I mnie to ciekawinero10 pisze:Znalazłem dziś bardzo ciekawy mecz w lidze duńskiej:
AaB Aalborg - Aarhus GF
Nie wiem skąd tam jest tak wysoki kurs na gospodarzy? Rozumiem, że przegrali ostatnie dwa mecze, ale przecież to jest aktualny mistrz kraju i vicelider. Do tego świetnie grają u siebie, a przeciwnicy bardzo słabo na wyjazdach. Masz jakieś info skąd tak zawyzone kursy?
Yankes [aktywny ekspert]
- Yankes
- -#VIP

- nero10
- #Weteran

- Yankes
- -#VIP

Mogło być "coś na rzeczy", albo przypadek..........nero10 pisze:Ten mecz był jakiś popaprany. Dłuuugo utrzymywało się 1:0. W 87 wpadł gol na 1:1 i już się pogodziłem z porażką, zwłaszcza, że Aarhus strasznie przeważało w drugiej połowie. Nagle w 93 bramka na 2:1 i skakałem pod sufit, ale jakież było moje wkur...enie jak wpadł gol w 95 na 2:2
- Yankes
- -#VIP

Nie zajmuje się na forum naszą ligątrcd pisze:hmm po wczorajszym meczu to Jaga chyba przekreslila swoje szanse awansu do osemki. Ja jestem ciekaw czy Ruch sie utrzym w 8 czy nie . Co sadzisz
Pozdrawiam
- nero10
- #Weteran

- Yankes
- -#VIP

Jaro gra w tym sezonie "w kratkę" i pozostaje bez domowego zwycięstwa. Ostatnie wyniki meczów, które były rozegrane na wyjeździe (TPS 4:1 i Haka 1:1) zwiastują zwyżkę formy. Dzisijeszy mecz będzie rozgrywany podczas letniej imprezy "Jaakon Päivät" organizowanej przez miasto Pietarsaari. Ta impreza jest organizowana co rok i Jaro zawsze gra mecz ligowy w tym czasie. To znacznie zwiększa ilość widzów na stadionie. Gospodarze prawie w optymalnym zestawieniu (jedynie ghański młody napastnik Seth Paintsil leczy długoterminową kontuzję, a inny młodziutki napastnik, Szwed Alibek Alijew powrócił do CSKA Moskva po zakończeniu wypożyczenia z tego klubu).nero10 pisze:Zaciekawił mnie dzisiaj meczyk w Finlandii:
Jaro - JJK Jyvaskyla
Po ostatnich wynikach widać, że całkiem prawdopodobne jest tutaj zwycięstwo gości, a kurs na to zdarzenie niczego sobie (około 3.. Masz jakieś ciekawae informacje na temat tego spotkania? Uważasz, ze warto to zagrać?
Jyväskylä jeśli dzisiaj wygra, to powróci na fotel lidera rankingu. JJK w znakomitej formie (wygrała swoje ostatnie 4-y mecze) i tylko punkt za TPS w tabeli (ale jedna gra mniej). Nie ma znaczących braków kadrowych.
Nie ma faworyta w tym spotkaniu, zatem może under 2.5?
- Yankes
- -#VIP

W zasadzie nie mam nic konkretngo na ten mecz.nero10 pisze:Jak widzisz szanse Zagłębia w dzisiejszym pojedynku z Duńczykami? Przyjezdni przyjadą w pełnym składzie?
Duńskie SonderjyskE zakończyło ostatni sezon na drugim miejscu za FC Kopenhaga i w ten sposób zakwalifikowało się do europejskich rozgrywek. Wartość rynkowa klubu wynosi około siedmiu milionów euro, a zatem jest porównywalna z ekipą Zagłębia Lubin. Obecnie "Sonderki" w duńskiej lidze po dwóch rundach rozgrywek są na 9-ym miejscu w tabeli tylko z jednym punktem (domowa z Aarhus 1:2 i wyjazdowy remis z beniaminkiem Horsens 1:1). SonderjyskE szuka wciąż dobrej formie z ubiegłego sezonu, ale jest jeszczce daleko. W kwalifikacjach do Ligi Europy w poprzedniej rundzie Duńczycy wyeliminowali norweskie Stromsgodset (domowa wygrana 2:1 i wyjazdowa porażka 1:2 i bramka strzelona w dogrywce).
Zagłębie Lubin zdaje się być dzisiaj sporym faworytem, ponieważ raczej wszystkie fakty przemiają za nimi. SonderjyskE zapewne zagra mocno defensywie zatem i under 2.5 także do gry.