Moje przemyślenia, moje typy, mój zysk, mój Yield!

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami.
ODPOWIEDZ
Mrtzl20

Moje przemyślenia, moje typy, mój zysk, mój Yield!

Post autor: Mrtzl20 » 27-11-2014, 10:21

Witam, koniec pierwszego miesiąca na forum po powrocie i trzeba coś napisać. Jak na razie dobrze mi idzie chyba i mam nadzieję, że ktoś skorzystał z moich typów. Temat prowadzę jak wiecie z typkami i analizy piszę i przedstawiam wstępne statystyki z mojego tematu:

Zysk po 32 typach: :plus: 15,47j
Yield wynosi natomiast: 30,94%

Myślę, że to dobry wynik i mam nadzieję, że utrzyma się do końca miesiąca jak i dłużej.
Nie będę tu podawał typów, a prędzej jakieś podsumowania i ciekawostki, może jakieś testy systemów, ale to się okaże.
Na pewno pojawi się wymyślona przeze mnie gra na lacostowski gem w tenisie, ale to trzeba czekać do nowego roku i wznowienia sezonu.

Następny wpis to będą statystyki miesięczne i podsumowanie, co najlepiej mi idzie.
Pozdrawiam.
Listopad Yield: 28,44%
Mój blog tenisowy:

Mrtzl20

Post autor: Mrtzl20 » 30-11-2014, 16:56

Statystyka LISTOPAD '14

Typy: 47
Trafione: 27
Zwroty: 2
Nietrafione: 18
Suma stawek: 69j
Zysk/Strata: +19,63j
Yield: 28,44%
[/center]

Tak wyglądają statystyki z listopada i myślę, że wyszły dobrze. Teraz trzeba zrobić głębsze podsumowanie i ocenić, co idzie najlepiej, a co najsłabiej i myślę, że będzie dobrze w kolejnym miesiącu, w którym dużo zimowych sportów, ME w ręcznej, piłeczka i US Sports oczywiście wraz z hokejem i europejskim handballem.
Mój blog tenisowy:

Mrtzl20

Post autor: Mrtzl20 » 30-11-2014, 17:10

Piłka nożna: +10,99j
US Sports: +1,14j
Hokej(bez NHL): +2j
Handball: +2,04j
Skoki narciarskie: +2,4j

Biathlon: -0,9j
Mieszane: +1,96j

Tylko biathlon na minus, ale bardzo pechowo, poza tym to początek sezonu w tej dyscyplinie i myślę, że będzie lepiej. Najlepiej wyszła piłka nożna, ale zadowolony jestem z handballa czy hokeja. Zdecydowanie poniżej moich oczekiwać NBA, NHL i akademickie sporty, spodziewałem się lepszego wyniku, jednak wyszło jak wyszło. Zmniejszę typy, bardziej wyselekcjonuję i będzie dobrze.

Nie jest źle, wręcz dobrze i myślę, że nie zawiodłem samego siebie przede wszystkim, a Wy mogliście skorzystać z moich typów nie raz.
Mój blog tenisowy:

Mrtzl20

Post autor: Mrtzl20 » 26-12-2014, 12:11

II dzień świąt w Belgii to wiadomo, tylko piłka nożna i ukochany klub. Sam miałem przyjemność być kilka razy właśnie w tym okresie na meczu i przyznać trzeba, że tam kochają piłkę nożną. Ludzie autobusami zmierzający po trzech/czterech piwach z kafejek na stadion w gronie przyjaciół i rodzin, które po obfitej kolacji dnia poprzedniego zniecierpliwieniem czekają na wejście na stadion. Pierwsze co to jedna osoba do kolejki po piwa w plastikowych kubkach dla całej paczki, a reszta po hot-dogi z kapustą i dopiero potem ogromny doping dla swojej drużyny.
Taki tekst napisałem w swojej dzisiejszej analizy i aż mi się przypomniał ten wspaniały klimat. Jechaliśmy autobusem PEC w na mecz Standardu Liege, w autobusie kilka skrzynek lubianego Jupilera i trochę coli. Biesiada po świętach na całego w autobusie, większość już wypita i zaczęły się przyśpiewki. Znałem może kilka osób i trochę przyśpiewek, ale bez szału. Postawiono mi piwo, ja odstawiłem i się zaczęło.

Wszedłem na stadion przez bramki jak na lotnisku, gdyż wchodziłem na trybunę największych fanatyków i chciałem coś zjeść normalnego. Widzę hot-dogi, więc stoję w kolejce, a tam parówka, kapusta i cebula i wszystko do tego z majonezem. Niech będzie pomyślałem i jak typowy Belg poszedłem dalej. Na stadionie wielkie święto, gdyż był to mecz chyba z Club Brugge, więc mocny rywal. Zaczeło się super dla gospodarzy, Ezekiel strzela w pierwszej minucie bramkę i stadion szaleje.

