Typy by Krzysiekmks

Najlepsze typy i analizy, stworzone przez zespół ekspertów z naszego forum. Duże zyski GWARANTOWANE! Dostęp otwarty!
Zablokowany
Awatar użytkownika
krzysiekmks

Typy by Krzysiekmks

Post autor: krzysiekmks » 13-09-2010, 19:25

Dostałem propozycję prowadzenia swojego tematu w TE co było interesującą propozycją i jak widać zgodziłem się z niej skorzystać :)
W temacie będą pojawiać się głównie typy z Polskiej Ekstraklasy ale będzie też ich trochę z 1 ligi.
Pierwsze już nie długo,
Pozdro!
Ostatnio zmieniony 03-09-2012, 16:44 przez krzysiekmks, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
krzysiekmks

Post autor: krzysiekmks » 15-09-2010, 19:31

Wisła Kraków - Korona Kielce

Typ nr. 1 - x2; 2,18 unibet-brak-polskiej-licencji! 4j
Typ nr. 2 - 2DNB; 4,25 unibet-brak-polskiej-licencji! 2j

Wisłą jutro o godzinie20:00 na stadionie przy ulicy Reymonta podejmie Koronę Kielce. Będzie to powrót Wisły na ten stadion po przebudowie w czasie której piłkarze grali na Suchych Stawach, z Wisły szykuje się komplet kibiców - 17 tysięcy za to z Korony nie przyjeżdża nikt(ci którzy są w temacie wiedzą ocb). Wisła nie zaczęła sezonu tak jakby chciała i obecnie zajmuje 5 miejsce z 9 punktami. Przegrała ona z Ruchem Chorzów na wyjeździe i mająca aspirację mistrzowską Jagiellonia a wygrała z Polonią Bytom, Arką i Widzewem Łódź. Korona za to w 1 kolejce zremisowała z Zagłębiem, w 2 przegrała z Widzewem ale w już w następnych meczach tylko wygrywała pokonując po kolei Polonię Bytom, Cracovię i lidera przed spotkaniem Polonię Warszawę. Warto uwagę zwrócić na popularnego Wtorka który strzelał bramki w każdym z meczów a z Polonią tych bramek strzelił nawet 2 stając się samodzielnym liderem najlepszych strzelców ligi, co ciekawe Niedzielan w Wiśle grał 2 sezony(Jedyną swoją bramkę w czasie występów w Wisle strzelił ... Koronie) jednak najlepiej ich nie będzie wspominał bo zdarzały mu się tam rożne perypetie, był zsyłany do ME, musiał trenować indywidualnie itp., odbudował się dopiero w Ruchu a teraz w Koronie już błyszczy mimo 31 lat na karku. Na pewno wszystkie prostopadłe piłki które będą "lecieć" na Wtorka będą niesamowicie groźne dla Wisły a dobre dla Korony. Kolejnym groźnym zawodnikiem w Koronie jest bardzo dobrze radzący sobie na skrzydle Paweł Sobolewski który ma 4 asysty na swoim koncie. Wiodącą postacią w drużynie jest Nikola Mijajlovic - były gracz Wisły i również bardzo dobrze gra w tym sezonie, inny Serb - Aleksandr Vukovic w tej rundzie jest w świetnej dyspozycji i napawdę bardzo dobrze operuję piłkami w środku pola. Zbyszek Małkowski mimo tej jednej gafy z meczu z Polonią, jest mocnym punktem Korony. Był on można powiedzieć "ojcem" sukcesu w kwietniu na Suchych Stawach gdy korona pokonała Wisłę 1:0 bo obronił on naprawdę kilka bardzo dobrych okazji Wisły. W drużynę nieźle wkomponował się Jovanovic który jutro prawdopodobnie zagra w pierwszym składzie a do kadry meczowej włączony jest Paweł Golański jednak on na 99,9% jutro nie zagra, zastąpił on w kadrze Piotrka Malarczyka i to jedyna zmiana w porównaniu do tej która byłą przygotowana na Polonię Warszawę. Jutro po raz pierwszy Robert Maaskant będzie miał okazję sprawdzić od pierwszych minut Boukhariego ponieważ na tygodniu wreszcie dotarł jego certyfikat. Za to Holender nie będzie mógł skorzystać z Pawełka i Piotra Brożka a do pierwszego składu wróci Milan Jovanovic, jednak czy jest on na tyle dobrym bramkarzem jeśli przegrywa pojedynki Pawełkiem? Szczerze wątpię. Jutro Korona będzie musiała szczególnie uważać na pochodzącego z Kielc Pawła Brożka, nowego nabytku - Riosa. W Wiśle bardzo prawdopodobnie zagra jutro Czarek Wilk który przed sezonem przeniósł się do Wisły. Jest on zdania że Wisła jutro wygra spokojnie a zwycięstwo Korony wiosną na Suchych stawach było tylko fartem,zwraca on uwagę na słabą defensywę Korony jednak teraz już tego nie dostrzegam, bo była ona bardzo dziurawa za czasów Marka Motyki, teraz jest już tylko lepiej. Wisła w tym sezonie rozegrała całkiem dobrze na moje oko tylko 1 mecz - z Jagą. Wg. mnie pokazali się tam nieźle i byli bliscy wywiezienia remisu z Białegostoku, ale się nie udało. Historia spotkań obu drużyn w E-klasie jest korzystniejsza dla Wisły bo wygrywała ona 3 razy(2 u siebie i raz na wyjeździe), 3 razy padł remis(2 razy w Kielcach, raz W Krakowie) i 2 razy wygrała Korona(raz w Krakowie i raz w Kielcach). Wg. mnie Korona ma jutro spore szansę na korzystny wynik i jestem o niego dziwnie spokojny, myślę że remis który może jutro paść który na pewno zadowoliłby bardziej Koronę a z Wisłą trochę gorzej bo im zależy na zwycięstwie ale patrząc na obecną formę obu drużyn liczę na remis może nawet zwycięstwo Korony i tak też gram.

