QWERTY znowu typuje
- DonnyDonowitz
- -#VIP

-
mariuszmaniek15
- Cube
- Portowcy czekają na przełamanie i na pierwsze zwycięstwo wiosną, więc z kim, jeśli nie z drużyną w podobnej formie? Z Legią za tydzień?
- Znajomi typują skromne 1:0, bo na więcej raczej ich nie stać.
chyba że Qwerty wie coś więcej niż ja.
-
stalowka
Za tydzień jak w tabeli będzie luz dla Legii a Pogoń będzie potrzebowała wygrać to wygraCube pisze:też mi się wydaje że Pogoń wygra z Widzewem. Z dwóch powodów:
- Portowcy czekają na przełamanie i na pierwsze zwycięstwo wiosną, więc z kim, jeśli nie z drużyną w podobnej formie? Z Legią za tydzień?
- Znajomi typują skromne 1:0, bo na więcej raczej ich nie stać.
chyba że Qwerty wie coś więcej niż ja.
-
artur1792
QWERTY a co powiesz zeby na lecha postawic?? z piastem gra na wyjezdzie i lech jeden meczy wyjazdowy tylko przegral a reszte wygral i zadnego remisu nie bylo. A juz powoli konczy sie sezon i jak by lech wziol sie do roboty to moze wygrac lige tylko ze nie moga juz sobie odpuscic raczej zadnego meczu. A kurs ladny na lech
-
artur1792
- qwerty
- #Weteran

Diego Ulissi - Peter Velits - 1 1,70 4/10
Obaj nie są głównymi kartami w swoich drużynach, jednak Ulissi Lampre jest spokojnie można powiedzieć nr 2 po Cunego. Tylko że Cunego jak pojedzie jest większą zagadką niż to co zrobi jutro Kim Dzong Un... Jednak młody Włoch powoli wyrasta na nadzieję włoskiego kolarstwa i osobę, która może właśnie wskoczyć na miejsce "Małego Księcia" W tym roku zresztą już wygrał z nm bardzo prestiżowy, przynajmniej dla Włochów 4 etapówkę Coppi e Bartali. Do tego zaliczył przyzwoity wynik w wyścigu w kraju Basków, gdzie skończył 14, ale na 2 trudniejszych etapach przyjechał w 10, a w generalce spadł w głównej mierze przez czasówkę. Velits z kolei na ten wyścig jedzie typowo w roli pomagiera, a pomagać w sumie ma komu, bo Omega przyjechała w składzie z bratem, Martinem naszym Michałem Kwiatkowskim, Meersmanem i Nikim Terpstrą, więc Pieter jest w tym wypadku brzydko mówiąc jednym z pierwszych do odstrzału. jechał też jak Diego tygodniówkę w Kraju Basków, na jednym etapie był 2, ale potem już tylko słabiej no i tam był śmiało można powiedzieć liderem drużyny.
Joaquin Rodriguez - Thomas Voeckler - 1 1,70 5/10
Dla mnie bomba. Voeckler bez formy od początku sezonu, nie wiem na co liczy, 2 raz nie pojedzie Touru tak dobrze jak 2 lata temu, tym bardziej że mamy 100 edycji i nikt go już nie puści. Najlepsze wyniki w tym roku 5 wyścigu 2 kategorii i 14 w środę w Brabanckiej strzale, Brabanckiej, którą rok temu przecież wygrał. Słabo, do tego słabo tez wygląda team Europcar, który przyjeżdża w mizernym składzie i na dobrą sprawę nie widzę ludzi, którzy mogliby wesprzeć swojego lidera. Zupełnie inaczej to się ma w przypadku Katiuszy i Purito, który może nie wygląda tak mocno jak rok temu ale z całą pewnością nieźle. Może to wynikać, z tego że Katiusza miała na początku sezonu problemy z licencją sam juz się z tym pogubiłem, ponoć Giro nie jada, a może to był żart Prima Aprilisowy... Nie ważne. Szybie luknięcie na wyniki: 2 w Katalonii z dwoma miejscami na podium, 5 w wyścigu pomiedzy 2 morzami i pewnie spokojny trening, bo Hiszpan od 3 tygodni nie jeździł wyścigów i już wiadomo kto będzie jutro pierwszy na mecie.
Roman Kreuziger - Ryder Hesjedal - 1 1,85 3/10
Ryder jest kompletnie bez wyników, w tym roku tylko przejechał 2 etapówki w Hiszpanii, na których też nie był widoczny i z jednej wycofał się po kraksie. Zwycięzca Giro z ubiegłego roku jednak właśnie na tą imprezę szykuje formę, a do niej jeszcze 3 tygodnie, więc nie sądzę by coś tutaj zrobił, wątpię wręcz czy ukończy Amstel. Kreuziger może też jakoś nie błyszczy, no ale czołowa 20 w Baskonii i T&A i 6 miejsce w GP Induraina brzmią lepiej. Do tego Roman lubi te wiosenne klasyki, 2 lata temu był 4 w Liege Bastogne Liege, a 3 Amstel ukończył na 5 miejscu.
Amstel Gold Race
Zwycięzca
Joaquim Rodriguez 17 0,5/10
Amstel Gold Race
miejsce (1-3)
Joaquim Rodriguez 4,50 1,5/10
No to już pisałem o Purito. Reszta do walki hmmm Sagan niby faworytem, ale tych gór jest dużo i jak co roku nie mam pewności czy wystarczy sił... Gilbert, dobrze się pokazał w Brabanckiej, ale wcześniej był słaby jak rok temu. Valverde poobijany, Gerrans może powalczyć ale nie utrzyma koła Purito na Caubergu młodzi z ameryki północnej, chyba jeszcze nie w tym roku, oni szykuja nogę na Giro. Myslę że warto coś spróbować
- qwerty
- #Weteran