Niestety jednak byłem świadkiem łamańca, gdyż mecz skończył się 1-3 i Lestienne pogrążył ekipę czerwonych diabłów. Na pewno super przeżycie i trzeba powrócić kolejny raz na tamtejsze stadiony.
Mój blog tenisowy:

Mrtzl20

Post autor: Mrtzl20 » 27-12-2014, 21:17

Już niedługo zaczyna się sezon tenisowy i jak już wspomniałem będę testował pewną taktykę, będą to mecze bez przemyśleń, po prostu dla sprawdzenia czysto teoretycznie. Typy będą LIVE i będzie ich sporo, więc będę typy edytował, bo tak to za duży spam. Umówmy się, że 5 typów na post.

Będę prowadził osobne statystyki:
ATP/ WTA
I/II/III set

Niedługo startujemy!
Mój blog tenisowy:

Mrtzl20

Post autor: Mrtzl20 » 01-01-2015, 16:59

Zaczyna się powoli sezon tenisowy i na początek mamy turnieje pokazowe w Tajlandii i Abu Zhabi. Wiadomo, że obsada solidna i raczej tenisiści grają naprawdę optymalny poziom, gdyż na pewno do gry wchodzą spore pieniądze, a takie solidne przetarcia przed sezonem, zwłaszcza przed AO dają sporo pewności siebie.
Dziś za nami mecz Lopeza z Murrayem i oglądając 3 set nie zmarnowałem czasu, gdyż naprawdę Hiszpana oglądało się świetnie. Bajeczna technika, do tego super taktyka i Murray kilka przebieżek miał. Szkot grał solidnie, ale bez fajerwerków moim zdaniem i jutro z Nadalem nie będzie miał łatwo.

Oby teraz Feliciano zmotywował się i poukładał wszystko w głowie, bo grać potrafi i jest groźny dla wszystkich, jednak wiele meczów przegrywa przez lekceważenie i nie podejście do spotkań na 100%. Będę kibicował temu zawodnikowi w tym sezonie i bacznie obserwował jego grę.

Murray - Lopez 7-6, 5-7, 6-4

Ogólnie mam taki plan, żeby tych tenisistów drugiej ligi jakby baczniej obserwować i grać na nich lub przeciwko..będzie ich kilku i jeden właśnie też tu jest i gra właśnie z Wawrinką. Nicolas potencjał ma, więc oglądamy, a potem coś napiszę.
Ostatnio zmieniony 01-01-2015, 18:04 przez Mrtzl20, łącznie zmieniany 1 raz.
Mój blog tenisowy:

Mrtzl20

Post autor: Mrtzl20 » 01-01-2015, 18:03

Drugi mecz Mubadala Tennis Championship za nami, jednak nie ma w sumie czego wspominać. Myślałem, że Nicolas bardziej się postara w tym starcie, jednak to jeszcze nie to. Widać było brak ogrania, jeśli można to tak ująć przy nazwisku tak doświadczonego tenisisty. Kontuzja z ubiegłego roku zastopowała w rozwoju Hiszpana i ciężko będzie mu wrócić. Miał co prawda kilka ciekawych zagrań, ale to raczej do policzenia na palcach jednej ręki. Zawodził "timing" i serwis, który był na niskim poziomie i dużej krzywdy Stanowi nie robił.

Wawrinka niczego specjalnego nie grał i jutro w starciu z Novakiem szybko się raczej pożegna z turniejem, a patrząc horyzontalnie to nie ma szans na obronę tytułu w Melbourne z ubiegłego roku. Poza serwisem niczego specjalnego nie pokazał, bo Almagro słabo się poruszał i po prostu mocno grając w dwie strony wygrywał wymiany. Do tego Hiszpan bardzo pomagał, bo psuł wiele i przeciwko komuś regularnemu będzie mu ciężko coś ugrywać na ten moment.

Wawrinka vs. Almagro 6:3, 6:2
Mój blog tenisowy:

Mrtzl20

Post autor: Mrtzl20 » 02-01-2015, 01:45

Próba grania "lacostowski gem" - tak jak mówione wcześniej ;)
Kursy od 1,4 do 6,00. bet365-brak-polskiej-licencji!

1| Gavrilova - Kovinić(4:3) | I set | 2 @ 5,50
Mój blog tenisowy:

ODPOWIEDZ