Berba dziennik!

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Berba
-#Site Admin
-#Site Admin

Berba dziennik!

Post autor: Berba » 02-02-2010, 13:03

Z tą myślą borykałem się już od dawna. Dlaczego ja nie mam swojego dziennika? :). Przykład przecież powinien iść z góry, a kto go ma dawać jak nie admin?

No dobra, typer ze mnie żaden. Czasy gry trafiłem dwie "trzynastki" w ligę polską w kolekturze totolotka to już historia starożytna, czasy gdy nie było dnia bez kuponu online to też raczej historie z epoki gdy przebojem kinowym był Titanic :). W natłoku obowiązków nie znajduje po prostu czasu, by analizować tabelę, kontuzję i formy zawodników. Co gorsza nie starcza mi nawet czasu by sport oglądać. Gram więc mało i właściwie monotematycznie bo stawiam na to co oglądam zawsze, czyli jedyny w swoim rodzaju Manchester United !

O czym będzie więc ten dziennik? A właściwie to o niczym i wszystkim. Nieregularnie pozwolę sobie tu wrzucać luźne myśli dotyczące gry mojego ukochanego zespołu, czasem jakieś typy które na nich zagram.

Na dobre dziennik będzie ożywał tylko raz w roku - w czasie konkursu Eurowizji. Bo to ten jeden moment kiedy ja naprawdę gram i staram się zarobić wypasione wakacje lub średniej klasy auto...

To na tyle pierwszego, przydługiego wpisu. Trzymajcie kciuki, może niedługo będzie kolejny :).
Ostatnio zmieniony 10-04-2012, 10:18 przez Berba, łącznie zmieniany 3 razy.
Wszystkie nagrody forumowe lub typuj.org sa wypłacane w ciągu 31 dni! Zgłoszenia do grup wpisujemy tutaj

Awatar użytkownika
JayJay

Post autor: JayJay » 09-02-2010, 17:28

Admin zakłada dziennik i żadnego komenta...??? :D Niemożliwe...
Mam ten zaszczyt być pierwszym, który skomentuje Twój wpis Glory :D
Co do Twojego klubu to lubiłem(jeśli chodzi o zagraniczne zespoły to lubić-znaczy, że ich gra mi się podoba...) ManU(specjalnie dla Kiczosława :D ), kiedy grał tam IMO najlepszy piłkarz świata-Cris :D Po jego odejściu Manchester jest moim zdaniem słaby... Nani, Rooney, Vidić i Carrick coś prezentują, ale reszta gra przeciętnie.

Z niecierpliwością czekam na Twoje typy z Eurowizji, bo co roku zarabiam dzięki Tobie bardzo dużą kasę na tym konkursie. Już nie raz dziękowałem Ci za typy i mam nadzieję, że w tym roku będę miał wiele okazji, aby uczynić to ponownie :D

Tak ogólnie to graty i dzięki za to, że "stworzyłeś" to forum, bo na dzień obecny jest to bardzo ważna część mojego życia i gdyby tego forum nie było, to na pewno byłbym inny...
Teraz na forum panuje taka moda na opisywanie swojej forumowej historii... Może i Ty się skusisz, bo na pewno historia o powstaniu całego forum byłaby bardzo ciekawa...

Pozdro
A MY SWOJE
LECHIA GDAŃSK!!!

BIAŁY HONOR, BIAŁA DUMA, BIAŁA RASA!!!

Awatar użytkownika
gites
#Weteran
#Weteran

Post autor: gites » 10-02-2010, 11:10

JayJay pisze:Nani, Rooney, Vidić i Carrick coś prezentują, ale reszta gra przeciętnie.
No jak dla mnie to Nani i Rooney a szczególności Rooney prezentują najwyższą półkę. Z taką formą jaką ostatnio prezentują to nikt ich nie zatrzyma w premiership.

Pewnie Glory się ze mną zgodzi ... Rooney jest zajeb****, on już staje się żywą legendą Man Utd, to co wyprawia w meczach ...na boisku jest wszędzie :)
A co do Cristiano, na początku myślałem że sprzedanie jego było błędem ale teraz widać że zaczynają błyszczeć w drużynie tez inni zawodnicy.

Ja również jak zwykle skorzystam z typów na Eurowizje.

