Pytania do Van Leny'ego [aktywny ekspert]

Porozmawiaj z najlepszymi ekspertami i specjalistami typowania w danych dyscyplinach. Pomogą, doradzą, odpowiedzą! Za darmo!
vanleny

Post autor: vanleny » 25-06-2015, 11:30

Wszystko okaże się na boisku, do tego jeszcze będą transfery.

Awatar użytkownika
nero10
#Weteran
#Weteran

Post autor: nero10 » 08-07-2015, 06:13

vanleny, zaczyna się nowa impreza na kontynencie amerykańskim. Masz jakieś ciekawe info z tego turnieju? Na kogo warto grać? Komu się baczniej przyjrzeć i gdzie szukać niespodzianki?

vanleny

Post autor: vanleny » 11-07-2015, 17:01

Nero10 trochę się spóźniłem z odpowiedzią bo już turniej trwa. Wiadomo. że jest dwóch kandydatów do zwycięstwa w tym turnieju czyli Meksyk i USA. Mają mocne składy do tego od wielu lat dominują nad rywalami ze swojego kontynentu. Reszta ekip jest słabsza o kilka klas. Daleko w tym turnieju mogą zajść Honduras i Kostaryka. Nie interesuje mnie ten turniej, po czerwcu robię sobie przerwę od nich.

trcd

Post autor: trcd » 13-07-2015, 10:51

Valeny jutro zaczyna Lech i potem reszta naszych zespolow jak to widzisz powygrywaja swoje mecze czy ktoras juz odpadnie. Ja stawiam ze jak Legia sie nieogarnie to dostanie od rumuno. Jaga tez moze miec ciezko

Awatar użytkownika
nero10
#Weteran
#Weteran

Post autor: nero10 » 13-07-2015, 12:56

Właśnie też patrzyłem .Lech mimo wyjazdu jest lekkim faworytem. Nie wiem ja Wy, ale moim zdaniem Lechu wrzuci wszystkich na LM, a w lidze można zagrać przeciwko nim bo mogą się oszczędzać (stała taktyka polskich zespołów).

vanleny

Post autor: vanleny » 13-07-2015, 13:12

Lech z formą ma trafić na kwalifikacje do LM, wiadomo tutaj chodzi o wielkie pieniądze dlatego pierwsze kolejki w Ekstraklasie nie będą priorytetem dla ekipy z Poznania.

Co do innych zespołów w pucharach to trudniejsze przeprawy ma Jaga i Śląsk i w tych przypadkach nie ma co liczyć już na komplet punktów do rankingu w dwumeczach.

Awatar użytkownika
Jax89
-#VIP
-#VIP

Post autor: Jax89 » 13-07-2015, 13:32

vanleny pisze: dlatego pierwsze kolejki w Ekstraklasie nie będą priorytetem dla ekipy z Poznania.
Skorża zapowiedział że nie będzie żadnych rewolucji kadrowych w lidze i jeżeli już pozwoli sobie na zmiany to tylko pojedynczych jednostek więc szukanie wpadek na dzień dobry w lidze będzie utratą kasy bo oni nie zrobią tego co Berg zresztą sami zawodnicy mówią że chcą grać co 3 dni no i jeżeli mają być zmiany to przykładowo zobaczymy Dudkę,Denisa, Jevtica więc zawodników którzy będą mocno pukać do pierwszej jedenastki.
"Nigdy nie myśl,że Twoja Praca sie nie liczy."

Zmiana nicka.
Było Sznajda -> jest Jax89

vanleny

Post autor: vanleny » 13-07-2015, 13:41

Nie napisałem, że będą grać innymi jedenastkami, tylko dla nich najważniejsza jest Liga Mistrzów, dzięki której mogą innym zespołom odskoczyć na kilka lat. Lech ma lepszą sytuację kadrową niż Legia w tamtym sezonie więc Skorża może sobie pozwolić na kilka zmian w składzie.

trcd

Post autor: trcd » 15-07-2015, 03:40

Hmm sam jestem teraz ciekaw startu Lecha w nasze Ekstraklasie po meczu z Sarajewem. Lech stracil na jakis czas Linnetego i Kownacki dwuch mlodych i podstawowych pilkarzy. Linnety prawdopodobnie z 3 tygodnie przerwy ,Kownacki mniej ale i tak troche straca na jakosci.

