Mecze rewanżowe zostaną rozegrane w Słowenii.
Polska po trzech spotkaniach prowadzi w grupie. Wygrała wszystkie trzy mecze.
Polska 3:0 Łotwa
Polska 3:0 Macedonia
Polska 3:1 Słowenia
Hmmm jeżeli chodzi o wnioski to myślę ,że pierwszej szóstce brakuje zgrania. Plus dla Antigi że gra duetami Zagumny/Możdzonek i Drzyzga/Nowakowski.
Jeżeli chodzi o Drzyzge to niestety słabiutko ;/. Gra za bardzo przewidywalnie, tak jak Żygadło na ME w POlsce. Teraz oprocz szybkiego i dokładnego dogrania .. wymaga sie od rozgrywającego rozrzucania bloku przeciwników.. poprzez odpowiednią mowę ciała. W przeciwienstwie do Fabiana, Guma zdecydowanie lepiej rozrzuca blok przeciwników, tylko niewiadomo czy wytrzyma kondycyjnie. Szkoda że w polskim składzie nie ma takiego drugiego Uriarte ;/. Jeżeli chodzi o pierwszy atak... to całkiem nieźle radzi sobie Wlazły.. dużo do gry wnosi jego regularna, niebezpieczna zagrywka. Uważam ,że Antiga popełnił błąd biorąc Boćka jako drugiego Atakującego. Zdecydowanie lepiej grałby Witczak. To właśnie Witczak regularnie grał W Zaksie , wygrywając rywalizacje z Boćkiem. Zresztą Witczak gra bardzo mądrze na ataku.. i jest zdecydowanie bardziej doświadczony. Ja bym osobiście brał Witczaka.
Jeżeli chodzi o przyjęcie to uważam ,że jeżeli Kurek będzie nadal tak słabo grać to powinien postawić na duet Kubiak/ Winiarski.. Kurek bardzo słabiutki.. zagrywka słaba.. w ataku też nie za bardzo.. a do przyjęcia zdecydowanie wolałbym np Ruciaka.. Mam nadzieje że Kurek wróci do formy bo naprawdę jest wartościowym zawodnikiem.
To co bym teraz radził Antidze to ciągłą gre piewszej szóstki. Niech sie ogrywają... bo to będzie bardzo istotne jak przyjdą grać z lepszymi drużynami jak np. Brazylia lub Rosja.
Przydało by sie jeszcze bardziej grać kombinacyjnie. Jakby grali coś na styl Skry to byłoby zajebiście. Bo uważam że skra ma spore szanse ugrać coś w LM. Grają najpiekniejszą siatkówke w Europie... tzn najbardziej urozmaiconą. Jakby Kurek grał coś na styl Conte a Drzyzga lub Guma na styl Uriarte to byłoby zajebiście.
Hmmm A teraz Wy
A przydałoby się rozruszać ten dział sportu na tym forum