Pozdrawiam i czekam na posty :)
"Przyjaźń jest wszystkim,
To coś więcej niż talent,
Więcej niż władza,
Nigdy o tym nie zapominaj"

Awatar użytkownika
Berba
-#Site Admin
-#Site Admin

Post autor: Berba » 16-02-2010, 23:54

Kto mi podmienił w przerwie Milan ?

Ultra ważny mecz za nami, Diabły wygrywają 3:2 w Mediolanie. Wynik wskazuje na wielki sukces, jednak ja za długo kocham tę drużynę by móc się jarać i świętować. Bo wynik znacznie lepszy niż gra...

United w pierwszej połowie nie istnieli. Nie wiem czy wina leży po stronie świetnej gry Milanu (Ronaldinho !!!), czy też raczej w tym co męczy mnie od dawna - przeciętnemu składowi ManU. Obraz gry wyglądał fatalnie. W obronie totalna panika, piłkarze Milanu mieli pełno miejsca i robili co chcieli. W pomocy bezradność. Park który poza tym że biega to nic więcej nie umie, Nani który może i umie ale wychodzi mu raz w roku i Scholes i Carrick którzy grali na poziomie rozgrywających z polskiej ligi. Napastnicy, a właściwie napastnik Rooney - bez podań nie mógł zrobić nic. Totalna bieda. Milan mógł tu śmiało prowadzić ze 3-0 i gdyby nie przypadkowa bramka Scholesa, było by po prostu po meczu.

Druga połowa wbrew pozorom wcale nie lepsza. Tylko Milan jakiś inny. Ronaldinho znikł do 85 minuty, a obrońcy Milanu chyba zapomnieli, że przeciw nim gra najlepszy napastnik na świecie. Jak Rooney strzela głową to jest święto. A jak strzela z taką łatwością 2x, to przeciwnicy powinni się w ramach pokuty przez rok biczować...

Ostatni 5 minut pokazuje jak ważna w sporcie jest psychika. Bo przecież ten milan który przez 15 minut po 3-1 nie umiał wyprowadzić jednej sensownej akcji i pozwalał ManU na truchtanie z piłką w środku pola, po strzeleniu 2-3, zmienił się w zupełnie inny zespół. Mieli świetne 3 sytuacje z których choć jedna powinna skończyć się bramką. Szalone.

Jest mi źle bo ta drużyna to nie jest United który zwykłem kochać. Świetny bramkarz, świetny lewy obrońca Evra, świetny Fletcher i mega genialny Rooney to trochę za mało. Bardziej im do Aston Villi, czyli dobrze funkcjonującego kolektywu, niż do drużyny gwiazd. Doskonale to było widać w pierwszej połowie, gdzie chyba nawet jednego pojedynku 1 na 1 nikt nie wygrał.

Wyniki więc są, ale styl gry - pozostawia mi wciąż wiele do życzenia. Ot, może na stare lata wybredny się robię. Co oczywiście nie zmienia faktu, że dziś świętuje awans do 1/4 bo w cuda i odrodzenie Milanu to ja nie wierzę :).

Ps. Co do Eurowizji, to nie wiem czy oglądaliście Polskie eliminacje. W sumie mnie buki wkurzyły bo nigdzie nie można było tego stawiać a top3 wytypowałbym idealnie. Wprawdzie same pozycje były dla mnie wielką niewiadomą (wielkie cycki kontra klon dody kontra pseudo góralski koleś), ale ogólnie jestem bardzo szczęśliwy z wyniku. Bo ten Marcin coś tam, może zawojować Europę. Po pierwsze bo w końcu śpiewa po polsku (chociaż kawałek) i takie mocno etniczne brzmienie wzbudza ciekawość. Po drugie - bo podobno przystojny koleś, głos też ma niczego sobie - geje będą głosować :). I w końcu po trzecie - utwór strasznie oryginalny, albo się bardzo podoba, albo bardzo niepodoba. Nie pozostaje się jednak obojętnym więc jakieś punkty będą. Moim zdaniem - albo mega mega porażka, albo największy sukces w ostatnich 10 latach. Jak znajdę jakiś zakład na top6 z dobrym kursem to gram grubo już teraz.
Ostatnio zmieniony 10-04-2012, 10:19 przez Berba, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszystkie nagrody forumowe lub typuj.org sa wypłacane w ciągu 31 dni! Zgłoszenia do grup wpisujemy tutaj

