Mój Świat

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami.
Awatar użytkownika
zdziwiony1
-#VIP
-#VIP

Post autor: zdziwiony1 » 05-02-2015, 19:13

no to jedziemy z koksem, trzeba odpowiedzieć na parę pytań.

Mleko:

Twoje i was młodych zasrane szczęście, że nie żyliście w czasach, w których ja miałem wątpliwą przyjemność egzystować. Przypomnę o tych bananach, dzięki którym u Słodziaka przestała istnieć Magia Świąt. A ja walczyłem właśnie o to by te banany mógł każdy z nas żreć sobie co dnia. Dla nas w tamtych czasach było to tylko marzenie. Dlatego "komuniści" karmili nas bananami od Święta, nie na co dzień. Specjalnie napisałem komuniści w cudzysłowie. Bo na szczęście w Polsce nawet porządnej komuny nie było. Na szczęście, nie tak jak w Rosji, na Ukrainie( i tu i tam prawie całemu narodowi wyprano mózg prawie do zera). Na szczęście u nas co niektórzy poderwali się do walki o WOLNOŚĆ, przede wszystkim o wolność. To pierwszy i niepodważalny ideał dla którego walczyliśmy. Nie wszyscy równo walczyli, wiadomo, jedni na froncie w pochodach manifestacjach, które gromiło ZOMO, jedni jak ja co tylko gazetki( bibułę) kolportowali i roznosili, jedni życie tracili, inni zamykani w więźniu na długie lata. My wszyscy walczyliśmy dla WOLNOŚCI, której do 1989 roku w Polsce nie było. Jakby nie patrzył udało nam się wypędzić Ruskich z naszego kraju, stacjonowali w swoich( były miasta praktycznie nieznane i tylko Rosjanie mogli w nich przebywać( Borne Sulinowo), wspomniane miasto nie było nawet pod administracją Polski, tylko Związku Sowieckiego. Właściwie wolność odzyskaliśmy nie tak dawno. Ostatnie rosyjskie( jak zwał, tak zwał) już wojska opuściły Polskę 22 lata temu. Od tego czasu można liczyć namiastkę wolności. Namiastkę bo jeszcze dużo wody upłynie w Wiśle, nim u nas będzie wspomniana wolność pełną gębą. Ale !!! ale ktoś rozpoczął ten proces i dzięki komuś żyjecie w tej a nie innej Polsce. Nie macie już banana tylko na święta, możecie wyjeżdżać do tej waszej ukochanej Anglii legalnie pracować. Nie musicie się bać, że was deportują. Możecie opluwać władzę tak żywnie jak wam się podoba. Możecie, możecie, możecie. Wszystko możecie. Dlatego wykorzystujecie tą naszą wolność w najgłupszy sposób jak się da. Czyli po staremu. Zamiast się połączyć, stworzyć własną Partię Młodych i się tam realizować, to wami stare cwele pomiatają. Co najmniej kilku z was jest w każdej z partii istniejących na rynku. Każda partia się wręcz wami chełpi, że jesteście w jej szeregach. Troszkę to śmieszne dla mnie, choć stare dziady działają w myśl starej, choć fantastycznej zasady- dziel i rządź. No i tak jak u nas, u Łemków nas podzielili, tak wami dzielą i rządzą. Dla nas wtedy nawet samo mówienie, że ZSRR się rozpadnie było herezją, było tak niemożliwe jak teraz lot na Marsa, może nawet coś bardziej. Samo mówienie, że nie ma sensu chodzić na wybory, to te stare cwele już zacierają ręce, jest dobrze, dzieci i ryby głosu nie mają. Nie wybierasz, nie istniejesz. Dlatego rządzą tobą i wami te stare cwele, bo się wam nie chce i nie widzicie szans zmiany na lepsze( na wasze lepsze). A to wy jesteście przyszłością Polski, jak wam nie będzie się chciało już teraz, to co będzie potem? Kto staruchów zastąpi? Wolność to jeden z ideałów dla których w Krakowie szło się na manify KPN. I nie chodziło o to, kto te manifestacje organizował. Ważny był udział, bo za sam udział mogłeś iść do więzienia. Mogli cię nie tak pałować jak teraz, bo teraz( a tu się zgodzę) nie mają takich uprawnień. Popatrzcie jak się Polska zmienia, wiem że powoli, wiem że można by inaczej, ale się zmienia. Już Ruskie psy nam nie wejdą jak na Ukrainę, już mamy parasol NATO, bez którego Olsztyn dawno byłby w rękach Putina. Są autostrady, których nie zbudował Hitler mając w perspektywie okrucieństwa II wojny światowej. U nas naprawdę wiele się zmienia, kto chce ten widzi. Wiadomo, dopóki stare( nasze) pokolenie nie zejdzie z tego świata nie będzie idealnie, ale to wy sami musicie się zjednoczyć. W jedności siła!!! Walczyliśmy również o demokrację, tak, zgadza się. Dlaczego akurat o nią? Bo nic innego lepszego od niej w naszej( wtedy) perspektywie nie był, naprawdę nie było i do dzisiaj nie ma. Mrzonki o Międzymorzu, czy Korwina, możecie sobie wsadzić między bajki. Wy po prostu inaczej rozumiecie słowo demokracja, niż my wtedy. Demokracja była czymś nieosiągalnym, niedoścignionym, dlatego walczyliśmy o takie cele. "krotki reportaz o zamiszkach pod JSW i dziennikarz wali wprast do kamery na live" czesc protestujacych to pseudokibice" no kurwa mac , a lud z tylu zaczyna skandowac" przestan klamac" . Kłamać? a może ci co skandowali byli kłamcami? nie wziąłeś tego pod uwagę? Tylko twoja prawda się liczy?

DC( nazywam każdego po staremu):

Nijakość- bierność, a to nie jesteś właśnie jej decydentem? przecież każesz nie iść na wybory, bo to nic nie da? Najpierw się rozpisujesz, że wszystko zło, a potem tego zła nie chcesz zmieniać? Kto zaszczuł wszystkich PiSem a kto Tuskiem? nie ci sami? nie między sobą toczą tą wojenkę mydląc wam oczy? Byłby dobry Korwin, ale on też starej dat, bardzo starej. Wy musicie mieć nowe twarze, nowych, waszych przywódców. Nie skalane gównem post żydowsko- komunistycznym. Patrzając na same kompetencje, to aż dziw mnie bierze, że jeszcze nie zauważyliście że nazwiska niewiele znaczą. Dlatego zrobiłem listę kandydatów na prezydenta. Nie mogliście wystawić swojego? Nawet gdyby zdobył choć dwa procent, mogliście na tym tworzyć coś własnego, a tak jesteście dalej w koziej dupie. Potraficie indywidualnie każdego gnoić i to wam się udaje idealnie( Owsiak, Tusk, Bieńkowska, Schetyna etc...). Zawsze Polakom najlepiej wychodziło gnojenie. Zgnoić sąsiada, sąsiadkę. O i już dzień zaliczony. Rzeczywistość medialna- hasło ukłute przez tych, których nienawidzicie a się nim posługujecie. I tak od zawsze, ktoś mądrzejszy? trzeba mu dokopać, ktoś bogatszy? trzeba mu dokopać... itd... A kto z rządzących wyjdzie na konferencję prasową powiedzieć, to i to zrobiliśmy źle? To ty już politykiem raczej nie będziesz. Marne centra? Noto już chłopak przesadził. Ja bym dał fortunę i ćwierć życia swego czasu, by u nas w Krynicy- Zdroju była taka marna żabka. Nie żyłeś w dawnym ustroju, to nie wiesz, jak się po bułki szło stać w kolejce o 04.00 rano( a to i tak było ledwo za Gierka). Dobrobyt buduje się na fundamentach nowoczesnej gospodarki, ale tą gospodarkę budujemy przecież od kilkunastu tylko lat. Nie ma szans na błędy i nieporozumienia? Muszą być, taka jest kolej rzeczy. Znasz kogoś lepszego od Balcerowicza? To że wiele złych rzeczy zrobił, nie oznacza że mieliśmy lepszego w rękawie i go nie wyciągnęliśmy, bo się nam nie chciało. W tym VW to Polacy pracują na dobrobyt Niemców, a kto pracuje na nasz?! Jak to? mlekorient pracuje, pojechał i wróci, nie on, wrócą inni. Mleko pracuje w Anglii choć według jego wizji życia nie powinien tam pracować, bo demokracja jest złem. Mądrego rządzenia i mniej polityki w polityce, zgadza się, tylko skoro wy młodzi nie potraficie zabrać się sami za własną politykę, nikt za was tego lepiej nie zrobi. Co do Rosji, to moje zdanie jest już znane na tym forum... To dzięki nam taki Marian Kowalski może startować na najważniejszy urząd w Państwie!!! Nawet ja mógłbym, na szczęście mi się nie chce, he he...

.
Ostatnio zmieniony 05-02-2015, 20:52 przez zdziwiony1, łącznie zmieniany 5 razy.
...

Awatar użytkownika
mlekorient
#Weteran
#Weteran

Post autor: mlekorient » 05-02-2015, 20:12

No za duzo to sie nie dowiedzialem, jeszcze tylko napomkne bo rzucilo mi sie teraz w oczy a propo twojego zdania do ktorego sie odnioslem wczesniej.
My to mieliśmy walkę o ideały, o wolność o demokrację, teraz ta wasza demokracja to tylko putin i jego pieniądze...( oj zapomniałem, wy nie macie nawet demokracji !!! ) ...
W jednym zdaniu piszesz ze Wy walczyliscie o demokracje o wolnosc, a ze My ( nie wiem kogo masz na mysli) "nie macie nawet demokracji".

Z tych slow wynika ze wasza walka o wolnosc nic nie dala no bo gdybyscie dopieli swego i w Polsce natstala by wolnosc i demokracja to chyba byla by do teraz skoro wojen i rozbiorow nie bylo.

Bez zlych skojarzen bo mam szacunek do ludzi ktorzy walczyli o Polske niepodlega, moi dziadkowie za mlodu byli w niemczech i nasluchalem sie o wojnie w swoim zyciu.
JEdnak weldug mnie ludzie dostali namiastke wolnosci i niepodleglosci i juz im to wystarczylo bo tak wtedy byli wychowani, narod nie potrafi upomniec sie o swoje , bo wychodzi z przekonania" jak sie nie wychylasz to cie nie widza" .

