre dni jest 11 spotkań a w niektórych 2 , w miesiącu grudniu dni w których zdarzają się tylko 2 spotkania są tylko takie 2 dni wtedy moglibyśmy zrobić całościowa pauze.
Pozytywy :
Jest to połączenie rywalizacji w grupach (nowość na forum) z NBA czyli najlepszą koszykarską ligą na świecie ,
Cały czas na bieżąco monitorujemy swoją sytuacje w grupie i mamy realne szanse na wyjście z niej. Zawodnicy którym się nagle znudziło ,bądź nie podawali typów odpadają z gry bo nie zdobędą wystarczającej ilości pkt w grupie.
Walka mecz i rewanż , zasada bramek na wyjeździe itd. Kto z nas nie lubi tych emocji .
Możecie się troche dziwic pomysłowi połączeniu zasad z LM z NBA ale mi osobiście brakowało czegoś takiego, takiej walki ,że każdy gol (trafiony mecz) się liczy bo można dzięki temu wyjść z grupy.
Ten konkurs nie będzie jak inne ,że my puszczamy chorągiewkę i gra toczy się sama , tutaj dużą rolę odegrają pomocnicy a będę z 1-2 potrzebował . Bo tutaj cały czas coś się będzie dziać , zmiany w grupach , nowa oferta , losowanie itd. Itd. Ten konkurs nie będzie monotonny .
Wiele spraw jest jeszcze do dopracowania , duzzzzzzo zależy od ilości chętnych. Ale z grubsza tak by to wyglądało , walka niczym w LM na typy z NBA , cóż ostatni konkurs nie był zły ale mi brakowało takiej adrenaliny ,nie wszystko zależy od moich typów mogę trafic 3 i zremisowac a mogę trafic 1 i wygrac.
A wy drodzy forumowicze co myślicie o takiej formie konkursu NBA???? Proszę o komentarze ale przede wszystkim o udział w ankiecie
p.s aha proszę nie zgłaszać się teraz do pomocy w konkursie , tym zajmiemy się później , wiem,że jest sporo chętnych ale uwierzcie ,że to nie będzie łatwy kawałek chleba. Ale do moderacji oprócz mnie będą chyba tylko 1-2 osoby. Chociaż zależy od ilości zapisanych do konkursu ale wiadomo chodzi o to,żeby wzajemnie sobie nie wchodzić w drogę bo dla za wielu kucharek w tej kuchni miejsca nie będzie a klienci jeść będą chcieli