U. Leiria vs. Sporting Braga
under.2.5. kurs:1.65
Dzisiejsze spotkanie odbędzie się w ramach jedenastej kolejki bwin-brak-polskiej-licencji! Liga, a mianowicie o godz.21:00 U.Leiria zagra u siebie z drużyną Sportinga Braga.Za pewne bukmacherom w tym spotkaniu bardzo trudno wskazac faworyta, ponieważ gospodarze w tym sezonie nie prezentują dobrej formy, grają jak na razie najsłabiej w lidze i w tym meczu właśnie przyjdzie im grac u siebie z drużyną ze środka tabeli czyli ze Sportigiem Braga, który w tym sezonie także swoją grą nie zaskakuję i myślę że mogą miec problemy z pokonaniem rywala na wyjeździe, ale natomiast jeśli by mecz rozgrywali u siebie to za pewne by ich pokonali bez problemu, no ale ja w tym spotkaniu nie zamierzam typowac zwycięscy tylko bym proponował typ under.2.5 po kursie 1.65, który jest bardzo możliwy że siądzie, pewnie się zapytacie dlaczego tak sądzę, a to dlatego że praktycznie zawsze pomiędzy tymi ekipami bardzo trudno było żeby padł over.2.5, jak na razie od roku 2004 ani razu ten mecz nie zakończył się strzeleniem trzech goli z oby dwóch stron,w dotychczasowej historii na stadionie gospodarzy to właśnie ich zespół okazywał się lepszy, rozegrali od 1994 roku 12 spotkań, z czego 5 wygrali gospodarze, 5 razy padł remis i tylko 2 razy wygrali goście, natomiast 7 razy padł under.2.5 i 5 razy over.2.5, ale także mogę potwierdzic taki fakt że w lidze portugalskiej bardzo rzadko pada więcej niż trzy bramki w meczu pomiędzy słabymi ekipami, no a już dziś taki mecz się odbędzie więc myślę że można skorzystac z tego typu mimo iż kurs nie jest za wysoki bo 1.65, no ale zawsze można sobie podnieśc kurs w jakimś kuponie.Jak już wcześniej wspominałem U.Leira w tym sezonie gra bardzo słabo, są na ostatniej pozycji w lidze z dorobkiem tylko 3pkt. rozegrali 10 meczy, z czego ani razu nie wygrali, 3 zremisowali i 7 przegrali, a ich bilans bramkowy wynosi 5:16, no i jak widac ich bilans nie jest zachwycający w tym sezonie, natomiast jeśli chodzi o grę u siebie tego zespołu to tak samo jak i w całym sezonie grają słabo, 2 razy tylko udało im się zremisowac i trzy razy przegrac, natomiast ich bilans bramkowy jest fatalny, tylko 2 bramki strzelone u siebie i aż 8 stracony(najwięcej w lidze), więc jak widac z tego wszystkiego wychodzi że gospodarze będą się chcieli bardziej bronic w tym meczu niż atakowac.Z kolei goście w tym sezonie grają w miarę swoich oczekiwac, mają 7 pozycje w lidze z dorobkiem 14pkt. tak samo rozegrali 10 meczy, z czego 4 wygrali, 2 zremisowali i 4 przegrali, a ich bilans bramkowy wynosi 11:11, natomiast na wyjeździe grają słabo, wygrali jedno spotkanie, także jedno zremisowali i trzy przegrali, a ich bilans bramkowy jest bardzo słaby bo 4:8, więc jak można przypuszczac w dzisiejszym meczu powinno mało bramek paśc ze strony tego zespołu.Według mnie ten mecz jest praktycznie skazany na mało widowiskowe spotkanie no i mało bramkostrzelne, no i z tego właśnie jest mój typ under.2.5 po kursie 1.65 który powinien wejsc, a powiem jeszcze na koniec że bardzo dużo razy już stawiałem w lidze portugalskiej under.2.5 i bardzo często mi wchodził, więc i myślę że i dziś będzie podobnie.
18/02-07 bwin-brak-polskiej-licencji! Liga U. Leiria vs. Sporting Braga 1:0
22/08-05 bwin-brak-polskiej-licencji! Liga U. Leiria vs. Sporting Braga 0:1
14/11-04 bwin-brak-polskiej-licencji! Liga U. Leiria vs. Sporting Braga 0:0
10/04-04 bwin-brak-polskiej-licencji! Liga U. Leiria vs. Sporting Braga 2:2
04/05-03 bwin-brak-polskiej-licencji! Liga U. Leiria vs. Sporting Braga 1:1
13/01-02 bwin-brak-polskiej-licencji! Liga U. Leiria vs. Sporting Braga 3:1
13/01-01 bwin-brak-polskiej-licencji! Liga U. Leiria vs. Sporting Braga 0:0
03/10-99 bwin-brak-polskiej-licencji! Liga U. Leiria vs. Sporting Braga 3:0
26/02-99 bwin-brak-polskiej-licencji! Liga U. Leiria vs. Sporting Braga 0:0
02/03-97 bwin-brak-polskiej-licencji! Liga U. Leiria vs. Sporting Braga 1:2
10/12-95 bwin-brak-polskiej-licencji! Liga U. Leiria vs. Sporting Braga 1:0
08/01-94 bwin-brak-polskiej-licencji! Liga U. Leiria vs. Sporting Braga 2:1