Awatar użytkownika
krzysiekmks

Post autor: krzysiekmks » 16-09-2010, 20:47

Lechia Gdańsk - Cracovia Kraków

Typ nr. 3 - 1DNB; 1,50 bet365-brak-polskiej-licencji! 4j

Czy jutro zakończy się serial pod tytułem "Cracovia nadal bez punktów"? Szczerze powiedziawszy wątpię. Cracovia w obecnej chwili na papierze jak i w rzeczywistości ma najsłabszą obronę ligi, jest ona dziurawa jak ser szwajcarski gdy Lechia radzi sobie nieźle bo ma na koncie 5 punktów z czego 4 zdobyli u siebie a przegrali tam jedynie z liderem z Białegostoku. Do składu Cracovii wraca Mierzejewski który zagra jutro na prawej stronie obrony a w ataku prawdopodobnie w pierwszym składzie nie zobaczymy Ślusarskiego. Jeśli jutro nie wygra Cracovia to prawdopodobnie z funkcji trenera zostanie zwolniony Rafał Ulatowski który i tak dostał duuuży kredyt zaufania, no ale jest za co go zwolnic bo 5 porażek i możliwe ze jutro kolejna? Patrząc na obie drużyny przypomina mi się mecz może z roku wstecz kiedy to Lechia upokorzyła Krakowie na stadionie w Sosnowcu aż 6:2 co się odbiło szerokim echem a po tym meczu pracę bodajże stracił trener Płatek(ale nie jestem tego w 100% pewien) a później jeszcze jesienią rozegrano kolejkę wiosenną kiedy to Lechia wygrała z Cracovią 1:0. Szczerze powiedziawszy Lechii leży Cracovia i myślę że to jutro Lechiści udowodnią, myślałem nad grą na czystą 1 ale typ 1DNB sporo bezpieczniejszy :)

Awatar użytkownika
krzysiekmks

Post autor: krzysiekmks » 17-09-2010, 22:11

Początek chyba udany :D

Wisła Kraków - Korona Kielce 2:2
Typ nr. 1 - x2; 2,18 unibet-brak-polskiej-licencji! 4j :plus:
Typ nr. 2 - 2DNB; 4,25 unibet-brak-polskiej-licencji! 2j zwrot

Lechia Gdańsk - Cracovia Kraków 1:0
Typ nr. 3 - 1DNB; 1,50 bet365-brak-polskiej-licencji! 4j :plus:

|Liczba typów: 3 | Wygrane: 2 | Zwroty 1| Przegrane: 0|
|Wkład: 10| Wygrane: 16,72| Yield: 67,20%|

Awatar użytkownika
krzysiekmks

Post autor: krzysiekmks » 17-09-2010, 22:32

Sandecja Nowy Sącz - Piast Gliwice

Typ nr. 4 - 1DNB; 1,73 bet365-brak-polskiej-licencji! 4j

Jutro o godzinie 16 dojdzie do pojedynku rewelacji sezonu - Sandecji ze spadkowiczem z Gliwic który upodobał sobie remisy bo odniósł ich 4 w 7 meczach jednak ani razu on jeszcze nie przegrał czy jutro zrobi to pierwszy raz? Jest oto bardzo możliwe bo Sandecja gra rewelacyjnie i na obecna chwile zajmuje 2 miejsce w lidze po 5 zwycięstwach, remisie i porażce gdy Piast wygrał 3 krotnie i 4 krotnie zremisował. Sączersi u siebie komplet 3 zwycięstw gdy Gliwiczanie na awayu 2 zwycięstwa i 2 remisy. Bardzo dobrą informacją dla kandydatów do awansu do E-klasy jest powrót do gry Hlouska, Kulpaki, Staniszewskiego, Kukola który odcierpiał karę za red card i prawdopodobnie wróci jutro Dariusz Gawęcki jeden z lepszych strzelców drużyny z poprzedniego sezonu(11 bramek w lidze) który w tym sezonie rozegrał tylko jeden mecz - przegrany 3:0 z GKP Gorzowem Wlkp gdy doznał kontuzji. W 19 osobowej kadrze na Sandecje trenera Marcina Brosza jest zaledwie 2 napastników - Maycon i Maciejuk - szczególnie na tego pierwszego muszą uważać obrońcy Sandecji bo strzelił on ostatnio Dolcanowi w Ząbkach 3 bramki dzięki którym Piast wygrał. Jednak mimo wszystko jutro liczę na 3 punkciki dla Sandecji ale po remisie też bym się nie smucił bo zawsze to zwrot a nie strata ca$$$hu jednak ja liczę na zwycięstwo gospodarzy.

