Pytania do quaresa [specjalista]

Porozmawiaj z najlepszymi ekspertami i specjalistami typowania w danych dyscyplinach. Pomogą, doradzą, odpowiedzą! Za darmo!
Awatar użytkownika
quares
#Weteran
#Weteran

Pytania do quaresa [specjalista]

Post autor: quares » 03-12-2012, 07:55

Witajcie towarzysze mojej forumowej "podróży" :!:

Pewnie większość wie, ale dla tych którzy na forum są trochę krócej. Mam na imię Krystian i jestem z Krakowa. Moją pasją jest piłka nożna i tylko jej typowaniem się zajmuję. Wychodzę z założenia, że jeżeli od 5 roku uprawiało się ten sport, wylało się hektolitry potu i krwi na boisku, ze łzami w oczach przeżywało się porażki i zwycięstwa to człowiek musi to kochać i się nad tym znać.

Może teraz trochę o mnie. Na forum jestem już szmat czasu, tworzyłem słynną już "starą gwardię" i niewątpliwie jest to dla mnie powód do dumy. Poznałem tu wspaniałych ludzi i dlatego bardzo zależy mi na tym żeby przywrócić forum dawny blask. Okazja ku temu właśnie się nadarza. Mam dług do spłacenia wobec forum, wobec jego użytkowników i dlatego bez wahania zgodziłem się pomóc Słodziakowi i wrócić do forumowej aktywności, podawania typów, pomocy mniej doświadczonym graczom. A, że to co mówię nie jest tylko "pustym" bełkotem niech świadczy moja historia, którą znajdziecie w poniższym linku...

http://www.typybukmacherskie.org/quares ... t28512.htm

Typuję głównie ligę polską i angielską, ale oczywiście nie wykluczam typów z innych lig, meczy reprezentacyjnych oraz...Turnieju Nadziei Piłkarskich w Toulonie :rumba:

Przez dłuższy czas byłem na forum Ekspertem, a tak prezentują się moje statystyki i yield...

|Liczba typów 368| Wygrane 169| Zwroty 26| Przegrane 173|
|Wkład 1464|Wygrane 1666.23| Yield + 13.81%|

Bywajcie :!:

Awatar użytkownika
Mayor

Post autor: Mayor » 03-12-2012, 08:20

Czuję, że w końcu forum zaczyna zmierzać w dobrym kierunku. Tego nie dało się tu wyczuć od dawien dawna.
Na prawdę miło widzieć znajome nicki, których nie widziało się tyle czasu a tak wiele znaczą.

"stara gwardia" :lol: To hasło chyba nigdy nie przeminie na tym forum, ale jaka to stara gwardia, jak powoli się ona odbudowuje.

Zacząłem sobie właśnie czytać Twojego bloga. Jakoś nigdy dotąd tam nie zaglądałem. Narazie przebrnąłem przez pierwszą stronę i aż mi się łezka w oku zakręciła. Zostawiam w otwartej zakładce, wrócę do lektury jak tylko znajdę chwilę wolnego na kompie.

W sumie im dalej w głąb kolejnych notek widzę analogię do mojej kariery bukmacherskiej - dużo różnych dyscyplin, kiepskie analizy, przerwy w aktywności na forum, inne fora, płatne "ekstra typy", fixy... ahhh ;)
Aktywny 2011, 2012

Awatar użytkownika
Jax89
-#VIP
-#VIP

Post autor: Jax89 » 04-12-2012, 09:00

Mam dług do spłacenia wobec forum, wobec jego użytkowników i dlatego bez wahania zgodziłem się pomóc Słodziakowi i wrócić do forumowej aktywności, podawania typów, pomocy mniej doświadczonym graczom.
Gdzie będzie można zobaczyć twoje typy ?
"Nigdy nie myśl,że Twoja Praca sie nie liczy."

