O wszystkim i o niczym.

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami.
Awatar użytkownika
nero10
#Weteran
#Weteran

Post autor: nero10 » 20-07-2016, 05:58

Memorex_94 pisze:Jeszcze jak widzę tą pałę Madeja to mam ochotę wyrzucić okno.
To znaczy masz zamiar wykuć okno i wyrzucić czy jak?? :D

Moim zdaniem cała pierwsza kolejka naszej Ekstraklasy na :plus: . Goli padło dość sporo i to kilka całkiem fajnych. Może i kilka drużyn jeszcze nie w formie, ale to przyanjmniej doda trochę emocji. Ja osobiście czekam na czwartą kolejką i derby Krakowa. Moze będzie to mecz o fotel lidera ;) Zobaczymy juz niebawem.

Awatar użytkownika
Jax89
-#VIP
-#VIP

Post autor: Jax89 » 20-07-2016, 11:30

Memorex_94 pisze: Gol Kolejki : Gutkovskis (Bruk-Bet Termalica Nieciecza)

Ktoś teraz pomyśli, co ten idiota pisze, przecież Covilo huknął z dystansu nie do obrony, Dąbrowski zdobył gola po wybornej akcji zespołowej, a Stępiński w doliczonym czasie, ale to gol Łotysza mnie najbardziej zaczarował, nie patrząc już na kiks zawodnika, który raczej chciał strzelać, to napastnik Bruk-Betu uderzył idealnie, siła, precyzja, technika. Niech każdy spróbuje uderzyć tak samo jako on. Ideał.
:shock: :shock: :shock: :shock: nic ciekawego...

Gol Kolejki bezapelacyjnie powinien należeć do zawodnika Wisły Kraków - Rafała Pietrzaka, nie dojść że pięknie wykonany wolny to dająca zwycięstwo Wiśle.
"Nigdy nie myśl,że Twoja Praca sie nie liczy."

Zmiana nicka.
Było Sznajda -> jest Jax89

Memorex_94

Post autor: Memorex_94 » 20-07-2016, 19:25

Szczerze? Zapomniałem o tej bramce, ale i tak dalej stawiam na Łotysza, miał dużo trudniejsze zadanie, a uderzył idealnie.
--------------
Dzisiejszy wpis także nie jest sponsorowany przez KGHM, stop nepotyzmowi!!!!

No i Legia w III rundzie, ale nie ma co... Gdyby nie Nikolić i Pazdan byłoby ciężko, a i Malarz od czasu do czasu musiał się ruszyć. Ogólnie nie było szału, może to celowa zagrywka, ale grali słabo, obojętnie kto będzie rywalem w III rnd. Trencin czy Olimpia Ljubljana, z taką grą nie będzie lekko.

Duda w Hertha Berlin, kwota miała zamknąć się w okolicach 5 mln euro, a Słowak dostał koszulkę z nr...10. Mocne wejście.
--------------
Jak dobrze wiemy wczoraj prace rządowe zakończyła ustawa hazardowa autorstwa Ministra Finansów, Szałapatałachy. Co z niej wiemy na dziś? :

- Warunki otrzymania licencji pozostają bez zmian, dalej podatek jest obrotowy (12% od kuponu), a nie od zysku

- Każda zagraniczna firma, która nie uzyska licencji na polski rynek zostanie zablokowana, czyli przez polskie IP nie będzie możliwości otworzenia stron (ale są plotki, że kilka firm jednak planuje wejście na polski rynek, nie wiadomo tylko ile w tym plotek)

- Praktycznie największym beneficjentem ma zostać... Lotto, które zyskuje niemalże monopol na poker i ten cięższy hazard, wszystkie maszyny i turnieje pokerowe będą pod egidą Totalizatora Sportowego, więc nie trudno się domyśleć, że wszelkie finansowe kwestie będą ciężkie do przejścia.

Wydaje się, że na pierwsze konkrety należy poczekać na po wakacjach, gdyż wtedy wydaje się, że ruszą pracę w komisjach, która wydaje się być ostatnią deską ratunku dla napisania jakiejkolwiek normalnej ustawy.

Kierownictwo Prawa I Sprawiedliwości miało dziś zarekomendować wycofanie pomysłu o podwyżkach dla najważniejszych osób w państwie i urzędnikow państwowych. #goodchange. Jak widać, czasem warto sondować co ludzie o czymś sądzą.
--------------
Pobrałem Pokemony, nie działa żyroskop, więc łapiąc je nie mam pięknych widoków, a tylko jakieś kreskówkowe pole, i prawdę mówiąc... średnio mnie to kręci, ale przynajmniej od czasu do czasu wychodzę na dłuższy spacer, więc to jakiś plusik.

Kapitalnie z kolei gra mi się w NBA Live Mobile, jak na to, że to tylko gra na smartfony, to gameplay i jakość zajebista. Jeśli tylko mam kwadrans wolnego czasu to grywam, chociaż mogliby dać chociaż minutę kwarty dłużej, bo 2 minuty to ciutkę za mało.
--------------
Na zakończenie krótki żart :

- Mamo, jestem głodny.
- To, że jestem z twoim tatą nie znaczy, że masz mi mówić Mamo.
- No to jak ja mam na Ciebie mówić?
- Andrzej.

Z FARTEM!!!!
2x Bloger Miesiąca - Styczeń, Luty - 2016

Awatar użytkownika
Jax89
-#VIP
-#VIP

Post autor: Jax89 » 20-07-2016, 21:35

Memorex_94 pisze:Szczerze? Zapomniałem o tej bramce, ale i tak dalej stawiam na Łotysza, miał dużo trudniejsze zadanie, a uderzył idealnie.
Wolny z ponad 20 metrów, strzał w okienko i Ty piszesz że Łotysz szczelając przeciętną bramkę która na 100 osób 80 strzeli miał cięższe zadanie ? xD
"Nigdy nie myśl,że Twoja Praca sie nie liczy."

Zmiana nicka.
Było Sznajda -> jest Jax89

Memorex_94

Post autor: Memorex_94 » 20-07-2016, 21:40

Stań na 13 m od bramki, gdzie piłka leci niekontrolowana, i uderz ją na tyle mocno, żeby wpadła idealnie za kołnierz bramkarza. Tak dla mnie to lepsza bramka, bo wymagała dużo większego instynktu. Ok, bramka z wolnego bardzo ładna, ale nie oszukujmy się, raz na rok to i kameleon zrzuci skórę, w dodatku gol Łotysza wpadł idealnie, gdzie strzał Pietrzaka był spokojnie do wyjęcia.

Awatar użytkownika
zdziwiony1
-#VIP
-#VIP

Post autor: zdziwiony1 » 20-07-2016, 21:52

co do ustawy:

zostawią nam z 5 bukmacherów i tyle będzie waszego populizmu
...

Memorex_94

Post autor: Memorex_94 » 22-07-2016, 11:09

Ja z tym populizmem mam tyle wspólnego, co Anja Rubik z bulimią, jestem zwolennikiem wolnego rynku, także bukmacherskiego, żadnych podatków dla klientów, jednakowe warunki, i możliwość wejścia na polski rynek, bez blokowania. I wilk syty i owca cała.

Nie działa mi żyroskop więc straciłem werwę do gry w Pokemony, przysiadam więc do kolejnego wpisu.

Zagłębie w III rundzie LE. Widać, rudy ma jakiś pomysł, a co ważne, ten pomysł był skuteczny. Widać był, że gra Zagłębie z Partizanem? Chyba nie. Uczyć się panowie z Gliwic i Krakowa, można łączyć ligę i puchary? Można, trzeba tylko wypracować swój styl gry.
---------------
Wczoraj/dzisiaj w nocy debata na temat ustawy o TK (znowu?), ja nie rozumiem, naprawdę nie można napisać jednej porządnej ustawy, tylko trzeba pierdolić się z poprawkami, dla pokazania, jaki to PiS jest demokratyczny, bla, bla, bla. Ale to się już naprawdę robi nudne. To tak samo jakbym ja co drugi wpis poświęcał jednej sprawie, i udawał, jakich to ja zmian nie chcę. Bzdura.
----------------
Zgrzyty w PO, po zwolnieniu trzech muszkieterów, po cichu mówi się nawet o całkowitym rozłamie w partii, obecny przywódca stada, Herr Schetyna, chyba nie udźwignął ciężaru dowodzenia bandą idiotów, i Ci sami zaczynają się ze sobą żreć, nie wiem jakim trzeba być idiotą, by do władzy dać takiego debila, to tak samo jakby forum miał kierować JurekR. katastrofa gotowa.
----------------
Trochę typersko, pojawił się nowy buk na polskiej scenie, ForBet, narazie dają grę na 100%, podatki biorą dla siebie, 20zł freebeta dla nowo rejestrowanych, nie najgorsza oferta, gdyby ktoś miał już o nich wyrobione zdanie to zapraszam do dyskusji, jest jeszcze jedna firma, nie pamiętam już jaka, ale jeszcze nie ma uruchomionej strony, więc na tą chwilę legalnie działających zakładów bukmacherskich w Polsce mamy 7, z czego 5 naziemnie, 2 na razie głównie w internecie, niech się Juroszek boi, mam nadzieję, że ludzie wreszcie zaczną uciekać od grania w necie u niego.
----------------
Druga kolejka Ekstraklasy już od jutra, myślę, że może ona dać odpowiedzi na kilka pytań, czy Zagłębie i Cracovia faktycznie są ponad resztą na ten moment? Czy Wilman i Korona to połączenie równie udane, co Jarosław Kaczyński i Donald Tusk? Czy publiczność Ligi+Extra dalej będzie równie żywiołowa (sarkazm), co w pierwszej kolejce, gościem będzie Kazimierz Moskal, więc pewnie znowu będzie kilka żartów gorszych od Strasburgerowych Sucharów.
----------------
Na koniec skandal, Jose Mourinho na tournee nie podpisał koszulki...Chelsea. Jeden z młodych fanów miał ze sobą koszulkę byłego już klubu The Special One (Five?), kiedy podpisywał trykoty Manchesteru, nagle pojawiła się niebieska koszulka, Jose dosyć ambiwalentnie zakręcił głową, że nie podpisze tej koszulki. Czyli z jednym mial rację "Kiedy przychodzisz do klubu rywala, to kończy się Love Story".

