ZAKSA Kedzierzyn Kozle - PGE Skra Belchatów

Z nami obstawianie meczy będzie łatwiejsze. Pewne typy bukmacherskie, po prostu pewniaki bukmacherskie, analizy ekspertów, terminarze i informacje z aren siatkarskich na świecie! Wszystkie strony bukmacherskie o siatkówce tutaj!
Regulamin forum
Siatkówka

Najmniej kontaktowy sport, a zarazem jedyny, w którym Polska odnosi spore sukcesy. Polska jest Mistrzem Świata w siatkówce! Dlatego warto poczytać informacje o siatkówce klubowej i reprezentacyjnej.

Tylko u nas znajdziesz typy bukmacherskie na spotkania siatkówki w Europie i USA oraz profesjonalne analizy spotkań siatkówki. Wszystko za darmo.

Zapraszamy teraz do zapoznania się z poszczególnymi tematami w tym dziale. Przeczytaj terminarze wszystkich rozgrywek siatkówki, opisy odbytych spotkań oraz analizy i darmowe typy nadchodzących meczów siatkówki.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Mayor

ZAKSA Kedzierzyn Kozle - PGE Skra Belchatów

Post autor: Mayor » 15-01-2012, 16:15

Kupon 1

Spotkanie: ZAKSA Kedzierzyn Kozle - PGE Skra Belchatów
Informacje dodatkowe: Siatkówka, PlusLiga
Typ:ZAKSA Kedzierzyn Kozle
Kurs: 2,31
Stawka: 4/10 (400 żołędzi)
Data spotkania: 15.01.2012, 18:00
Bukmacher: :pinna:

Typ o którym wspominałem już w czwartek, że mam ochotę go grać, teraz po dokładniejszej analizie pojawia się w temacie. Spodziewałem się, że tuż po meczu Tours kursy będą spadać, a tu pozytywna niespodzianka - utrzymały się a teraz nawet rosną.

Od wczoraj na jaki portal związany z siatkówką nie wejdę widzę tematy w stylu "Pojedynek Zaksy z WIELKĄ Skrą już blisko" - bzdura! Skra nie jest już wielkim zespołem. Tegoroczne transfery to porażki, dodatkowo pozbyli się Antigi, który w Bydgoszczy robi furorę.
Atanasijevic, Cupkovic, Wytze Kooistra - nie wzmocnili wcale zespołu! Transfery wielkich nazwisk zostały włożone między bajki i nie doszły do skutku. W rzeczywistości Skra osłabła w porównaniu do poprzedniego sezonu.

W LM ten zespół nie radzi sobie najlepiej. Trafili na bardzo słabą grupę a mimo to wyniki nie zachwycają. Wszystko za sprawą opinii "wielkiej Skry" - każdy zespół boi się meczu z nimi, takieho handicapu nie ma w rozgrywkach europejskich.

Skra także musiała zaciskać pasa. Powoli mówi się, że PGE planuje wycofać się ze sponsorowania zespołu. To dopiero byłaby klęska dla Bełchatowian.

Wracając do meritum:
Zaksa - 25 oczek = 1 miejsce w tabeli, Skra - 23 oczka = miejsce 2gie. Więc typowy mecz o 6 punktów.

Oba zespoły wypełnione wielkimi nazwiskami. Ale to nie wystarczy do gry. Do gry potrzebna jest dobra forma. A ta ma się następująco:

Atak: -> Rouzier a Wlazły. Na chwilę obecna delikatna strzałka po stronie Zaksy.
Rouzier - perełka Zaksy. W tym sezonie 168 punkty zdobyte bezpośrednio przez atak. Ze skutecznością ataku 52%. Wlasły odpowiednio 121 punktów i 50% skuteczności.
Antonin doskonale zgrał się z Zagumnym i na prawdę ciekawie to wygląda. Ale Wlazłemu nie mam nic do zarzucenia.

