Dziś o godz 14:30 Polska Reprezentacja Siatkarzy zagra z uznaną przez wszystkich najlepszą drużyną świata czyli Rosją. Według bukmacherów faworytem tego spotkania jest Sborna pomimo tego że przegrali ostatnio spotkanie z Holandią aż 0:3. POlska kadra zaprezentowała się bardzo dobrze wygrywając z Niemcami 3:0.
Sądzę że ta wpadka z przegraną z Holandią jest podobna jak podczas przegranego meczu Rosji z Canadą podczas Ligi Światowej. Więc myślę że tego spotkania nie ma co brać pod uwagę. Rosjanie zbagatelizowali Holendrów. Myślę że ROsjanie wyjdą teraz na 100% zmotywowani do walki o zwycięstwo nad reprezentacją Polski . Rosjanie świetnie o tym wiedzą że Polacy pomimo słabej formy są nadal groźną drużyną. Ranking FIVB mówi sam za siebie. Polacy nie są chłopcami do bicia. Mogą walczyć z Rosją jak równy z równym co nie raz udowodnili.
Sercem jako Polak jestem oczywiście za Polską ale patrząc obiektywnie myślę ,że Rosjanie wygrają te spotkanie. Polakom bardzo ciężko bedzie minąć Muserskiego który stanowi główny filar wysokiego Rosyjskiego bloku. Zresztą poziom umiejętności polskich graczy jest słabszy od rosyjskich. Pomimo świetnego występu wiśniewskiego sądzę że na środku siatki bedziemy raczej przegrywać.
Ja bym obstawiał że wygra Rosyjski zespół. Trudno określić ile będzie w setach. Bukmacherzy dają na rosyjski zespół nawet kurs 1,45 co uważam że jak na to spotkanie jest bardzo dobry. Ja osobiście dałbym niższy.
Pozdrawiam.
Ps.Trochę się śpieszę
Mam nadzieje ze któryś z ekspertów wypowie się