Z FARTEM!!!!

PS. Dzisiejszy wpis nie był sponsorowany przez grupę posłów domagających się podwyżek i pensji dla pierwszej damy. Do użycia potrzebowałem, klawiatury, palców i cierpliwości. Nie ucierpiał też żaden pokeball.

Awatar użytkownika
nero10
#Weteran
#Weteran

Post autor: nero10 » 22-07-2016, 23:16

Memorex_94 pisze: to tak samo jakby forum miał kierować JurekR.
hehe no to się uśmiałem :D

gunses 200

Post autor: gunses 200 » 24-07-2016, 17:44

tez ciesze sie z awansu lubina, heheh
Ale najwazniejsze co chce napisac to podzielam opinie memorexa ze nie powinno byc zadnych podatkow od grania - jednakowe warunki dla wszystkich -czyli polskie firmy ,ktore juz istnieja - fortuna , sts , totolotek , zawsze beda mialy cos ale dla tych nieplacacych panstu -trudny temat z jednej strony - naprawde trzeba by bylo uregulowac sytuacje tak by wszystkie firmy ktore sa bo sa u nas na polskim runku mialy mozliwosc pozostania
I like guns n roses
naightrain one more time tonight, heeheheh

Memorex_94

Post autor: Memorex_94 » 26-07-2016, 22:24

Hola!!! Wybaczcie mi moje błogie lenistwo, ale pogoda wręcz wymuszała kilka dni odejścia od wszelakich urządzeń mobilnych i pokusiła o aktywniejszy wypoczynek (chociaż z chorą nerką i kamieniami to równie możliwe, co mistrzostwo dla Górnika Łęczna) Jak co kolejkę oceny, nagrody i podsumowania 2. kolejki Lotto Ekstraklapy.

Zawodnik Kolejki : Yannick Sambea Kakoko (Arka Gdynia)

Nie cierpię Arki, jak widzę te barwy to mam ochotę wymiotować krwią, ale jedno im muszę oddać, mecz z Wisłą to było coś kapitalnego, a Niemiec pokazał, że formę z I ligi można przekuć na boiska Ekstraklasy, jeżeli mam być szczery to nie ździwię się jak to w nim znajdziemy największe objawienie sezonu.

Anty-zawodnik Kolejki : Paweł Sasin (Górnik)

W zasadzie nie powinien komentować tego werdyktu, wystarczy obejrzeć jego faul by samemu sobie na to odpowiedzieć

Mecz Kolejki : Bruk-Bet Termalica Nieciecza - Cracovia Kraków

Nie ma co, w tej serii postawiłem, na mecz najbardziej emocjonujący, w którym coś się działo, bramkarze walili fikoła za fikołem, zawodnicy czasem zachowywali się jak w okręgówce a poziom kibicowski stał na poziomie pikniku na miejscowej popijawie. Ale emocje były, gole były, wynik oddający przebieg meczu, czyli nieporadność Craxy w ataku, i zabójcze kontry Niecieczy.

Anty-Mecz Kolejki : Legia Warszawa - Śląsk Wrocław

Można powiedzieć tyle, że ten mecz się odbył. No i, że Nikolić obił poprzeczkę. A i, że Hlouska wyeliminowano z gry na kilka tygodni.

Gol Kolejki : Dawid Kort (Pogoń Szczecin)

Wybór mojego gola, chyba już nie będzie aż tak niezrozumiały, było wszystko, moc, precyzja, a pomyśleć, że rok temu przybijałem z nim pionę na każdym treningu, super się chłopak rozwinął i szczerze życzę mu powodzenia w kolejnych meczach bo ma talent.

Asysta Kolejki : Kosta Vassiljev (Jagiellonia)

Co zrobił przy golu Górskiego, to jest podręcznik do piłki nożnej, wymierzona centra co do joty, napastnik chcę dostawać takie piłki 10/10, podobało mi się też zachowanie Lebedyńskiego w meczu Wisły Płock z Piastem, ale to był bardziej instynkt, a Estończyk miał plan od pierwszego do ostatniego momentu, to jest moja asysta kolejki.

Podsumowanie :

Zawodzi Legia, ale jak co roku, walka o LM w połączeniu z brakiem wzmocnień i nowym trenerem, musiała dać takie owoce w lidze, ale dzielenie punktów na pół i 28 kolejek do końca fazy zasadniczej sprawia, że nie należy zwracać na to żadnej uwagi, świetnie gra Zagłębie Lubin a także Jaga, ciekawie zapowiadają się kolejne mecze o punkty, Korona i Górnik dalej dla mnie głównymi kandydatami do spadku :

Podsumowanie 2 kolejki :

Pogoń Szczecin 1-1 Korona Kielce (Kort 20' - Pylypchuk 43')
Arka Gdynia 3-0 Wisła Kraków (Sambea 8', Zjawiński 21', Marcus 81')
Jagiellonia Białystok 4-1 Ruch Chorzów (Grzyb 2', Górski 17', Vassiljev 50', Świderski 80' - Lipski 45')
Legia Warszawa 0-0 Śląsk Wrocław
Bruk-Bet Termalica Nieciecza 3-2 Cracovia Kraków (Gutkovskis 13', Kupczak 21', Litauszki 37' - Jendrisek 26', Dąbrowski 89')
Piast Gliwice 2-1 Wisła Płock (Zivec 18', Mraz 56' - Reca 7')
Lech Poznań 0-2 Zagłębie Lubin (Papadopoulos 33', Starzyński 63')
Górnik Łęczna 1-2 Lechia Gdańsk (Savić sam. 53' - Krasić 28', Kuświk 57')

Memorex_94

Post autor: Memorex_94 » 01-08-2016, 14:02

Znowu nie było chęci do pisania. Czymś się potrulem w zebie jest dziura, ogólnie mało komfortowy urlop. Ale do rzeczy.

Transferowe zawirowania w pełni. Pogba praktycznie podpisany z United. Higuain za 90 mln w Juventusie. Za niego przychodzi Milik za ok. 30 mln. Lukaku coraz bliżej Chelsea, kolejna saga z Diego Costa, na krajowym podwórku nie mniejsze cuda. Dąbrowski dogadamy z Legia, Nikolic ma być na celowniku FC Porto, o krok od mistrza Anglii, Kapustka. Także coraz bliżej transferu Pazdana i Maczynskiego. Jedno jest pewne, dawno nie było tak gorącego okna transferowego jak obecnie trwające, a to dopiero miesiąc, i wiele transferów jeszcze nie dopięte.

Na krajowym grajdolku wreszcie wygrywa mistrz. Ledwo po ledwo ale wygrał, nie mniej przegrywać 0-2 po 10 minutach z beniaminkiem to ciągle daleko od pochwal, a wielkich wzmocnień jak nie ma tak nie ma. Czy to zmniejsza szanse na sukces? W lidze z pewnością nie, to ciągle wyższa jakość od reszty stawki. Gorzej z Liga Mistrzów, co prawda zaliczka jest wystarczająca by awansować do 4 rundy, ale tam już lekkiego rywala nie będzie, a chociażby obrona gra slabiutko.

Drugi z pucharowiczow nie raczy zwalniać tempa. Po pokonaniu Termalici, są już tylko Jedyna drużyna która ma komplet punktów po 3 kolejkach z imponującym bilansem 8-0. Mistrz? Kto wie, jeżeli odpowiednio zaplombuja stratę Dąbrowskiego, a plombowanie potrafi boleć, to mogą namieszać nawet w walce o tytuł mistrza Polski.

Do IO zostało 4 dni, a dzisiaj dowiadujemy się ze Zawaliła się główną rampa na arenie żeglarskiej. Gospodarze twierdzą, że usterka zostanie naprawiona do rozpoczęcia. Nie mniej to jest dramat, wioska olimpijska wygląda jak slumsy. Co rusz jakaś arena zmaga się z usterkami, ciągle kontrowersje z Rosjanami. To nie podnosi rangi imprezy i obawiam się ze to naprawdę mogą być słabe IO.

Co do samych zawodów, to czytamy, że Polska ma celować w 12 medali, w tym minimum 3 złote. I jest euforia. A z czego? Od lat jesteśmy jak wpierdki na wielkich imprezach i czas wreszcie pewnie iść po swoje. Mamy ambicje, potencjał by te minimum 15 medali zdobyć. Mlociarze to przynajmniej 2 medale i to 2 złote, kula jest szansa na kolejny medal, skok o tyczce, kolejna wielka szansa na medal, w samej La możemy mieć 4 medale, a mamy siatkarzy, szczypiornistów, kolarzy, wioslarzy czy kajakarzy. To naprawdę mogą być obfite igrzyska, wystarczy tylko wierzyć i bez kompleksów udać się na start.