Ostatnie ogladam krotki reportaz o zamiszkach pod JSW i dziennikarz wali wprast do kamery na live" czesc protestujacych to pseudokibice" no kurwa mac , a lud z tylu zaczyna skandowac" przestan klamac" . To pokazuje jaka w Polsce jest komuna, skoro w telewizji, reporterzy mydla oczy.
Przy okazji tych strajkow i zamykania kapaln a w zasadzie ich sprzedawaniu. Bylo wiele glosow ze przywileje dla gornikow sa zle , ze za duzo itp. A dla mnie dobrze ze je maja i niech o nie walcza. Bo za swoje przywileje robote robia. A ile przywileji maja politycy, lekarze czy policjanci, a gowno robie tylko o wlasnej kieszeni mysla. Jak zabiora przywileje gornikowm to nie dadza ich innej grupie zawodowej poprostu zniosa albo sobie doloza. Narod wedlug mnie w tym momencie powinien wspierac takie grupy zawodowe w tym by walczyly o swoje bo jak im sie uda to inni zobacza ze jednak mozna. W taki sposob powstaja rewolucja od zamieszek ludu ktory ma dosc bycia ruchanym w dupe. Tak bylo na Ukrainie. Bodajrze na Wegrzech jakis czas temu ludzie wyszli na ulicach( pewny nie jestem). Ale inaczej nie widze szans na oderwanie zlodziei od koryta.

Tak mnie naszlo jakos :D

A co do hasel "wszyscy razem bo w kupie sila" to nie w polityce takie zabawy tam zaszwe sa przeciwnicy nie wazne czego wazne zeby miec inne zdanie, na tym to polega a po cichu ustawy przechodza.

Awatar użytkownika
Cube

Post autor: Cube » 06-02-2015, 02:51

Wujek, z całą sympatią do Ciebie powiem Ci, że nie dziwie się ani jednemu ani drugiemu i im komentarzom.

w Szczecinie rozebrali stocznie, ktora przez dlugie lata nie tylko dawal prace prawie 10 tysiacom ludzi, ale byla przedsiebiorstwem dochodowym. gdzies w pewnym momencie wyprowadzono z niej gruby hajs, czego panstwo powinno przypilnowac ale nie zrobilo tego, i nagle okazalo sie ze tak swietnie prosperujaca stocznia jest deficytowa, i 10 tysiecy ludzi poszlo na bruk z 30-40 tysiacami odprawy dla zamkniecia geby. prace znalazlo potem zaledwie 3 tysiace z nich (dane za raportem Najwyzszej Izby Kontroli). Efekt? Miasto nam obumiera, bo ludzie nie maja kasy, wiec wyjezdzaja gdzie popadnie. Ale za to niemieckie stocznie maja sie dzieki temu znacznie lepiej, choc porownaj sobie o ile drozsza jest tam tzw sila robocza, bo przeciez oni placa swoim pracownikom 2-5 razy wiecej niz naszym, a za zrobiony statek zamawiajacy armator zaplaci tyle samo, bo jakby mial zaplacic drozej to by sobie wyprodukowal w chinskiej stoczni za cene porownywalna do ceny statku zrobionego w szczecinie….

mowisz ze to my powinnismy chodzic glosowac. przyklad lokalny, prezydent szczecina. Facet ktory do urzedu dostal sie dzieki rodzinnym koneksjom, zostal prezydentem bo mial poparcie platformy gdy ta byla u szczytu popularnosci i obiecal wszystkim ze zbuduje stadion i bedziemy alternatywa dla innych miast w walce o euro 2012. Mamy 2015, stadionu nie ma, ale nie o tym, bo ktos powie ze stadion to nie priorytet. W szczecinie jest uprawnionych do glosowania okolo 280 tysiecy osob (dane szacunkowe), z czego przynajmniej 15% nie zaglosuje bo zapierdala na chleb w anglii danii norwegii czy niemczech. Zostaje 245k. sposrod ktorych a) mamy 21 tys urzednikow, ktorzy dostaja przed kazdymi wyborami premie wakacyjna (w 2014 roku dostal kazdy z nich 650zl). a to sa oni, ich dzieci, zony, mezowie, rodzice, znajomi, wszyscy Ci, ktorzy wespra urzednika zeby dalej mogl zajmowac ciepla posade. Moim zdaniem to daje jakies 40-60 tysiecy glosow na tego szczodrego goscia. Dalej emeryci, rencisci i wykluczeni skupieni pod szyldem wiernych kosciola, ktoremu to prezydent rozdaje ziemie i majatek, wiec z ambony slyszymy jaki to dobry prezydent, a w prasie zdjecia Prezia z biskupami lokalnymi i innymi waznymi ksiezmi, bo skoro dal kolejne dzialki pod budowe kosciola i ziemie z budynkami poszpitalnymi warte 22 mln oddal kosciolowi za 19 tysiecy, to juz w ogole cudny gospodarz. Ad maiorem Dei gloriam! nic to ze go kosciol przy tym wystawil do wiatru bo dal im ten szpital, zeby zrobili DPS dla starszych osob, ale kosciol mial swoj wlasny pomysl i nic sobie z prezydenta nie robi. Zrobili tam co innego. Wiec dobry wierzący prezydent, zachwalany przez caly lokalny kler, ma kolejne 50-80 tys zwolennikow. Ok, tutaj te sumy zwolennikow moga sie ze soba pokrywac. Ale dalej: jako ze media w poprzednich wborach wrecz linczowaly go za grube wałki: zasiadanie w radach nadzorczych spolek wykonujacych zlecenia dla miasta i branie z tego grubej kasy, czy tez przywlaszczenie duzego (100m) mieszkania, ktore na mocy wyroku sadowego musial oddac, tym razem jednak poszedl po rozum do glowy i postanowil bez wazeliny wylizac dupe mediom: wlozyl ogromne srodki w to, zeby reklamowac sie w gazetach i portalach internetowych w kampanii wyborczej, na kazdym kroku pojawiala sie jego wspaniala facjata, dzieki czemu nagle "nie wiadomo czemu" zsykal sobie przychylnosc mediow. Nagle pisali o nim jaki to jest wspanialy budowniczy miasta, jak to madrze zarzadza miastem, jakim zrecznym jest menadzerem. I nic to, czytasz na portalach (od lokalnych, blizej wam nieznanych, po lokalna wyborcza) o jakims jego kontrkandydacie, i co ciekawe sama beznadzieja sie jawi z tekstow. Normalnie dziesieciu kandydatow kandyduje, w tym dziewieciu nieudacznikow zyciowych i oszustow i jeden wspanialy maz stanu. Sowicie płacący za reklamę we wszelkich lokalnych mediach. Pierwsza tura 46%, druga 72%. IDEAŁ CHODZĄCY, Dutkiewicze i inni rzeszowscy itp prezydenci to sie chowaja.

To jest tylko przyklad lokalnych ukladow, ale powiedz mi w takim razie: po co ja mam tam isc na te wybory, skoro (opisujac tylko promil grzechow tego goscia), wynik jest ustalony i przygotowany dlugo przed wyborami. Nie poprzez falszerstwa wyborcze, ale poprzez makiaweliczna i genialna strategie faceta u wladzy, ktory wokol siebie zbudowal uklad trwalszy od muru berlinskiego… I na gorze jest identycznie, tylko na wieksza skale. Najwieksze zrywy buntu wobec takiego status quo osiagaja wartosci rzedu 5%(JKM) czy 10%(Palikot). Ich wyborcy to wlasnie my, po cichu liczacy na to, ze ktos jest w stanie zmienic panujacy aktualnie uklad, i dzialac w imieniu swoich wyborcow. Uwierz mi ze prezydent mojego miasta, nawet budujac sciezki rowerowe dziala wbrew interesom mieszkancow. Niemozliwe? Niemozliwe jest otworzyc parasol w dupie...
granatowo-bordowy świat, w moim sercu od najmłodszych lat

Awatar użytkownika
zdziwiony1
-#VIP
-#VIP

Post autor: zdziwiony1 » 06-02-2015, 15:43

Już za 2 lata wielka kolejna impreza w Polsce! Komitet Wykonawczy UEFA przyznał Polsce organizację Mistrzostw Europy w Piłce Nożnej mężczyzn do lat 21. Turniej zostanie rozegrany w 2017 roku.

PS.

Dlaczego na prezydenta nie startuje Zdzisław Kręcina???

Jestem nieukontentowany, a wręcz zażenowany taką postawą...

:rumba: :rumba: :rumba:

.
...

Awatar użytkownika
zdziwiony1
-#VIP
-#VIP

Post autor: zdziwiony1 » 06-02-2015, 23:44

Skład Legii Warszawa na mecze Ligi Europejskiej:

Bramkarze:

Konrad Jałocha, Dusan Kuciak, Arkadiusz Malarz.

Obrońcy:

Inaki Astiz, Bartosz Bereszyński, Łukasz Broź, Tomasz Brzyski, Mateusz Hołownia, Dossa Junior, Igor Lewczuk, Jakub Rzeźniczak, Mateusz Wieteska.

Pomocnicy:

Robert Bartczak, Ondrej Duda, Dominik Furman, Guilherme, Tomasz Jodłowiec, Bartłomiej Kalinkowski, Jakub Kosecki, Michał Kucharczyk, Michał Masłowski, Helio Pinto, Mateusz Szwoch, Ivica Vrdoljak, Michał Żyro.

Napastnicy:

Miroslav Radović, Orlando Sa, Marek Saganowski.

.
...

Awatar użytkownika
zdziwiony1
-#VIP
-#VIP

Post autor: zdziwiony1 » 12-02-2015, 18:13

Leszek Miller a sprawa ukraińska:

Pan Leszek Miller wciąż tkwi w PRL-u i musi podlizywać się Rosjanom( choć już nie Sowietom). Dla mnie stwierdzenie, ze kule broniących swojej wolności Ukraińców są tej samej wagi co kule najeźdców z Rosji( żadnych kurwa separatystów, bo to śmiech jest a nie separatyści) jest niedopuszczalne i dyskwalifikuje pana Leszka Millera jako męża stanu, a nawet jako polityka, który pcha SLD na manowce niszowości. Magdalena Ogórek na Przeydenta RP i teraz te wypowiedzi całkowicie mnie przeświadczyły, że Leszek chyba chce utopić Sojusz do końca. Tak jak Putin wręcz sadystycznie utwierdza Ukraińców do zjednoczenia sie przeciwko niemu, tak pan Miller pcha sie w objęcia politycznego niebytu. Krok po kroku, bezustannie, bez wyjątku, kazdy ruch Leszka jest po prostu fatalny. W tym roku nie pamiętam choćby jednej jego w miarę sensownej wypowiedzi, choć szczerze mówiąc nie jestem fanem lewicy i nie śledzę ich wszystkich konferencji. Nie jest mi z nimi po drodze. Z nikim nie będzie, kto poiera pedałów. Taki jestem, cóż. Co do terrorystów z Doniecka, sprawa jest jasna, przyjeżdżają z Rosji z dwoma dowodami tożsamości, a przywożenie ze sobą krematoriów( by nie było śladu po ich obecności) zakrawa już na tyranię w stylu Chruszczowa. Mydlenie oczu całemu światu w Mińsku przez Putina, fakt majstersztyk polityczny, a że wieśniacka Unia przymyka na to oczy, trudno, taki juz jest ten świat. Oby tylko Żaby nie sprzedały Putinowi zbyt szybko tych Mistrali.