Przyjęcie, czyli --> Samica z Ruciakiem a Winiar z Kurkiem.
Tu też mała strzałeczka, ale znów składniałbym się ku parze z Kędzierzyna.
Tu również statystyki wyglądają lepiej na korzyść gospodarzy.
Para Kurek i Winiar budzą grozę gdy są w dobrej formie, ale w tej chwili NIE są. Było to wyraźnie widać w Tours. Zwłaszcza Winiar to skarb Skry. Niezwykle doświadczony, ograny potrafi na prawdę inteligentnie zadziałać. Kurek to też ogromna broń nie tylko Skry, ale i naszej reprezentacji. Niestety jest przemęczony. Na tyle meczy które rozegrał ten zawodnik nie trudno się dziwić, że jest teraz w gorszej formie. Gra na 3 frontach to ogromny wysiłek. Liga, Puchary Europejskie, Puchar Polski... A gdy dochodzą do tego jeszcze mecze reprezentacji...
Samica - po pobycie w Grecji a później w Rosji znów możemy podziwiać tego zawodnika na naszych parkietach. Świetnie wyszkolony, ograny i niekonwencjonalny zawodnik.

Jeżeli chodzi o rozegranie: Paweł Zagumny a Miguel Angel Falasca
Zagumny w bardzo wysokiej formie, zaskakuje, świetnie gubi blok, doskonale współpracuje z zespołem. Jego pomoc wyśmienicie przekłada się na wynik punktowy Zaksy.
Falasca, czyli najsłabszy element Skry. We Francji było to doskonale widać. Błędy goniące błędy.

Środek jest po stronie Skry. Możdżonek z Plińskim to lepsza para od Gladyra i Kaźmierczak a. Brak Czarnowskiego to duży ból dla gospodarzy, chociaż, jeżeli chodzi o Gladyra, to podoba mi się gra tego zawodnika. Przed Możdżonkiem i Plińskim chylę czoła.

Gacek a Paweł Zatorski - tutaj także skłaniałbym się na stronę zawodnika Zaksy.

Rezerwy: Tu opinie są różne, ale moim zdaniem Skra dysponuje lepszą ławką rezerwowych. Zaksa w prawdzie ostatnio wzmocniła się o Jiria Popelkę, ale nie jest to jeszcze zawodnik ograny z zespołem.

Oceniając wszytko :) Stelmach >>Nawrcki

Zaksa ostatnio gra dokładniej, pewniej, równiej.
Wszyscy oczekują, że to skra ma coś do udowodnienia i dlatego będzie silna w dzisiejszym meczu. Ja uważam, że to ZAKSA musi coś udowodnić, że pierwsza wygrana ze Skrą to nie był przypadek jak i to, że wcale nie odstają od Mistrzów Polski.
Mecz na pewno będzie zacięty. To w końcu spotkanie na szczycie.
Po analizie wyszło mi, że to gospodarze wyglądają lepiej, dodatkowo mieli ostatnio lepiej ułożony terminarz. Ostatnio w LM grali we wtorek (Skra w czwartek), a dodatkowo grali u siebie. Bet - ZAKSA @2,31

Specjalne podziękowania dla Liska za nieocenioną pomoc przy analizie tego spotkania

*Powyższe notki skierowane są do osób posługujących się językiem polskim przebywających po za terytorium Rzeczypospolitej Polskiej.
Powyższe kupony są wyłącznie zabawą, nie są to prawdziwe zawierane zakłady sportowe.
Aktywny 2011, 2012

Awatar użytkownika
Mayor

Post autor: Mayor » 28-01-2012, 12:28

Kupon 1 :minus:

Spotkanie: ZAKSA Kedzierzyn Kozle - PGE Skra Belchatów
Informacje dodatkowe: Siatkówka, PlusLiga
Typ:ZAKSA Kedzierzyn Kozle
Kurs: 2,31
Stawka: 4/10 (400 żołędzi)
Data spotkania: 15.01.2012, 18:00
Bukmacher: :pinna:

Wygrana: - 400 żołędzi

Wynik: 1:3 (25:23, 220:25, 25:27, 27:29 )

*Powyższe notki skierowane są do osób posługujących się językiem polskim przebywających po za terytorium Rzeczypospolitej Polskiej.
Powyższe kupony są wyłącznie zabawą, nie są to prawdziwe zawierane zakłady sportowe.
Aktywny 2011, 2012

ODPOWIEDZ