Na koniec nieco politycznie. Wczoraj do domu udał się papież. Oczywiście samo SDM to spory sukces, ale? Prezydent podpisał nowa ustawę o TK, która nie bardzo wyjaśnia obecne spory, do notyfikacji poszła nowa ustawa hazardowa, termin decyzji ma być w połowie października. Wchodzi bat na nielegalny obrót paliwem głównie brakiem podatków i akcyzy za sprzedawane oleje. To w największym skrócie. Co się będzie działo? Zobaczymy.

Z FARTEM!!!!

Memorex_94

Post autor: Memorex_94 » 31-10-2016, 00:01

Hello.

Ostatnio moja aktywność była porównywalna do poziomu obiektywizmu TVP Info (dziękuję ci przepuklino i zapaleniu płuc), ale chodzić już mogę, oddycham bardziej jak człowiek niż nieboszczyk w fazie rozkładu więc można wrócić do pisania.
----------------

Dużo się działo, nie ukrywam, że wolę sporty zimowe, nie lubię zimy, tak ot ironia, więc fajnie, że wracam akurat na ten okres. Ale zanim zaczniemy pasjonować się biegami, skokami, zjazdami, pchaniem kamieni do domu to zejdźmy na ziemię.

Jakieś 30 minut temu zjechałem do domu po derbach, nie wiem jak to wyglądało w TV, ale mnie osobiście sportowo ten mecz dupska nie urwał, sporo marnowanych okazji, dużo takiej opieszałości w akcjach rywali, no i efektowny łokieć Flavio. 1-1, to i tak dobry wynik dla obu stron, bo i Arka mogła na dzień dobry wbić 2-3 gole i załatwić mecz, jak i Lechia, gdyby wykorzystała to co miała przy stanie 1-0. O dziwo można pochwalić sędziego, bo nie sędziował tego starcia sędzia z licencją UEFA, więc teoretycznie niższy rangą od takiego Musiała, czy Marciniaka (do niego zresztą wrócimy). Lechia na 95% została mistrzem jesieni sezonu 16/17. Bo...

W Krakowie jedyna w tej chwili mogąca odebrać ten tytuł drużyna Jagi pojechała zmierzyć się z Pasami, nie ma co się oszukiwać, mimo, że to był mecz najlepszych ofensyw w lidze (22 gole i Jagi i Craxy), to jednak forma gospodarzy nie zwalała jak Grey z napleta, nie mniej spodziewałem się dobrego meczu, i takim był. "Cesarz Estonii" po raz enty pokazał, że forma + odpowiednie wyszkolenie technicznie może sprawdzić, że gwałci się tą ligę koncertowo, gol i 2 asysty przy golach Cernycha i Frankowskiego sprawiły, że Kostja zbliża się w klasyfikacji kanadyjskiej do 20 punktów (8 goli, 8 asyst). To sprawia, że Jaga ma tylko 2 "oczka" mniej od Lechistów i przed ostatnim meczem rundy jako jedyni mogą strącić klub z Gdańska z pozycji lidera. A co do Marciniaka to spora dyskusja w necie w sprawie karnego (co prawda ostatecznie moim zdaniem decyzję podjął słuszną), ponieważ przepisy o zagraniu ręką w polu karnym są tak popierdolone, że w zasadzie ile sędziów tyle opinii. Ale widać wyraźnie, że Covilo wykonuje ewidentny ruch ciałem do piłki, więc nie ma o czym dyskutować, widać to ewidentnie. Bawi mnie tylko, że mimo, iż asystent jasno sugeruje, że nie widział czy jest ręka, to jednak Szymon podbiegł do niego, chyba jedynym powodem było to, by dać sobie czas do namysłu, ale to mógł wtedy nie gwizdać rogu.

No cóż... jutro zakończenie tej serii gier Zagłębie podejmie Wisłę Kraków, chyba dawno poniedziałkowy mecz nie miał tak mocnego zestawu. Zapowiada się kawał meczora.
---------------
Snooker, więc mój największy konik. Finał International Championship wręcz katastrofalny pod kątem marketingu. Selby dosłownie rozpierdolił na części pierwsze Dinga 10-1, nieudał się rewanż Chinczyka za finał z Sheffield. No nic, kolejne turnieje za pasem więc jakiś typów ode mnie, możecie się spodziewać.
---------------
Nie długo powołania na kadrę, więc czas przejść do wyborów na szefa PZPN. Oczywiście nie będę tu pisał nic odkrywczego.

Zacznijmy od Perfekcyjnego Pana Domu (tak swoją droga, jak to jest mieć nazwisko byłego i obecnego męża, to tak samo jakbym był jednocześnie piłkarzem Schalke i Borussii), wiadomo, że nie był w sztabie pana Wojciechowskiego na krzywy ryj, dużo plotek mówiło, że ma zostać wiceprezesem związku ds. sportowych, dużo miałoby opierać się na nim kompetencji w zakresie rozwoju piłki na zapierdówkach, wiadomo nie jest to jakaś super robota, ale dobrze płatna, no może nie tak jak "My Name it's Victoria Beckham" w tym szajsie TVNu, ale do dorobienia na kredycik fajna fucha, absurdalne były oskarżenia, że Boniek nie dość, ze reklamuje buka zagranicznego, używając do tego włoskiego paszportu, to na łeb dosłownie biły to pierdolenie, że kasy mało. No może i mało, ale nie jesteśmy Katarem czy ZEA, że Szejki zajebią 2048484843838 mln dolarów i zbudujemy Orliki na każdym rondzie w kraju. Jednak creme d'la creme to akcje pana Kucharskiego (menedżer Roberta, w zassadzie jego kariera na dziś to głównie Robert), który jako główne wady pana Bońka wymienia :

- nie zrobił nic dla poprawy jakości polskiej piłki
- gdyby nie Lewandowski, to polska reprezentacja nie osiągnęła by 1/4 Euro
- Ogółem jest chujowy.

No cóż argument o Lewandowskim dosłownie wbił mnie w siedzenie. O ile się nie mylę, to tylko zajebiscie wysoka forma Lewego sprawiła, że poszedł do BVB, a później do Monachium, wiadomo, Kucharski to dopinał, ale mówienie, że czyiś sukces jest dzięki Lewemu, a samemu żyje się głównie dzięki temu jest hipokryzją w najwyższym znaczeniu tego słowa.

No i na deser sam pan kontrkandydat, pan Józuś, który biedny się obraził bo dostał soczystego gonga przy głosowaniu nad system wyboru prezesa. Kiedy okazało się, że szabelki jednak się nie zgadzają, to postanowił żucić smoczkiem i niunią i powiedzieć adios. Głosowanie się odbyło, ale pan Józuś na salę obrad wrócić już nie raczył (może myślał, że bez niego to się nie odbędzie) 99-16 najlepiej oddaje to, jaką pracę wykonuje Boniek i trochę szkoda, że prezesem można być tylko 2 kadencję, chociaż kto wie może za 4 lata wrócą stare demony.

PS. Nie mogłem znaleźć kto na kogo głosował, bo chciałem oficjalnie zgnoić prezesów którzy oddali głos na Józka, ale nie bójcie się, znajdę to i zmieszam tych kretynów z błotem.
---------------
Na koniec, wiem kto zabił Aśkę Walewską, ale nie powiem. :v

Z FARTEM :twisted:

Memorex_94

Post autor: Memorex_94 » 01-11-2016, 00:15

Dzisiaj nieco mniej merytorycznie, bardziej ciekawostkowo.
----------------
Stoke pokonało w ostatnim meczu 10 kolejki Premier League Swansea 3-1, oczywiście swoje palce maczał w tym Allen, i tu ciekawostka nr 1. Allen w tym sezonie uczestniczył w większej ilości akcji bramkowych, niż Pogba i Ibra razem wzięci (Allen ma takich akcji 6, Pogba i Ibra ledwie 5), być może ten transfer naprawdę był kamieniem milowym dla Walijczyka.
----------------
Wisła urywa punkty Zagłębiu w ostatnim spotkaniu 14. kolejki Lotto Ekstraklasy, i słowo urywa chyba najlepiej oddaje to zdarzenie, bo Zagłębie powinno spokojnie ten mecz wygrać, było jednak piekielnie nieskuteczne, i strasznie chimeryczne w defensywie, co po golu Bartosza kosztowało stratę dwóch oczek. Co prawda Wisła nie przegrała 6-tego kolejnego meczu w lidze, to jednak jest to znowu remis i wiele to sytuacji Wisły nie poprawiło.
----------------
Coraz więcej spekulacji na temat nowej ustawy hazardowej, dzisiaj gruchnęła wiadomość, jakoby w projekcie rządowym pojawił się duży bubel który... nakazuje firmom zagranicznym legalną reklamę swoich usług na terenie RP. Co za tym idzie, projekt zdaniem wielu ma pójść w kierunku zdecydowanego liberalizmu obecnych przepisów, mówi się nawet o złagodzeniu procesu wejścia na polski rynek, gdyż rząd miał pojąć, iż tylko to jest w stanie i zlikwidować "szarą strefę" i pozwolić na dużo większe przychody do budżetu państwa. Warto się temu przyglądać bo to zaczyna być bardzo rozwojowa sprawa.
----------------
Jeżeli już odskoczyliśmy od sportu w świat polityki. Coraz więcej plotek mówiących o tym, że dojdzie do kolejnej sporej roszady w rządzie. Jak wiemy wczoraj została podpisana umowa CETA, która praktycznie do zera likwiduje bariery handlu na linii UE-Kanada, problem zaczyna się, że o ile polski parlament jest dosyć pozytywnie do tego nastawiony (PiS, PO i Nowoczesna zgodnie są za ratyfikacją), to problemy są wewnątrz frakcji. W PiSie wg. prawicowych mediów ma zacząć się wojna między obecnym ministrem rolnictwa Jurgielem a władzami, gdyż część partii typowo "wsiórska" nie jest zbytnio za podpisaniem tej umowy, to ma ostatecznie przekreślić Jurgiela w tym rządzie.
----------------
Na koniec znalazłem jeden fajny artykuł o wpadce Johaug, kilka fragementów :

"Pojawiają się kolejne niepokojące informacje dotyczące dopingowej wpadki Therese Johaug. Zdaniem skandynawskich mediów utalentowana norweska biegaczka wspólnie z lekarzem kadry obmyśliła plan, by otrzymać zdecydowanie łagodniejszą karę. W tym momencie 28-latka posądzona o zażywanie sterydu anabolicznego – clostebol – jest zawieszona do 18 grudnia."

