Roland Garros

Fora bukmacherskie o tenisie. Analizy spotkań z kortów tenisowych. Typy ekspertów na mecze wielkiego szlema oraz mniejsze turnieje! Wszystkie strony bukmacherskie o tenisie tutaj!
Regulamin forum
Tenis

Tutaj znajdziecie najlepsze typy tenis i typy tenisa. Agnieszka Radwańska, Jerzy Janowicz, to nasze tuzy eksportowe w rozgrywkach tenisa. Walczą o zwycięstwa w wielkim szlemie (Australian Open, French Open, Wimbledon, US Open) oraz mniejszych turniejach WTA, APT, ITF i Challenger.

Tylko u nas znajdziesz typy bukmacherskie na spotkania tenisa na świecie oraz profesjonalne analizy spotkań tenisa. Wszystko za darmo. Najlepsze typy tenis i typy tenisa tylko u nas.

Zapraszamy teraz do zapoznania się z poszczególnymi tematami w tym dziale. Przeczytaj drabinki turniejowe wydarzeń tenisowych, opisy odbytych spotkań oraz analizy i darmowe typy nadchodzących pojedynków tenisa. No i są tam też typy tenis i typy tenisa.
Awatar użytkownika
wojtek10611

Post autor: wojtek10611 » 02-06-2012, 23:21

Mecz: Stephens S. (Usa) - Stosur S. (Aus)
typ: under 19,5 :minus:
kurs: 1.79
buk: :pinna:

Trochę nietypowo po dniu przerwy zaczynamy bo od meczu, który jest najpóźniej u Pań jutro czyli spotkania Amerykanki i Australijki a mianowicie Sloane Stephens czyli rewelacji French Open w tym roku i Sam Stosur, doświadczonej wyjadaczki. Stawiałem na Stephens już dwukronie i za każdym razem gładko ogrywała swoje rywalki dając zarobić, ale cóż rywalki nie były najwyższej klasy, ba były wręcz tragiczne, i nie ma co tamtych wygranych porównywać do meczu z Sam. Oglądałem cały mecz Sloane z Johansson i gdyby nie to, że Francuska serwowała i grała przy swoim podaniu tragicznie, to nie wiadomo czy mecz nie byłby wyrównany, bo i Sloane miała momenty zawahań przy swoim podaniu. Młoda Amerykanka gra solidnie na wymianach i to jest jest duży plus. Widać, że nie podpala się, głowę ma zimną i to co może wykorzystać wykorzystuje i gra konsekwentnie przy podaniu rywalki. Jednak Stosur to twarda sztuka. Serwis mocny, znakomita gra z głębi kortu, przy siatce potrafi świetnie zagrać bo to w końcu deblistka wygrywająca Wielkie Szlemy. O ile pojedynki wcześniejsze Sam były dość łatwe o tyle już spotkanie z Petrovą było większym wysiłkiem i mobilizacją dla Australijki a mimo to zagrała bardzo dobrze, nie robiąc głupich błędów i cóż wygrała bez problemu. Na podobny mecz liczę jutro przeciwko Amerykance. Sloane co mogła osiągnęła już w tym French Open. Kilka gemów na pewno ugra jednak myślę, że Sam nie odda żadnego seta i w dwóch szybkich partiach się to skończy.
Ostatnio zmieniony 27-06-2012, 13:33 przez wojtek10611, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
wojtek10611