Awatar użytkownika
krzysiekmks

Post autor: krzysiekmks » 18-09-2010, 08:13

Polonia Bytom - Ruch Chorzów

Typ nr. 5 - 2DNB; 1,90 bwin-brak-polskiej-licencji! 3j

Do gry na gości przekonała mnie... historia :D bowiem Polonia Bytom na stadionie przy ulicy Olimpijskiej z Ruchem Chorzów nie wygrała od... 31 lat. Historia spotkań obu drużyn zdecydowanie korzystniejsza dla Ruchu który w ostatnich 8 pojedynkach 6 krotnie wygrał i 2 razy zremisował, z czego 2 zwycięstwa i 2 remisy odniósł na wyjeździe. A ostatnie bezpośrednie mecze przedstawiają się następująco:
Ruch - Polonia 2:1 (Sobczak 2 - Zabłocki), sezon 2008//09
Ruch - Polonia 2:1 (Świerblewski 2 - Telichowski), sezon 2009/10
Polonia - Ruch 0:1 (Grzyb), sezon 2009/10
Obecnie obie drużyny w tabeli dzieli 3 punkty. Polonia ma ich 4 po zwycięstwie ze słabiutkim Zagłębiem Lubin i pechowym remisie z Lechią Gdańsk, a Ruch 7 po szczęśliwym remisie z Lechią i zwycięstwach z Wisłą oraz Legią Warszawą. Porażki przyszły za to w meczach z będącym na fali GKS-em Bełchatów i w Wielkich derbach Śląska na stadionie Górnika 1:0. Co ciekawe te"derby" Śląska są najstarsze na Śląsku(wiem masło maślane :D ) a wiec prestiż swój te pojedynki mają. Dziśpod znakiem zapytania stoją występy w Polonii Clemensa Matawu i Bazika a w Ruchu nie zagra Grzegorz Bronowicki a nie pewny jest występ Malinowskiego. Myślę że brak Clemensa Matawu były największym osłabieniem Polonii bo rozegrał on pamiętam dość dobre spotkanie w meczu z Wisłą. Podsumowując fakty wydaję mi się że 3 punkty powędrują do Chorzowa chociaż remis też jest prawdopodobny, dla mnie odpada możliwość zwycięstwa Polonii

Awatar użytkownika
krzysiekmks

Post autor: krzysiekmks » 18-09-2010, 08:25

Zagłębie Lubin - Legia Warszawa

Typ nr. 6 - 2DNB; 1,75 bwin-brak-polskiej-licencji! 2j

Legia musi zacząć wygrywać, nie po to ładowano tyle hajsu w klub aby tułał się po dnie tabeli. Zagłębie też nie szczytuje i wątpię aby dali radę coś dziś ugrać. Historia spotkań na korzyść Legii bo wygrała ona w ostatnich 10 meczach 5 spotkań, 3 zremisowała i 2 przegrała. Te dwa spotkania przegrała wtedy gdy to Zagłębie Lubin zostało mistrzem Polski, tak to Zagłębiu nie udało się już wywalczyć zwycięstwa z Legia. Obie drużyny dzieli w tabeli 4 miejsca i 2 punkty. Zagłębiem ma 4 za szczęśliwy remis wyjazdowy z Koroną i pokonanie 1:0 Arki Gdyni a Legia 6 za wygranie ze Śląskiem i Cracovią. tak jak pisałem obie drużyny grą nie zachwycają w tej chwili graja lipę ale jest teraz pora aby któraś się przełamała. Wydaję mi się że będzie to Legia która na tygodniu do ME zesłała wprowadzającego nie najlepszą atmosferę w szatni Macka Iwańskiego oraz Kubę Wawrzyniaka i Gizę a dodatkowo nie będą mogli zagrać Chinyama i Szałachowski a w Zagłębiu tylko Pawłowski. Do gry w Legii wraca po kontuzji Inaki Astiz i myślę że wspomoże on nie najlepszą defensywę Legii którą dziś mam nadzieję sięgnie po 3 punkty.