Minęło kilkadziesiąt minut od momentu, gdy lekarz poinformował media o całej sprawie. Obecny system pozostawia zawodnikom możliwość, by w krótkim czasie obmyślić dobrą wymówkę. Zarówno doktor Fredrik Bendiksen, jak i Therese mówili bardzo podobne rzeczy. Mieli po prostu za dużo czasu na swobodną komunikację – wspomina prawniczka Gunhild Lærum.

Według niej zeznania powinno się złożyć co najwyżej kilka minut po ogłoszeniu informacji. Taka forma prowadzenia sprawy zapobiegłaby wszelkim wątpliwościom. – Trudno będzie uwierzyć w wersje osób, które bez najmniejszych problemów mogły się ze sobą porozumiewać - dodała.

Johaug podczas ostatniego spotkania z dziennikarzami zapewniła, że nie wzięła substancji, która widnieje na liście zakazanych środków. Wspomniała również, że w każdej sytuacji wierzyła swojemu lekarzowi i nie miała jakichkolwiek podstaw, by nie zgadzać się z jego teoriami.

28-latka, która rozpoczęła współpracę z psychologiem, została zawieszona do 18 grudnia. Jeśli za dwa miesiące nie zapadnie ostateczna decyzja w jej sprawie, okres dyskwalifikacji zostanie przedłużony o kolejne sześćdziesiąt dni. – Ludzie nie wierzą w to, co mówię i piszę. Jest mi z tego powodu bardzo smutno. Potrzebowałam czasu dla siebie. Nadal pozostaję przy swoim zdaniu. Nie wzięłam świadomie niczego, co jest zakazane – przekonuje.
----------------
No cóż, sezon zimowy za pasem i wszystko wskazuje, że w biegach zacznie się największym smrodem od wielu lat.

Memorex_94

Post autor: Memorex_94 » 07-11-2016, 10:21

Good Morning.

6 dni od ostatniego wpisu, jest progres... Zaczynamy.

Runda Jesienna Ekstraklasy już za nami, swojej szansy na utrzymanie tytułu "mistrza jesieni" nie wykorzystała Lechia, która trafiła na świetnie prezentującą się w ostatnich tygodniach drużynę Pogoni. O ile do Moskala może znowu przytknąć łatka "Mr. Draw" o tyle postawa "Portowców" może budzić sporo podziwu. Oczywiście nie ma co wpadać w euforie, to na walkę o puchary nie starcza, ale może znowu uda się zagnieździć w grupie mistrzowskiej i mieć w nosie resztę sezonu. A Lechia? Chyba znowu pokazuje, że czegoś jej w tej walce o mistrza Polski może zabraknąć. Na tą chwilę wydaje się, że głównie skuteczności, bo nie oszukujmy się, ten mecz dotychczasowy lider powinien zamknąć po 40 minutach.

Szansę na przeskoczenie "Zielono-Białych" wykorzystała Jagiellonia, zespół z pod grodu Zenona Martyniuka, pokazał, że mając w swoim składzie "Cesarza Estonii" i kilku bramkostrzelnych zawodników, może w tym sezonie o coś pograć (o ile znowu nie straci kilku kluczowych graczy, włącznie z Vassilevem). Osobiście myślałem, że odejście chociażby Drągowskiego, może sprawić, że defensywa będzie kulać, nic bardziej mylnego. Za Mariana Kelemena, wygląda to chyba jeszcze efektowniej, niż za naszego młodego talentu, trener Probierz może mieć ogromny ból głowy, i chyba żałować, że ta runda jednak pomału zbliża się do końca.

Normalność odzyskuje także tabela naszej ligi, po efektownej wygranej Lecha nad Ruchem 5-0, czy Legii nad będącą chyba już można tak powiedzieć w kryzysie Cracovią 2-0, i można chyba tylko żałować, że ciągle jest ten podział punktów, bo Legia w zasadzie wychodzi już na "0", mimo, że do "Jagi" ma aż 8 punktów straty.

Najnudniejszy mecz sezonu chyba, odbył się jak na razie w Płocku, gdzie spotkały się tegoroczne beniaminki z Płocka i z Gdynii. Chociaż to nieprzypadkowo pokazuje, iż najlepszym zawodnikiem meczu był bramkarz gości, Konrad Jałocha, który kilka razy ratował skórę swoim kolegom. Ale to też, pokazuje, iż w polu nie było wielkiego wyboru, bo i poziom był średniawy. Teraz czeka nas przerwa na kadrę, a 16 kolejka startuje od 18 listopada.

LOTTO Ekstraklasa : 15. kolejka :

Wisła Płock 0-0 Arka Gdynia
Ruch Chorzów 0-5 Lech Poznań (Jevtić 37', Kownacki 41', Majewski 59', Robak 67' (k), Pawłowski 86')
Bruk Bet Termalica Nieciecza 1-3 Korona Kielce (Jovanović 41' - Dejmek 22', Pylypczuk 68', Aankour 75')
Jagiellonia Białystok 2-0 Piast Gliwice (Romanczuk 33', Frankowski 89')
Lechia Gdańsk 1-1 Pogoń Szczecin (Wolski 9' - Frączczak 45' (k)
Śląsk Wrocław 2-1 Zagłębie Lubin (Dwali 71', Alvarinho 88' - Dankowski 6' (sam.)
Wisła Kraków 3-2 Górnik Łęczna (Boguski 8', 33', 62' - Danielewicz 39', Drewniak 59' (k) )
Legia Warszawa 2-0 Cracovia Kraków (Nikolić 43', Radović 90)

Tabela :

1. Jagiellonia Białystok 30 pkt, 27-10
2. Lechia Gdańsk 30 pkt, 23-18
3. Zagłębie Lubin 24 pkt, 23-15
4. BB Termalica Nieciecza 24 pkt, 16-20
5. Legia Warszawa 22 pkt, 23-18
6. Lech Poznań 22 pkt, 20-16
7. Pogoń Szczecin 21 pkt, 22-17
8. Śląsk Wrocław 21 pkt, 19-16
--------------------------------------
9. Arka Gdynia 20 pkt, 16-15
10. Wisła Kraków 18 pkt, 19-26
11. Cracovia Kraków 17 pkt, 23-19
12. Piast Gliwice 17 pkt, 16-24
13. Korona Kielce 17 pkt, 19-34
14. Wisła Płock 16 pkt, 16-19
--------------------------------------
15. Górnik Łęczna 14 pkt, 17-21
16. Ruch Chorzów 14 pkt, 18-29

------------------

W Premier League, kolejny wielki pokaz sił drużyn Antonio Conte i Jurgen Kloppa, przed sezonem płynęły z ust obu trenerów wiele komplementów na swój temat, jak się okazuje, to wcale nie musi być zwykła kurtuazja, ale zapowiada się genialna walka. Chelsea po średnim starcie, kiedy zaczęła tracić punkty z Arsenalem i... Liverpoolem jest niepokonana od 6 meczów, od pięciu wygrywa, od pięciu z czystym kontem a bilans ostatnich pięciu gier (2-0, 3-0, 4-0, 2-0, 5-0) musi budzić wielki szacunek, strzela na potęgę Diego Costa, aktualny lider strzelców z 9 goli, w wielkiej formie w końcu jest Eden Hazard, z 2 golami mniej od Hiszpana, ale strzela, asystuje, nakręca grę "The Blues", wreszcie kapitalnie spisuje się defensywa Chelsea pod wodzą Cahilla, Luiza i Courtois, ten ostatni jest liderem w walce o "Złotą Rękawicę" z 6 czystymi kontami w 11 meczach Premier League.

Oczywiście meczem nr 1 w ten weekend były 179. Wielkie Derby Północnego Londynu, gdzie Arsenal u siebie podzielił się punktami z Tottenhamem, chociaż to goście jako jedyni strzelali gole, niestety jeden z nich autorstwa Kevina Wimmera był golem samobójczym, tuż po przerwie swojego pierwszego gola po powrocie na boisko zaliczył Kane. Derby na pewno nas nie rozczarowały, ale też nie rozniosły.

Co innego United, które znowu zaskoczyło, Świetny mecz Pogby, wreszcie swoje gole dołożył także Ibra, nie zabrakło także straty gola po stałym fragmencie, ale dwa najważniejsze ogniwa, wreszcie zrobiły to co miały zrobić, dały wygraną, i o ironio są tylko 3 pkty za Spurs, które przecież jako jedyne w lidze jeszcze nie przegrało.