Post autor: wojtek10611 » 02-06-2012, 23:29

Mecz: Azarenka V. (Blr) - Cibulkova D. (Svk)
typ: 1 set - 1 :minus:
kurs: 1.46

Jedziemy dalej i znowu panie. Jakoś lepiej idzie mi stawianie WTA więc idziemy za ciosem i obrabiamy buka na WTA. Spotkanie chyba na szczycie w jutrzejszym dniu u pań bo i Azarenka, której przedstawiać nie trzeba i Cibulkova, która gra świetne zawody na French Open mogą jutro dać znakomity spektakl gry w tenisa. Dwa oblicza tenisistek, i dwa oblicza urody (mi bardziej podchodzi Cebulka :D ) jak kto woli. Ale wracając do tenisa. Azarenka widać, że już złapała w ostatnim czasie troszkę zadyszki. No bo w końcu ile można wygrywać. Jednak Wielki Szlem to co innego, liderka rankingu ma na niego chrapkę bo po pierwsze, wygrana nie tylko da jej do kolekcji kolejny tytuł Mistrzowski, wygrana umocni ją na pozycji liderki rankingu bo w ubiegłym roku była tu zaledwie w ćwierćfinale ! Kupa punktów więc do zgarnięcia dla Białorusinki i na pewno zdaje sobie sprawę, że odpadnięcie takich zawodniczek jak Serena czy Agnieszka to dla niej duże ułatwienie i wielka szansa. Co do Cebulki to ona gra swoje. Nie straciła dotychczas seta. W ciągu 3 meczy straciła zaledwie 9 gemów ! I idzie jak burza przez kolejne rundy. Niespodzianka ? Według mnie możliwa, Cebulka jest w stanie ją sprawić tutaj, dlatego nie zagrałem na cały mecz, bo myślę, że Dominika będzie potrzebowała wejść w mecz. Azarenka na początku może okazać się piekielnie mocna, i 1 set padnie jej łupem, ale gdy zacznie się ten tenis prawdziwy gdzie obie wejdą na 100% swoich możliwości, to Cibulkova jest w stanie pokusić się o seta a może i o dwa. Trzymamy kciuki za Aze w pierwszy i Cibulkę w dwóch kolejnych bo takiego rezultatu bym chciał, i bym był usatysfakcjonowany i sportowo i pieniężnie wtedy :D
Ostatnio zmieniony 27-06-2012, 13:33 przez wojtek10611, łącznie zmieniany 1 raz.

balonik19821

Post autor: balonik19821 » 03-06-2012, 08:48

R. Haase - M. Youzhny
typ:1
kurs:2,55
:pinna: :minus:

Awatar użytkownika
wojtek10611

Post autor: wojtek10611 » 03-06-2012, 10:46

Mecz: Djokovic Novak - Seppi Andreas
typ: Seppi +10,5 :plus:
kurs: 1.52

Tak jak zapowiadałem na rano będzie jeszcze jeden typ i tym razem pojedynek u Panów. Lider rankingu czyli Novak Djokovic zmierzy się z Włochem Andreas-em Seppim. Co tu dużo mówić może i faworyt jest jeden, ale po tym co Novak prezentuje w obecnym French Open i po tym jaką formą dysponuję Seppi to łatwy mecz dla Serba może nie być. Obaj znają się bardzo dobrze albowiem grali ze sobą aż 7 razy. Niestety dla Włocha wszystkie mecze nie zostały rozegrane w dobry sposób, bo wszystkie je przegrał. Dziś jednak nie gram na wygraną Seppiego ale na bardzo wysoki handicap bo nie wierzę, żeby dał się ograć jak dziecko Serbowi. Jeśli by się spiął to myślę, że jest w stanie nawet urwać seta Novakowi. Nie ma co się oszukiwać, ale dla Serba to nie jest dobra nawierzchnia. On nie gra rewelacyjnie ani na RG ani na Wimbledonie. Dużo bardziej lubi korty twarde i tutaj przewagi troszkę lapie Seppi, który na pewno jest bardziej przyzwyczajony do clayu. Seppi męczyl się w ostatnich rundach nie wiem czemu. Rywali nie miał wygórowanych, a po tym co prezentowal przez French Open myślalem, że z takimi rywalami nie będzie mial problemu. O ile wygrana z Kukushkinem była ledwo ledwo, o tyle już 5 setówka z Verdasco to bardzo dobry mecz i utrzymał nerwy na wodzy aby wygrać spotkanie. Linia w pinnacle-brak-polskiej-licencji! bardzo wysoko ustawiona i dlatego ją gram poniżej 10 nie ma sensu jak dla mnie bo może być różnie. Gramy, gramy bo mecz już tuż tuż.
Ostatnio zmieniony 27-06-2012, 13:32 przez wojtek10611, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
wojtek10611