.
...

Awatar użytkownika
DonnyDonowitz
-#VIP
-#VIP

Post autor: DonnyDonowitz » 12-02-2015, 19:47

zdziwiony1 pisze:dyskwalifikuje pana Leszka Millera jako męża stanu
:lol: :lol: :lol:
zdziwiony1 pisze:Mydlenie oczu całemu światu
Czyli co? Putin geniusz, wybitny strateg, zimna krew, a reszta amatorzy i idioci? No chyba jednak nie. Oczywiście najbardziej ucierpi Ukraina, bo jest traktowana przedmiotowo, a nie podmiotowo, jak niegdyś Polska. Problem też w tym, że czym dłużej obecny stan rzeczy będzie trwał, tym mniej argumentów będą mieli Ukraińcy. Z kolei mało wiele solidne niepodległe państwo Ukraina, to będzie science-fiction, bo już przed konfliktem byli trochę w czarnej dupie. Nie liczyłbym na jakieś szybkie i trwałe rozwiązania w tej sprawie. Ciekawiej będzie z Grecją w najbliższych tygodniach i tutaj dopiero Europa jest obsrana.

Awatar użytkownika
zdziwiony1
-#VIP
-#VIP

Post autor: zdziwiony1 » 13-02-2015, 15:22

Ukraina:

Problemy Ukrainy nawarstwiały się, że tak powiem wielowiekowo. Od wieków byli kopani bądź to przez Polaków, bądź przez Rosjan. Byli kopani i są kopani. Tożsamość narodowa bierze się u nich nie z pobudek czysto patriotycznych, tylko ze zwykłego, nie, bo nie. Nie bo Polakiem nie byłem, nie jestem i nie będę, nie , bo Rosjaninem zmuszają mnie do tego żebym był( tak jak wcześniej byciem Polakiem). Gdyby Rzeczpospolita Jagiellonów juz zrobiła trójnarodowość, a nie obojga narodów, pewnie Rosji by nie było na mapie, bądź byłaby zmarginalizowana. Tak to Ukraina jest wciąż marginalizowana i pewnie tak zostanie. Choć niewątpliwy wkład w konsolidację państwowości Ukrainy wnosi niechcący Putin. Oczywiście nie jest on jedynym tyranem dzisiejszych czasów. Nie wolno zapomnieć o wielkim obozie koncetracyjnym jakim jest Korea Północna. Nie wolno zapomnieć o Państwie Islamskim( te duże litery piszę tylko z dbałości o polski język, choć powinienem z małej), które powinno zostać czym prędzej stłamszone. Jednak dla nas priorytetowe wydaje się być stanowisko Świata wobec rosyjskich najeźdców na Ukrainę. Jest ono niespójne i wydaje się być takowe specjalnie. Przesądzając losy Ukrainy, każdy z wielkich graczy chce jeszcze zarobić na sprzedaży i jednym i drugim broni. Bo o to w każdej wojnie przecież chodzi. O kasę. Im więcej zarobisz i na jednych i drugich, tym lepiej dla ciebie. Polska od dłuższego czasu w takich sytuacjach postępuje fatalnie, ni w chuj nie zarobiliśmy na wojnie w Iraku, a miały być kokosy, bądź choćby zniesienie wiz do USA, nie zarobimy też na wojnie najbliżej jak się da, a powinniśmy być graczem pierwszoplanowym. W dłuższej perspektywie nikt nie będzie się z nami liczył bo i po co, skoro to nasi działacze jeździli na Majdan, a miód teraz spijają ci, którzy mieli to wszystko w dupie. Putin wyznaje starą dobrą zasadę, dziel i rządź, nie miał kogo dzielić na Ukrainie? wysłał Janukowycza a w ślad za nim zielone ludziki i już ma kim dzielić i rządzić. Krym przyszedł za łatwo( przypomina się anszlus Austrii), teraz te podchody w Mińsku, czysta zabawa z Unią i przy okazji autoryzacja Łukaszenki( takie małe dwa w jednym i też tyran, tylko Białoruś mała). Pewnie te Mistrale już czekaja na wypłynięcie. Koncepcja Międzymorza nie byłaby zła, tylko Polska jest za słaba do jej realizacji. Nie ten czas i nie te możliwości. Jedyny plus całego zamieszania wobec Ukrainy to taki, że w końcu to nie Polska pierwsza dostaje w dupę od Rosji.

Ustawka:

Wczoraj oglądając pucharowy meczyk Śląska z Legią przecierałem oczy ze zdumienia( żeby nie napisać ze zdziwienia). No bo niby jak nazwać końcówkę meczu w wykonaniu Legii? Nie da się tego inaczej nazwać. Wojskowi zrobili wszystko, by tego meczu nie wygrać( pal sześć moją utraconą bezpowrotnie kasę). Chodzi o zespół, który chce ogrywać największe europejskie drużyny. Ten zespół za niedługo zmierzy się z nie byle kim, tylko z Ajaxem Amsterdam. I co ja mam postawić na Legię? Po takiej końcówce ze Śląskiem? Po pierwsze- dobić rywala, nie Legia sobie na taki luksus nie mogła pozwolić. Po drugie, czerwona kartka dla Legionisty, tez dziełem raczej głupoty Chorwata niż potrzebne zachowanie. A już podanie Łukasz Brozia do Kuciaka było majstersztykiem, który mnie dobił. Z taką obroną to Ajax zje nas bez mydła. Byle się nie skończyło jak dawniej na Widzew 09...

.
...

Awatar użytkownika
zdziwiony1
-#VIP
-#VIP

Post autor: zdziwiony1 » 03-03-2015, 15:48

Od soboty KOLARSTWO w Eurosporcie:

7.03 - Strade Bianche (Przemysław Niemiec, Maciej Bodnar, Sagan, Nibali, Cancellara, Pozzato).

Eurosport 2; komentują: Adam Probosz i Dariusz Baranowski.

8-15.03 - Paryż-Nicea (Michał Kwiatkowski, Michał Gołaś, Rafał Majka, Paweł Poljański, Wiggins, Porte, Van Garderen, Peraud, Talansky, Aru).

Eurosport i Eurosport 2; komentują Tomasz Jaroński i Krzysztof Wyrzykowski. ( tu będzie moc)...

11-17.03 - Tirreno-Adriatico (Przemysław Niemiec, Bartosz Huzarski, Maciej Bodnar, Contador, Froom, Nibali, Quintana, Uran, Cancellara, Cavendish, Kittel).
Eurosport i Eurosport 2; komentują Adam Probosz i Dariusz Baranowski. ( a tu śmietanka z rekinem na czele)...

.
...

Awatar użytkownika
zdziwiony1
-#VIP
-#VIP

Post autor: zdziwiony1 » 17-03-2015, 10:24

Janusz Korwin Mikke:

Proszę zauważyć, że gdy od miesięcy powtarzałem, że prowokatorzy na Majdanie byli szkoleni tu, a nie przez ludzi p.Włodzimierza Putina lub p.Wiktora Janukowycza - to mi nie wierzono. Jak powiedział to JE Włodzimierz Putin - to zaczęli to traktować poważnie...

No i jak tu brać człowieka na poważnie??? Zresztą to tylko maleńki wycinek lizania dupy Putinowi i tak to będe nazywał zawsze . Fakty są niezaprzeczalne i jeszcze będą się pogłębiać nie raz do wyborów. Na szczęście mój głos NIGDY nie będzie sprzedany czerwonym szmatom...
...

Awatar użytkownika
DonnyDonowitz
-#VIP
-#VIP

Post autor: DonnyDonowitz » 17-03-2015, 14:37

zdziwiony1 pisze: Przesądzając losy Ukrainy, każdy z wielkich graczy chce jeszcze zarobić na sprzedaży i jednym i drugim broni. Bo o to w każdej wojnie przecież chodzi. O kasę.
Generalnie wszyscy raczej mają Ukrainę w dupie i jeżeli nie byłoby realnego ryzyka, że jutro przyjdzie pora na Łotwę, czy Estonię, to nawet specjalnie dotkliwych sankcji by nie było. Jaką broń i za co chciałbyś im sprzedać?

W UE rządzą Niemcy, a oni robią chyba najwięcej poważnych interesów z Rosją, więc bez poważnych powodów nie będą z tego rezygnować. Jest to o tyle niebezpieczne, że nadal ustala się sprawy nas dotyczące bez nas, a niby jesteśmy w UE. Nie tyle chodzi mi tu o samą Ukrainę, a o np. gazociąg po dnie Bałtyku.

zdziwiony1 pisze: Koncepcja Międzymorza nie byłaby zła, tylko Polska jest za słaba do jej realizacji. Nie ten czas i nie te możliwości.
Koncepcja może i ciekawa, ale realizm taki sobie, i tu nie chodzi tu o Polskę, ale np. Grupa Wyszehradzka była wątpliwa z uwagi na brak proporcji tj. jak duża jest Polska, a jak mała reszta. W dodatku jeszcze Węgrzy teraz chcą coś ugrać od Rosji, a przy okazji strasząc trochę zachód. Dla nas dobrym partnerem zdaje się być Rumunia, bo jest w odpowiednim miejscu położona, no i jest już większym państwem.

P.S.
Jeszcze co do Ukraińców, to oni w zasadzie nie mają jakiejś wielkiej historii stąd też problemy z tożsamością narodową, czy też gloryfikowanie jakichś zbrodniarzy. Dla nas lepiej, aby jednak uczyli się historii od nas, a nie od Rosjan.... :wink:

vanleny

Post autor: vanleny » 17-03-2015, 18:43

Zanim Wujek coś napiszesz, to najpierw poszukaj informacji.

http://niezlomni.com/?p=23304

" Nie jest prawdą, że „rewolucyjny Majdan „był spontanicznym buntem ludu. Nakręcili go agenci USA, bo Obama, którego Putin ograł w Syrii jak przedszkolaka, chciał się zemścić. Szefowa amerykańskiej grupy operacyjnej, Victoria Nuland (Nudelman), wydała 5 mld doi. na stworzenie w Kijowie „pieklą, które ugodzi Putina”, i złożyła na ten temat raport (dane Departamentu Stanu), podkreślając m. in. udział batalionu przebierańców z IDF (siły zbrojne Izraela)jako „demonstrantów” walczących przeciw siłom porządkowym Janukowycza. "

Łysiaka też nazwiesz czerwoną szmatą i lizodupem Putina? Zastanów się co piszesz.