W Premier League na dziś BIG FOUR tworzą Liverpool (26 pkt), Chelsea (25 pkt), City (24 pkt), Arsenal (24 pkt)
------------------------------
Na koniec nieco zawodu, to co wczoraj nasi szczypiorniści pokazali w meczu z Rumunią to czasem aż ręce opadały, rozumiem, że czas na zmiany i nowe twarze, ale mimo tego, to co na razie nasi pokazują to jest żart. Ale trzeba im dać czasu, bez zbędnych ruchów, Niemcy też mieli spory kryzys, a dziś są mistrzami Europy...

PS. Gdyby ktoś lubił ryzyko to specjalnie na dziś skrojony dubelek ze snookera.

champion-of-champions-2016-vt81289.htm#1056866

Memorex_94

Post autor: Memorex_94 » 20-12-2016, 21:51

Siema. Ale stypencja, aż szkoda na to patrzeć, no ale liczę, że jednak jeszcze ktoś to przeczyta, zapraszam.

Dziś w menu... zaczniemy od Premier League, co się zmieniło? W sumie niewiele, Conte dalej gwałci jak leci (chociaż już się pojawiają głosy, że autobusy bo 1-0), Guardiola jest weryfikowany, chociaż udało mu się pokonać Wengera 2-1, UTD wreszcie świętuje wygraną, a Ibra może włączyć akces do walki o Golden Boot rozgrywek po przymusowej pauzie Aguero i 5 kartce Costy która wyklucza Go z meczu w Boxing Day z Bournemouth. West Ham wygrywa i ratuje posadę Bilicia, Swansea na najlepszej drodze do spadku, Leicester cudem wyrywa remis na bet365-brak-polskiej-licencji! stadium, a Middles waleczne i skuteczne, no i Spurs które po szczęśliwym ograniu Burnley nie traci szans na walkę o tytuł. Ogółem jeżeli Chelsea nie złapie jakieś zadyszki w styczniu to sprawa mistrzostwa pomału się klaruje, pozostanie pasjonująca walka o pozostałe miejsca w TOP4.
-----------------------
W Polsce natomiast... Nikolić żegna się tak samo jak się witał, efektownie z pazurem, można powiedzieć, że w półtorej sezonu zgwałcił naszą ligę równo, teraz jedzie podbijać MLS, i wcale nie jest powiedziane, że i tam nie będzie ich gwałcił. Solidarne porażki lidera i wicelidera sprawiły, że jeszcze niedawno mają 12 pkt straty Legia, ma tych punktów już tylko 4, w dodatku wiemy o dzieleniu punktów na pół, Ruch dostał kolejnego kopa w dupę w walce o utrzymanie, dostał -8 punktów za zaległości i jakieś nieścisłości przy kontraktach, umorzono połowę punktów do jakiegoś okresu, jeżeli nie będzie to uregulowane to wtedy będzie pełna kara. Wisła z Płocka na koniec ograła niespodziewanie właśnie lidera Jagę i uciekła nieco nad powierzchnię, świetna końcówkę notuje Korona która kończy rundę tuż poza "8", a w niej chociażby Bruk-Bet czy będą w wielkim kryzysie ostatnio Arka, ale to tylko pokazuje, że jedna świetna passa, i już możesz się bić o te górne rejony a nie dolne.
------------------------
Trochę światopoglądowo, na początek jak wiemy tragedia z wczoraj z Berlina. Wiemy już, że polski kierowca nie żyje, zamachowiec zdaniem policji ciągle na wolności, a Europa znowu ma kupę w gaciach bo niby takie wywiady, zabezpieczenia, a znowu znalazł się jakiś idiota co to obszedł bez najmniejszego problemu, szkoda tylko, że takim kosztem, i niestety z polskim udziałem.

PiSiory i PeŁowcy nie odstępują w walce o koryto, dziś marszałek Senatu poinformował, że będzie dalsza praca nad budżetem, ale dopiero na styczniowych posiedzeniach, prezydent ukradkiem, tuż przed północą podpisuje 3 ustawy o TK autorstwa PiS, co sprawia, że Prezydent mógł desygnować własnego P.O Prezesa TK, dodatkowo żeby było ciekawiej przecież ciągle procedowana jest 7-ma ustawa o TK w tej kadencji. Propaganda TVP jest jednak zajebista, ja rozumiem, że można sympatyzować władzy, poprzednie władze w TVP też nie były święte, ale naprawdę to co się dzieje to jest parodia, już nawet sport i pogodę oglądam, to już mam wielkie wrażenie, że to jest jedna wielka propaganda Pisiora. PS. Ciekawe też były płacze, jak przez dwa dni pół Polski miało problem z odbieraniem, coś pięknego, ten kwik nie mniejszy jak obecnej opozycji. Dziwią się potem, że frekwencja na wyborach ledwo minie 30%
-------------------------
Na koniec nieco rozrywkowo, ostatnio obejrzałem sobie kilka programów zacząłem sobie od "Randki w łóżku" na TLC, niezłe, ale dupy nie urwało, ale od czasu do czasu było na co zerknąć. Potem z sentymentu odpaliłem sobie Wojny Robotów na DTX, niestety Zimoch, Izak i ich denny komentarz szybko mnie wywiódł...

Wraca kilka starych programów, wraca po bodajże 12 latach Idol, wszyscy pamiętamy chyba to nieśmiertelne jury na czele z Wojewódzkim (to były czasy, kiedy ten program oglądało się nie dla piosenek a dla jego zajebistych docinek), z rudym, który po wyjściu krzyczał, że się dostał (a się nie dostał), czy z panem który został przerobiony w kapitalny sposób na YT. Nowa edycja na pewno budzić będzie wielkie emocje, ale jury w którym ma być Farna czy Panasewicz raczej nie zapowiada czegoś WOW.

Drugi wielki powrót, a w zasadzie powrót powrotu to "Milionerzy" po 6 latach latach, po raz trzeci zobaczymy śmiałków walczących o Milion zł, nieśmiertelna formuła programu, prowadzący, i ta muzyka, chyba każdego to prędzej czy później wbiło w fotel. Jak wiemy edycja poprzednia zakończona w 2010 roku wcale nie musiała się kończyć... jednak prowadzący zdecydował się na przejście do TVP2 co zakończyło emisję, po 6 latach znowu "Siwy" powita nas przed TV a zawodnicy będą obgryzać pazury patrząc jak ich drzewko do Miliona zbliża się ku finałowi, nie wiadomo kiedy premiera (zapowiadana jest na luty 2017) oraz jak często będziemy śledzić zmagania półmózgów, i ćwierćmózgów, ale jedno jest pewne, to może być kolejny wielki comeback.
--------------------------
Na całkowity koniec trochę płaczu, jak mnie to wkurwia kiedy człowiek pogra under to wejdzie over, a jak over to wejdzie under. Ja się dziwię, że jeszcze nie jestem na jakieś terapii uzależnień. :D

CIAO :twisted:

Memorex_94

Post autor: Memorex_94 » 23-12-2016, 23:30

Guten Abend.

Tak nie mam co robić więc kolejne moje spostrzeżenia w tym nudnym jak opozycyjny strajk w sali plenarnej blogu.
-------------------------
Zmiany w Premier League, Oscar sobie jedzie dorobić do Chin, 60 mln dla Chelsea, dla Oscar 400 tyś funciaków na tydzień, i wilk syty i owca cała, kto na SB, Verratti? James? Może kto inny? Zobaczymy. Big Sam (tak ten sam co poleciał z stołka selekcjonera za jakieś przekręty korupcyjne) został dziś trenerem Palace, cel? Utrzymać w lidze, parafrazując Szpaka z fify można rzec "Takim składem to i ja bym się utrzymał". Ponoć na wylocie z UTD są Depay i Schneiderlin, obaj mają trafić do Evertonu, Koeman ma za nich w pakiecie wyłożyć 40 mln funtów. O Francuza jeszcze bije się Pulis i jego West Brom, jednak trener z Birmingham ma za Morgana oferować "ledwie" 18 mln.