Post autor: wojtek10611 » 04-06-2012, 12:59

Mecz: Gasquet R. (Fra) - Murray A. (Gbr)
typ: 2 :plus:
kurs: 1.67

Aż żal przejść obok takiego kursu obojętnie. Według mnie po dzisiejszym dniu honoru Francuzów pozostanie bronić tylko Tsonga, która dzisiaj wygrał kończąc mecz z Wawrinką. Gasquet który dziś zmierzy się z Brytyjczykiem Andy`m Murrayem jest jak dla mnie za słaby by wygrać to spotkanie. Nie można ująć Rysiowi, że gra źle bo owszem, gra naprawdę solidnie jednak na walkę z pierwszą 8 albo 10 rankingową chyba jeszcze za wcześnie. Gdyby losy inaczej się potoczyły mogło by już go nie być po 2 rundzie gdzie Dimitrov grał z nim naprawdę rewelacyjnie. Bułgarowi brakło trochę szczęścia w 2 secie gdzie na wyciągnięcie ręki miał prawie wygraną a po 2 wygranych setach nie wiadomo jak by ułożył się mecz. Wtedy jednak los sprzyjał Francuzowi. Ostatni pojedynek z Niemcem Haas-em to również dziwny mecz. Potrafił przegrać 1 seta a później wygrać mecz jakby grał z kwalifikantem, który ledwo dostał się do turnieju głównego. Gdyby ten mecz miał miejsce na początku French Open to na pewno bym się nie porwał na taki typ. Miałem wahania co do Murray`a. Miał straszne różnice w formie, grał strasznie nie równo. Jeszcze te dziwne porażki przed samym French Open. A tu kompletna zmiana o 180 stopni. Jakby tamten Andy został przed wejściem na kort Rolanda Garrosa. Kompletnie odmieniony. Wygrywa gładko mecze w których wydaje się powinien stracić chociaż seta. Ostatnia runda z Giraldo to naprawdę duże zaskoczenie, bo liczyłem, że Andy jednak nie jest w formie a bynajmniej nie takiej i Kolumbijczyk, który jest ograny na clayu wydawał się móc urwać choć seta. Jednak Andy nie bez przyczyny jest 4 na świecie i cóż gdy przychodzą trudne momenty jednak potrafi się pozbierać. Andy rok temu był tu w półfinale i stać go na to znowu, najlepszy wynik Rysia to R16 i już go wyrównał więc strat w rankingu nie będzie a na pewno przed własną publicznością chciałby czegoś więcej. NA clayu grali ze sobą dwukrotnie. Raz w Rzymie w tym roku i po 3 setach przegrał Murray jednak wtedy właśnie miało miejsce to wahanie formy. Drugi raz właśnie na French Open w 2010 roku i po aż 5 setach wygrał Brytyjczyk. Mecz na pewno będzie zacięty ale ja liczę na Andy`ego.
Ostatnio zmieniony 27-06-2012, 13:32 przez wojtek10611, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
wojtek10611

Post autor: wojtek10611 » 04-06-2012, 21:25

Mecz: Cibulkova Dominika - Stosur Samantha
typ: 1 :minus:
kurs: 2.27

Może oszalałem, może coś nie tak ale w końcu to jest WTA :D Nawet się zrymowało. Dla mnie to bukmacherzy oszaleli albo ja kto wie :D Jednak zagram jutro przeciwko faworytkom, które upatrzyli Sobie Ci którzy wystawiali kursy bo i Cibulkova i Errani to jednak w moim mniemaniu zawodniczki na których kursy powinny być niższe a już na pewno równe bo dla mnie te dwa mecze to zapowiadające się strasznie wyrównanie spotkania. Wygra jednak ta która rozgrywa lepszy turniej a w przypadku obu meczy są to zawodniczki, które ja wybrałem. Cibulkova gra turniej życia. Pokonała w ostatniej rundzie Azarenkę i jakby nie patrzeć stała się jedną z faworytek nie tylko do finału ale i końcowego triumfu. Dominika, gra strasznie równo. Wykorzystuje każdy błąd przeciwniczki. Potrafi świetnie returnować, i nawet mocny serwis co w przypadku Stosur będziemy mogli zobaczyć nie sprawia jej problemu. Co do Sam to prawdę mówiąc byłem zdziwiony jej postawą w meczu ze Sloane. Myślałem, że odprawi szybko młodą Amerykankę, a ona mało, że męczyła się w 1 secie niemiłosiernie i mało co go nie przegrała to jeszcze słaba obrona swojego podania, straciła głupio kilka gemów co w przypadku "byłej" deblistki raczej z taką zawodniczką jak Sloane jest trochę dziwne. Cibulkova ma niebywałą szansę by pokazać na co ją naprawdę stać. Pokonanie Azarenki to gigantyczny sukces i widać to było po jej radości po ostatniej piłce. Kop nie tylko fizyczny ale i przede wszystkim psychiczny, który może podziałać jak drugie tchnienie. Warto przypomnieć, że Słowaczka rok temu odpadła tu już w 1 rundzie. Widać więc jak gigantyczny skok formy poczyniła przez rok na clayu. Trzymamy kciuki za nią mocno, bo czytałem wiele wywiadów z nią i prywatnie to bardzo miła tenisistka, i aż chciałoby się, żeby to ona wygrała French Open bo od początku jej tu kibicuję od serca.