Awatar użytkownika
krzysiekmks

Post autor: krzysiekmks » 18-09-2010, 20:29

Sandecja Nowy Sącz - Piast Gliwice
Typ nr. 4 - 1DNB; 1,73 bet365-brak-polskiej-licencji! 4j zwrot

Polonia Bytom - Ruch Chorzów
Typ nr. 5 - 2DNB; 1,90 bwin-brak-polskiej-licencji! 3j :minus:

Zagłębie Lubin - Legia Warszawa
Typ nr. 6 - 2DNB; 1,75 bwin-brak-polskiej-licencji! 2j :minus:

Fatalnie :(

|Liczba typów: 6 | Wygrane: 2 | Zwroty 2| Przegrane: 2|
|Wkład: 19| Wygrane: 20,72| Yield: 9,05%|

Awatar użytkownika
krzysiekmks

Post autor: krzysiekmks » 19-09-2010, 08:41

Arka Gdynia - Jagiellonia Białystok

Typ nr. 7 - 2DNB; 1,70 betway-brak-polskiej-licencji! 5j

Po wczorajszym niepowodzeniu miałem odpuścić ten mecz jednak ostatecznie postanowiłem zaryzykować. Jagiellonia jest na gazie, gra obecnie najefektowniejszą piłkę w Polsce co udowodniła pokonując Lecha czy Wisłę. Arka gra lipę, ma na koncie jedno zwycięstwo w bardzo szczęśliwych okolicznościach gdy wygrali z Górnikiem po wątpliwym karnym i słabej grze. W Arce nie zagra Sulima i Bledzewski a w Jadze dostępni są wszyscy. Jaga aby oddalić się od reszty w wyścigu o mistrza musi wygrać bo GKS Bełchatów przegrał a trzecia przed ta kolejką Korona zremisowała w Krakowie z Wisłą. Myślę ze wygra dziś Jaga i na to liczę, DNB dorzucam w razie wypadku, gdyby padł remis bo nie wyobrażam sobie aby Jaga przegrała.

Awatar użytkownika
krzysiekmks

Post autor: krzysiekmks » 19-09-2010, 17:55

Arka Gdynia - Jagiellonia Białystok

Typ nr. 7 - 2DNB; 1,70 betway-brak-polskiej-licencji! 5j :minus:

Po wczorajszym niepowodzeniu miałem odpuścić ten mecz jednak ostatecznie postanowiłem zaryzykować. Jagiellonia jest na gazie, gra obecnie najefektowniejszą piłkę w Polsce co udowodniła pokonując Lecha czy Wisłę. Arka gra lipę, ma na koncie jedno zwycięstwo w bardzo szczęśliwych okolicznościach gdy wygrali z Górnikiem po wątpliwym karnym i słabej grze. W Arce nie zagra Sulima i Bledzewski a w Jadze dostępni są wszyscy. Jaga aby oddalić się od reszty w wyścigu o mistrza musi wygrać bo GKS Bełchatów przegrał a trzecia przed ta kolejką Korona zremisowała w Krakowie z Wisłą. Myślę ze wygra dziś Jaga i na to liczę, DNB dorzucam w razie wypadku, gdyby padł remis bo nie wyobrażam sobie aby Jaga przegrała.

Ciężka kolejka :( , trzeba miec nadzieje ze następna będzie lepsza.

|Liczba typów: 7 | Wygrane: 2 | Zwroty 2| Przegrane: 3|
|Wkład: 24| Wygrane: 20,72| Yield: -13,67% |

Awatar użytkownika
krzysiekmks

Post autor: krzysiekmks » 19-09-2010, 21:11

3 typy na wtorkowy Puchar Polski:

Wigry Suwałki - Korona Kielce
Typ 8: Typ 2 - 1,80 Tobet 4/10

Wigry grają w obecnej 2 lidze(10miejsce) a Korona jak wiadomo w Ekstraklasie. Dla Korony w tym sezonie ważna jest nie tylko liga ale Puchar który może dać przepustkę do Europejskich Pucharów. Wiadomo że na Suwałkach zagrają raczej zmiennicy i skład może wyglądać tak: Cierzniak - Golański, Malarczyk, Markiewicz, Kal - Maliszewski, Nowak, Jovanovic(?), Janic/Kaczmarek - Gajtkowski, Tataj. Skład może oczywiście wyglądać wyglądać inaczej jednak Sasal w głównej mierze chce sprawdzić rezerwowych a więc takich jak podałem w składzie. Na środku może zagrać Jovanovic ale to nic pewnego ponieważ po ostatnim bardzo dobrym meczu Sasal może dać mu wolne, kadry jeszcze nie ma, ale nawet zawodnicy rezerwowi powinni sobie dać radę ze średniakiem 2 ligi gdyż chcą oni walczyć o miejsce w podstawowym składzie a nie obijać się po ławce czy trybunach i tracić uznanie

GKS Tychy - Lech Poznań
Typ 9: Typ 2 - 1,70 Tobet 4/10

GKS Tychy są średniakiem II ligi( 6 miejsce) grają na pewno sporo słabiej od Lecha :D Mecz ligowy Kolejorza był przełożony z tego weekendu na listopad, a w lidze graja o 20 z Legią na wyjeździe w piątek. Lech nawet wychodząc rezerwami powinien pokonać w regulaminowym czasie gry GKS i mam nadziej że tak będzie