Kenedy wrócił do Chelsea, po kompletnie spalonym wypożyczeniu do Watford ten już trenował w Cobham, oczywiście z prawnych kwestii nie będzie mógł zagrać ani w poniedziałek ani w sobotę.
-----------------------------
Jak już zahaczono temat Jamesa, to coraz więcej mówi się o tym, że jest już na ostatniej prostej wyrobienie wizy która uprawni Kolumbijczyka do wjazdu na teren Wielkiej Brytanii, dzięki temu nic nie stanie już na przeszkodzie do dołączenia na Stamford Bridge, cena transferu ma zamknąć się w 55-60 mln funtów. Coraz więcej mówi się także o odejściu Antoine Griezmanna do United, ponoć miał już ogłosić Pogbie i Morganowi więc Francuzom grającym na Old Trafford, że chcę odejść, jednak klub z Anglii musi aktywować klauzulę za niego, obecnie to 70 mln, więc cały koszt transferu musiałby zamknąć się w ok. 110mln euro, co oznaczałoby kolejny rekord, który United pobiło w poprzednim oknie dając za Pogbę 105 mln.
----------------------------
Na 99% drugim kierowcą Mercedesa na sezon 2017 zostanie dotychczasowy kierowca Williamsa, Bottas jest coraz bliżej dogadania się ze stajnią mistrza świata konstruktorów, na liście są jeszcze nazwiska Pascala Wehrleina, Maxa Verstappena czy Felipe Massy, ale jeden został uznany za mało doświadczonego, drugi mógłby ewidentnie zagrozić Hamiltonowi (a drugi raz takiej wojny nie chcą przechodzić) a trzeci nie ma zamiaru wznawiać sportowej kariery. Być może jeszcze wydarzy się jakaś spora niespodzianka (nieoficjalnie mówi się także o takim mini powrocie Buttona), przez wiele lat kierowca McLarena-Mercedes, a później Brown GP (na tej bazie powstał oddzielny twór Mercedesa), Anglik ma w 2017 roku być kierowcą testowym McLarena, co może mu do końca nie odpowiadać a w Mercedesie będzie miał gotowy bolid do walki o ponowne mistrzostwo, warto spoglądać na ten temat, bo w 2017 możemy mieć rewelacyjnie obsadzoną walkę o mistrzostwo świata.
Na dziś tyle, jutro święta, więc z tego miejsca życzę wam tego czego sami sobie najbardziej życzycie, dużo zielonego, wysokich yieldów, i trafnych analiz (nie oszukujmy się, co roku życzenie sobie zdrowia, kasy już jest przeżytkiem i objawem lekkiej hipokryzji)

Memorex_94

Post autor: Memorex_94 » 02-01-2017, 16:34

HELLO!!!

Nowy rok to i nowe postanowienia, od dziś codziennie wracamy do aktywności w dzienniku i w obstawianiu, to tylko jedno z wielu postanowień.

Premier League :

2 dni temu grali swoje mecze a już dziś kolejne, Liverpool właśnie prowadzi 1-0 po golu Sturridge'a, a 2 godziny później na Olympic Stadium "Młoty" spróbują popsuć noworoczny humor Jose i spółce. Hicior dopiero w środę, gdzie "Koguty" podejmą u siebie Chelsea. Dla graczy Antonio Conte to może być kolejny wielki wieczór, jeżeli uda im się wygrać to wyrównują historyczny rekord Arsenalu w liczbie wygranych z rzędu meczów w Premier League, to byłaby 14 wygrana. A no i wczoraj padł gol sezonu, co zrobił Giroud to chyba przez kolejne 5 lat nie będzie w stanie. Magia, poezja, cud, miód.

Skoki :

Wczoraj Stochu i spółka zagrali na 3 takty, tylu Polaków w "10", do tego Stoch na podium i z pozycją lidera w TCS, a przecież teraz "Bergisel" gdzie teoretycznie powinien skakać najlepiej. Wydaje się, że w obecnej formie podium jest pewne, bo 4-ty Eisenbichler traci już niemal 20 pkt, więc to jest sporo. Kapitalnie spisują się pozostali "Wiewiór" 5-ty, Kot 8-my, i wcale bym się nie ździwił gdyby odpalili, kto wie? Może polskie podium pojutrze? Ależ to by było piękne.

Właśnie zerknąłem sobie na oglądalność sylwestrów w TV, o ile wysoki wynik Polsatu (średnio niecałe 3.5 mln), to TVP i TVN to szok, nie będę owijał w bawełnę, TVP odjebało kichę stulecia, połączenie Karpiela i tej Halinka jako prowadzący, czy "legendarny" duet Zenusia i Marylci, to chyba będzie równie wielkim hitem jak ten makijaż na zabawę, no ale wyniki nie kłamią, TVP zmiotło resztę stawki, i o dziwo prezes Kurski już tych wyników nie kwestionuje, tak jak wcześniejszych wyników stacji, no cóż...

Jeżeli już wchodzimy w tematy TV, to ciekawie ostatnio wygląda relacjonowanie sytuacji w kraju przez owe stacje, chociażby to zabójstwo Polaka w Ełku, TVP ewidentnie robi z niego jakiegoś bohatera, i co śmieszniejsze, nie chce podawać powodów, mówiąc, że ataki Tunezyjczyka to akt jakiegoś bandytyzmu (to fakt), ale nie można nie podkreślić, że zabity Polak, i reszta dziczy co po zabójstwie poszła zaszpanować nie jest bez winy. A i polecam znaleźć gdzieś na necie filmik gdzie jakaś gówniara (strzelam, że ma max 13-14 lat) wzięła kamień i chciała trafić w okno, nie dorzuciła, kwintesencja tego, jak moda potrafi zatruć ludziom mózgi.
Sunderland właśnie wyrównał... :D, Defoe z karnego, a City gra w "10", czerwoną kartką ukarany Fernandinho, dopiero co wrócił po czerwonej za plaskacza dla Fabregasa i teraz kolejne 3 mecze. No cóż, chyba Pepuś wyjebał nie tego zawodnika z klubu co trzeba...
Na koniec polecam w WHU z MU grać BTTSa, albo over kartek. Tak dla poprawy chęci do oglądania meczu.

CIAO!! :twisted:

Memorex_94

Post autor: Memorex_94 » 25-02-2017, 20:27

Dzisiejszy wpis sponsorowany przez :

Polskie Media, które do granic możliwości napompowały balon, który po dzisiejszym konkursie na normalnej skoczni w Lahti, mocno spuścił z objętości.

Roberta L., który oprócz w Anię, to nadal ładuje w bramki rywali. Dziś "trójkę" od niego przyjął HSV

Chelsea, która ani myśli dać innym rywalom podstawy do wywalenia ich z kursu po mistrzostwo Anglii

Importerów Kartofli, którzy widząc boiska w Gdynii w Lublinie czy w Kielcach już zacieraliby rączki jaką kasę można na tym zbić.

ZAPRASZAM.
----------------------------------
Pierwszy komplet medali na MŚ w Lahti wśród skoczków rozdany. Jak wiemy wybitne szychy polskiego sportu jak Wojciech Fortuna czy Apoloniusz Tajner, niemal do pełna nadmuchali balon z medalami dla naszych skoczków, oczywiście mieli podstawy, ale pan Fortuna potrafił chociażby zabłysnąć słowami "Dzwoniłem do Bronka (ojciec Kamila Stocha), pogratulować złotych medali w Lahti". Nosz kurwa mać, to tak jakbym ja zadzwonił do najlepszego kumpla pogratulować stosunku z Emmą Stone, mimo, że robił tylko pamięciówkę. Denerwuje mnie takie pompowanie bo ojej, Stochu i Żyła przecież byli na podium T4S, bo Stoch ma lidera PŚ. No i co? Jak się okazało tamte sukcesy tego jednego dnia nie miały najmniejszego znaczenia, nauczmy się do jasnej cholery, że turnieje mistrzowskie mają swoje prawa, i decyduje w dużej mierze dyspozycja dnia. Kropka...
Bayern jak zwykle u siebie rozbił HSV, tym razem licznik stanął na wyniku 8-0, a sam Lewandowski postanowił wbić 3 gole. Wydaje się, że mecz z Herthą był tylko i wyłącznie wpadką na kursie do mistrzostwa.

Podobny kurs obiera Chelsea, która z drobnymi turbulencjami wylądowała z kolejnymi 3 punktami w ligowej tabeli. Kolejny świetny mecz rozegrał Fabregas, który zaliczył gola i asystę, i był zdecydowanie najlepszym zawodnikiem. Nie obyło się jednak bez kontrowersji, wydaje się, iż przy stanie 1-1, i akcji Sigurdssona, sędzia po zagraniu piłki ręką przez Azpilicuetę, powinien odgwizdać karnego, który gdyby został wykorzystany, mógłby zupełnie zmienić obraz meczu. A tak, Chelsea zagrała jak typowa w tym sezonie Chelsea, bezlitośnie wypunktowała rywala w najbardziej dogodnych dla siebie momentach. W tej chwili mając 11 punktów nad Liverpoolem. Ciężko będzie to zespuć.
---------------------------------
Trwa 23. kolejka Ekstraklasy, swoją kolejną wygraną już zdążyła zanotować Lechia, która kilkadziesiąt minut temu ograła Cracovię 4-2, za chwilę o punkty powalczy v-lider Jagiellonia, która pojechała do grodu Kraka, na mecz z Wisłą, brak kompletu punktów przy kolejnej pewnej wygranej Lecha, jutrzejszym meczu Lechii, i dzisiejszej wygranej lidera z Gdańska, może mocno pokrzyżować ambitne plany łysego z Białegostoku o walce o mistrzowski tytuł. Zapowiada się kawał widowiska. Najlepiej jednak prezentowała się... murawa stadionu w Gdyni, która raczej nie wyglądała jak murawa stadionu na którym gra zespół z Ekstraklasy, a coś pokroju Chrząstawy. Nie przeszkodziło to jednak gospodarzom w rozniesieniu Kielczan (którym akurat takie warunki nie były obce) 4-1.
Na koniec nieco polityczno-światowo-szołbiznesowo.

Jak wiemy ostra dyskusja toczyła się w okół odwołania marszałka sejmu/wyboru sędziego TK/kolejnej wojenki na linii TVP-Państwo biorący udział w tym "czymś" w Teatrze Powszechnym.

Marszałek Sejmu oczywiście został obroniony, co jest ogromną gigantyczną sensacją, niczym to, że Bayern rozniesie HSV 8-0 a Lewy strzeli 3 gole. Debata, jak to debata, poziom wystąpień w kółko anonimowych alkoholików (chociaż i tam jest więcej merytoryki. Cóż...