Przezoicie, chociaż szkoda, że Purito chociaż nie ukończył wyścigu, gdybynie ta kraksa mógłby i na podium się zmieścićqwerty pisze:Diego Ulissi - Peter Velits - 1 1,70 4/10
Joaquin Rodriguez - Thomas Voeckler - 1 1,70 5/10
Roman Kreuziger - Ryder Hesjedal - 1 1,85 3/10
![]()
Amstel Gold Race
Zwycięzca
Joaquim Rodriguez 17 0,5/10
![]()
Amstel Gold Race
miejsce (1-3)
Joaquim Rodriguez 4,50 1,5/10
![]()
- qwerty
- #Weteran

Alberto Contador - Sergio Luis Henao - 2 1,45 6/10
Trochę mierny kurs, ale myślę, że warto to dodać do jakiegoś dubelka, ale mocniej zagrać w singlu. Henao w bardzo dobrej formie. Kapitalny wyścig w kraju Basków, który przegrał dopiero w czasówce, w której asem no niestety nigdy nie będzie. Wygrał jednak tam etap i jeszcze 2 razy był na podium. W Amstel jechał bardzo niewidoczny, jednak teraz patrzę na wyniki i widzę, że zajął dobre 6 miejsce. Contador szczyt formy szykuje na pewno na Tour, teraz to jeszcze nie jego czas. Ba tutaj raczej podchodzi treningowo do niedzielnego Liege - Bastogne - Liege, gdzie trenował podczas ostatnich dni. Alberto jak Henao, zaliczył niezły występ w kraju Basków, chociaż wynikami jednak zdecydowanie odbiegał od Kolumbijczyka. Końcówka, czyli to sztywne wzniesienie sprzyja Henao i to on powinien się zameldować na mecie szybciej.
Bauke Mollema - Diego Ulissi - 1 1,80 4/10
To jest zdecydowanie końcówka dla Mollemy, oczywiście jego umiejętności na takich podjazdach nie są na poziomie Purito, Valverde czy Gilberta, jednak spokojnie znajduje się on w tej drugiej grupce dobrych kolarzy. W Amstel przyzwoicie na 10 miejscu i myślę, że teraz może iść w górę. Ulissi jednak sprawdzał się we Włoszech, w innej części Europy idzie jeszcze trochę gorzej. Jednak to młody kolarz i na pewno jeszcze będzie mieć swój czas no a teraz zapoznaje się też z tymi klasykami. Do tego problemem zostaje ten nieobliczalny Cunego - kolega z drużyny, który nigdy nie wiadomo co zrobi, a co za tym idzie może zablokować kolegę z drużyny. Tak jak w przypadku pierwszej pary, na końcówce lepszy wydaje się być Mollema.
Igor Anton - Wouter Poels - 1 1,65 3/10
Poels nie ma wyników na tego typu imprezach. On jest jednak zdecydowanie lepszy w wyścigach tygodniowych. Nie jechał Amstel, jechał za to Brabancką strzałę tydzień temu i zajął bardzo dalekie miejsce. Anton z kolei lubi te wiosenne klasyki. Często przyjeżdża taki niewidoczny, ale zajmuje dość dobre miejsca, w Walońskiej 2 lata temu był 5, a trzy 4 (w samej Walońskiej) Amstel przejechał raczej treningowo, bo końcówka po Caubergu nie była dla niego. Jednak tam zaatakował pewnie sprawdzając nogę. No i jeszcze jeden aspekt. Anton będzie na tym wyścigu liderem swojej drużyny. Z kolei w zespole Poelsa - Vacansolei panuje zdecydowanie mniejsza "dyscyplina' tam kto jest w dobrej dyspozycji ma wolną rękę. Dlatego też ja gram na Baska.
Joaquin Rodriguez - Peter Sagan - 2 1,85 4/10
Sagan ma coś do udowodnienia po Amstel. Końcówka niby nie dla niego ale kto go tam wie. Wątpie żeby młody Słowak stracił całkowicie swoją formę, po prostu w niedziele coś nie zatrybiło, zabrakło też wyraźnie kolegów w końcówce. Rodriguez jest mocno poobijany po Amstel, gdzie nie ukończył wyścigu. Chłopaki z Katiuszy mówią, wyraźnie, że nie wiedzą jak to będzie, ale Purito nie jest w 100% zdrowy i zabezpieczają się, że to ma być trening przez Liege - Bastogne Liege. Trochę pewnie też głupio nie wystartować jako obrońca tytułu. Po kraksie jednak boli, a jak boli to nie jedzie i jakoś dzisiaj nie widzę miejsca dla Purito w czołówce.
Nairo Quintana - Carlos Betancour - 1 1,60 4/10
Quintana jest w mega gazie, wygrał ostatnio Basków, Amstel odpuścił, ale końcówka tam w przeciwieństwie do dzisiaj nie dla niego, no a jednak 250 km w nogach ma mniej niż rywale. Betancour również nieźle w baskijskiej tygodniówce, ale jednak to nie to co jego rodak. Do tego znowu dochodzi aspekt drużyny, Movistar mając Quintanę i Valverde pewnie będą grali na 2 równorzędne fortepiany. AG2R na ten wyścig ma więcej niż 2liderów, ale żaden na poziomie tych 2 wcześniej wymienionych, a jak to się mówi gdzie kucharek 6 tam nie ma co jeść
Sporo mi tego rano wyszło. Mam nadzieje że z dobrymi wynikami
- qwerty
- #Weteran