Awatar użytkownika
nero10
#Weteran
#Weteran

Post autor: nero10 » 15-07-2015, 22:42

Ja powiem szczerze, że będę się w naszej lidze rozglądał się za niespodziankami naszych "Pucharowiczów". Każdy wie, że w naszym kraju jeszcze żadnemu klubowi nie udało się połączyć dobrej gry w europejskich pucharach i krajowej lidze. Niespodzianki będą na bank, tylko trzeba dobrze się przyczaić, bo takie drużyny jak Śląsk, czy Jaga na pewno kadrowo nie wytrzymają na dwóch frontach. Nawet Legia, która to deklarowała na początku zeszłego sezonu, że ma dwie równorzędne jedenastki (hahahaahha) nie dała rady i po pucharach miała zadyszkę, która skutkowała przegraną pewnego jak się zdawało tytułu mistrzowskiego.

vanleny

Post autor: vanleny » 20-07-2015, 16:17

nero10, mam nadzieję, że pograłeś na niespodzianki :) ja pierwszą kolejkę tylko obserwowałem. Mam już swoje zdanie na temat kilku zespołów z naszej Ekstraklasy więc już w najbliższy weekend wstawię kilka swoich typów.

trcd

Post autor: trcd » 21-07-2015, 00:30

Noi jestesmy po pierwszej kolejce pare niespodzianek bylo. Natomiast w 2 widze dwa pewniaczki w swietej wojnie Cracovia ktora powinna ograc Wisle. Wisla z Gornikiem byla blizsza porazki niz zwyciestwa dlatego tu na Cracovie. Drugi to Pogon ze Slaskiem.Slask bedzie po podruzy z Geteborga i z taka forma co pokazali z Legia to w Szczecinie niemaja co szukac.
Jeszcze Jagielonia z Termalica nawe jesli Probierz zas wystawi taki sklad to powinii sobie poradzic z nimi.
Valeny co sadzisz o tych meczach i daj jakies swoje niespodzianki jak widzisz jakies

vanleny

Post autor: vanleny » 21-07-2015, 09:17

trcd , Co do derbów Krakowa, to pamiętaj, że tam nie jest ważne kto jest faworytem. To jest święta wojna dla kibiców jak i dla piłkarzy wychowanych w Krakowie. Często takie mecze kończą się remisami. Ostatni mecz Wisły oglądałem i widać wyraźnie, że chłopakom potrzeba jeszcze kilku meczów, żeby się zgrać. Do tego ciężki mają terminarz, bo do piątej kolejki będą grać już z Legią, Lechem, Lechią i Cracovią. Jedyna dobra wiadomość to taka, że najmocniejsze kluby powinny jeszcze pograć w europejskich pucharach więc zapewne będą roszady u nich w składach.

Co do innych meczów to Ruch Chorzów ma bardzo słaby skład, stracił liderów w niektórych formacjach i dla mnie ( nie obrażaj się Jax :) ) teraz jest kandydatem do spadku.

Korona zrobiła niespodziankę ale Probierz zagrał va banque licząc, że piłkarze z ławki ugrają dobry wynik. Kielczanie mają podobny problem co Ruch, dużo zmian w składzie i problemy finansowe. W następnych kolejkach zamierzam grać przeciwko Koronie, mam nadzieję, że z dobrym skutkiem.

Co do Termaliki to ciężko powiedzieć coś po pierwszym spotkaniu. Pewnie będa płacić frycowe za brak doświadczenia ale gdzieś tam uda im się urwać kilka punktów faworytom.

Awatar użytkownika
Jax89
-#VIP
-#VIP

Post autor: Jax89 » 21-07-2015, 10:04

vanleny pisze:Co do innych meczów to Ruch Chorzów ma bardzo słaby skład, stracił liderów w niektórych formacjach i dla mnie ( nie obrażaj się Jax :) ) teraz jest kandydatem do spadku.
W rzeczywistości straciliśmy tylko dwóch zawodników bramkostrzelnego Kuświka oraz w środku pola Starzyńskiego. Najważniejsze linie zostały utrzymane czyli obsada bramki i obrona niestety rehabilitacje przechodzi Helik i na stoperze jeszcze parę meczy będzie eksperyment. Z Łęczna porażka boli brakło skuteczności, plus taki że już wybija się Lipski który godnie powinnień zastąpić Starzyńskiego. Brakuje nam napastnika ( bo Viśnia bardziej pasuje do boku podobnie jak Kefir ) zresztą jak w praktycznie każdym klubie ale prowadzone rozmowy są z Podgórskim i Stępińskim zobaczymy co z tego wyjdzie. Tak czy owak daleko by wymieniać Ruch jako głównego spadkowicza. I nie sugeruj sie składem bo w tej lidze jest wszystko możliwe przypomnę tylko że My w ciągu 6 sezonów 3 razy sięgaliśmy po medale mimo że nasza kadra podobnie jak finanse były nawet gorsze niż teraz :) . Mamy Waldka i to jest nasz największy skarb więc o utrzymanie jestem spokojny po cichu nawet spodziewam sie miejsca w 1-8.

Do spadku podobnie jak o Mistrzostwo wyklarują się ekipy w grudniu, a nie po pierwszej kolejce i po tym jakie ruchy transferowe zostały wykonane w letnim okienku zresztą najważniejsze okienko jest w zimie i to każdy powie.

Ps. nie mamy problemów finansowych wszystkie pensje są wypłacane na czas zawodnika.

Zmiana nicka.

