Nowa Edycja - wejdz , oblukaj , skomentuj , zagłosuj : )

Typuj wyniki NBA i pokaż, że znasz się najlepiej na koszykówce!
Zablokowany

Czy wziąłbyś udział w kolejnej edycji konkursu NBA z nowymi zasadami ???

Czas głosowania minął 20-11-2008, 10:12

Tak na 100%
23
96%
Nie, raczej nie
1
4%
Nie wiem , niepodobają mi się nowe zasady
0
Brak głosów

Liczba głosów: 24

Awatar użytkownika
kakaowy
#Weteran
#Weteran

Nowa Edycja - wejdz , oblukaj , skomentuj , zagłosuj : )

Post autor: kakaowy » 17-11-2008, 23:12

Witajcie , w tym temacie postanowiłem przedstawić swój pomysł organizacji czy kontynuacji konkursy NBA na naszych forum , proszę o przeczytanie i wzięcie udziału w ankiecie ponieważ będzie to miało duży wpływ na to czy konkurs w ogóle się odbędzie

Najbardziej ogólnie jak się da chociaż i tak będzie sporo do przeczytania.
Konkurs trwałby ok. 1 miesiąca (zależne od liczny uczestników) po krótce :
Sam konkurs byłby polączeniem potyczek forumowiczów z piłkarską ligą mistrzów bądź PU.Tłumacze;)
Losujemy grupy , zależnie od tego ile będzie uczestników. Założmy ze mamy 8 grup po 5 zawodniów, z każdej grupy wychodzi po 2 najelpszych zawodników i dalej walczą oni w fazie pucharowej i walcza 1/16 , 1/8 ,1/4 1/2 i w finale oraz meczu o 3 miejsce o 5 miejsce o 7 miejsce w zależnosci od tego ile nagród zostanie przewidzianych;
Gra w grupie, zakładając ,że jest 5 zawodników , każdy gra z każdym jest to rozpisane zaraz po losowaniu , w jaki dzien kto ze soba gra. Mecz odbywa się w formie 3 rund (tak jak w potyczkach) ,zawodnicy podają typy z zestawu z jednej nocy który zostanie wklejony do ich tematu , czyli z wszystkich spotkan danej nocy,osoba pałzująca nie typuje . Za zwycięstwo w takim wirtualnym pojedynku otrzymujemy 3 pkt , za remis 1 pkt a za porażkę 0 pkt. Gramy mecz i rewanż. Liczymy trafione mecze jak gole w przypadku rownej ilości pkt licza się gole , gole na wyjeździe itd. Jak w prawdziwym futbolu. W grupie zawodnicy którzy grają ze sobą nie mogliby podawac tych samych typow tzn mecz można oczywiście ten sam ale typ inny obowiazuje zasada kto pierwszy ten lepszy .Dostepne sa wszystkie typy z oferty np. sponsora bądź jakiegos bukmachera którego wspolnie wybierzemy.
Co do kwestii typu ,że w niektóre dni jest 11 spotkań a w niektórych 2 , w miesiącu grudniu dni w których zdarzają się tylko 2 spotkania są tylko takie 2 dni wtedy moglibyśmy zrobić całościowa pauze.
Pozytywy :
Jest to połączenie rywalizacji w grupach (nowość na forum) z NBA czyli najlepszą koszykarską ligą na świecie ,
Cały czas na bieżąco monitorujemy swoją sytuacje w grupie i mamy realne szanse na wyjście z niej. Zawodnicy którym się nagle znudziło ,bądź nie podawali typów odpadają z gry bo nie zdobędą wystarczającej ilości pkt w grupie.
Walka mecz i rewanż , zasada bramek na wyjeździe itd. Kto z nas nie lubi tych emocji .
Możecie się troche dziwic pomysłowi połączeniu zasad z LM z NBA ale mi osobiście brakowało czegoś takiego, takiej walki ,że każdy gol (trafiony mecz) się liczy bo można dzięki temu wyjść z grupy.
Ten konkurs nie będzie jak inne ,że my puszczamy chorągiewkę i gra toczy się sama , tutaj dużą rolę odegrają pomocnicy a będę z 1-2 potrzebował . Bo tutaj cały czas coś się będzie dziać , zmiany w grupach , nowa oferta , losowanie itd. Itd. Ten konkurs nie będzie monotonny .
Wiele spraw jest jeszcze do dopracowania , duzzzzzzo zależy od ilości chętnych. Ale z grubsza tak by to wyglądało , walka niczym w LM na typy z NBA , cóż ostatni konkurs nie był zły ale mi brakowało takiej adrenaliny ,nie wszystko zależy od moich typów mogę trafic 3 i zremisowac a mogę trafic 1 i wygrac.
A wy drodzy forumowicze co myślicie o takiej formie konkursu NBA???? Proszę o komentarze ale przede wszystkim o udział w ankiecie