Concordia Piotrków Trybunalski - GKS Bełchatów
Typ 10: Typ 2 - 1,47 Tobet 5/10

Gospodarze nie graja nawet u siebie bo spotkanie będzie rozegrane na boisku w Radomsku. Concordia w II lidze zajmuje miejsce spadkowe, jest w fatalnej formie a GKS w Ekstraklasie gra dobrze i powinien odprawić Concordie z kwitkiem

Mam nadzieje że te typy poprawia mój budżet jak i yfield :)

Awatar użytkownika
krzysiekmks

Post autor: krzysiekmks » 20-09-2010, 18:47

2 kolejne typy na wtorkowy Puchar Polski:

Pogoń Szczecin - Legia Warszawa
Typ 11: Typ 1x - 1,74 Tobet 3/10

Czemu tak? Legia bez formy dodatkowo w piątek graja arcyważny mecz z Lechem. Pogoń o finalista poprzedniej edycji Pucharu Polski a więc Puchar traktowali poważnie i tak samo ma być w tym roku. Wahałem się nad czystą 1 ale wolałem wybrać z podpórką.

Znicz Pruszków - Polonia Warszawa
Typ 12: Typ 2 - 1,70 bwin-brak-polskiej-licencji! 4/10

Znicz w 2 lidze radzi sobie całkiem nieźle bo zajmuje 2 miejsce, Polonia za to gra pierwszy mecz pod wodzą Pawła Janasa, nowego szkoleniowca Czarnych Koszul. Zawodnicy ze stolicy w weekend pauzowali z powodu przełożenia meczu z Lechem a w lidze grają dopiero w sobotę a więc jutrzejszy skład Polonii może wyglądać ciekawie. Boisko w Pruszkowie znają oni bardzo dobrze bo jest ono nie daleko od Warszawy i w dodatku piłkarze Czarnych Koszul trenowali tam kilka razy. Myślę że drużyna prezesa Wojciechowskiego nei pozwoli sobie na porażkę i wygra łatwo i zdecydowanie.

Awatar użytkownika
krzysiekmks

Post autor: krzysiekmks » 21-09-2010, 19:51

Wigry Suwałki - Korona Kielce
Typ 8: Typ 2 - 1,80 Tobet 4/10 :plus:

GKS Tychy - Lech Poznań
Typ 9: Typ 2 - 1,70 Tobet 4/10 :plus:

Concordia Piotrków Trybunalski - GKS Bełchatów
Typ 10: Typ 2 - 1,47 Tobet 5/10 :plus:

Pogoń Szczecin - Legia Warszawa
Typ 11: Typ 1x - 1,74 Tobet 3/10 :minus:

Znicz Pruszków - Polonia Warszawa
Typ 12: Typ 2 - 1,70 bwin-brak-polskiej-licencji! 4/10 :plus:

|Liczba typów: 7 | Wygrane: 6 | Zwroty 2| Przegrane: 4|
|Wkład: 44| Wygrane: 48,87| Yield: 11,07% |

Trochę się na Pucharze odbiłem, może jeszcze dziś podam kolejne propozycje na jutrzejszy PP

Awatar użytkownika
krzysiekmks

Post autor: krzysiekmks » 21-09-2010, 20:08

Ruch Zdzieszowice - Ruch Chorzów
Typ 13: Typ 2 - 1,75 unibet-brak-polskiej-licencji! 4j

Faworytem goście i to oni powinni jutro spokojnie awansować po regulaminowym czasie gry, na dłuższą analizę niestety nie mam czasu, bo już muszę zmykać z forum :)

Awatar użytkownika
krzysiekmks

Post autor: krzysiekmks » 22-09-2010, 20:31

Ruch Zdzieszowice - Ruch Chorzów
Typ 13: Typ 2 - 1,75 unibet-brak-polskiej-licencji! 4j :plus:

|Liczba typów: 13 | Wygrane: 7 | Zwroty 2| Przegrane: 4|
|Wkład: 48| Wygrane: 55,87 | Yield: 16,40% |

Awatar użytkownika
krzysiekmks

Post autor: krzysiekmks » 23-09-2010, 19:18

6 Kolejka Ekstraklasy:

Korona Kielce - Śląsk Wrocław
Typ 14: Typ 1 - 2,00 unibet-brak-polskiej-licencji! 4/10
Typ 15: Andrzej Niedzielan strzeli gola? Tak -2,60 unibet-brak-polskiej-licencji! 2/10