Awatar użytkownika
zdziwiony1
-#VIP
-#VIP

Post autor: zdziwiony1 » 19-03-2015, 18:21

NIKT DO JKM mnie nie przekona, póki On sam będzie pro rosyjski, a tłumaczyć Jego zwolennikom że pro rosyjskość w dzisiejszych czasach jest dla Polaka co najmniej nie wskazana, to mija się z celem. Podobnie ma się z tłumaczeniem komukolwiek, że niepodległa Ukraina jest nam potrzebna. A niech Wam Putin zrobi z dupy garaż, to się wtedy sami przekonacie. No chyba że macie już u niego zalatwione glejty.

-----------------------------------------------------------------------------------------

Moje El Clasico:

Jako że jestem od zawsze wiernym kibicem FC Barcelona, moje zdanie i moja opinia nigdy nie były, nie są i nie będą obiektywne. Ale kto z nas nie jest fanem Realu, bądź Barcy? Ilu ich zostało, garstka? Na pewno niewielki procent wszystkich znawców, typerów bądź to tak zwanych pikników, czyli kibiców od święta. Od święta, bo takie mecze nie zdarzają się na co dzień. w każdej lidze są takie El Clasico, nawet w naszej rodzimej kopanej bywały takowe, obecnie to już z rzadka możemy sie pasjonować, aczkolwiek drzewiej bywało inaczej. No bo jak tu się elektryzować powiedzmy pojedynkiem Legia- Jagiellonia i jak go nazwać el clasico? To tak raczej żartobliwie by to brzmiało. Już szybciej Legia- Lech powiedzmy. Dawniej tak, gdzie Górnik rywalizował o najwyższe laury z Wisłą, czy Legią, ale wtedy i grali nietuzinkowi zawodnicy. Później mecze Widzewa z Legią to były takie namiastki wielkiego futbolu. Ale to wciąż są ledwo tylko namiastki. Taki Widzew niedawno przegrał z Dolcanem Ząbki, co dla mnie z lekka trąci ironią losu. Nie tylko zresztą dla Widzewa, pamiętamy przecież niedawno święcącego sukcesy ŁKS Łódź. Taka jest nasza szara piłkarska rzeczywistość. Jak i w gospodarce. Liczą sie tylko wielcy, maluczcy nie mają prawa bytu, bądź raczkują. Rodzynkami nazwałbym wybitnie przyjemną dla oka grę rewelacyjnego ostatnimi czasy w Pucharze Polski słynnego i to w tym pozytywnym znaczeniu, Stargardu Szczecińskiego, który przejechał się nie przecież po byle kim, tylko po znanej na całą Polskę Cracovii Kraków. Pasiaki mnie załamały, bo bywając dawniej na ich meczach widziałem zaangażowanie niepowównywalne, do tego z blamażu w Pucharze, ale to i inne czasy były i inne pieniądze w piłce. W niedzielę na murawę Camp Nou wybiegną niewyobrażalne pieniądze. Tak niewyobrażalne, że polski dług pewnie byłby spłacony w trymiga. A i jeszcze by zostało na opłaty dla ościennych Czech ze Słowacją. Kto to wszystko finansuje? Odpowiedzią jest tylko jedno słowo klucz- ROPA. Dzięki ropie rządzi i Rosja i Katar. W Europie wschodniej Rosja straszy, bo może, bo ma ropę( gaz i pochodne), w świecie Katar nie musi straszyć, za to kupuje. Na pniu kupuje co się da i kogo sie da. Jak nie PSG to Barcelonę, jak nie Monako, to Manchester City. Niedawno widzieliśmy potęgę ropy w piłce ręcznej, gdzie mało znany Katar awansował aż do finału Mistrzostw Świata i tam dopiero musiał uznać wyższość Trójkolorowych. Francuzi na szczęście nie zawiedli i wygrali z Katarczykami, którzy wcześniej w bardzo kontrowersyjnych okolicznościach ograli Polaków. Śledząc regularnie piłkę nożna nie tylko w Europie, zauważyłem spory ruch transferowy w takich krajach jak: Indie, Filipiny, czy własnie Katar. Wykupują tych młodych Brazyliczyków, po cichu pewnie licząc na wcześniej czy później ich naturalizowanie, jak w piłce ręcznej. Wracając do Europy. W innych ligach też bywały i bywają elektryzujące widowiska. Z pewnością do niedawna do takich meczów można było zaliczyć niemieckie spotkania Bayernu Monachium z " naszą" Borussią Dortmund. Trio- Piszczek, Błaszczykowski, Lewamdowski trzęsło wtedy Bundesligą. Obecnie w składzie Ekipy z Dortmundu nie ma już Polaków, to i wyniki Dortmundu zatrważająco słabe. W takim Bayernie Monachium Lewandowski aż błyszczy i to nie tylko skutecznością( nie ma dnia o plotkach, kto by go nie chciał kupić), choć jego stosunki z Pepem Guardiolą( niedawno przecież trenował Barcę) bywają różne. We Włoszech bez meczu Juventus( nowa Stara Dama, ale za to bez Del Piero grającego w Indiach)- Roma( Gervinho z Tottim, ale to już nie ten błysk co dawniej), nie byłoby Serie A. Wracając do Hiszpanii. I wybiegną te miliardy i znów będziemy się nimi emocjonować. Od kilku dni mamy małe przedsmaki tego co się będzie działo. Nowe buty CR7 i od razu Messi zafundował sobie nie gorsze. Cristiano z Realem troszke gorzej? proszę bardzo, Barcelona błyskotliwie( choć zaznaczmy mało efektywnie) wygrywa z Manchesterem City. Wygrywa przede wszystkim ŁATWO, z lekkoscia motyla. Bez zbędnych wylanych hektolitrów potu. W środę było widać słynne trio- MNS. Messi, Neymar, Suarez( dla mnie mimo wszystko "gryzący ucho"), to atak, który nie ma sobie równych, nawet w Reealu nie ma aż takiej mocy. Owszem Real ma i Benzynę( Karim Benzena), ma i Jamesa( James Rodriguez), ale to nie są ludzie pokroju Neymara, czy Suareza. A propos historii, to pewnie że tak. Są gwiazdy niezaprzeczalne, gwiazdy które się wielbi, bez względu na przynalezność do jakiegokolwiek klubu. Takich gwiazd niewątpliwie zarówno w Realu jak i w Barcelonie było mnóstwo. Roberto Carlos- dla niego można było zakochać się w piłce. Emilio Butrageno- król numeru 7( przed Cristiano), a raczej król pola bramkowego rywala. Taki typowy stójkowy, stał i czekał na tą piłke, a że Go ta pilka lubiła to i częstokroć strzelał te gole bez namiętnego wysilania się. Nie ma takich meczów w Europie, które tak eletryzowały publiczność, jak El Clasico. Były i owszem różne, ale było jest i będzie tylko jedne Gran Derbi. I tak chyba pozostanie, jak bywa polityce, pół na pól, choć takie nie do końca pół. Są jeszcze i inne partie, są i tacy, którzy nie mają własnego zdania, są i tacy których to GÓWNO obchodzi. No i tak jest z El CLasico. Część z nas jest za Królewskimi, część za Barcą, część nie ma własnego zdania, a i są tacy , których to GÓWNO obchodzi. My kibice bądź to jednych, bądź drugich z pewnością nie jesteśmy obojętni i w niedzielę z pewnością będziemy śledzić zmagania współczesnych gladiatorów, na współczesnych arenach. Dzisiejsza piłka to już nie jest teatr jednego aktora. Dzisiaj to jest kolacja na co najmniej cztery ręce. Owa kolacja to spektakl, którego reżyseruje przed, w trakcie i po wielkie grono osób, począwszy od samych zawodników, kończąc ma masażystach, których rola w piłce jest wręcz niezauważalna, a tak potrzebna. Będziemy, tak już w niedzielę będziemy śledzić każde zagranie gwiazd biegających na Camp Nou. Gwiazd i ich pomocników, bo bez pomocników nie byłoby wspomnianych gwiazd. Wyrobnicy muszą być, bo bez nich nie byłoby w ogóle piłki. Na samych gwiazdach nie oprze się żaden sport. Tak samo jest w moim ulubionym hokeju, tak jest w baseballu, koszykówce i w każdej dyscyplinie zespołowej. Bez Milnera Messi nie założylby tak cudowwnej siatki. Ale i gwiazdy kreują rzeczywistość. To dla nich Camp Nou i miliony telewidzów będzie z napięciem śledzić pojedynek. To dla Neymara, dziewczyny w Europie będą piszczały jak dla gwiazdy rocka( nie mylić z synem Bartka Kurka- reklama). To dla Messiego, bądź CR7 dorośli ludzie będą zachowywali się jak dzieci. Ale właśnie za to tą piłkę kochamy, za te emocje i za te niezapomniane wrażenia, które zostawiają piętno na całe życie. Każdy ma swoje piętno na jakie go stać. Nam zostaje pasjonować się Legią i jej poczynaniami. W takiej Hiszpanii mają i Atletico i Real i Barcę i Villareal, w Niemczech Bayern, Bayer, Wolfsburg, to samo w innych krajach. Francja, Włochy, Anglia, tylko u nas tylko Legia nam zostaje i to jeszcze z błahymi błedami eliminującymi z dalszych rozgrywek( Bereszyński i nici z LM). Ale możemy my sami wiele porawić i sprawić by wielkie pieniadze w końcu do nas przyszły, do naszej Ekstraklasy. Tak jak to zobili Hiszpanie, bywając tłumnie na trybunach ich ulubionych klubów, nawet wtedy gdy ich zespoły mają dołek i grają troszkę gorzej. Poza tym La Liga została wspaniale wyeksponowana, choć bywało tam tak mało pieniędzy jak i w Polsce. My kibice Polacy, musimy po prostu czekać na lepszą koniunkturę no i na jakies cudowne obudzenie choćby wspomnianej Legii w europejskich pucharach. Hiszpanie już nie musza na nic czekać, dlatego mają to swoje święto i to w najbliższą niedzielę. A my będziemy wraz z nimi oglądali spotkanie w tv.

.
...

