Kupon 1
Spotkanie: ZAKSA Kedzierzyn Kozle - PGE Skra Belchatów
Informacje dodatkowe: Siatkówka, PlusLiga
Typ:ZAKSA Kedzierzyn Kozle
Kurs: 2,31
Stawka: 4/10 (400 żołędzi)
Data spotkania: 15.01.2012, 18:00
Bukmacher: :pinna:
Typ o którym wspominałem już w czwartek, że mam ochotę go grać, teraz po dokładniejszej analizie pojawia się w temacie. Spodziewałem się, że tuż po meczu Tours kursy będą spadać, a tu pozytywna niespodzianka - utrzymały się a teraz nawet rosną.
Od wczoraj na jaki portal związany z siatkówką nie wejdę widzę tematy w stylu "Pojedynek Zaksy z WIELKĄ Skrą już blisko" - bzdura! Skra nie jest już wielkim zespołem. Tegoroczne transfery to porażki, dodatkowo pozbyli się Antigi, który w Bydgoszczy robi furorę.
Atanasijevic, Cupkovic, Wytze Kooistra - nie wzmocnili wcale zespołu! Transfery wielkich nazwisk zostały włożone między bajki i nie doszły do skutku. W rzeczywistości Skra osłabła w porównaniu do poprzedniego sezonu.
W LM ten zespół nie radzi sobie najlepiej. Trafili na bardzo słabą grupę a mimo to wyniki nie zachwycają. Wszystko za sprawą opinii "wielkiej Skry" - każdy zespół boi się meczu z nimi, takieho handicapu nie ma w rozgrywkach europejskich.
Skra także musiała zaciskać pasa. Powoli mówi się, że PGE planuje wycofać się ze sponsorowania zespołu. To dopiero byłaby klęska dla Bełchatowian.
Wracając do meritum:
Zaksa - 25 oczek = 1 miejsce w tabeli, Skra - 23 oczka = miejsce 2gie. Więc typowy mecz o 6 punktów.
Oba zespoły wypełnione wielkimi nazwiskami. Ale to nie wystarczy do gry. Do gry potrzebna jest dobra forma. A ta ma się następująco:
Atak: -> Rouzier a Wlazły. Na chwilę obecna delikatna strzałka po stronie Zaksy.
Rouzier - perełka Zaksy. W tym sezonie 168 punkty zdobyte bezpośrednio przez atak. Ze skutecznością ataku 52%. Wlasły odpowiednio 121 punktów i 50% skuteczności.
Antonin doskonale zgrał się z Zagumnym i na prawdę ciekawie to wygląda. Ale Wlazłemu nie mam nic do zarzucenia.
Przyjęcie, czyli --> Samica z Ruciakiem a Winiar z Kurkiem.
Tu też mała strzałeczka, ale znów składniałbym się ku parze z Kędzierzyna.
Tu również statystyki wyglądają lepiej na korzyść gospodarzy.
Para Kurek i Winiar budzą grozę gdy są w dobrej formie, ale w tej chwili NIE są. Było to wyraźnie widać w Tours. Zwłaszcza Winiar to skarb Skry. Niezwykle doświadczony, ograny potrafi na prawdę inteligentnie zadziałać. Kurek to też ogromna broń nie tylko Skry, ale i naszej reprezentacji. Niestety jest przemęczony. Na tyle meczy które rozegrał ten zawodnik nie trudno się dziwić, że jest teraz w gorszej formie. Gra na 3 frontach to ogromny wysiłek. Liga, Puchary Europejskie, Puchar Polski... A gdy dochodzą do tego jeszcze mecze reprezentacji...
Samica - po pobycie w Grecji a później w Rosji znów możemy podziwiać tego zawodnika na naszych parkietach. Świetnie wyszkolony, ograny i niekonwencjonalny zawodnik.
Jeżeli chodzi o rozegranie: Paweł Zagumny a Miguel Angel Falasca
Zagumny w bardzo wysokiej formie, zaskakuje, świetnie gubi blok, doskonale współpracuje z zespołem. Jego pomoc wyśmienicie przekłada się na wynik punktowy Zaksy.
Falasca, czyli najsłabszy element Skry. We Francji było to doskonale widać. Błędy goniące błędy.
Środek jest po stronie Skry. Możdżonek z Plińskim to lepsza para od Gladyra i Kaźmierczak a. Brak Czarnowskiego to duży ból dla gospodarzy, chociaż, jeżeli chodzi o Gladyra, to podoba mi się gra tego zawodnika. Przed Możdżonkiem i Plińskim chylę czoła.
Gacek a Paweł Zatorski - tutaj także skłaniałbym się na stronę zawodnika Zaksy.
Rezerwy: Tu opinie są różne, ale moim zdaniem Skra dysponuje lepszą ławką rezerwowych. Zaksa w prawdzie ostatnio wzmocniła się o Jiria Popelkę, ale nie jest to jeszcze zawodnik ograny z zespołem.
Oceniając wszytko
Zaksa ostatnio gra dokładniej, pewniej, równiej.
Wszyscy oczekują, że to skra ma coś do udowodnienia i dlatego będzie silna w dzisiejszym meczu. Ja uważam, że to ZAKSA musi coś udowodnić, że pierwsza wygrana ze Skrą to nie był przypadek jak i to, że wcale nie odstają od Mistrzów Polski.
Mecz na pewno będzie zacięty. To w końcu spotkanie na szczycie.
Po analizie wyszło mi, że to gospodarze wyglądają lepiej, dodatkowo mieli ostatnio lepiej ułożony terminarz. Ostatnio w LM grali we wtorek (Skra w czwartek), a dodatkowo grali u siebie. Bet - ZAKSA @2,31
Specjalne podziękowania dla Liska za nieocenioną pomoc przy analizie tego spotkania
*Powyższe notki skierowane są do osób posługujących się językiem polskim przebywających po za terytorium Rzeczypospolitej Polskiej.
Powyższe kupony są wyłącznie zabawą, nie są to prawdziwe zawierane zakłady sportowe.