Wybrany został także sędzia do TK, oczywiście partyjny, oczywiście niepodobający się opozycji i oczywiście mający za zadanie słuchać potulnie poleceń nadpremiera. Nic nowego.

TVP wyrzuciło jedną z aktorek która grała w spektaklu, podobno to ona miała opendzlywać gałkę figurze JPII (co już mnie doprowadza do wścieklizny), i mówić o zbieraniu kasy na zabójstwo Jarosława "Nadpremiera" K. Do tego wywołało to niezłą polityczną zadymę. Posłanka Schlezwig-Holstein, znana jako Scheucośtamcośtam-Wielgus, pozwoliła sobie napisać iż "pójdzie na to drugi raz". No cóż, mam nadzieję, że jeżeli kiedyś pojawi się figurka jej podobizny z sceną, gdzie dochodzi do zbiorowego gangbangu to ta pani także nie zawaha się na takie coś pójść dwukrotnie. Leże...

Jutro finał EFL Cup, między United a Southampton... Mam nadzieję, że wichury i chujowa pogoda nie przeszkodzą mi w napisaniu małej analizy na temat tego meczu.

Awatar użytkownika
mql1985
-#blogermiesiaca
-#blogermiesiaca

Post autor: mql1985 » 25-02-2017, 20:41

Memorex_94 pisze:Nosz kurwa mać, to tak jakbym ja zadzwonił do najlepszego kumpla pogratulować stosunku z Emmą Stone, mimo, że robił tylko pamięciówkę.
:lol: oj to chyba kolega trzymałby kciuki za Emmę na gali oscarowej :mrgreen:

Memorex_94

Post autor: Memorex_94 » 25-02-2017, 22:41

Jeżeli wygra, to wyłączam komórkę na cały dzień (akurat wypadła mi nocka w pracy :v)

Ogółem jestem też poruszony tym, jak krótkie były programy specjalne po dzisiejszym konkursie skoków, podejrzewam, że gdyby Stochu jakoś wygarnął chociażby brązowy medal, to pierdzielilby o tym do północy.Takie polskie i obiektywne media.

Awatar użytkownika
mql1985
-#blogermiesiaca
-#blogermiesiaca

Post autor: mql1985 » 26-02-2017, 00:09

A dziwisz się? ;) zawsze tak jest, że przy dobrej formie w każdym sporcie pompuje się balon. Ale każde mistrzostwa wiążą się swoimi prawami i każdy ma wolę zwycięstwa... o tym zapominają :/ Szkoda Kamila, bo czwarte miejsce chyba dla każdego sportowca jest najgorsze. Ale ma jeszcze czas na zwycięstwa, to następnym razem się uda :D Osobiście wolę, żeby dzisiaj (wczoraj) mu się nie powiodło, niż żeby zaprzepaścił Kryształową Kulę :)

Memorex_94

Re: O wszystkim i o niczym.

Post autor: Memorex_94 » 10-03-2017, 23:25

Dobry. Sporo się ostatnio działo, więc oczywiście wypadałoby swoim sposobem to przedstawić... Zapraszam na kolejny wpis największego nieregularnego blogera wszechświata.

27:1, nie to nie wynik hokejowego meczu Korei Północnej z Angolą. Takie lańsko dostał kandydat na szefa RE, obecny i nowy/stary szef Donald Tusk. 1 głos przeciw wiadomo od kogo jest, ja jednak chciałbym tu zagłębić się w 3 aspekty :

1. Bardzo często obecna większość mówi, że ma absolutny mandat do sprawowania władzy bo została wybrana przez "większość" narodu : no cóż, w Sejmie może i mają większość, ale gdyby rozłożyć głosy ich, i tej opozycji, to jednak nie jest to większość narodu. Wczoraj nie wiem kto oglądał wiadomości, pewna reporterka postanowiła wyniki głosowania nazwać "brakiem demokracji i podstawowych wartości Unii", nie wiem czy istnieje bardziej demokratyczny wybór, jak wszystkich narodów, i do tego wszyscy głosowali za. Nie wiem, czy to czasem nie zwie się hipokryzją.

2. Nadpremier Jarosław K. postanowił tą porażkę nazwać...sukcesem, bo wg. opinii obozu władzy i sprzyjającym im mediom, to głosowanie obnażyło wszystkie mankamenty obecnej Unii, nie wiem tylko co tu nazwać obnażaniem. To, że dostali soczysty wpierdol nawet od swoich ziomków z V4, czy to, że Unia to nie Polska, tam zamydlić oczu się już nie da. Wstyd.

3. I chyba kluczowa kwestia, paradoksalnie Jarosław Kaczyński sukces Tuska może oblebić w własny sukces. Nie oszukujmy się, merytorycznie Tusk zjada Kaczyńskiego, a gdyby ten nie dostał drugiej 2.5 letniej kadencji, to wróciłby do kraju, jak wiemy PO=Tusk, więc można byłoby być pewnym, że jego powrót oznaczałby srogą jatkę Schetyny z Tuskiem, ale też i możliwość pełnej swobody byłego premiera do ataków i kierowania niezdecydowanych Polaków, lub tych odchodzących od Swetru czy Kukiza znowu na swoją stronę, co by oznaczało solidne zapalenie się podłogi PiS, i być może pozbawienie samodzielnych rządów za 2 lata. Dlatego paradoksalnie takie rozwiązanie może być tylko na rekę prezesowi PiS. Ale jak wiadomo wszystko napisze nam czas...
----------------------------------------------
12 medali, 7 złotych, 1 srebrny, 4 brązowe. Oto bilans naszej lekkiejatletyki na ME w Belgradzie. Po raz pierwszy w historii jak się nie mylę wygrywamy medalową klasyfikację. A kilka krążków spokojnie można nazwać niespodziewanym. I tu niestety znowu odzywa się pompowanie balona, już mówienie, o jej ile my teraz medali na MŚ zgarniemy, a IO za 3 lata to już w ogóle będzie kosmos, mamy Bukowieckiego, sztafety, Swobodę, itd. Mamy, tylko konkurencja nie śpi, nie było Afrykanów, nie było w wielu konkurencjach Rosjanów czy innych reprezentantów. Cieszmy się z wielkich sukcesów, ale też bez przesady, w LE, ME to "tylko" ME.
Jestem po obejrzeniu meczu Arki z Lechem... Mocną tezę wygłoszę, ale chyba taki Lech przejechałby Ajax, ależ oni są w formie. 14 goli zdobytych, zaledwie 2 stracone, w 5 ligowych meczów, licząc puchar to mamy goli 17 i 2 stracone, po prostu kosmiczny poziom. Wiele osób pukało się w głowę, jak można w takim momencie wywalić Urbana, jak widać tym razem nos działaczy nie zawiódł, a klub z Poznania, być może wreszcie doczekał się trenera, który jeżeli nie będzie miał rozprzedanego składu i stablilizację zbuduje tam coś na wiele lat, bo na dziś to wydaje się być główny faworyt do mistrzowskiej korony.

Nie mniej ciekawie było we Wrocławiu, 7 goli, hattrick Badii, zadyma na boisku (znowu sędziowana przez Marciniaka), fantastyczny mecz do oglądania, było tam dosłownie wszystko. Piast dzięki wygranej przynajmniej do jutra dźwiga się ze strefy spadkowej, po kolejnej porażce coraz mocniej do niej puka Śląsk, w tym sezonie ratunek z ligi może się już nie udać.
---------------------------------------------
Na i na koniec dziś świeto większości użytkowników tego forum, dzień mężczyzny, osobiście rzygam już tymi świętami, niedługo będzie święto rzadkiej porannej, albo ciasnej nocnej, więc ja niczego nie życzę, bądźmy po prostu sobą i bądźmy kowalami własnego życia, a nie jakieś pobożne życzenia.

CIAO:)

Memorex_94

Post autor: Memorex_94 » 16-03-2017, 13:01

Dzień Dobry, kolejny wpis, tematów co prawda wiele nie ma, ale...

Monaco wywala City z LM, znakomity mecz podopiecznych Leonardo Jardima, i w mojej ocenie, absolutnie zasłużony awans do najlepszej "8" tej edycji. Ale mi się teraz marzy para Monaco-Leicester :D, ogółem City zagrało strasznie apatycznie, takie typowe Premier League w Europejskich pucharach. To sprawia, że z Angielskich drużyn pozostały...2 Leicester już w 1/4 LM, i United, które dziś zawalczy o 1/4 LE. Dramat.

Lukaku nie podpisze nowej umowy z Evertonem. Mimo, iż sprawy wydawało się przybrały korzystny obrót dla klubu z Goodison Park, to Belg poinformował, że prawdopodobnie, nie podpisze nowego kontraktu.

"Chcę być napastnikiem z absolutnego topu, do tego potrzebuje wielkiego klubu i regularnej gry w LM. Klub zapewniał, że poczyni odpowiednie kroki, wydaje mi się, że tak nie jest. Popatrzmy na City, Vincent Kompany wiele razy mówił, że City zaczęło budować klub na wielkich piłkarzach, i regularnie odnoszą sukcesy. W Evertonie tego nie ma, a muszę grać w pucharach by być na poziomie, Suareza, Griezmanna czy Lewandowskiego".