papine

Post autor: papine » 04-06-2012, 21:52

Popieram Stosur w akcji nie widziałem,ale po tym co gra Słowaczka serwis Samanty to za mało :grin: ale jak czytałem dzis w pewnej gazecie,,Nikt nie jest perfektny''
Dominika,,Wiele zawdzieczam poprzedniemu trenerowi,ale z nim było za duzo presji,za duzo nerwów.To mnie blokowalo,nie byłam w stanie grać tak,jak umiem'
No to teraz nie blokuje,a wyelimnowanie Azarenki tylko to potwierdza...
typ1
Granica oddzielająca zdrową pewność siebie od niezdrowej dumy jest cieniutka.

balonik19821

Post autor: balonik19821 » 05-06-2012, 08:23

Federer - Del Potro
Typ:2
kurs:3,25
:bet365-brak-polskiej-licencji!:

Patrząc na kursy wystawione na to spotkanie można stwierdzić, iż bukmacherzy dalej żyją legendą Rogera Federera. Bo tylko tak można tłumaczyć tak wysoki kurs na Del Potro. Co prawda Argentyńczyk długo leczył kontuzję, ale po powrocie na kort prezentuje się naprawdę dobrze. W Paryżu w 4setowych pojedynkach rozprawił się z Montanesem i Vassellinem. W kolejnych pojedynkach zagrał jeszcze lepiej-w 3 setach uporał się z Cilićem, a w czwartej rundzie pokonał bardzo dobrze spisującego się w ostatnim czasie Tomasa Berdycha. Federer nie jest już tym zawodnikiem co kiedyś. A fakt, że stracił seta z Ungurem, Mahutem i Goffinem tylko świadczy o tym, że Szwajcar nie jest w formie, tym bardziej, że popełnia bardzo dużo niewymuszonych błędów co tej klasy zawodnikowi nie powinno się przydarzać. Tegoroczny Roland Garros lubi zaskakiwać dlatego większe szanse na zwycięstwo dawał bym jednak Argentyńczykowi, który rozkręca się z meczu na mecz. Kursy na Del Potro powoli spadają więc należy brać ten korzystny jeszcze kurs.

Awatar użytkownika
mlekorient
#Weteran
#Weteran

Post autor: mlekorient » 05-06-2012, 08:41

Federer - Del Potro
Typ-powyżej 38.5 gemów :plus:
Kurs-1.66 :yes:

Federer w tym roku na Rolandzie rozegrał 4 mecze i w 3 z nich stracił po secie, a tracił te sety z takimi zawodnikami jak :Ungur, Mahut i Goffin, więc czemu nie z Del Potro. No własnie czy da rade pokonac Del Potro, który wyeliminowł np.Cilicia i Berdycha którzy w moim odczuciu są lepszymi zawodnikami niż rywale Ferdka. Na pewno bilans bezpośrednich meczy przeważa za Szwajcarem ( na 10 ostatnich pojedynków Hiszpan wygrał tylko 2 ) . Trudno powiedziec kto wygra ten mecz , myślę że będzie to zacięty pojedynek który nie skonczy sie wynikiem 3-0 a 3-2 :D Obaj panowie powinni soncentrowac sie na własnym podaniu jeśli nie będą sie przełamywac , a utrzymywac własny serwis to linia powinna byc spokojnie pokryta .

:cool:
Ostatnio zmieniony 05-06-2012, 19:12 przez mlekorient, łącznie zmieniany 1 raz.

