Kotwica Kolobrzeg - AZS Koszalin - 2 2,20 4/10 :betsafe-brak-polskiej-licencji!:Paris-Tours 2011
Cavendish, Mark - Petacchi, A - 1
Chavanel, Sébastien - Sutton, C - 2 2,07 2/10 :unibet-brak-polskiej-licencji!:
![]()
Dość ciekawy kurs na to spotkanie moim zdaniem. Koszalin w pierwszej kolejce można powiedzieć, że całkiem niespodziewanie pokonał Polharmę i to 19 punktami. Absolutnym strzałem w 10tkę okazał się J.J. Montgomery, który rzucił w tym meczu aż 37 punktów 13/16 z gry + 11 osobistych, wszystkie celne i 7 zbiórek. Swoje też zrobił wysoki, robiący różnicę Rafał Bigus zbierając aż 14 piłek. Mogę również śmiało powiedzieć, że Koszalinianie gdy zdobyli znaczną przewagę grali rezerwowym składem i każdy zawodnik dostał chociaż minutę na parkiecie. Podejrzewam, że dzisiaj Montgomery nie będzie w stanie rzucić znowu tyle punktów, jednak w ataku spokojnie drzemią jeszcze emocje, ponieważ w tym pierwszym meczu swoich możliwości nie pokazali tacy gracze jak: Milicić czy Reese (łącznie tylko 11 pkt). Na pewno stać ich na więcej. Kołobrzeżanie, w pierwszej kolejce też zaprezentowali się całkiem nieźle, ulegając tylko 2 punktami z Turowem. Wg mnie jednak spowodowane to było brakiem koncentracji przez Turów, po wygranej pierwszej kwarcie aż 14 punktami. Kotwica w tym meczu zagrała tylko 7 koszykarzami co może wpłynąć trochę na zmęczenie zespołu. Zawiódł mocno w Turowie Harris, który trafił ledwo 2 punkty. Chociaż derby zawsze rządzą się swoimi prawami, to myślę, że zdecydowanie lepszym klubem jest AZS Koszalin i to oni powinni wygrać w tym prestiżowym meczu.