Czy tymi słowami Lukaku sprawił, że jego czasu na GP, dobiega końca? Pożyjemy, zobaczymy.
-------------------------------------
Dziś kolejny etap RAW AIR, dziś poskaczemy w Trondheim. Wydaje się, że wróciła spora doza optymizmu, po wygraniu prologu przez Stocha, martwi mnie tylko, że jeżeli głównym powodem były buty, które zostały wymienione na nowe, to ze skoków zaczął się robić zwykły wyścig szczurów.

Słaby skok Krafta nie powinien jednak specjalnie pompować balona, mimo, że Stoch wygrał z nim o 19m, to nie przywiązywałbym żadnej wagi do tego wyniku. Różnica w PŚ jest, ale pamiętajmy, że potem zostają już same konkursy na mamutach, a nie oszukujmy się, w tej chwili zdecydowanie lepszym lotnikiem jest Kraft.
Ogółem sezon zimowy pomału dobiega końca, zawsze jestem zły, kiedy kończą się sporty letnie, i to głównie kolarstwo, a potem jestem zły że kończy się zima głównie przez skoki. Jak można podsumować sezon okiem Polaka?

W Skokach na tą chwilę możemy mówić o zdecydowanej hossie. Zwycięstwa w PŚ, Kota, Stocha. T4S dla Stocha i Żyły, a przecież 4 miejsce miał Kot, medal dla Piotra i tytuł MŚ w drużynie w Lahti. I ciągle szansa na zwycięstwo w walce o KK. Tu na pewno duży plus.

Biegi - no cóż, tutaj chyba nie ma specjalnie czym się podniecać. Biegi wpadają w zapaść i niestety niewiele wskazuje by to miało się zmienić.

Strasznie martwi mnie bardzo kiepski sezon w biathlonie, żadnego miejsca na podium w tym sezonie, najwyżej z Polek to chyba nawet nie druga "10" klasyfikacji generalnej. Bardzo kiepsko.

Jedno jest pewne, całokształt sezonu wygląda najwyżej średnio, i naprawdę należało wziąć by się z tym do pracy. Bo może nadejść dzień, kiedy w sportach zimowych dojdziemy do poziomu Adriana Solano niż Marit Bjoergen.
------------------------------------
Wieczorem podsumowanie meczów w LE. :)

Memorex_94

Post autor: Memorex_94 » 19-03-2017, 22:49

Kolejny odcinek najbardziej nieregularnego bloga w historii...

Wracam z meczu Lechii z Legią. Nie wiem jak to wyglądało w TV ale mam nieodparte wrażenie, że Lechia dostała dwa gongi w momencie kiedy dosłownie nic na to nie wskazywało. Jakby zostali totalnie zaskoczeni. Co zrobił Maloca przy drugim golu Kucharczyka, to ja bym za jaja powiesił. Dramat. Ogółem jak na wielki hicior mecz mnie nieco rozczarował, a już w ogóle pierwsza połowa, która była po prostu cienka. Legia największym beneficjentem tej kolejki, jako jedyna z naszego Big Four inkasuje 3 punkty.

Bo Lech pokazał, że można przejeżdżać swoją lokomotywą co tylko się da, a stanąć na Łęcznej. Absurd, ale tak tradycyjnie wygląda nasza piłka. Bardzo szybko oczywiście stopniało grono "ekspertów" które już przyznało mistrzowską koronę drużynie z Poznania.

Jak już przy Koronie jesteśmy, to 3-0 z Craxą to naprawdę najniższy wymiar kary. Nie wiem jak to jest, że jednego sezonu potrafią grać jeden z najlepszych futbolów w kraju, by w kolejnym srać o utrzymanie, a to naprawdę jest realne. Nie wiem, Zieliński zbyt pewny? Odejście Kapustki? Nie wiem. Ale zaczynają na Kałuży bić na alarm. I liga puka do drzwi.
"Stoch nie jest lotnikiem", "Nie ma szans z Kraftem".

No to dziś pokazał. Chyba właśnie to jest największym kołowrotkiem Stocha, po prostu brak spiny, kiedy każdy mu wieszał medale na szyi i wznosił za niego KK, to nagle zjazd formy. Niby pojawiły się nowe buty, zeszło z niego ciśnienie, bo przecież Kraft w takiej formie nie ma prawa już tego przegrać. I bang. Wygrana, i to w jakim stylu. Oczywiście Kraft i Wellinger pomogli jak tylko się da, ale przecież to nie wina Polaka, że po prostu zepsuli swoje skoki. 31 pkt na 2 ostatnie konkursy indywidualne w Planicy. Nie ma co, emocje zapowiadają się fenomenalne, tym bardziej, że Letalnica powinna bardziej pasować Stochowi niż Vikersundbakken. No i mimo średniego występu pozostałych Polaków, to Puchar Narodów, raczej został wygrany. Ciężko będzie komuś odrobić tą przewagę.
Szczerze nie wiem o czym dalej pisać. Ostatnio zauważyłem, że jest jakaś moda na nową niebezpieczną grę, jakiś "Wieloryb".|

I tak sobie pomyślałem, no kurwa. Każdy jak to mówią "Jest kowalem własnego losu." To jeżeli jakiś gamoń zechcę wziąć sobie żyletkę i "Namalować" jakiegoś wieloryba, to proszę. Od lat mówię, że selekcja naturalna nie powinna być w ogóle karalna. Nie wina rodziców, policji czy szkół, że młodzież naogląda się totalnego gówna, a na własnej skórze może się przekonać, że robienie z siebie ludzkich ameb raczej nie przyniesie im korzyści.

Dobra a teraz chwalić się kto skubnął 36 mln?

Boże ile ja bym oddał, że mieć chociaż 1/100 tej kasy. I dziw bierze, że znowu tuż przed świętami taką kasę wygrywa jedna osoba. Oczywiście nie oskarżam tu o żadne ustawki. Po prostu taka jak widać kolej rzeczy. Chociaż... czy ja bym chciał 36 mln? To chyba tylko problem.
Wreszcie w domu, więc czas najprościej walnąć w kimę. I zaś do arbeit. Zieloności w nadchodzącym tygodniu.

CIAO :)

Memorex_94

Post autor: Memorex_94 » 23-03-2017, 20:11

Próbuję od jakiegoś czasu zabrać się za jakieś większe analizowanie, ale nie umiem, coś mnie od jakiegoś czasu cofa. Na razie skupię się na pisaniu o bzdetach, kolejny odcinek najbardziej nieregularnego bloga.

Dziś kwalifikacje do konkursu lotów w Planicy. Ogółem bez większych sensacji, żartobliwie można rzec, że największą sensacją była dyskwalifikacja zwycięzcy serii Johanna Andre Forfanga, który wygrał, ale został zdyskwalifikowany za nieprzepisowy kombinezon (czas najwyższy bo te nogawki to już naprawdę był śmiech).

Pojedynek Kraft - Stoch był dziś dla Krafta, który na obu treningach był lepszy od Polaka, obaj także nie wzięli udziału w kwalifikacjach i obaj zawodnicy wielką bitwę zaczną jutro. Początek konkursu o godz. 15:00, potem sobota i niedziela to kolejno drużynówka i finałowe zawody, gdzie będzie startować najlepsza "30" z pucharu świata, te konkursy od godz. 10:00.
Dzisiaj gruchnęła jak rządy PO informacja, że prawdopodobnie do końca tygodnia bet365-brak-polskiej-licencji! ogłosi chwilowe zawieszenie działalności dla Polaków, informacja to pojawiła się po południu, i wydaje się, że to się potwierdzi. Pojawiła się też masa spekulacji co jest tego powodem, czy decyzja o czasowym wycofaniu się z polskiego rynku. Czy może jednak przymiarki do wejścia na polski rynek, czego wymaga polska notyfikacja by móc się o niej ubiegać. Czy po prostu kilku dniowa przerwa, by móc na serwisie wprowadzić zmiany które nam dadzą jasno do zrozumienia, że gramy na własną odpowiedzialność. Jedno jest pewne, może się okazać, że za kilka dni, czeka nas jedna z najciekawszych sag ostatnich lat, jeżeli chodzi o zakłady sportowe w internecie w PL.

Kolejne buki jednak podejmują decyzję o rezygnacji z usług dla nas, WH, oddsring-brak-polskiej-licencji! czy betano-brak-polskiej-licencji! to tylko niektóre, które poinformowały o zakończeniu działalności dla rezydentów w PL. Zobaczymy jak rozwinie się sytuacja.
Burmistrz Londynu po wczorajszym zamachu - "Londyn jest najbezpieczniejszym miastem na świecie".

Strzelam, że w takim Perth, Warszawie czy w Giżycku mało nie padli ze śmiechu. No ale cóż, więcej oczów zarośniętych mchem, i udawaniem, że wszystko jest cacy, a za chwilę się okaże, że nigdzie nie jest bezpiecznie. BRAWA DLA EUROPY!!!

A jak już mówimy o zamachach to dziś w Antwerpii udaremniono zamach, domniemany zabójca został zatrzymany do kontroli, gdyby nie to, to prawdopodobnie zamach udałoby się wykonać.

Rozumiecie? Jakoś się udało bo kontrola. Meh....
Jest też dobra wiadomość, jutro piątek, jeszcze tylko jeden dzień i chillout, a, że pogoda zaczyna nam pomału dopisywać, to trzeba będzie wykorzystać przerwę na kadry, na solidne regenerowane baterii. Kto wie, może już kolejne mecze ligowe już legalnie obstawimy na Becie :D, oczywiście brać to z przymrużeniem oka, bo podejrzewam, że żadnych wielkich zmian nie będzie.

CIAO :)

ODPOWIEDZ