Dzisiaj kolejne pojedynki szwedzkiej Elitserien. Nie ma za wiele ciekawych typków, większość buki dały takie , że za cholerę nie da się wytypować faworyta. Ograniczyłem się do jednego typkuDon Camillo 69 pisze: Jason Crump
Typ: Podium
Kurs: 2.00
Stawka: 6/10
Bukmacher: bwin-brak-polskiej-licencji!
3.miejsce
![]()
Jarosław Hampel vs Rune Holta
Typ: 2
Kurs: 2.20
Stawka: 4/10
Bukmacher: ladbrokes-brak-polskiej-licencji!
![]()
Nicki Pedersen vs Kenneth Bjerre
Typ: 2
Kurs: 2.05
Stawka: 5/10
Bukmacher: betsson-brak-polskiej-licencji!
![]()
Chris Harris
Typ: Półfinał
Kurs: 2.10
Stawka: 5/10
Bukmacher: betgun-brak-polskiej-licencji!
![]()
G.Hancock-H.Andersen 1
N.K.Iversen-T.Woffinden 1
AKO: 2.07
Stawka: 4/10
Bukmacher: betgun-brak-polskiej-licencji!
![]()
Elit Vetlanda - Lejonen H(0 - 9.5)
Typ: 1
Kurs: 1.85
5/10
expekt-brak-polskiej-licencji!
Handi doprawdy niziutkie jak na mecz Vetlandy na własnym terenie. Zapewne jest to spowodowane brakiem w ekipie gospodarzy Richardsona. Jednakże wg mnie i bez Rico gospodarze powinni bez większych problemów odprawić z kwitkiem Lejonen. Kołodziej i Crump machną zapewne w okolicach kompletu, Hampel mimo lekkiej obniżki formy także powinien walnąć dwucyfrówkę. Co do reszty... Jonasson u siebie jest solidnym grajkiem. Na wyjazdach nie zachwyca, a wręcz cieniuje, ale u siebie zawsze dowozi cenne punkty. Zresztą średnia w meczach u siebie 2.250 mówi wszystko. Ważne oczka powinien dorzucić też łapiący wiatr w żagle Adik Gomólski. Od pewnego czasu gość prezentuje się naprawdę dobrze i liczę , że dziś także dorzuci do ekipy Vetlandy trochę punktów. Zostają Hougaard i Aspegren i to wg mnie najsłabsze punkty ekipy gospodarzy. Ten pierwszy może dorzucić kilka oczek, jak sie postara, za to ten drugi jak zdobędzie 1 punkt to będzie sukces, ale moim zdaniem spokojnie ta piątka którą wcześniej wymieniłem poprowadzi ekipę Vetlandy do wygranej. Patrząc na skład gości można powiedzieć , że jest bardzo solidny ALE... no właśnie sęk w tym , że na wyjazdach jeżdżą piach. Pewniakami są wg mnie tylko Pedersen i Adams, ta dwójka powinna pokusić się o dwucyfrowe zdobycze. Holder... nie błyszczy w Szwecji , u siebie jeszcze conieco pokazuje, ale na wyjazdach jest zwyczajnie słaby. A już reszta na wyjazdach nie pokazuje totalnie nic (może poza Mroczką). Max cienizna, Andersson cienizna, Ruud tragedia.... Nas rajcuje w tym meczu wynik 53:43 i każde bardziej okazałe zwycięstwo gospodarzy. Patrząc na potencjał ekipy z Vetlandy na własnym torze i Lejonen na wyjazdach uważam, że ten typek jest jak najbardziej warty gry. I tak też czynię
Z fartem !