Zmiana nicka.
Było Sznajda -> jest Jax89

Awatar użytkownika
quares
#Weteran
#Weteran

Post autor: quares » 04-12-2012, 09:09

tutaj, gdzie teraz piszemy, w ekspertach, w analizach, w komentarzach u innych userów...będzie mnie "pełno" niestety :lol:

black13

Post autor: black13 » 04-12-2012, 12:11

quares, mam pytanie. Polecasz dziś zagrać na BVB z M. City? Bo jak dla mnie to trochę nie pewne BVB ma zapewniony awans a City i tak już nie ma szans przejśc dalej. Kurs na BVB w okolicach 2,00. Jak myślisz BVB wygra ten mecz?

Awatar użytkownika
quares
#Weteran
#Weteran

Post autor: quares » 04-12-2012, 12:34

witaj black13 !

Odpowiedzieć jednoznacznie na zadane przez Ciebie pytanie się nie da. Jak już wspomniałeś jest to teoretycznie mecz o nic, ale praktycznie wcale tak nie musi być. Znając trenera Kloppa można być więcej niż pewnym, że podejdzie do tego meczu bardzo poważnie i z pewnością piłkarze, którzy na boisko wyjdą zagrają na 100%. Trzeba pamiętać o tym, że Borussia punktów w rankingu UEFA nie ma za dużo, przez co losowana była z 4 koszyka i trafiła do grupy śmierci. Więc może się okazać, że te dzisiejsze 3 punkty mogą być dla Borussi cenniejsze niż Nam wszystkim się wydaje. Co do składu BvB na dzisiejsze spotkanie to na 100% nie zagrają: Subotić, Kehl i Bender. Pod znakiem zapytania stoi występ Piszczka, Kuby, Goetze i Lewandowskiego. Prawdopodobny skład BvB:

Weidenfeller - Kirch, Santana, Hummels, Schmelzer - Gündogan, Leitner - Perisic, Reus, Großkreutz - Schieber

Co do City, to brak awansu do kolejnej rundy CL to dla całego klubu katastrofa. W meczach grupowych pokazali, że jako drużyna nie dorośli jeszcze do zawojowania tych rozgrywek. Teoretycznie dziś wygrywając awansują do LE, bo porażka Ajaxu w Madrycie jest raczej przesądzona. Ale tak się zastanawiam czy te rozgrywki są Manciniemu i jego chłopakom w ogóle potrzebne. W zeszłym roku odpadli specjalnie, zresztą United zrobili to samo. Te rozgrywki to tylko niepotrzebny balast dla potentatów. Co do składu, to dziś nie zobaczymy na 100%: Yayi Toure, Silvy, Kolarova, Richardsa i Clichy'ego. Widać więc brak klasowego lewego obrońcy.

Reasumując. Typowy no bet dla mnie. Można pobawić się w overek, można obserwować mecz na live i wymyślić coś konkretnego. Prędzej postawiłbym na BvB, ale z Schieberem w przodzie tracą bardzo dużo ze swojego potencjału. Mam nadzieję, że w miarę pomogłem. Pozdrawiam ;)

chiqu67

Post autor: chiqu67 » 04-12-2012, 12:38

a ja zapytam o meczyk Man utd. - Cluj
wiadome jest co czeka czerwone diably 9 grudnia a awans z grupy maja pewny i to z 1 miejsca. Przewidujesz wygrana rumunow ?

black13

Post autor: black13 » 04-12-2012, 13:05

Mam nadzieję, że w miarę pomogłem. Pozdrawiam
to się okaże po meczu :grin: ale dzięki za odp. sprubuje pograc na over 2.5

Awatar użytkownika
quares
#Weteran
#Weteran

Post autor: quares » 04-12-2012, 13:22

chiqu67 pisze:a ja zapytam o meczyk Man utd. - Cluj
wiadome jest co czeka czerwone diably 9 grudnia a awans z grupy maja pewny i to z 1 miejsca. Przewidujesz wygrana rumunow ?
nie ma jeszcze oficjalnej kadry United na to spotkanie, a jest więcej niż pewne, że kilku podstawowych zawodników dostanie od sir Alexa wolne. United to drużyna, której mecze omijam szerokim łukiem. W CL potrafią narobić niezłego "bałaganu", jak było przed rokiem, gdzie nie wyszli z grupy. Mimo wszystko nie spodziewałbym się jutro porażki 'Czerwonych Diabłów". Niby Cluj gra o awans, ale czy presja nie spęta im nóg? Moim zdaniem presja + magia Old Trafford skutecznie utrudni Rumunom osiągnięcie korzystnego wyniku.