Awatar użytkownika
zdziwiony1
-#VIP
-#VIP

Post autor: zdziwiony1 » 05-06-2015, 13:31

JKM:

Swoimi ostatnimi wpisami na fb pan Janusz delikatnie odpływa. Odpływa w otchłań, w której przecież od 35 lat był. Z małą chwilą na kpinę z " nocną zmianą", Janem Olszewskim i wieloma innymi osobistościami życia politycznego w tle. Nie to żebym lubił komuchów, ale też pamiętam co się działo choćby w niedalekiej Rumunii( Nicolae Ceausescu, złote klamki, toalety, wanny, czyż nie podobne do Janukowycza? ), tyrani tak mają że se dogadzają. Tak było, tak jest i tak będzie. A my zmian nie lubimy, owszem delikatne, jak najbardziej, byle nie całościowe. Tak bardzo panu Januszowi ckni się do bycia Królem, a kto Polskę doprowadził do rozbiorów, nie przypadkiem monarchia? To co mamy dwa razy do tej samej rzeki wchodzić? Może ja jednak podziękuję. Od 1945 roku nie najechał na Polskę ŻADEN wróg, to dla nas najważniejsza demokracja. Dzięki tej obsranej przez was Unii mamy nie jedno pokolenie bez wojny. Nie widzicie tego i nie szanujecie, bo nie znacie( dzięki Bogu) ani bagnetu ruskiego psa, ani czołgu hitlerowskiego łajna. Demokracja, jaka jest, z błędami i przeróżnymi wypaczeniami, daje nam mimo wszystko jakiekolwiek szanse na rozwój, nie tylko na bojaźń o przetrwanie. Czy ja mam zastąpić popisowskie pierdolenie lizaniem królewskiego dupska??? Nie. Nie ma szans, nie piszę się na to i kropka.

Paweł Kukiz:

Paweł nie ma pomysłu na to co rozpętał, wystraszył się sukcesu w wyborach prezydenckich i teraz raczkiem wycofuje się. Niepotrzebnie, bo ludzie mu wyjątkowo ufają i nawet posiada bądź co bądź jakąś tam estymę. Zwłaszcza wśród młodych, choć nie tylko. Te 35 lat patrzenia na te same mordy, ryje zmieniające partie częściej jak ja skarpetki( he he). Ryje trwające do końca przy korycie, choć okręt już dawno na mieliźnie. Trzeba powoli to zmieniać i owszem, ale Paweł niebezpiecznie dryfuje w zasięgu PIS, w zasięgu za bardzo prawicowych prawicowców. Za blisko całościowej zmiany systemu, który jaki był, taki był, ale gwarantował SPOKÓJ. Spokój i pokój, bo w dzisiejszych czasach to już nie jest takie proste, jak choćby 10 lat temu. Zmiany są potrzebne i w końcu te zmiany nadejdą, niechybnie, to fakt. Modlić się jedynie zostaje nam( tym wierzącym oczywiście), by Polska nie wyszła z Unii i nie została jak dawniej wasalem Rosji. A z niektórych ruchów PIS, Pawła a już w szczególności JKM widać, że ludziska zapomnieli o Katyniu i innych mało przyjemnych sprawach.

PO:

Niestety tu muszę posypać głowę popiołem. Platforma tonie szybciej niż Titanic. Dostali ciągu geometrycznego w dół. Jezdnia pochyła to dla Platformy zbyt małe określenie. Nic nie robią, nic nie zmieniają i wciąż mają wszystkich w dupie( nawet mnie chlip, chlip). Po wyborach zdawało się rozumieć, że coś do nich dotarło, ale to był tylko błysk. Burza przeszła obok. Tylu ich tam inteligentnych ludzi i nie zauważyli zmian? Ano nie zauważyli, bo jak się jest 35 lat przy korytku, to i tak już się tyle nachapało, że emeryturkę to oni maja w dupie. Co zrobili, to zrobili, czego nie zrobili to też wiemy, czas dzieciątka zebrać zabawki i wrócić do szarej rzeczywistości( choć dla nich ona nigdy nie będzie aż taka szara, jak dla niektórych normalnych ludzi jest). I tego też troszkę się obawiam. Obawiam się, że co niektóre cwele będąc zwykłymi szaraczkami, aczkolwiek z wielka kasą i wielkimi znajomościami, dopiero rozkręcą szarą strefę. Może tak być, że niektórych lepiej trzeba było do końca trzymać przy korycie, niż dać im deprawować inne dziedziny życia, zwłaszcza gospodarczego.

Nowoczesna PL:

Tu krótko, bo i nie wiadomo jak potoczą się losy tej partii. Jeśli nie będzie zbyt wielu transferów z popisu do nich to będzie można pomyśleć nad poparciem.

Ekstraklasa:

No cóż, praktycznie wszystko już jasne. Lech z tytułem, co miesiąc temu wydawało się jeszcze mało prawdopodobne. Niestety Legia ( jak PO) poszła po całości, gubiąc punkty z byle kim, byle gdzie i byle jak. Ale może nie niestety, bo sądząc po ruchach transferowych Stołecznych, niewiele im wróżę miłych chwil w przyszłym sezonie. Samych obdarciuchów biorą, takich co się im kontrakty pokończyły, za psie pieniądze, to i po piesku będą się starali panowie, taka jest prawda. Berg prawdopodobnie zostanie, co też nie jest korzystne dla wyników Legionistów w nowym sezonie. W nowym sezonie, który rozpocznie się nie tak długo, bo eliminacjami do Ligi Europy. Lech zaskoczył, podobnie jak Jagiellonia in plus. Zwłaszcza Jagiellonia, będziemy kibicowali wszystkim czterem zespołom, które mają szanse pokazać się w Europie. Wszystkim, bez animozji , bez małomiasteczkowej partyjności. Polska i tyle.

Liga Mistrzów:

Ciekawe, czy Blatter załatwił jakiś układzik Juventusowi jeszcze za kadencji? Nie sądzę, myślę, że Barca jest zbyt wszechstronna, by Włosi mogli czymkolwiek ją postraszyć. TRIO MSN jest nie do zajechania. I może nie tylko, że to jest trzech napastników o nietuzinkowych możliwościach. Przede wszystkim dlatego, że jednym z tych napastników jest Leo Messi. Człowieczek, który wciąż zachwyca i wciąż jego gra zapiera dech w piersiach. Suarez z Neymarem są w równie wysokiej formie, co tylko utwierdza mnie w przekonaniu, kto zdobędzie tytuł. I nie ma co się kierować w tym spotkaniu statystykami. Mecze pomiędzy tymi ekipami to zaprzeszła przeszłość i nijak się nie ma do rzeczywistości. Że Leo strzeli gola to pewnie zagram dość wysoko. Gość zadziwia nie tylko w jednym spotkaniu. Juventus może jedynie zaszczycić nas obroną Częstochowy, Autobusem, bądź jak to sami Włosi nazywają Catenaccio. Ale z takim składem i z przede wszystkim z taka ochotą to gry jak z Bayernem, Barca, nie chce, Barca musi...

.
...

Awatar użytkownika
oliwiam77
-#VIP
-#VIP

Post autor: oliwiam77 » 18-06-2015, 14:00

Wujek jeszcze pewnie pijany :) Również jestem bardzo ciekawy co mnie ominęło ;/ To jak będzie coś na ten temat?
Celem nie jest bycie lepszym od kogoś innego, lecz bycie lepszym od tego, kim samemu było się wcześniej!

Awatar użytkownika
zdziwiony1
-#VIP
-#VIP

Post autor: zdziwiony1 » 18-06-2015, 17:20

będzie, tylko ogarnę się... :mrgreen:
...

Awatar użytkownika
zdziwiony1
-#VIP
-#VIP

Post autor: zdziwiony1 » 17-07-2015, 13:26

Kalendarz Imprez Piłkarskich- Jesień 2015 ( Przegląd Sportowy):

17 lipiec:
Ekstraklasa 1 kolejka, LM Losowanie, LE Losowanie

18 lipiec:
Ekstraklasa 1 kolejka, Puchar Polski, Runda Wstępna

19 lipiec:
Ekstraklasa 1 kolejka, Puchar Polski, Runda Wstępna, ME U19- Finał, Gold Cup

20 lipiec:
Ekstraklasa 1 kolejka

21 lipiec:
Liga Mistrzów- II Runda Eliminacyjna

22 lipiec:
Liga Mistrzów- II Runda Eliminacyjna, Gold Cup

23 lipiec:
Puchar Polski- Losowanie, Liga Europy- II Runda Eliminacyjna

24 lipiec:
Ekstraklasa 2 kolejka

25 lipiec:
Ekstraklasa 2 kolejka, Puchar Polski- I Runda, Gold Cup

26 lipiec:
Ekstraklasa 2 kolejka, Puchar Polski- I Runda, Gold Cup

27 lipiec:
Ekstraklasa 2 kolejka

28 lipiec:
Puchar Polski- I Runda, Liga Mistrzów- 3 Runda Eliminacyjna

29 lipiec:
Puchar Polski- I Runda, Liga Mistrzów- 3 Runda Eliminacyjna

30 lipiec:
Liga Mistrzów- 3 Runda Eliminacyjna

31 lipiec:
Ekstraklasa 3 kolejka

1 sierpień:
Ekstraklasa 3 kolejka, 1 Liga- 1 kolejka

2 sierpień:
Ekstraklasa 3 kolejka, 1 Liga- 1 kolejka

3 sierpień:
Ekstraklasa 3 kolejka

4 sierpień:

5 sierpień:

6 sierpień:
Liga Europy- 3 Runda Eliminacyjna

7 sierpień:
Ekstraklasa 4 kolejka, LM Losowanie, LE Losowanie

8 sierpień:
Ekstraklasa 4 kolejka, 1 Liga- 2 kolejka

9 sierpień:
Ekstraklasa 4 kolejka, 1 Liga- 2 kolejka

10 sierpień:
Ekstraklasa 4 kolejka

11 sierpień:
Superpuchar Europy

12 sierpień:
Puchar Polski- 1/16 Finału

13 sierpień:
---

14 sierpień:
Ekstraklasa 5 kolejka

15 sierpień:
Ekstraklasa 5 kolejka, 1 Liga- 3 kolejka

16 sierpień:
Ekstraklasa 5 kolejka, 1 Liga- 3 kolejka

17 sierpień:
Ekstraklasa 5 kolejka

18 sierpień:
Liga Mistrzów- 4 Runda Eliminacyjna

19 sierpień:

20 sierpień:
Liga Europy- 4 Runda Eliminacyjna

21 sierpień:
Ekstraklasa 6 kolejka

22 sierpień:
Ekstraklasa 6 kolejka, 1 Liga- 4 kolejka

23 sierpień:
Ekstraklasa 6 kolejka, 1 Liga- 4 kolejka

24 sierpień:
Ekstraklasa 6 kolejka

25 sierpień:

26 sierpień:
Liga Mistrzów- 4 Runda Eliminacyjna, 1 Liga- 5 kolejka

27 sierpień:
Liga Mistrzów- Losowanie, Liga Europy- 4 Runda Eliminacyjna

28 sierpień:
Ekstraklasa 7 kolejka, Liga Europy- Losowanie

29 sierpień:
Ekstraklasa 7 kolejka, 1 Liga- 6 kolejka

30 sierpień:
Ekstraklasa 7 kolejka, 1 Liga- 6 kolejka

31 sierpień:
Ekstraklasa 7 kolejka

1 wrzesień:
---

2 wrzesień:
---

3 wrzesień:
---

4 wrzesień:
NIEMCY- POLSKA!!! :pl:

5 wrzesień:
1 Liga- 7 kolejka

6 wrzesień:
1 Liga- 7 kolejka

7 wrzesień:
POLSKA- GIBRALTAR !!! :pl:

8 wrzesień:
---

9 wrzesień:
---

10 wrzesień:
---

11 wrzesień:
Ekstraklasa 8 kolejka

12 wrzesień:
Ekstraklasa 8 kolejka, 1 Liga- 8 kolejka

13 wrzesień:
Ekstraklasa 8 kolejka, 1 Liga- 8 kolejka

14 wrzesień:
Ekstraklasa 8 kolejka

15 wrzesień:
Liga Mistrzów- I kolejka fazy grupowej

16 wrzesień:
Liga Mistrzów- 1 kolejka fazy grupowej

17 wrzesień:
Liga Europy- 1 kolejka fazy grupowej

18 wrzesień:
Ekstraklasa 9 kolejka

19 wrzesień:
Ekstraklasa 9 kolejka, 1 Liga- 9 kolejka

20 wrzesień:
Ekstraklasa 9 kolejka, 1 Liga- 9 kolejka

21 wrzesień:
Ekstraklasa 9 kolejka

22 wrzesień:
---

23 wrzesień:
Puchar Polski- 1/8 Finału

24 wrzesień:
---

25 wrzesień:
Ekstraklasa 10 kolejka

26 wrzesień:
Ekstraklasa 10 kolejka, 1 Liga- 10 kolejka

27 wrzesień:
Ekstraklasa 10 kolejka, 1 Liga- 10 kolejka

28 wrzesień:
Ekstraklasa 10 kolejka

29 wrzesień:
Liga Mistrzów- 2 kolejka fazy grupowej

30 wrzesień:
Liga Mistrzów- 2 kolejka fazy grupowej

1 październik:
Liga Europy- 2 kolejka fazy grupowej

2 październik:
Ekstraklasa 11 kolejka

3 październik:
Ekstraklasa 11 kolejka, 1 Liga- 11 kolejka

4 październik:
Ekstraklasa 11 kolejka, 1 Liga- 11 kolejka

5 październik:
Ekstraklasa 11 kolejka

6 październik:
---

7 październik:
---

8 październik:

9 październik:
SZKOCJA- POLSKA !!! :pl:

10 październik:
1 Liga- 12 kolejka

11 październik:
1 Liga- 12 kolejka, POLSKA- IRLANDIA !!! :pl:

12 październik:
---

13 październik:
---

14 październik:
---

15 październik:
---

16 październik:
Ekstraklasa 12 kolejka

17 październik:
Ekstraklasa 12 kolejka, 1 Liga- 13 kolejka, MŚ- U17

18 październik:
Ekstraklasa 12 kolejka, 1 Liga- 13 kolejka, MŚ- U17

19 październik:
Ekstraklasa 12 kolejka, MŚ- U17

20 październik:
Liga Mistrzów- 3 kolejka fazy grupowej, MŚ- U17

21 październik:
Liga Mistrzów- 3 kolejka fazy grupowej, MŚ- U17

22 październik:
Liga Europy- 3 kolejka fazy grupowej, MŚ- U17

23 październik:
Ekstraklasa 13 kolejka, MŚ- U17

24 październik:
Ekstraklasa 13 kolejka, 1 Liga- 14 kolejka, MŚ- U17

25 październik:
Ekstraklasa 13 kolejka, 1 Liga- 14 kolejka, MŚ- U17

26 październik:
Ekstraklasa 13 kolejka

27 październik:
---

28 październik:
Puchar Polski- 1/4 Finału, MŚ U- 17

29 październik:
MŚ U- 19

30 październik:
---

31 październik:
Ekstraklasa 14 kolejka, 1 Liga- 15 kolejka

1 listopad:
MŚ U- 19

2 listopad:
MŚ U- 19

3 listopad:
Liga Mistrzów- 4 kolejka fazy grupowej

4 listopad:
Liga Mistrzów- 4 kolejka fazy grupowej

5 listopad:
Liga Europy- 4 kolejka fazy grupowej, MŚ U- 19

6 listopad:
Ekstraklasa 15 kolejka

7 listopad:
Ekstraklasa 15 kolejka, 1 Liga- 16 kolejka

8 listopad:
Ekstraklasa 15 kolejka, 1 Liga- 16 kolejka, MŚ U- 19

9 listopad:
Ekstraklasa 15 kolejka

10 listopad:
---

11 listopad:
---

12 listopad:
Eliminacje Mistrzostw Europy- Baraże

13 listopad:

14 listopad:
Eliminacje Mistrzostw Europy- Baraże, 1 Liga- 16 kolejka

15 listopad:
Eliminacje Mistrzostw Europy- Baraże, 1 Liga- 16 kolejka

16 listopad:

17 listopad:

18 listopad:
Puchar Polski- 1/4 Finału

19 listopad:
---

20 listopad:
Ekstraklasa 16 kolejka

21 listopad:
Ekstraklasa 16 kolejka, 1 Liga- 18 kolejka

22 listopad:

23 listopad:
Ekstraklasa 16 kolejka

24 listopad:
Liga Mistrzów- 5 kolejka fazy grupowej

25 listopad:
Liga Mistrzów- 5 kolejka fazy grupowej

26 listopad:
Liga Europy- 5 kolejka fazy grupowej

27 listopad:
Ekstraklasa 16 kolejka

28 listopad:

29 listopad:

30 listopad:
Ekstraklasa 16 kolejka

1 grudzień :
---

2 grudzień:
Ekstraklasa 18 kolejka

3 grudzień:
---

4 grudzień:
---

5 grudzień:
Ekstraklasa 19 kolejka

6 grudzień:
Ekstraklasa 19 kolejka

7 grudzień:
Ekstraklasa 19 kolejka

8 grudzień
Liga Mistrzów- 6 kolejka fazy grupowej

9 grudzień:
Liga Mistrzów- 6 kolejka fazy grupowej

10 grudzień:
Liga Europy- 6 kolejka, faza grupowa, Klubowe Mistrzostwa Świata

11 grudzień:
Ekstraklasa 20 kolejka

12 grudzień:
Ekstraklasa 20 kolejka

13 grudzień:
Ekstraklasa 20 kolejka, Klubowe Mistrzostwa Świata

14 grudzień:
Ekstraklasa 20 kolejka, LM- Losowanie, LE- Losowanie

15 grudzień:
---

16 grudzień:
Klubowe Mistrzostwa Świata- Półfinał

17 grudzień:
Klubowe Mistrzostwa Świata- Półfinał

18 grudzień:
Ekstraklasa 21 kolejka

19 grudzień:
Ekstraklasa 21 kolejka

20 grudzień:
Ekstraklasa 21 kolejka, Klubowe Mistrzostwa Świata- Finał

21 grudzień:
Ekstraklasa 21 kolejka

...
...

Awatar użytkownika
zdziwiony1
-#VIP
-#VIP

Post autor: zdziwiony1 » 23-07-2015, 00:03

Klasyfikacje Przeglądu Sportowego( Sezon 2014/2015):

Piłkarz sezonu:

1. Karol Linetty ( Lech Poznań)
2. Paulus Arajuuri ( Lech Poznań)
3. Łukasz Trałka ( Lech Poznań)
4. Sebastian Mila( Śląsk/ Lechia)
5. Szymon Pawłowski ( Lech Poznań)
6. Kamil Wilczek ( Piast Gliwice)
7. Michał Pazdan( Jagiellonia)
8. Orlando Sa( Legia Warszawa)
9. Roman Gergel( Górnik Zabrze)
10. Kasper Halamainen ( Lech Poznań)
11. Marcin Kamiński ( Lech Poznań)
12. Semir Stilic ( Wisła Kraków)
13. Mateusz Piątkowski ( Jagiellonia)
14. Mirosław Covilo ( Cracovia)
15. Arkadiusz Głowacki ( Wisła Kraków)
16. Tomasz Kędziora ( Lech Poznań)
17. Rafał Grzyb ( Jagiellonia)
18. Rafał Murawski ( Pogoń Szczecin)

Zastanawia troszkę tylko jedno nazwisko z Legii Warszawa. Czyżby Przegląd miał jakieś uprzedzenia?

Kartki( bo niektórzy grają na kartki):

CZERWONE( łącznie 62 ):

najwięcej:

1. Błażej Augustyn( Górnik Zabrze)
2. Lukas Bielak( Górnik Łęczna)
3. Adam Deja( Podbeskidzie)
4. Luis Carlos( Zawisza/Górnik)
5. Maciej Makuszewski( Lechia)
6. Bartosz Ślusarski( GKS Bełchatów)

ŻÓŁTE KARTKI( łącznie 1175):

13- Kamil Drygas( Zawisza Bydgoszcz)
11- Łukasz Bielak( Górnik Łęczna), Łukasz Burliga( Wisła Kraków), Vlastimir Jovanovic( Korona Kielce)
10- Arkadiusz Głowacki( Wisła Kraków), Paweł Golański( Korona Kielce), Bartłomiej Konieczny( Podbeskidzie), Grzegorz Kuświk( Ruch), Zaur Sadajew( Lech Poznań), Łukasz Trałka( Lech Poznań).

Asysty:

12- Semir Stilic( Wisła Kraków)

11- Nika Dzalamidze( Jagiellonia)

10- Tomasz Brzyski( Legia Warszawa)

9- Marcin Budziński( Cracovia)
Michał Mak( GKS Bełchatów)
Szymon Pawłowski( Lech Poznań)

8- Kamil Drygas( Zawisza Bydgoszcz)
Rafał Murawski( Pogoń Szczecin)

7- Adam Frączak( Pogoń Szczecin)
Łukasz Madej( Górnik Zabrze)
Filip Starzyński( Ruch Chorzów)
Marek Zieńczuk( Ruch Chorzów).

