Dackarna to najbogatszy zespół w lidze stąd tak silna kadra, która każe stawiać ich w gronie faworytów. W wysokiej formie jest Jonsson, do tego Karlsson, Lindgren i Andersen. Ta czwórka miała poprowadzić Dackarne do mistrzostwa, ale Hans ewidentnie bez formy. Reszcie nie można nic zarzucić, ale ciekawi mnie jeden aspekt. Mianowicie Lindgren i Karlsson, oraz Klindt są zawodnikami Wolverhampton Wolves. Ostatnio mieli mnóstwo startów i nie wiem czy będą dziś w super dyspozycji. Poza tym druga linia Malilli nie jest zbyt spektakularna, bo Schlein czy tym bardziej Klindt nie rzucają na kolana swoja jazdą. W dodatku jest to pierwszy mecz Dackarny. Natomiast Piraterna na inaugurację z kwitkiem odprawiła Lejonen. Mimo, że zabraknie Sayfutdinova to ekipa gości może pochwalić się dość silnym i przede wszystkim wyrównanym składem. Może Dobrucki, Baliński i Kościecha nie są wielkimi gwiazdami jednak konsekwentnie swoje punkty bardzo cenne przywożą. Dochodzi do tego jeszcze trójka Szwedów: Lindback, Davidsson i Nermark. Toninho widać poważnie traktuje Szwedzkie rozgrywki, jeździć bez wątpienia potrafi. Davidsson może beznadziejnie spisuje się w Polonii, ale w Szwecji jest to zupełnie inny jeździec. No i Nermark jest w znakomitej formie. Myślę, że tak wysokie handi jak najbardziej godne polecenia, a Dackarna nie będzie miała dziś tak łatwego zadania.
Hans Andersen(-1) - Daniel Nermark(+1)
Obaj zawodnicy w zupełnie innym miejscu, że tak powiem. Nermark bez problemów ostatnio przywiózł komplet dla Ostrowa, od dłuższego czasu sygnalizuje, że jest w formie. Andersen natomiast tragicznie się spisuje, począwszy od ligi, przez GP, kończąc na memoriale Smoczyka gdzie był ostatni
Jason Crump - Suma punktów
Jason w formie nie wiem kto mu może zagrozić? Jaguś? Batchelor? Nie powinien stracić więcej niż dwóch punktów... Od początku jeździ bardzo dobrze, widać sprzęt w jak najlepszym porządku. Jak dla mnie jest jednym z głównych kandydatów do tryumfu w GP, a w takich meczach powinien kręcić rezultaty w granicach kompletu.