WISLAKS

Post autor: WISLAKS » 05-06-2012, 09:49

Kiedy będzie finał facetów?

balonik19821

Post autor: balonik19821 » 05-06-2012, 09:54

na razie są ćwierćfinały, więc finał pewnie w niedzielę tradycyjnie;)

balonik19821

Post autor: balonik19821 » 05-06-2012, 09:55

mlekorient Del Potro to Argentyńczyk nie Hiszpan;)

WISLAKS

Post autor: WISLAKS » 05-06-2012, 12:24

05-06-12 15:15
Spotkanie: Djokovic Novak - Tsonga Jo-Wilfried
Mój Typ: Tsonga Jo-Wilfried
Kurs: 5,37
:pinna:

Jak dla mnie najciekawsze dzisiaj spotkanie w French Open panów, mecz jest planowany na godzinę popołudniową a dokładnie o 15:15 w spotkaniu tym zagra serb Djokovic Novak który zmierzy się z francuzem Tsongą Jo-Wilfried, bukmacherzy zdecydowanie faworyzują seba na którego kurs jest zdecydowanie nie warty zagrania tym bardziej, że Tsonga może być bardziej zmobilizowany aby wygrać to spotkanie choćby dla tego, że gra on mniej więcej w swoim kraju. Obydwaj panowie dotychczas spotykali się 10 razy, pięć razy wygrywał Djokovic oraz pięć Tsonga, z czego dwa spotkania były rozgrywane w Francji i te dwa spotkania wygrał właśnie Tsonga. Dwa dni temu serb grał z Seppim Andreasem i wygrał jednak z trudnościami ponieważ był 3:2 dla Djokovica, tak samo grał Tsonga tylko, że jego rywalem był Wawrinka Stanislas który też stawił opór a Tsonga wygrał również 3:2, więc ten dzisiejszy pojedynek zapowiada się na naprawdę dobre widowisko w którym tak naprawdę nie wiadomo kto wygra jednak ja polecam obstawić na Francuza ponieważ jego wygrana jest tak samo prawdopodobna jak wygrana Djokovic a kurs jest już o wiele lepszy, można też obstawić na to, że w spotkaniu padnie większa ilość gemów co też jest dla mnie bardzo prawdopodobne.

Awatar użytkownika
wojtek10611

Post autor: wojtek10611 » 05-06-2012, 14:09

balonik19821 pisze:żyją legendą Rogera Federera.
ta legenda ograła Del Potro już 4 razy w tym roku na 4 rozegrane mecze :)
balonik19821 pisze: Szwajcar nie jest w formie,
No i bez tej formy wygrał 4 turnieje, w tym roku. Ciekawe. Trudno, żeby zawodnicy grający tak długi turniej grali na 100% z takimi zawodnikami jak Mahut, Ungur czy Goffin. Po drugie widać, że meczy nie oglądasz za grosz bo i Mahut i Goffin zagrali przeciwko Ferdkowi dobre mecze. Goffin wyciągał takie piły, że głowa mała, Mahutowi świetnie siedział serwis. To, że Ferdek traci sety to jest spowodowane tylko i wyłącznie tym, że na 100% to on zaczyna grać od dziś, bo to pierwszy poważny pojedynek dla niego. Gdyby były jakieś problemy z jego formą to conajmniej jedna 5 setówka by się trafiła. A gdy przegrywał seta wrzucał piąty bieg i po ptakach przeciwnik miał.

WISLAKS

Post autor: WISLAKS » 06-06-2012, 06:42

05-06-12 15:15
Spotkanie: Djokovic Novak - Tsonga Jo-Wilfried
Mój Typ: Tsonga Jo-Wilfried
Kurs: 5,37
:pinna:
:minus:

balonik19821

Post autor: balonik19821 » 06-06-2012, 08:08

wojtek10611 pisze:balonik19821 napisał/a:
żyją legendą Rogera Federera.

balonik19821 napisał/a:
Szwajcar nie jest w formie,

No i bez tej formy wygrał 4 turnieje, w tym roku. Ciekawe. Trudno, żeby zawodnicy grający tak długi turniej grali na 100% z takimi zawodnikami jak Mahut, Ungur czy Goffin. Po drugie widać, że meczy nie oglądasz za grosz bo i Mahut i Goffin zagrali przeciwko Ferdkowi dobre mecze. Goffin wyciągał takie piły, że głowa mała, Mahutowi świetnie siedział serwis. To, że Ferdek traci sety to jest spowodowane tylko i wyłącznie tym, że na 100% to on zaczyna grać od dziś, bo to pierwszy poważny pojedynek dla niego. Gdyby były jakieś problemy z jego formą to conajmniej jedna 5 setówka by się trafiła. A gdy przegrywał seta wrzucał piąty bieg i po ptakach przeciwnik miał.
2-0 dla Del Potro po 2 setach...później jednak Argentyńczyk opadł z sił...i niemal bez walki oddał mecz...