Awatar użytkownika
JayJay

Post autor: JayJay » 17-02-2010, 15:03

Byłem pewien, że w tym meczu wygra Milan, ale się myliłem… Moim zdaniem losy awansu wcale nie są przesądzone… W Manchesterze, tak jak napisałeś brakuje indywidualności, a Ronaldinho i Pato potrafią błysnąć i w pojedynkę rozstrzygnąć losy meczu na korzyść swojego zespołu. Milan jest moim zdaniem w tym momencie po prostu zespołem lepszym i ich szanse na awans wcale nie są takie niskie.
Co do Eurowizji to ja oczywiście oglądałem Polskie eliminacje… Moje przemyślenia, jeszcze przed rozpoczęciem konkursy były takie, że na 100% wygra Anna Cyzon(klon dody :D ), bo była to moim zdaniem zdecydowanie najlepsza piosenka(ale ja się nie znam…)… Ostatecznie zajęła ona 2 miejsce, a wygrał Marcin Mroziński. Mi jego utwór podoba się średnio, ale skoro Ty piszesz, że może odnieść sukces to na pewno odniesie… Mi to przypomina taką Irlandzką balladę, a takie jak pamiętam na Eurowizji radziły sobie dobrze, ale do czołówki sporo brakowało…
Po drugie - bo podobno przystojny koleś, głos też ma niczego sobie - geje będą głosować .
:D :D :D

A teraz odbiegając od tematu futbolu i Eurowizji chciałbym(i zapewne nie tylko ja) dowiedzieć się czegoś o Tobie… Wywiadu Ficie odmówiłeś :D , a jako amin wzbudzasz bardzo duże zainteresowanie… Panowie z pokerkings na pewno wiedzą o Tobie dużo więcej…
Mnie osobiście interesuje to, czy masz jakąś pracę, czy utrzymujesz się z gry w pokera??? Wiem, że zarabiasz na tym bardzo duże pieniądze, ale czy na pokerze można zarabiać regularnie...?
Ciekawi mnie też(i na pewno nie tylko mnie) skąd wziął się u Ciebie pomysł na założenie tego forum i jak to wszystko na początku wyglądało???

Puzdro
A MY SWOJE
LECHIA GDAŃSK!!!

Awatar użytkownika
Kicza
#Weteran
#Weteran

Post autor: Kicza » 17-02-2010, 16:33

Obszerna i no, ciekawa wypowiedź; spasowałoby cytowanie selektywne, łatwiej jest zobrazować myśli, ale sobie odpuszczę

Mam nieco inny pogląd na ten mecz; historia jest zawsze dużym faktorem jeżeli chodzi o świadomość zawodników. Wychodząc na SS wiedzieli że nie zdołali tam wygrać ani razu; co na dzień dobry? a naparzających milanistów napotkali. Bądźmy szczerzy - gdyby nie Rafałek, Rio i po części Patric było by kruuuuucho; Strzelili gola, obitego, my się obudziliśmy, strzeliliśmy gola, też obitego - marna 1 połowa, oj rzekłbym „Vanitas vanitatum, et omni Vanitas”. Radość z gola była bo historyczny i kierujący na prostą, ale niedosyt z gameplay'u jeszcze większy.. Paul, Johnny, Carrick, Nani i Park... bez obrazy ale na więcej my jako kibice i pewnie SAF także, liczyliśmy z waszej strony; Szacun dla Van den Saara za ogarnięcie; Co ciekawe piłka jest przy naszych nogach, 54% o ile dobrze pamiętam. Zapraszamy na suszare..
I staje się światłość, 64 minuta, w końcu na boisku pojawia się Antonio, i nic piękniejszego stać się nie mogło - na prawą flankę przed Rafaelem!!!! Koncert gry, dynamika, drybling, umiejętności; I co się dzieje - Roo strzela z bani, i to podwójnie; Co widać przy tych obu golach: bezradność mediolańskich obrońców, po prostu juniorskie zachowanie, zwłaszcza przy 3 bramce

Obrazek

Podobnie 4 akcja, Bonera nie upilnował(w sumie nie starał się skakać nawet) a Pirlo mógł tylko popatrzeć jak piłka wpada o siatki; I tu chyba największy ból meczu, który się mógł skończyć tragicznie - luz, włączył im się baggy style. Jest bardzo dobrze, ale 3:1 było by lepsze...