Cudzoziemiec sezonu:

1. Paulus Ajauuri ( Lech Poznań) ???????
2. Orlando Sa(Portugalia- Legia Warszawa)
3. Roman Gergel( Słowacja- Górnik Zabrze)
4. Kasper Hamalainen( Finlandia- Lech Poznań)
5. Semir Stilic( Bośnia i Hercegowina- Wisła Kraków)
6. Miroslav Covilo( Serbia- Cracovia)
7. Pavels Steinbors( Łotwa- Górnik Zabrze)
8. Nika Dzalamidze( Gruzja - Jagiellonia Białystok)
9. Darko Jevtic( Szwajcaria- Lech Poznań)
10. Dusan Kuciak( Słowacja- Legia Warszawa)
11. Barry Douglas( Szkocja- Lech Poznań)

No to jeśli panowie z Przeglądu są bezstronni, to ja sie do jasnej ciasnej pytam, dlaczego w zestawie nie ma vice lidera strzelców, a mianowicie Flavio Paixao z Portugalii???

Klasyfikacja Kanadyjska:

24- Kamil Wilczek( Piast Gliwice).

21- Flavio Paixao( Śląsk Wrocław)
Semir Stilic( Wisła Kraków).

18- Paweł Brożek( Wisła Kraków), Marcin Budziński( Cracovia), Szymon Pawłowski( Lech Poznań).

17- Kasper Hamalainen( Lech Poznań), Mateusz Piątkowski( Jagiellonia), Paweł Tuszyński( Jagiellonia).

Strzelcy:

20- Kamil Wilczek( Piast Gliwice) :pl:

18- Flavio Paixao( Śląsk Wrocław)

15- Paweł Brożek( Wisła Kraków)
Patryk Tuszyński( Jagiellonia Białystok)

14- Grzegorz Kuświk( Ruch Chorzów)
Mateusz Piątkowski( Jagiellonia)

13- Kasper Hamalainen( Lech Poznań)
Orlando Sa( Legia)

12- Łukasz Zwoliński( Pogoń Szczecin)

11-Fedor Cernych( Górnik Łęczna)

10- Antonio Colak( Lechia Gdańsk)
Robert Pich( Śląsk Wrocław).

9- Marcin Budziński( Cracovia)
Damian Chmiel( Podbeskidzie)
Jacek Kiełb( Korona Kielce)
Szymon Pawłowski( Lech Poznań)
Semir Stilic( Wisła Kraków).

8- Alvarinho( Zawisza Bydgoszcz)
Josip Barisic( Zawisza Bydgoszcz)
Maciej Gajos ( Jagiellonia)
Maciej Iwański( Podbeskidzie)
Filip Starzyński( Ruch Chorzów)
Stojan Vranjes( Lechia Gdańsk)
Mateusz Zachara( Górnik Zabrze).

7-Miroslav Covilo( Cracovia)
Darko Jevtic( Lech Poznań)
Olivier Kapo( Korona Kielce)
Luis Carlos( Zawisza/Korona)
Sebastian Mila( Śląsk/ Lechia).

790 goli w 37 kolejkach( 296 spotkań). Średnia to 2.67 na mecz!!!

Ale było duże zróżnicowanie, zdarzały się częste 2:0( 35 razy) , ale też i były mecze z dziewięcioma bramkami( 6:3). 22 gole zdobyto po rzutach wolnych, 56 z rzutów karnych, 20 to samobóje. Polacy strzelili 459 bramek, natomiast gracze zagraniczni- 331. Najmłodszym strzelcem sezonu został Dawid Kownacki( 17 lat), a najstarszym był Łukasz Surma( 37 lat). Najszybszym golem popisał się Jakub Wójcicki( 0:41) w meczu Zawiszy z Wisłą. Najwięcej razy padały dwa wyniki, 52 razy było 1:0, a 48 razy było 2:1. 38 razy było 1:1 i 35 razy padł wynik 2:0. W pierwszej połowie najwięcej goli padało w jej trzecim kwadransie, podobnie było i w drugich połowach. Bardzo częstym wynikiem było, że oba zespoły strzelą gola. Najbardziej nieskutecznym strzelcem ligi jest Marek Saganowski. 1447 minut fani tego piłkarza czekają na jego 101 gola. Uważajmy na Górnika Łęczna, włodarze tego klubu postanowili zrobić eksperyment i prawie wszystkim zawodnikom umowy kończą się 30.06.2016. Czyżby ktoś wiedział coś więcej??? Z innych ciekawostek: 100 kg wyciska na klatę Rafał "Siła" Augustyniak z Jagiellonii. Już tylko jeden Hiszpan występuje w polskiej Ekstraklasie. Jest nim Gerard Bardia z Piasta Gliwice( coś nie obiło mi się o uszy to nazwisko). Za 500 euro można było wyhaczyć klauzulę odstępnego za następne " znane" nazwisko- Denis Popovic( Olimpia Grudziądz). Najwięcej karnych gwizdano z udziałem Lechii Gdańsk, na korzyść 6 razy, przeciwko 7 razy, a także Ruchu Chorzów, dla Ruchu 5 razy, przeciw Ruchowi- 8 razy.

52 razy- 1:0
48 razy- 2:1
38 razy- 1:1
35 razy- 2:0
24 razy- 3:0
23 razy- 3:1
20 razy- 0:0
19 razy- 2:2
10 razy- 3:2
7 razy- 4:2
5 razy- 4:1
4 razy- 5:0
3 razy- 3:3

...
...

Awatar użytkownika
zdziwiony1
-#VIP
-#VIP

Post autor: zdziwiony1 » 23-07-2015, 09:39

Lista zdziwionego I:

TERMALICA BRUK- BET NIECIECZA:

Obrazek

Obrazek

Wsi wesoła, Wsi spokojna !!!

Zaczynam od Termalici, bo ulubiona, bo najsłabsza, bo... Nie wcale nie dlatego. Mój ranking to budżet klubowy, a zaczynam oczywiście od najbiedniejszego zespołu jakim jest absolutny beniaminek Ekstraklasy- Termalica Bruk- Bet Nieciecza. 10 mln PLN to nic naprzeciw tuzom polskiej ligi, ale ja bym ich tak całkiem na pożarcie nie skazywał. W pierwszym spotkaniu było widać, że jednak frycowe musi być zapłacone, mieli szanse z Piastem, ale przegrana w minimalnym stopniu 0:1 ( Mraz- Słowenia) nie sprawiła jakiegoś większego problemu dla trenera jakim jest Piotr Mandrysz. Idzie nowe, aczkolwiek poparte wieloletnią tradycja kopania piłki. Mało kto wie, że w Niecieczy graja już od 1922 roku, czyli od tego pamiętnego, w którym zaczynały swoją karierę choćby mistrz kraju Lech Poznań. A wszystko zapoczątkował pewien pan- Krzysztof Witkowski. Który od dawna nie szczędzi pieniędzy na swoich pupili. Po historycznym wejściu do ekstraklasy, od razu zakupił kilku nowych zawodników i wziął się za remont stadionu, mieszczącego się w polu kukurydzy. Obecnie władze w klubie dzierży jego żona Danuta( ach te parytety) i ponoć daje rady. Zresztą nie tylko tu rządzi kobieta. W mediach bryluje żona nowego w Niecieczy, czyli Dawida Plizgi- piękna Edyta. Oczywiście kibiców interesować będzie również forma strzelecka męża pani Edyty- Dawida Plizgi. Jak się te dwie panie skumaj ą- internet będzie Termaliczny !!! Nie najdroższy, choć król strzelcó to niesamowity w pierwszej lidze- 29-letni Sulęcinianin Emil Drozdowicz. Ile goli uciuła w Ekstraklasie? Nie wiemy. Ale z pewnością co niektórym bramkarzom krwi napsuje. Kapitanem zespołu jest Jakub Biskup, wybrany przez drużynę. Jest on jednym z podstawowych zawodników w klubie. Fascynują mnie kluby z jakich dotarli co niektórzy zawodnicy do, bądź co bądź Ekstraklasy. wymienię kilka, bo warto: KS Piaseczno, UKS "1" Węgrów( Andrzej Witan), Kolbuszowianka( Patryk Fryc), Osadnik Myslibórz( Dariusz Jarecki) Celuloza Kostrzyn nad Odrą( Sebastian Ziajka), Spójnia Ośno Lubuskie( Emil Drozdowicz). Dlatego Ekstraklasowi skauci, powinni wziąc sie przede wszystkim do pracy u nas, w Polsce. Bo i u nas są wielkie talenty, w niewielkich miasteczkach, tylko oni wolą przepłacać za Serbów, Chorwatów, bądź to lichych Słowaków. Co do zespołu:

Przybyli:

Bramkarze:

Andrzej Witan

Obrońcy- Dawid Abramowicz, Michał Markowski, Sebastian Ziajka.

Pomocnicy:

Bartłomiej Babiarz

Napastnicy:

Wołodymyr Kowal( Ukraina)

.

Jak widać w każdej formacji coś się dzieje, aczkolwiek niekoniecznie są to rewolucje. Ubytków jest niewiele, większość się nie sprawdziła i wracają z wypożyczeń do klubów macierzystych.

Strzelcy:

16 Emil Drozdowicz
7 Jakub Biskup
5 Dawid Plizga

Asystenci:

12 Jakub Biskup
6 Dariusz Jarecki
5 Bartłomiej Smuczyńscki

Kartki żółte+ czerwone:

9+1 Dalibor Pleva
7+1 Dariusz Jarecki
7+0 Jakub Czerwiński
6+0 Jakub Biskup( bo to waleczny chłop)
6+0 Bartosz Kopacz( nic wspólnego z panią Premier)

Adres:
Nieciecza 199, 32-240 Żabno( poczta daleko)

internet:
www.termalica.brukbet.com

Twitter:
@Termalica_BB

Barwy:
pomarańczowo- żółto- niebieskie

Właściciel Klubu-
100 % akcji posiada Bruk- Bet

Władze Klubu:
prezes- Danuta Witkowska
wiceprezes- Tadeusz Broda
członek zarządu- Gabriel Starzec

Kadra na Sezon 2015/2016:

Bramkarze:
Sebastian Nowak, Adrian Olszewski, Andrzej Witan.

Obrońcy:
Dawid Abramowicz, Adrian Chomiuk( bardzo ładnie prezentował się w sparingach), Patryk Fryc, Dariusz Jarecki, Michał Markowski, Dawid Sołdecki, Sebastian Ziajka.

Pomocnicy:
Bartłomiej Babiarz, Jakub Biskup, Tomasz Foszmańczyk, Krzysztof Kaczmarczyk, Szczepan Kogut, Mateusz Kupczak, Dalibor Pleva( ach te kartki), Dawid Plizga, Bartłomiej Smuczyński, Jakub Wróbel.