tak czy siak w pierwszych dwóch setach Federer był tylko cieniem siebie...ot i Twój murowany faworyt
Ostatnio zmieniony 06-06-2012, 08:15 przez balonik19821, łącznie zmieniany 1 raz.

balonik19821

Post autor: balonik19821 » 06-06-2012, 08:09

balonik19821 pisze:Federer - Del Potro
Typ:2
kurs:3,25 :minus:
:bet365-brak-polskiej-licencji!:

papine

Post autor: papine » 06-06-2012, 10:34

Gdyby Del Potro nie zmagał się z kontuzjami,mogło się skończyć na 3 setach.Bardzo ciekawe były kursy na argeńtynczyka na wynik 3-1 lub 3-2 :tenis:
Granica oddzielająca zdrową pewność siebie od niezdrowej dumy jest cieniutka.

papine

Post autor: papine » 06-06-2012, 10:52

Nicolas Almagro-Rafael Nadal-Nicolas Almagro (ESP) -
wygra co najmniej 1 seta? typ tak
kurs 2.75 godz.16.00 :bwin-brak-polskiej-licencji!:

Bilans pojedynków 0-7 przemawia oczywiście za wielkim rafą.Na Roland grali w poprzednich latach dwa razy skończyło się wynikami 3-0.W 2010 rozegrano dwa tie-breaki.
Almagro ma znikome szanse na wygraną w tym meczu Nadal gra w tym roku we Francji bardzo dobrze nie stracił jeszcze seta mimo to myślę,że Almagro 13 w rankingu napsuje dziś jako pierwszy trochę krwi rozstawionej 1.

Awatar użytkownika
wojtek10611

Post autor: wojtek10611 » 06-06-2012, 13:45

balonik19821 pisze:

balonik19821 napisał/a:

2-0 dla Del Potro po 2 setach...później jednak Argentyńczyk opadł z sił...i niemal bez walki oddał mecz...

tak czy siak w pierwszych dwóch setach Federer był tylko cieniem siebie...ot i Twój murowany faworyt
A gdzie ja napisałem, że Federer był faworytem ? Napisałeś po prostu kompletne bzdury a ja je uwypukliłem. Nigdzie nie pisałem, że Federer był faworytem i pojedzie Del Potro bez masła.

balonik19821

Post autor: balonik19821 » 06-06-2012, 18:27

wojtek10611 napisał/a:
balonik19821 napisał/a:

balonik19821 napisał/a:

A gdzie ja napisałem, że Federer był faworytem ? Napisałeś po prostu kompletne bzdury a ja je uwypukliłem. Nigdzie nie pisałem, że Federer był faworytem i pojedzie Del Potro bez masła.
Po pierwsze widzę co Federer gra na tegorocznym RG
Po drugie- piszę analizy tak jak ja to widzę i nie leję wody
Po trzecie-bzdury by były jakby Federer wygrał ten pojedynek z łatwością, a tak jak już pisałem po 2 setach 2-0 dla Argentyńczyka-poźniej niestety przygotowanie dało o sobie
znać
Po czwarte jakby mecz zakończył się 3-0 a niewiele brakowało to byś siedział z podkulonym ogonem

Reasumują:nie zarzucaj komuś,że pisze bzdury bo Del Porto był najbardziej wymagającym rywalem dla Szwajcara i niewiele brakowało aby mój valuebet wszedł...więc zważaj na to co piszesz pod moim adresem koleżko!