Wśród swoich nominacji nie wymienił Pan Rafaela i Antonio, którym drużyna za ten mecz zawdzięcza bardzo wiele; może i Rafael nie był doskonały, ale cholera on przecież jeszcze nie skończył 19lat. Zrobił co miał zrobić - pełne gratulacje i podziw dla niego mimo kilku błędów
W cieniu Darrena i Roo został jeszcze nikt inny jak niezniszczalny Van der Saar - ostoja i nieodłączny element wczorajszej obrony; świetne obrony i współpraca z defensywą
Niema też tak wiele niszczyć Evansa, który bardzo się poprawił w 2p

glory glory man united pisze:co męczy mnie od dawna - przeciętnemu składowi ManU

Bardziej im do Aston Villi, czyli dobrze funkcjonującego kolektywu, niż do drużyny gwiazd
Trochę się Pana wypowiedzi krzyżują; all in all z tym pierwszym stwierdzeniem zgodzić się nie mogę; skład mamy klasowy; ale trzeba jeszcze trochę czasu aż niektórzy wyrosną w drużynie, a ma tu na myśli Evansa, braci Da SIlva, Naniego(nich ktoś mi powie że w nim talent nie drzemie...), Andersona(coś się złego dzieje...) i Antonio. Pique też był wg wielu przeciętny, dawał radę; poszedł do barczelony i jest tam gwiazdą; nie wyobrażam sobie co by było gdyby np Johnny Evans tam poszedł; sezon - dwa i okrzyknięto by go obrońcą wszechczasów... Skracjąc: mamy wielce utalentowanych piłkarzy, ale nie wszystko hop-siup...

Pozdrawiam,
Bogdan

edit;;;
JayJay pisze:Byłem pewien, że w tym meczu wygra Milan, ale się myliłem… Moim zdaniem losy awansu wcale nie są przesądzone… W Manchesterze, tak jak napisałeś brakuje indywidualności, a Ronaldinho i Pato potrafią błysnąć i w pojedynkę rozstrzygnąć losy meczu na korzyść swojego zespołu.

rolandinho? nie rozśmieszaj mnie, jego gra zamknęła się w łącznym czasie nie przekraczającym 30minut 1połowy; A Pato zwyczajnie jest blokowany od gry

IneedMoney

Post autor: IneedMoney » 17-02-2010, 18:33

Kicza...spokojnie mamy rewanż ostatnim razem było dla Milanu teraz może byc dla Mediolanu. Manchester tez ma swoje bolączki...Obrona Milanu to formacja niezbyt rozgarnieta. Moze gdyby został by Luca a nie wchodził Favalli, to cała ta formacja inaczej by sie zachowywała....Bonera jest ledwo po kontuzji a nie grał ho ho i jeszcze wiecej. Czekamy na rewanż i ewentualna zemstę za rok ;)

Awatar użytkownika
Kicza
#Weteran
#Weteran

Post autor: Kicza » 17-02-2010, 19:06

Wszystko tu jest prowadzone na spokojnie przyjacielu :) Do zobaczenia w Teatrze 10 marca :wink:

PiotrekMU

Post autor: PiotrekMU » 17-02-2010, 19:19

Co do rewanżu, to sprawa praktycznie jest już rozstrzygnięta. Jeśli Milan dał sobie wpakować trzy bramki u siebie, to nie ma co liczyć na wysoką wygraną na Old Trafford. Szczególnie z taką obroną.

Hehe, Kicza rozrysował akcję niczym Gmoch w studiu :mrgreen:

Braki w obronie Milanu odsłania bramka Rooneya na 3:1. Obrońcy stali w miejscu, Rooney się urwał i w momencie strzału nie miał obok siebie obrońcy. Takiej okazji nie mógł zmarnować.