Nie mam za dużo czasu a więc analiza będzie trochę uboga, ale parę zdań sklecę :) Korona Kielce podejmie jutro u siebie Śląsk Wrocław. Korona w swietnej formie, bardzo dobre 4 miejsce bardzo dobre ostatnie 4 mecze których bilans to 3 zwycięstwa i remis po kolej 1:0 z Polonią B na wyjeździe 1:0 z Cracovią u siebie, 3:1 z Polonią W na wyjeździe i 2:2 z Wisłą na wyjeździe, Śląsk za to z 4 punktami zajmuje dopiero przedostatnie mecze i 4 ostatnie ich spotkania to padmo 4 porażek kolejno z Legią, Lechią, Lechem i Widzewem. Dodatkowo po zwycięstwie wtorkowym ze Świtem Nowy Dwór zawieszony został trener Tarasiewicz a jego miejsce zajął dotychczasowy asystent bodajże Bojarski(nie jestem w 100% pewien). Śląsk do Kielc przyjechał prosto z Nowego Dworu Mazowieckiego i to właśnie tu trener Tarasiewicz dowiedział się o zwolnieniu. Korona przed tym meczem bardzo osłabiona bo kontuzjowani są dwaj boczni obrońcy - Kamil Kuzera i Nikola Mijajlovic szczególnie strata tego drugiego jest poważna oraz Grzegorz Lech który i tak nie był podstawowym zawodnikiem drużyny. W kadrze za to znaleźli się Piotrek Malarczyk, Paweł Kaczmarek i Krzysiek Gajtkowski. W obronie jutro będzie zapewne musiał zagrać 90' z powodu osłabień kadry Paweł Golański który wraz z Hernanim grali jako jedyni z podstawowego składu który wybiegł na Wisłę czy Polonię. Trener Sasal oszczędził resztę zawodników przed meczem ze Śląskiem, odwrotnie za to uczynił Tarasiewicz i piłkarze mogą odczuwać jeszcze lekkie skutki z meczu Pucharowego. Z drużyny Śląska nie będzie mógł zagrać za to jedynie Sebastian Dudek który po złamaniu kości strzałkowej w pierwszej kolejce leczy uraz. Podsumowując myślę że Korona jest jutro w stanie wygrać ze Śląskiem a bramkę strzeli Niedzielan. Wg. mnie bardzo prawdopodobne jest jutro zwycięstwo 1:0 jednak ja wolę typ na czyste 1.

Legia Warszawa - Lech Poznań
Typ 16: Typ 2DNB - 1,76 unibet-brak-polskiej-licencji! 3/10

Co tu dużo mówić. Legia w obecnej chwili grą nie zachwyca, Lech za to powoli łapie rytm. W legii nie zagrają Takesure Chinyama, Kuba Wawrzyniak, Maciek Iwański, Sebastian Szałachowski i Piotr Giza. W Lechu za to do gry wracają Bartosz Bosacki i Grzegorz Wojtkowiak a za to nie będzie mógł zagrać Bandrowski. Od jutrzejszego meczu może zależeć posada trenera Macieja Skorży jednak wątpię aby udało się jego drużynie wygrać z Lechem.

Awatar użytkownika
krzysiekmks

Post autor: krzysiekmks » 25-09-2010, 07:54

Korona Kielce - Śląsk Wrocław
Typ 14: Typ 1 - 2,00 unibet-brak-polskiej-licencji! 4/10 :plus:
Typ 15: Andrzej Niedzielan strzeli gola? Tak -2,60 unibet-brak-polskiej-licencji! 2/10 :minus:

Legia Warszawa - Lech Poznań
Typ 16: Typ 2DNB - 1,76 unibet-brak-polskiej-licencji! 3/10 :minus:

Nie najgorzej ale powinno być lepiej, bo Niedzielan dziś miał dwie-trzy 200% sytuacje(np ta: http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10,91 ... do___.html ) A i Lech miał dziś dużo sytuacji i przegrał - nic trudno, jedziemy dalej :D

|Liczba typów: 16 | Wygrane: 8 | Zwroty 2| Przegrane: 6|
|Wkład: 57| Wygrane:63,87 | Yield: 12,05% |

Awatar użytkownika
krzysiekmks

Post autor: krzysiekmks » 25-09-2010, 08:16

Polonia Warszawa - Polonia Bytom
Typ 17: Typ 1 - 1,60 bwin-brak-polskiej-licencji! 5/10

Na początek o osłabieniach, w Bytomiu takich nie ma a w Warszawskiej Polonii nie zagra jedynie Tomasz Jodłowiec. Nowy szkoleniowiec Czarnych Koszul Paweł Janas wie że nigdy jego pozycja nie będzie w Polonii pewna dlatego musi przede wszystkim tak ustawiać i motywować swoją drużynę aby efektownie grała i zdobywała punkty. Dzisiaj jest szansa bo Polonia Bytomska mimo iż wygrała 2 ostatnie mecze za dobrą drużyną nie jest. W Pucharze na wyjeździe Polonia we wtorek pokonała Znicz Pruszków 1:0 a Polonia Bytom przegrała 3:0 z ŁKS-em Łódź, co jest lekkim odnośnikiem do postawy obu drużyn. Obie drużyny w tabeli dzielą 3 punkty jednak Polonia Warszawa ma jeden zaległy mecz. Dzisiaj liczę na łatwe zwycięstwo gospodarzy, za czym przemawia również historia bo trzy pojedynki w Ekstraklasie tych drużyn na stadionie przy Konwiktorskiej zakończyły się zwycięstwami Czarnych Koszul po 1:0.

