8. Francja + Islandia ako 1,49 1xBet - 10j
Tutaj trzeba prosto grać i nic nie kombinować. Jak dla mnie taki dubel, który musi wejść, nie ma tutaj łatwych meczów czy też mniej ważnych, tutaj każdy mecz ważny, bo nie wiadomo do końca, kto znajdzie się w drugiej fazie i z którego meczu będą liczone podwójne punkty.
Islandia jest po ciężkim meczu z Norwegią, było to istna, skandynawska bitwa, gdzie nie zabrakło sporej ilości kar. Największe zagrożenie tej reprezentacji to oczywiście Palmarsson i świetna gra z kołowym, który w pierwszym meczu miał 100% skuteczność przy 6 próbach, więc niezły wyczyn. Do tego wszystkiego dochodzi bramka, gdzie Guvtavsson dał sygnał, broniąc na poziomie 34%, że najwięksi będą mieli ciężko, ale w głównej mierze jest to zasługa szczelnej i twardej obrony. Szczerze mówiąc to poza Rutenką nie widzę gościa w drużynie Białoruskiej, który mógłby tam wejść ze zwodem dynamicznie, będą to raczej próby z daleka, które dla bramkarza będą dość łatwe. Islandia lubi grać dość szybko, Białorusini grali nieźle z Chorwacją, ale ostatecznie padli fizycznie, jutro będzie podobnie, lecz nastąpi to moim zdaniem znacznie wcześniej. Jak dla mnie pewny win 4/5 bramkami.
Do kolekcji leci Francja, a więc murowani faworyci do złota. Mieli ciężką przeprawę z Macedonią, lecz ostatecznie pokazali klasę i odjechali dość znacznie. Takie przetarcie może oznaczać, że będą nie do zatrzymania. Francja to gwiazdy, ale oprócz nich wizytówką tej drużyny jest przede wszystkim defensywa. Serbowie poczynali sobie z nami nieźle, bo mieliśmy eksperymentalne ustawienie na środku, ale tutaj już Nenadić tak łatwo miał nie będzie. Dochodzi do tego Omeyer, także samo nazwisko mówi za siebie. W ataku Francja zagrała na poziomie, 30 bramek rzuconych, a i tak Nikola nie grał świetnego meczu. U Francuzów bramki będą się rozkładać, na każdej pozycji mają klasowych zawodników, Cedric na kole, Luc na skrzydle no i Nikola, który może odpali. Jakoś nie widzę Serbów w ofensywie, a w defensywie będzie im ciężko...Co drugi Francuz to dla mnie Air France, który potrafi wyjść wysoko w powietrze i rzucić naprawdę mocno i przede wszystkim celnie.
Wygrane obu ekip dają pewny awans, także nie będzie odpuszczania, to nie MŚ. Dla mnie warto!
9. Norwegia - Chorwacja over 52,5 1xBet - 2j
Myślę, ze linia na ten mecz jest do zaakceptowania i warto spróbować za dość lekką stawkę. Chorwaci mają mega potencjał w ofensywie, duża siła rażenia w drugiej linii i świetne skrzydła w postaci Cupicia, Strleka czy Horvatha. W pierwszym meczu gra na luzie, czasem nonszalancka, ale też i chamska, na co sędziowie zwracają baczną uwagę. Będzie trochę kar, a Norwegowie to drużyna taktyczna, która wie co ma robić na parkiecie i będzie to wykorzystywać. Mecz powinien być szybki, a linia wysoka nie jest, próbujemy!
Nie oglądaj się za siebie