Alejandro Valverde - Philippe Gilbert - 1 1,60 3/10
Nie ma co ukrywać nie idzie Gilbertowi, nie jest w formie i wątpię by nagle w ciągu 3 dni ją znalazł. Niby to jego domowy wyścig ale jak noga nie daje to co zrobić? Valverde też pewnie liczył na ciut lepsze występy, ale wygląda lepiej niż Belg. NO i to pokazują też wyniki: Alejandro 2 i 7, Phil 5 i 15.
Alexandr Kolobnev - Lars Petter Nordhaug - 2 1,80 4/10
Dużą role odrywa tutaj pozycja w zespole. Kolobnev jest tylko gregario Purito, albo Moreno. Był na 17 pozycji w Amstel, ale tam Rodriguez ucierpiał i miał penie wolną rękę. W przynadku Nordhauga, on ma bardziej wolną rękę w Blanco, bo tam nie ma takiego typowego lidera. W Amstel ładnie 15, gorzej w Walońskiej, ale może postanowił przejechać ją na luzie, przygotowując sie do staruszki.
Samuel Sanchez - Bauke Mollema - 2 1,45 5/10
Samu to już nie jest ten kolarz, niestety 4 lata można było gadać mistrz olimpijski, ale już nie jest aktualny i wg mnie nadzieje że on coś wygra już nie ma. Samu nie jechał poprzednich części tryptyku, więc ciężko cokolwiek powiedzieć. Jechał je Mollema i obie skończył w 10 i to dla mnie wystarczy, chociaż kurs trochę słaby ale typ pewny.
Vincenzo Nibali - Daniel Martin - 2 2,0 3/10
Nibali jechał Giro del Trentino, wg mnie to nie jest dobry tok przygotowań do takiego wyścigu. Na pewno będzie bardziej zmęczony, do tego tutaj walka zaczyna się wtedy gdy tam był już po masażu.... Martin kapitalny w Walońskiej na 4 miejscu, tuż przed Michałem. Wcześniej wygrana etapówka dookoła Katalonii, widać, że noga daje, więc jutro powinno być przyzwoicie.
Liege-Bastogne-Liege Zwycięzca stawka Joaquim Rodriguez 11,00 0,5/10
Tak jakoś. Przeczucie.