Cracovia Kraków - Arka Gdynia
Typ 18: Typ 1DNB - 1,60 unibet-brak-polskiej-licencji! 3/10

W Cracovii nie zagra Mateusz Sacha a pod znakiem zapytania stoi występ Hesleya Suarta a w Arce nie zagra powracający do zdrowia Andrzej Bledzewski. To spotkanie otworzy nowy obiekt Cracovii który może pomieścić 15 tysięcy kibiców. Spotkanie będzie transmitować Canal+ w związku z czym podnosi to rangę spotkania. Cracovia w tym spotkaniu musi się przełamać bo pasma 6 porażek z rzędu w tej lidze chyba nie miał nigdy nikt a jeśli dziś by ona przegrała to byłaby ona 7. Arka ostatnio dość niespodziewanie pokonała dotychczasowego lidera Jagiellonię u siebie po bramce Tadasa Labukasa i na niego powinna Cracovia szczególnie zwrócić uwagę. Dzisiaj myślę że na otwarcie stadionu gospodarze wygrają i mam nadzieje ze tak będzie.

Awatar użytkownika
krzysiekmks

Post autor: krzysiekmks » 25-09-2010, 13:18

Lechia - Górnik
Typ 19: Typ 1DNB - 1,65 expekt-brak-polskiej-licencji! 4/10

Długo zastanawiałem się nad typem ale ostatecznie postanowiłem go zagrac i podac. Górnik obecnie w lepszej formie ale najlepiej prezentuje ją u siebie gdzie wygrał 2 mecze. Na wyjazdach gorzej wygląda gra choć i tam wygrała 2 razy. Lechia za to gra całkiem nie złą piłkę i co ważne gra nie źle. Dotychczas zdobyła ona 8 punktów i traci do Górnika 4. Dzisiaj nie zagrają w Lechii Zieńczuk i Andruskievicius a w Górniku: Gierczak, Pazdan, Jonczyk i Bębenek. Liczę na to ze trzy punkty zostaną w Gdańsku i tak też typuje - dla zabezpieczenia DNB.

Awatar użytkownika
krzysiekmks

Post autor: krzysiekmks » 25-09-2010, 19:57

Polonia Warszawa - Polonia Bytom
Typ 17: Typ 1 - 1,60 bwin-brak-polskiej-licencji! 5/10 :minus:

Cracovia Kraków - Arka Gdynia
Typ 18: Typ 1DNB - 1,60 unibet-brak-polskiej-licencji! 3/10 :plus:

Lechia - Górnik
Typ 19: Typ 1DNB - 1,65 expekt-brak-polskiej-licencji! 4/10 :plus:

Więcej spodziewałem się po Polonii, dzień na lekki :minus: ale ważne że i tak dalej yfield dodatni :D

|Liczba typów: 19 | Wygrane: 10 | Zwroty 2| Przegrane: 7|
|Wkład: 69| Wygrane:75,27 | Yield: 9,09% |

Awatar użytkownika
krzysiekmks

Post autor: krzysiekmks » 25-09-2010, 20:08

Jagiellonia - Zagłębie
Typ 20: Typ 1 - 1,67 betsafe-brak-polskiej-licencji! 4/10

Zagłębie swoje 7 punktów zawdzięcza meczom u siebie gdzie ustukało 6 punktów. Na wyjazdach remis i 2 porażki. Jaga za to u siebie prezentuje się z kompletem 9 punktów po 3 zwycięstwach i dziś będzie walczyć o powrót na fotel lidera. Zagłębie nie wygrało żadnego z ostatnich 7 wyjazdowych meczy a więc dzisiaj jak jest jeszcze trudniejszy rywal to będzie jeszcze ciężej. Na tygodniu Jaga awansowała do 1/8 PP a Zagłębie odpadło, dzisiaj liczę na zwycięstwo gospodarzy bo tak gram.

Flota Świnoujście - MKS Kluczbork
Typ 21: Typ 1 - 1,85 betsafe-brak-polskiej-licencji! 3/10

Flota u siebbie jest groźna bo wygrała u siebie 2 mecze i 1 zremisowała gdy Kluczbork na wyjeździe jeszcze nie wygrał i zaliczył 2 remisy. Obie drużyny w tabeli dzielą 4 punkty ale Flota aby nie utracić kontaktu z czołówką musi wygrać. Zawodnicy ze Świnoujścia są groźną ekipą już od kilku lat bo zawsze znajdują się w czołówce 1 ligi jednak brakuje im szczęścia aby awansować. Piłkarzy z Kluczborka do tego meczu czekała długa droga bo musieli przejechać aż 575km aby dotrzeć nad morze do Świnoujścia a wiec mogą oni odczuwać w nogach podróż.
Liczę na dzisiejsze zwycięstwo Floty i mam nadzieje ze tak będzie.