Awatar użytkownika
Junito
-#aktywny
-#aktywny

Post autor: Junito » 05-12-2012, 20:33

Bardzo proszę o pomoc w wybraniu trzech, czterech spotkań LE o kursie wyższym niż 2 mile widziany w okolicach 3, ale nie mam tu jakiś ograniczeń. Pytam Eksperta, bo te ostatnie kolejki są specyficzne, niektórzy odpuszczają, grają rezerwami itp. dlatego proszę o pomoc.
Myślę o spotkaniach:
Plzen- Atletico na 2
Levante- Hanover na 2
Ale wcale to nie muszą być te :)

Awatar użytkownika
quares
#Weteran
#Weteran

Post autor: quares » 06-12-2012, 07:26

United jednak dostali po "garach". Dlatego tak bardzo nie lubię grać europejskich pucharów, a szczególnie ostatnich 2 kolejek. To jest loteria i nie da się na tych meczach złapać regularności.
MIREK9 pisze:Bardzo proszę o pomoc w wybraniu trzech, czterech spotkań LE o kursie wyższym niż 2 mile widziany w okolicach 3, ale nie mam tu jakiś ograniczeń. Pytam Eksperta, bo te ostatnie kolejki są specyficzne, niektórzy odpuszczają, grają rezerwami itp. dlatego proszę o pomoc.
tak jak napisałem powyżej, to jest loteria, drużyny odpuszczają, grają rezerwami. Strzelanie nie jest moją domeną, więc zapraszam do rozmowy o ligach europejskich i jednocześnie życzę powodzenia w dzisiejszych meczach LE ;)

Awatar użytkownika
quares
#Weteran
#Weteran

Post autor: quares » 06-12-2012, 15:54

no i nie mogę być słowny :lol:

PSV, Partizan i Videoton wyglądają dla mnie najciekawiej i przy tych meczach gdybym musiał to bym pokombinował, a że nie muszę to nie tknę żadnego, bo dla mnie to straszliwa loteria.

Neftchi, Shmony i Liverpoolu jakoś nie widzę, ale być może jestem w błędzie.

Ogółem LE traktuję bardzo po macoszemu, no chyba, że akurat graja polskie drużyny w fazie grupowej. I z tego powodu nie skupiam się na oglądaniu, analizowaniu czy zbytnim podniecaniu się tymi meczami. Co innego CL. Pozdrawiam i podejmijcie "zarobkowe" decyzje ;)

Awatar użytkownika
Jax89
-#VIP
-#VIP

Post autor: Jax89 » 07-12-2012, 09:51

Siema, Jak uważasz warto zaatakować dziś :
Ruch Ch - Jagiellonia
Typ: 1 ?
"Nigdy nie myśl,że Twoja Praca sie nie liczy."

Zmiana nicka.
Było Sznajda -> jest Jax89

Awatar użytkownika
quares
#Weteran
#Weteran

Post autor: quares » 07-12-2012, 09:58

Ruch Ch - Jagiellonia
Typ: 1 ?
Witaj! Przede wszystkim piłkarsko Ruch jest dużo słabszy od Jagi. Jagiellonia gra bardzo fajnie piłką, ale brakuje jej skuteczności, wytrwałości, traci głupie bramki przez indywidualne błędy w obronie. Warto też pamiętać, że piłkarze Hajty jeszcze na wyjeździe nie przegrali, wywożąc 3 punkty z Warszawy, Poznania, nie przegrywając w Krakowie i we Wrocławiu. Ruch po odejściu trenera Fornalika gra bardzo słabo, bez błysku. Osobiście nie postawiłbym na "Niebieskich" nawet złotówki, ale jak wiadomo to jest Nasze polskie podwórko i każdy może wygrać z każdym. Śmierdzi ten mecz remisem...

black13

Post autor: black13 » 13-12-2012, 12:28

Schalke 04 - Freiburg
2,20
Podwójna szansa : Remis lub Freiburg

QPR - Fulham
1,85
Liczba goli - opcja V : 3 lub więcej

Newcastle - Manchester City
2,10
Podwójna szansa : Newcastle lub Remis

AC Milan - Pescara
2,15
Wynik z handicapem -2 : Pescara +2

co myślisz o tych typach?

