Zaczynamy tenis na IO.
Na jutro kilka typów, większość będzie w GK u mnie a tu kilka postaram się opisać.
Mecz: Seppi - Young
typ: DW: 2:0
kurs: 1.53
buk: :bet365-brak-polskiej-licencji!:
Turniej oczywiście rozgrywany jest na kortach Wimbledonu ale z racji, że jest to turniej Igrzysk Olimpijskich mecze rozgrywane są według zasada best of three a nie tak jak na Wimbledonie ma to miejsce u Panów best of five. Gra się tylko do 2 wygranych setów a ewentualnie 3 set rozgrywany jest na zasadach Wimbledońskich czyli gem za gem do czasu różnicy 2 gemów i nie ma w nim tie-breaka oczywiście poza finałem turnieju Olimpijskiego który rozgrywany jest do 3 wygranych setów u Panów. I tak zmienia się trochę koncepcja gry bo turniej na pewno będę wyglądał u Panów inaczej niż Wimbledon (Roger Federera nie było by już po meczu z Francuzem Benneteau, gdyż to Francuz wygrał 2 pierwsze sety). Jeśli ktoś potrafi grać długie mecze i po prostu dłuższej wchodzi w mecz to na pewno jest minus, minusem jest też fakt, że trochę dla zawodników którzy mają mocny serwis to też nie jest dobra gra, bo jeśli przypuśćmy Isner dochodzi do 5 seta to wiele wskazuje na to, że prędzej czy później go wygra, bo ma taki serwis, którego zmęczony zawodnik po 5 długich setach już ledwo sięga a co dopiero mówić o returnie dobrym. Będzie to zatem bardzo ciekawy turniej, i może być wiele niespodzianek u Panów. Jednak w pierwszej rundzie idę na pewniaki. Young to pierwszy z Amerykanów do odstrzału. Młodziak przegrywa wszystko jak leci, nie wiem, który to już jego mecz przegrany z rzędu ale chyba 20 już przekroczył dawno. Seppi natomiast ten sezon może zaliczyć do swojego najlepszego okresu kariery. Poprawił grę o co najmniej 60-70%. Gra pewnie, wierzy w swoje umiejętności i wykorzystuje je perfekcyjnie. Na Wimbledonie zabrakło tylko trochę szczęścia po 5 setówce z Istominem już nie podołał wydolnościowo i szkoda, że przegrał bo gorąco mu kibicowałem. Seppi po Londyńskim turnieju zrobił sobie wolne i nigdzie nie grał aby w pełni przygotować się do Igrzysk. Jest więc wypoczęty i ograny na trawie, bo pewnie trenował cały czas na kortach trawiastych od czasu Wimbledonu. Young zaliczył 2 turnieju po Wimbledonie jak wiadomo z marnym skutkiem przegrywając z Russellem co może niespodzianką gigantyczną nie było bo ten gra ostatnio całkiem solidnie, ale już porażka z Johnson-em który jest w 4 setce to masakra dla tego zawodnika. Jutro Seppi to mega faworyt. Kursy już poleciały na wygraną z 1.40 do 1.18 i nie ma co się dziwić, bo innego wyniku niż kolejna porażka Younga ja sobie nie wyobrażam. Polecam też grę handi -3,5 gemy na Seppiego i to nawet lepsze może być rozwiązanie z w kursem 1.63 bo nie widzę tutaj opcji na tie-breaka a każda inne wygrana seta przez Seppiego to razem 4 gemy w całym meczu po 2 setach. C`mą Makaroniarzu !