Awatar użytkownika
krzysiekmks

Post autor: krzysiekmks » 26-09-2010, 11:12

LKS Nieciecza - Sandecja Nowy Sącz
Typ 22: Typ 2 - 2,30 sportingbet-brak-polskiej-licencji! 3/10

Sandecja widać czego chce - jej celem jest awans do Ekstraklasy. 17 punktów 8 meczach jest całkiem dobrym wynikiem a dziś jest szansa na dogonienie 1 ŁKS-u i 2 Podbeskidzia ktorzy maja po 20 punktów. LKS radzi sobie słabiutko bo zdobył dotychczas zaledwie 4 punkty z czego 3 u siebie. Nieciecza po tym fatalnym starcie zmieniła trenera ale jak sobie poradzi dzis? Sandejca musi sobie dzis poradzic bez najlepszego strzelca z poprzedniego sezonu w klubie Dariusz Gawęckiego i Aleksandra, ale gorzej jest w Niecieczy bo tam nie zagraja: Dawid Kwiek, Krzysztof Kiercz, Tomasz Metz, Adrian Fedoruk, Sebastian Ryguła, Norbert Baran i Dawid Kubowicz. Liczę na trzy oczka Sandecji i mam nadzieje ze tak będzie. 

Awatar użytkownika
krzysiekmks

Post autor: krzysiekmks » 26-09-2010, 18:14

Jagiellonia - Zagłębie
Typ 20: Typ 1 - 1,67 betsafe-brak-polskiej-licencji! 4/10 :plus:

Flota Świnoujście - MKS Kluczbork
Typ 21: Typ 1 - 1,85 betsafe-brak-polskiej-licencji! 3/10 :plus:

LKS Nieciecza - Sandecja Nowy Sącz
Typ 22: Typ 2 - 2,30 sportingbet-brak-polskiej-licencji! 3/10 :minus:

Ostatecznie wrzesień na:
|Liczba typów: 22 | Wygrane: 12 | Zwroty 2| Przegrane: 8|
|Wkład: 79 | Wygrane: 87,5 | Yfield: 10,76% |

Awatar użytkownika
krzysiekmks

Post autor: krzysiekmks » 01-10-2010, 09:42

Październik

Wisła Kraków - Śląsk Wrocław

Typ nr. 1 - over 2,5; 2,10 sportingbet-brak-polskiej-licencji! 4j
Typ nr. 2 - obie drużyny strzelą bramki; 2,30 sportingbet-brak-polskiej-licencji! 3j

Przede wszystkim dzisiejsze typy przemyślane i to bardzo :) Wisłą przed tygodniem zremisowała z GKS-em Bełchatów na wyjeździe 1:1 a Śląsk przegrał z Koroną 2:1. A 2 tygodnie temu Wisłą zremisowała u siebie po 2 z Koroną a Śląsk przegrał z Widzewem aż 5:2. Śląsk ma dziurawą defensywę co udowodniła Korona i Widzew ale ma też bardzo dobrą ofensywę co również Śląsk udowodnił w obu meczach dochodząc często do bardzo groźnych sytuacji, tylko trochę nieskuteczną. a Wisła jak to Wisła ma czym ukłuć(brożek, Małecki) ale ma też czym tracić bramki(Pawełęk). Ostateczną informacją która przekonała mnie do gry na over jak i typ obie drużyny strzelą jest defensywa Wisły a raczej jej brak bo ze składu na ten mecz wylecieli Cleber, Chavez, Burliga i Rios. Myślę więc że Wisła dziś wygra, zepsuje debiut Lenczykowi w Śląsku, ale drużyna z Wrocławia wg. mnie też ukuje. A na koniec też taka tasiemka na tą kolejkę, myślę że są szansę aby weszła.

Typ nr. 3
Wisła - Śląsk over 2,5 - 2,10
Górnik - Jaga 2DNB - 1,78
Ruch - Korona 2DNB - 1,84
AKO: 6,65 unibet-brak-polskiej-licencji!
Stawka 1j

Awatar użytkownika
krzysiekmks

Post autor: krzysiekmks » 02-10-2010, 09:11

Wisła Kraków - Śląsk Wrocław
Typ nr. 1 - over 2,5; 2,10 sportingbet-brak-polskiej-licencji! 4j :minus:
Typ nr. 2 - obie drużyny strzelą bramki; 2,30 sportingbet-brak-polskiej-licencji! 3j :minus:

Typ nr. 3
Wisła - Śląsk over 2,5 - 2,10
Górnik - Jaga 2DNB - 1,78
Ruch - Korona 2DNB - 1,84
AKO: 6,65 unibet-brak-polskiej-licencji! :minus:
Stawka 1j
Październik rozpoczęty fatalnie

Zablokowany