Napastnicy:
Emil Drozdowicz( król, królów), Wołodymyr Kowal, Adrian Paluchowski.

Cała gra opiera się na trzech nazwiskach: Biskup, Plizga i Drozdowicz, bez nich Termalica nie istnieje. Było to widać w pierwszym meczu, po zejściu Biskupa nic wiele dobrego po stronie Niecieczy już się nie działo.

...
...

Awatar użytkownika
zdziwiony1
-#VIP
-#VIP

Post autor: zdziwiony1 » 30-08-2015, 17:36

Żenująco wygląda obecna oferta Canal+, stracić trzy podstawowe ligi w jeden sezon to tragedia dla abonamentowców. Na pewno na LM i LE tylko i wyłącznie, nie ma sensu opłacać C+. Obecnie najaktywniejsze jest nowe Eleven, które dogaduje się i tu i tam i nawet im to nieźle wychodzi, gorzej z umowami z sieciami kablowymi, niestety musimy czekać na konkretne rozwiązania, prawdopodobnie ze dwa miesiące jeszcze. Niestety ptaszki ćwierkają, że od poniedziałku Eleven zablokuje możliwość oglądania ich kanału na Smart.tv. Szkoda by było.

C+ Sport:

Liga Mistrzów UEFA
T-Mobile Ekstraklasa
Premier League

TVP i TVP Sport:

Mistrzostwa Świata 2018
Mistrzostwa Świata 2022
DFB Pokal | Puchar Niemiec
Mecze towarzyskie Reprezentacji Polski
Mecze towarzyskie Reprezentacji Niemiec

Polsat i Polsat Sport:

Mistrzostwa Europy 2016
Eliminacje Mistrzostw Europy 2016
Eliminacje Mistrzostw Świata 2018
Mecze Reprezentacji Polski
Mecze domowe Reprezentacji Polski U-21
Eredivisie | liga holenderska
Premier Liga | liga rosyjska
Premier Liha | liga ukraińska
Puchar Polski
I Liga Polska
Superpuchar Polski
Klubowa TV: Chelsea TV

Eurosport i Eurosport2:

Bundesliga | liga niemiecka
2. Bundesliga
Bundesliga kobiet
Liga Młodzieżowa UEFA
Liga Mistrzyń UEFA
Liga amerykańska
Liga indyjska

Eleven Sports Network
Liga włoska
Liga francuska
Liga szkocka
Liga belgijska
Puchar Anglii

...
...

Awatar użytkownika
zdziwiony1
-#VIP
-#VIP

Post autor: zdziwiony1 » 01-09-2015, 00:05

TOP 10 FILM:

1. Gwiezdne Wojny( cała saga, ale IV część przede wszystkim, " Nowa Nadzieja")
2. Matrix, 1 część
3. Dobry, zły i brzydki( i reszta)
4. Kariera Nikodema Dyzmy( wszystkie 6 odcinków)
5. Potop
6. Ziemia Obiecana
7. Dawno temu w Ameryce
8. Terminator
9. Batman
10. Dzień świstaka
11. Dzień Niepodległości
12. Pułkownik Kwiatkowski( jakoś tak wyszło)
13. Ojciec chrzestny( cała saga)
14. Kiler
15. Va Banque
16. Znachor
17. Potop
18. Wejscie smoka( Bruce Lee)

troszkę się to top wydłużyło, a i 20 miejsc by brakło...

TOP 10 KSIĄŻKI:

1. Gra Endera( Orson Scott Card- takie tam SF)
2. A jak królem, a jak katem będziesz( Tadeusz Nowak)
3. Lalka( B. Prus)
4. Niemcy( Leon Kruczkowski)
5. Utwory wybrane( Kir Bułyczow- głębokie SF)
6. Alchemik( Paolo Coelho)
7. Rewizor( Nikołaj Gogol)
8. Potop( tu to i książka i film)
9. Stary człowiek i morze( może dlatego, że jeszcze może??? - Ernest Hemingway)
10. Moralność Pani Dulskiej( Gabriela Zapolska)
11. Przedwiośnie( Stefan Żeromski)

ajjj tam...

top 10 zespoły:

1. A-ha
2. Republika
3. Eminem
4. AC/DC
5. Perfekt
6. Róże Europy
7. Sztywny Pal Azji
8. Lady Pank
9. Myslovitz
10. Aya- Rl( kto pamięta Skórę- Kukiza???)
11. The Beatels
12. Rolling Stones
13. Modern Talking
14. Depeche Mode
15. Pet Shop Boys
16. Sabrina( ach te cyce)

o kurwa, tu to top 50 by brakło.

...
...

Awatar użytkownika
zdziwiony1
-#VIP
-#VIP

Post autor: zdziwiony1 » 03-09-2015, 16:04

NAJDŁUŻSZE SERIE:

Wygrane-

2 Islandia- Vikingur: 8 wygranych, bramki 43:12
5 Anglia- Forest Green: 7 wygranych, bramki 14:2
Liga Europy- Legia Warszawa: 6 wygranych, 12:2

po 5 wygranych ma dość dużo ekip:

Akureyri( 2 Islandia), Colo Colo( w pucharze remis), Corinthians, Leyton, Linfield, Piast Gliwice, Sport Boys...

Wygrane u siebie:

Corinthians- 9 , 22:7( Brazylia)
Vikingur- 9 , 22:4( 2 Islandia)
Santa Cruz- 8 , 19:6( 2 Brazylia)
Sampaio Correa- 7 , 23:7( 2 Brazylia)
UC Dublin- 7 ( 2 Irlandia)
Alianza Petrolea- 6 (1 Kolumbia)
Los Angeles- 6 ( 1 USA)
Akureyri- 5 ( 2 Islandia)
G. Orenburg- 5 ( 2 Rosja )
New York- 5 ( 1 USA)

Wygrane wyjazd:

Trenczyn- 6 ( 1 Słowacja)
Vikingur- 5 ( 2 Islandia)
Boca Juniors- 5 ( 1 Argentyna)
Rosenborg- 4 ( Liga Europy)

Colo Colo, Forest Green, Legia, PSG, Gateshead( 5 Anglia)...

Przegrane na wyjazdach:

Crucero- 11( 1 Argentyna) 7:27
Bolungarvik- 10 ( 2 Islandia) 5:28
Pasto- 9 ( 1 Kolumbia) 6:38
Salt Lake- 8 ( 1 USA) 10:28
Seattle- 7 ( 1 USA) 12:19

Bardzo fajny zespół z 2 ligi rosyjskiej- Celnyj, przegrał ostatnie 5 spotkań, ale stosunek bramek jest ciekawy- 1:12 wow...

OVER:

U. San Martin- 9 ( 1 Peru) 16:23
Chico- 8 ( 1 Kolumbia) 17:32
Rabotnicki- 8 ( Liga Europy) 6:5
Metropolitanos- 7 ( 1 Wenezuela) 4:11

Aalen( 3 Niemcy), Independiente( 1 Argentyna), Newells( Argentyna)

UNDER:

Toronto- 10 ( 1 USA)
Columbus- 7 ( 1 USA)
PS Kemi- 6( 2 Finlandia)
Limerick 37- 6( 1 Irlandia)

Ayr, Botafogo, ( Chile puchar nagle zrobił się under)

Na uwagę zasługują zespoły bez straty gola: Manchester City( w odróznieniu od Manchesteru United) 10:0, PSG 7:0, Randers( Liga Europy) 4:0. Te puchary ( LM, LE i inne to bym uważał)

...
...

WISLAKS

Post autor: WISLAKS » 03-09-2015, 20:09

Co ty enimena słuchasz?

Awatar użytkownika
zdziwiony1
-#VIP
-#VIP

Post autor: zdziwiony1 » 06-09-2015, 22:57

no słucham, nawet nie tylko słucham, nawet oglądam, a co nie wolno mi???

:mrgreen:

...

Już jutro kolejny mecz Eliminacji Euro 2016, tym razem z najsłabszym przeciwnikiem,
jakim niewątpliwie jest Gibraltar. Dlatego jak zwykle mamy dla was konkursik:

1. Ilość żółtych kartek w meczu over/ under 4.5
2. Ilość czerwonych kartek w meczu- over/ under 1.5
3. Ilosć goli strzelonych przez Roberta Lewandowskiego- over/under 1.5
4. Ilość goli strzelonych przez pozostałych Polaków- over/ under 1.5
5. Który z zawodników strzeli więcej goli, Robert Lewandowski, czy Arkadiusz Milik?
6. Czy w 40 minucie spotkania Polska będzie wygrywała 3:0?
7. Czy ktokolwiek w meczu zdobędzie hattricka?
8. Ilość rzutów rożnych- over/under 10.5
9. Czy w poniedziałek Polska Reprezentacja będzie na 1 miejscu w tabeli?
10 Czy w drugiej połowie Polska zdobędzie over 2.5 gola

Mamy do wytypowania 10 zdarzeń, choć niekoniecznie trzeba typować wszystkie punkty.
Liczy się oczywiście ilość trafionych typów plus 1, ale uwaga, za nietrafiony typ jest minus 1.
Do wygrania jest bon do ...
W razie remisu decyduje termin nadesłania propozycji.
Koniec przyjmowania propozycji upływa w poniedziałek o godzinie 20.44

Miało tak być, ale sponsora brak, więc tylko 10 PLN od wujka na skrill...
w zależności od zainteresowania kwota może ulec zmianie, ta na plus...

...
...

Awatar użytkownika
oliwiam77
-#VIP
-#VIP

Post autor: oliwiam77 » 07-09-2015, 06:39

:D
1. Ilość żółtych kartek w meczu over4.5
2. Ilość czerwonych kartek w meczu- under 1.5
3. Ilosć goli strzelonych przez Roberta Lewandowskiego- over 1.5
4. Ilość goli strzelonych przez pozostałych Polaków- over 1.5
5. Który z zawodników strzeli więcej goli, Robert Lewandowski, czy Arkadiusz Milik? Robert
6. Czy w 40 minucie spotkania Polska będzie wygrywała 3:0? Nie
7. Czy ktokolwiek w meczu zdobędzie hattricka? Tak
8. Ilość rzutów rożnych- over/under 10.5 Over
9. Czy w poniedziałek Polska Reprezentacja będzie na 1 miejscu w tabeli? Nie
10 Czy w drugiej połowie Polska zdobędzie over 2.5 gola/ Tak

Fajny konkurs wujek :)
Celem nie jest bycie lepszym od kogoś innego, lecz bycie lepszym od tego, kim samemu było się wcześniej!

ODPOWIEDZ