p.s aha proszę nie zgłaszać się teraz do pomocy w konkursie , tym zajmiemy się później , wiem,że jest sporo chętnych ale uwierzcie ,że to nie będzie łatwy kawałek chleba. Ale do moderacji oprócz mnie będą chyba tylko 1-2 osoby. Chociaż zależy od ilości zapisanych do konkursu ale wiadomo chodzi o to,żeby wzajemnie sobie nie wchodzić w drogę bo dla za wielu kucharek w tej kuchni miejsca nie będzie a klienci jeść będą chcieli :P

Awatar użytkownika
Mefiu
#Weteran
#Weteran

Post autor: Mefiu » 18-11-2008, 18:33

Uważam, że pomysł jest godny podziwu. Połączenie zasad z Ligi Mistrzów z rozgrywkami NBA to bardzo oryginalna forma prowadzenia konkursu. Oby się to wszystko sprawdziło. Rozgrywki grupowe mogą dostarczyć wiele adrenaliny i walki co dodatkowo podnosi poziom konkursu. Ciekawym rozwiązaniem wydaje się też zasada bramek na wyjeździe. Jest to zdecydowanie dobry system rozgrywek. Teraz wystarczy jedynie sporządzić regulamin, zebrać uczestników i do boju :)
Jestem jak najbardziej za !
Gram, żeby grać.

Awatar użytkownika
Raja
#Weteran
#Weteran

Post autor: Raja » 18-11-2008, 18:33

Pomysł ok. Brałem w podobnym konkursie udział, tzn były grupy, mecz i rewanż. Ogólnie bardzo fajnie się gra, jest dużo emocji. I mimo, że NBA to nie moja dziedzina to chętnie zagram :)

Awatar użytkownika
coolen
#Weteran
#Weteran

Post autor: coolen » 18-11-2008, 18:37

Jestem za :)
Zanim zapytasz - poszukaj odpowiedzi na forum. Nim wyślesz PW zastanów się czy te o tę sprawę nie możesz zapytać publicznie. Jeśli ktoś Ci pomoże nie zapomnij podziękować.

cubbek

Post autor: cubbek » 18-11-2008, 18:40

Hehe. Ciekaw jestem czy będzie jakikolwiek głos przeciwny takiemu konkursowi. :)

Pomysł jest prześwietny i fajnie będzie znowu móc rywalizować z innymi na forum :mrgreen:

Awatar użytkownika
kakaowy
#Weteran
#Weteran

Post autor: kakaowy » 18-11-2008, 18:40

nareszcie naród dał głos :P
MefiuPro pisze:sporządzić regulamin, zebrać uczestników i do boju
]

regulamin już się drukuje :) , jeśli nie będzie jakieś katastrofy (związanej z wynikami ankiety:P), zapisy ruszą już w czwartek/piątek a sam konkurs 1 Grudnia :)

Awatar użytkownika
Raja
#Weteran
#Weteran

Post autor: Raja » 18-11-2008, 18:49

Coś mi sie jeszcze przypomniało :P Nie znam sie na NBA, ale z tego co wiem to jednego dnia jak np dziś jest grana masy meczów, a tak jak wczoraj tylko 3. Żeby dać każdemu równe szanse to proponuje przejrzeć terminarz i mecze między użytkownikami ustalać tylko gdy liczba meczów jest np powyżej 6. Bo 3 to trochę mało i gdy któryś z graczy później pojawi sie na forum, bo coś mu wypadnie to może mieć bardzo ograniczoną ofertę. A to nie fair.
Weź to pod uwagę przy pisaniu regulaminu :wink:

Awatar użytkownika
kakaowy
#Weteran
#Weteran

Post autor: kakaowy » 18-11-2008, 19:08

naturalnie przejrzałem sobie terminarz na grudzień :) , 2 dni których będą po 2 mecze wtedy będzie pauza ,będzie również sytuacja w której będą 3 mecze (2 razy) ale uznałem ,że to też umiejętność która jest potrzebna , wybrać z pośród 3 meczy czyli(prawdopodobnie 9 kombinacji ) bo nie będzie tylko typu 12 ale oprócz tego handi i under/over te najlepsze takie małe utrudnienie jak mecz w fatalnych warunkach pogodowych. Niby gra się kiepsko ale murawa jest jednakowa dla obydwu drużyn :) Przy fazie pucharowej można więcej pokombinować ale na razie nie chce żeby faza grupowa ciągnęła się za długo :)

Awatar użytkownika
kakaowy
#Weteran
#Weteran

Post autor: kakaowy » 18-11-2008, 20:05

oczywiście dodam ,że gramy co drugi dzień jak w LM :P trzeba odpocząć po meczu :) , aha i co do tych kombinacji to oferta meczowa zależna oczywiście od sponsora , bedzie oczywiscie 12 , handi i over/under ale także to co sponsor ma w swojej ofercie :)

sebbaa
#Weteran
#Weteran

Post autor: sebbaa » 18-11-2008, 20:58

A jak bedzie z handi oraz u/o przeciez linie cały czas sie zmieniaja ?? Tez beda sie zmieniac ? Czy beda stale dla wszystkich?
[scroll]jak mam to gram...bo lubię...nie ma mnie?-gram w D3[/scroll]

Awatar użytkownika
kakaowy
#Weteran
#Weteran

Post autor: kakaowy » 18-11-2008, 21:46

Będą się zmieniać ,całość wyglądać będzie tak,że my podamy temat , w którym będzie już rozpiska pojedynków w danej grupie, oraz podamy mecze, które w danym dniu się odbędą a wtedy każdy sam już sobie z oferty sponsora wybierze typy :), czasami warto poczekać choćby nawet do północy a czasami warto obstawić zaraz po pojawieniu się kursów ;)

Awatar użytkownika
pawel16
#Weteran
#Weteran

Post autor: pawel16 » 18-11-2008, 21:59

równiez popieram i chetnie wezmę udział w tej zabawie :mrgreen:
Już ponad 6lat na forum. .

Awatar użytkownika
qwerty
#Weteran
#Weteran

Post autor: qwerty » 19-11-2008, 12:35

kakaowy pisze:czasami warto poczekać choćby nawet do północy a czasami warto obstawić zaraz po pojawieniu się kursów ;)
czyli dochodzi aspekt taktyczny ;)
"pada śnieg i pada Danilo. Po raz trzeci, ale tym razem sie nie podniesie"

Awatar użytkownika
robert9990
#Weteran
#Weteran

Post autor: robert9990 » 19-11-2008, 22:19

ja się na ten konkursik też piszę :D
18.02.2011 - TO JUŻ JEST KONIEC...

NoName
#Weteran
#Weteran

Post autor: NoName » 19-11-2008, 22:28

Kakaowy jestem jak najbardziej ZA :plus:

Jak bylaby potrzebna pomoc w realizacji konkursu chetnie pomoge.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Karol(LP)

Post autor: Karol(LP) » 19-11-2008, 22:51

Swietna sprawa Kakaowy
"Dumny z bycia pyrą, z tego żem się tu wychował"

Czarny144

Post autor: Czarny144 » 19-11-2008, 23:01

Jestem za troche rywalizacji zawsze sie przyda...

Awatar użytkownika
kakaowy
#Weteran
#Weteran

Post autor: kakaowy » 20-11-2008, 14:12

A więc ankieta przebiegła zgodnie z oczekiwaniami a przynajmniej jej wynik :) w związku z tym jeszcze dziś ukaże się regulamin i temat do zapisów ... :) tymczasem zamykam ten temat i do zobaczenia na konkursie .

Zablokowany