Awatar użytkownika
quares
#Weteran
#Weteran

Post autor: quares » 13-12-2012, 13:03

witaj! Schalke jest ostatnio pod formą, ale odpalą, na pewno. Myślę, że już w ten weekend i przeciwko nim bym nie grał. Co do overka w Anglii to raczej bym w to wszedł. Obie drużyny o dużym potencjale w ofensywie, do tego QPR musi zacząć ciułać punkciki, więc powinni rzucić się na Fulham od początku. "Sroki" to już nie ten zespół co w poprzednim sezonie, gubią punkty gdzie i z kim popadnie. City przegrało mecz derbowy i musi gdzieś szukać straconych punktów. Z drugiej strony na St James' Park nikomu nie gra się łatwo. Taki kurs na 1X to spore value, więc raczej też bym próbował. O włoskiej się nie wypowiem, bo od kiedy zdjęli Serie A z C+ to nie jestem na bieżąco, tzn.nie wiem jak prezentują się poszczególne drużyny. Pozdro!

black13

Post autor: black13 » 14-12-2012, 11:44

dzięki za odp. Mam jeszcze jedno pytanie (przynajmniej jak na razie) :grin: :

Jak myślisz warto dziś zagrać BTS w meczu Bayern M. - Borussia M.?
Kurs całkiem fajny w okloicach 2.00 wiem że Bayern jak dotąd stracił tylko 6 bramek ale 5 z tego u siebie. Co o tym myślisz warto pograc?

Awatar użytkownika
quares
#Weteran
#Weteran

Post autor: quares » 14-12-2012, 12:21

kurs z pewnością zachęca, ponadto Gladbach dysponuje fajnym potencjałem w ofensywie. Bayern to nie są cyborgi, strzelić bramkę im się da. Zawsze przecież może pomylić się sędzia i tą bramkę nieświadomie może pomóc zdobyć ;). Typ warty poważnego przemyślenia z pewnością.

black13

Post autor: black13 » 17-12-2012, 13:15

siema, co myslisz o dzisiejszym meczu Reading z Arsenalem? Rozważam opcję 1x po kursie 2.20 stawka 10/10. Czy według ciebie opłaca się ryzykować?

Awatar użytkownika
Bartuś

Post autor: Bartuś » 02-01-2013, 18:54

Obstawiasz na serio czy już bardziej tylko rekreacyjnie i masz zamiar wyskoczyć z bukmacherki w jakieś przyszłości?

Awatar użytkownika
quares
#Weteran
#Weteran

Post autor: quares » 02-01-2013, 19:53

mam zamiar nieźle zarobić w tym roku ;)

dżejdżej10

Post autor: dżejdżej10 » 02-01-2013, 21:36

A my razem z Tobą ? ;) masz zamiar wrócić do podawania typów na forum czy jeszcze nie teraz ?

Awatar użytkownika
quares
#Weteran
#Weteran

Post autor: quares » 02-01-2013, 23:36

nastąpi to niebawem ;)

Awatar użytkownika
Mayor

Post autor: Mayor » 02-01-2013, 23:59

quares pisze:nastąpi to niebawem ;)
Czyli z początkiem roku spływają dobre wiadomości

:rumba: :rumba: :rumba:
Aktywny 2011, 2012

Awatar użytkownika
alves

Post autor: alves » 03-01-2013, 04:00

przeciez niedlugo Puchar Czarnego Kontynentu a guares to specjalista od tego :rumba:

ODPOWIEDZ