Piwcok

Post autor: Piwcok » 21-07-2015, 15:59

ja na weekend gram Ruch , Cracovia mnie kusi ale się na razie boję zobacze jeszcze
Zagłębie to jest pewniak do zwycięstwa do tego Lech
Pogoń i myśle nad tą Jagielonią

vanleny

Post autor: vanleny » 21-07-2015, 17:50

Delikatnie Cię Jax podpuściłem a Ty świetnie opisałeś obecną sytuację w Ruchu :) Do tego jeszcze dodam, że dzisiaj kontrakt podpisał Podgórski więc brakuje tylko dobrego napadziora. Z tym spadkiem to przesadziłem bo właśnie dopiero w grudniu można zobaczyć o co dany zespół walczy.

Co do kolejnej kolejki w Ekstraklasie to mocno bym nie grał na zespoły, które w tygodniu będą grały w pucharach.

Awatar użytkownika
Jax89
-#VIP
-#VIP

Post autor: Jax89 » 21-07-2015, 18:01

Podgórski już u nas, Stępiński bardzo blisko pewnie jutro podpisze kontrakt do tego dzisiaj wypożyczyli napastnika z Nadwiślana Góra - Adam Setla w 30. spotkaniach zdobył 16 bramek... Kij wie co z niego będzie ale zawsze jeden więcej xD

Oglądając weekendowa kolejkę również popieram typ na Zagłębie, pewnie mocniej w nich wejdę.

Zmiana nicka.

trcd

Post autor: trcd » 21-07-2015, 19:36

Valenty co do derbow Krakowa to Wislacy niebeda dipingowani przez swoich kibicow i to tez moze miec jakis tam wplyw na ich gre przeciwko calemu stadionowi. Napewno w tych derbach beda gryzc trawe ale w obecnej formie stawiam na Cracovie.
Co do Ruchu to tez mi sie wydaje ze beda jednym z glownych kandydatow do spadku ale to sie okaze po parenastu kolejkach.
Co do meczu z Piastem to wtym meczu widzimi sie czysty remis.
No i jeszcze na 2 kolejke to Zaglebie i Pogon

vanleny

Post autor: vanleny » 21-07-2015, 20:25

trcd , widzę, że masz pojęcie o naszej Ekstraklasie. Może założysz własny temat w gk? :)

Awatar użytkownika
nero10
#Weteran
#Weteran

Post autor: nero10 » 05-08-2015, 08:45

Wisła przez Was niedoceniana jeszcze pokaże w tym sezonie nie raz swoją moc. W derbach wcale nie byliśmy gorszą drużyną skazaną na porażkę jak to piszecie. Mecz z Lechem poszedł po naszej myśli. Sytuacje, które mieliśmy zostały wykorzystane, a w bramce mamy niesamowitego asa (szkoda, że tylko na jeden sezon). Teraz trudne spotkanie na Łazienkowskiej. Jeśli uda się wywalczyć choć jeden punkt to będzie znaczyć, że Wisła jeszcze może powalczyć w tym roku o top3.

P.S.
Vanleny jak sądzisz kto oprócz Lecha i Legii będzie w tym sezonie trzecią siłą w naszej lidze? Ja przed sezonem typowałbym Lechię, ale jak widać po początku raczej będzie im trudno.

Awatar użytkownika
Jax89
-#VIP
-#VIP

Post autor: Jax89 » 05-08-2015, 09:45

pomarzyć zawsze można :)

Zmiana nicka.

vanleny

Post autor: vanleny » 05-08-2015, 09:54

Nero10 Wisła ma ciężki terminarz na początku sezonu ale tragicznej sytuacji nie widzę, jeszcze meczu nie przegrali ale tym razem jadą na Łazienkowską. Będzie cieżko urwać jeden punkt. Wisła mądrze sie wzmocniła więc w dalszej części sezonu powinna być wysoko w tabeli, czy będzie trzecią siłą w naszej lidze? Jak bedą drużynę omijać kontuzje i kartki to tak, jest to prawdopodobne.

Co do Cracovii to widać efekty trenera Zielińskiego. Zespół gra szybką piłkę i wreszcie z pomysłem. Powinni być wysoko w tej rundzie.

Co do innych ekip to ciężko stwierdzić.

trcd

Post autor: trcd » 11-08-2015, 15:38

Jak widzisz tegoroczny Puchar Polski jakies niepodzianki . Ciekawe czy Blekitni zas dojda tak daleko dzis rozpoczynaja z Zaglebiem Lubin

vanleny

Post autor: vanleny » 11-08-2015, 16:05

Grałem 1X na Błękitnych, potrafią grać w pucharach a w tamtym sezonie doszli do półfinału.

vanleny

Post autor: vanleny » 29-08-2015, 16:48

Dobre pytanie, Ruch sprzedał dobrego napastnika, Visnakovsa, ale nadal ma w kadrze kim go zastąpić czyli Stępiniski. Moze ktoś rzucił dużo kasy na Zagłębie, choć na papierze nie są dla mnie faworytem tego spotkania. O szczegóły pytaj kibica Ruchu, Jaxa.

ODPOWIEDZ