Dyscyplina Piłka nożna LE
Godz: 21:05
Spotkanie Besiktas-Lyon
Typ: Przedział bramek 3-4
Kurs 2.30
Buk Sportingbull
Analiza: Rewanżowe spotkanie ćwierćfinału piłkarskiej Ligi Europy. Besiktas na własnym stadionie gościł będzie Lyon. Goście w pierwszym spotkaniu wygrali 2:1, ale męczyli się niemiłosiernie, pierwszą połowę przegrali i byli zespołem delikatnie słabszym od ekipy z Turcji, druga część gry to zdecydowana dominacja zespołu z Francji i strzelone dwie bramki pod koniec meczu, tym samym Lyon jest teraz bliżej półfinału Ligi Europejskiej, jednak korci mnie gra w stronę gospodarzy z kilku powodów , po 1 . W Turcji zawsze gra się bardzo ciężko, pokazują to europejskie puchary przez parę ostatnich lat, gospodarzom do awansu tak na prawdę potrzebna jest jedna bramka+czyste konto. 2 Sprawa to słabe spotkania wyjazdowe zespołu Lyonu, który w ostatnich 5 kolejkach tylko 1 raz zdołał wygrać do tego zanotował 2 porażki oraz 2 podziały punktów natomiast patrząc na szerszą perspektywę ekipie gości nie idzie już dobrze na wyjazdach od początku roku 2017 bowiem w tym czasie w 10 spotkaniach notowali tylko 2 razy wygrane, jest to strasznie słaby wynik jak na ekipę która chce w tym sezonie zawalczyć o wygraną w Lidze Europejskiej, dlatego też upatruję tutaj szans gospodarzy, pisałem o wyniku 1:0 ,ale według mnie to spotkanie będzie otwarte, Lyon bramkę strzelić powinien bowiem ma dobrych zawodników z przodu, jednak stracić również bramki straci , kwestia ile ich będzie, bowiem goście nie stracili tylko bramki na wyjeździe z zespołem słabego Metz w poprzedniej kolejce tak to taka sytuacja miała miejsce w listopadzie roku poprzedniego, tak więc liczę na wygraną gospodarzy oraz wynik 2:1 może 3:1 po 90 minutach tej rywalizacji.