Awatar użytkownika
wojtek10611

Post autor: wojtek10611 » 06-06-2012, 19:31

Po pierwsze na pewno początkowe rundy, gdy nie było żadnego wymagającego rywala Ci wiele dały. Nikt Ci nie będzie grał na 100% jak w turnieju do rozegrania jest prawie 10 meczy.
Po drugie: to jest French Open i nie ma łatwych meczy. I o jakim Ty cholera przygotowaniu pieprzysz ?! Del Potro od meczu z Montanesem grał z kontuzją kolana. Przygotowany to on był znakomicie, nawróciła kontuzja w tamtym meczu i to było powodem gorszej dyspozycji w następnych meczach bo przeciwbólowe nie wystarczały już. Czytałem wywiady z nim w L'equipe po tamtym meczu z Montanesem więc wiem co było przyczyną jego gorszej dyspozycji później.
Po trzecie: ja też stawiałem na Potro ale z handicapem bo wiedziałem, że Ferdek ten mecz wygra, ale Potro urwie 1 lub 2 sety ale desperatem, żeby walić na Potro z kontuzją i przeciwko Ferdkowy, który ograł go za każdym razem w tym sezonie. No way.
Reasumując widać jak wiele wiedziałeś o Potro, że na niego stawiałeś. Argumenty, które podałeś były kompletnie bez wartościowe a dodatkowo nie prawdziwe. Super Ferdek nie gra może na RG ale na pewno nie gra piachu. A przy takiej grze nawet na mniejszych obrotach Ferdka potrafią pokonać tylko Nadal i Nole lub Andy gdy wyjdzie mu mecz. Nikt więcej tej czwórki nie rusza praktycznie. Każdemu czegoś brakuje i taka jest prawda. I jeszcze jedno. Niewiele brakowało no właśnie, jakby za to niewiele się wygrywało to bym dzisiaj był już milionerem i opływał w kasie. Nie weszło, mecz kończy się po 3 setach więc nie pieprz, że niewiele brakowało. Bo Potro wcale super nie wyglądał nawet w 2 setach które wygrał, po prostu Ferdek w głupich momentach nie poradził Sobie.

balonik19821

Post autor: balonik19821 » 06-06-2012, 19:48

balonik19821 pisze:Patrząc na kursy wystawione na to spotkanie można stwierdzić, iż bukmacherzy dalej żyją legendą Rogera Federera. Bo tylko tak można tłumaczyć tak wysoki kurs na Del Potro. Co prawda Argentyńczyk długo leczył kontuzję, ale po powrocie na kort prezentuje się naprawdę dobrze. W Paryżu w 4setowych pojedynkach rozprawił się z Montanesem i Vassellinem. W kolejnych pojedynkach zagrał jeszcze lepiej-w 3 setach uporał się z Cilićem, a w czwartej rundzie pokonał bardzo dobrze spisującego się w ostatnim czasie Tomasa Berdycha. Federer nie jest już tym zawodnikiem co kiedyś. A fakt, że stracił seta z Ungurem, Mahutem i Goffinem tylko świadczy o tym, że Szwajcar nie jest w formie, tym bardziej, że popełnia bardzo dużo niewymuszonych błędów co tej klasy zawodnikowi nie powinno się przydarzać. Tegoroczny Roland Garros lubi zaskakiwać dlatego większe szanse na zwycięstwo dawał bym jednak Argentyńczykowi, który rozkręca się z meczu na mecz. Kursy na Del Potro powoli spadają więc należy brać ten korzystny jeszcze kurs.
napisz co w tym poście jest nieprawdziwe i się nie unoś bo ci żyłka pęknie...

Awatar użytkownika
wojtek10611

Post autor: wojtek10611 » 06-06-2012, 20:42

Nie mam zamiaru dublować postów. Widzę, że zobaczyłeś, że ktoś skomentował Twoją analizę, a kompletnie nie przeczytałeś tego co napisałem o niej. Odsyłam do analizy. I koniec bezproduktywnej dyskusji. Bez odbioru.

balonik19821

Post autor: balonik19821 » 06-06-2012, 21:51

wojtek10611 pisze:Nie mam zamiaru dublować postów. Widzę, że zobaczyłeś, że ktoś skomentował Twoją analizę, a kompletnie nie przeczytałeś tego co napisałem o niej. Odsyłam do analizy. I koniec bezproduktywnej dyskusji. Bez odbioru.
sory...nie jesteś żądnym mentorem więc nie będę się pochylał nad Twoimi wypocinami...jak uważasz,że moja analiza była marna bądź jak to napisałeś argumenty były "nieprawdziwe" to zgłoś to do administracji i przestań płakać...tyle w temacie!

ODPOWIEDZ