Glory, piszesz, że skład taki sobie, ale niech wróci Ferdinand i Vidic do regularnej gry to wszystko wróci do normy. Nani IMO przyszłość Manchesteru. Rooney już jest najlepszy na świecie na swojej pozycji. Może wczorajszy mecz zagrali słabo, ale poczekajmy. Ja liczę, że się rozkręcą i dojdą do finału.
Barca drugi raz z rzędu nie wygra :P Real... mam nadzieję, że Lyon strzeli gola na Santiago Bernabeu i Real odpadnie. Chelsea, hmm, nie wykorzystali szansy gdzie wystarczyło strzelić karnego i mieliby CL w kieszeni, lepszej okazji mieć nie będą.

No to kto zostaje?? :mrgreen: Rooney i spółka :D

Awatar użytkownika
pawel16
#Weteran
#Weteran

Post autor: pawel16 » 17-02-2010, 19:43

glory glory man united pisze:Jak znajdę jakiś zakład na top6 z dobrym kursem to gram grubo już teraz.
dla mnie Eurowizja to dziwny konkurs, od lat każdy kraj głosuje bardziej na sąsiadów niż na dobry kawałek. Weźmy taką Polskę. . kto głosuje na nasze piosenki? nikt z wyjątkiem Angli bo tam jest spora część Polaków, którzy mogą nam pomóc, a tak żaden kraj po prostu nas nie lubi he he. Moze i to teoria spiskowa ale w większości przypadków tak właśnie jest. .
Już ponad 6lat na forum. .

Francuz

Post autor: Francuz » 18-02-2010, 00:27

Jak dla mnie sprawa awansu nie jest rozstrzygnieta, ten mecz to dwie różne połówki, w pierwszej dominacja i cztery wysmienite okazje Milanu, niestety indolencja strzelecka dała o sobie znać, druga połówka dla manchesteru i bardzo skuteczny Runi, potem bramak dosyć szczesliwa na kontakt dwa trzy i bombardowanie bramki holendra i dwie sto procentowe okazje na wyrównanie dla mediolanczyków,

- typ na awans z lekkim wskazaniem na United ale piłka jest okrągła i może być bardzo ciekawie i do końca dramatycznie, bardzo bardzo ciekawi mnie rewanż który z pewnością pooglądam , :wink:

pozdrawiam, jedrek

ps. dzięki Glory za sprawy o które Cie prosiłem ! :yes:

Awatar użytkownika
Maciek

Post autor: Maciek » 18-02-2010, 13:02

dla mnie Eurowizja to dziwny konkurs, od lat każdy kraj głosuje bardziej na sąsiadów niż na dobry kawałek. Weźmy taką Polskę. . kto głosuje na nasze piosenki? nikt z wyjątkiem Angli bo tam jest spora część Polaków, którzy mogą nam pomóc, a tak żaden kraj po prostu nas nie lubi he he. Moze i to teoria spiskowa ale w większości przypadków tak właśnie jest. .
Paweł w pełni się zgadzam, tu się liczy kto ma jakie stosunki z sąsiadami a nie kto jaka piosenkę zaśpiewa ;) Rosja tradycyjnie będzie w top 3 bo wszystkie kraje pokroju Ukrainy czy Białorusi będą na swoich głosować.Cypr tradycyjnie wymieni sie pkt z Grecją.Na Bałkanach między sobą pkt rozdadzą tak samo Skandynawia ;) To jest cyrk na kółkach a nie jakieś sensowne głosowanie.Pozdro :)
Ja, to ja, nie więcej, nie mniej...

Awatar użytkownika
JayJay

Post autor: JayJay » 18-02-2010, 14:52

pawel16 pisze:dla mnie Eurowizja to dziwny konkurs, od lat każdy kraj głosuje bardziej na sąsiadów niż na dobry kawałek. Weźmy taką Polskę. . kto głosuje na nasze piosenki? nikt z wyjątkiem Angli bo tam jest spora część Polaków, którzy mogą nam pomóc, a tak żaden kraj po prostu nas nie lubi he he. Moze i to teoria spiskowa ale w większości przypadków tak właśnie jest. .
Maciek pisze: Paweł w pełni się zgadzam, tu się liczy kto ma jakie stosunki z sąsiadami a nie kto jaka piosenkę zaśpiewa ;) Rosja tradycyjnie będzie w top 3 bo wszystkie kraje pokroju Ukrainy czy Białorusi będą na swoich głosować.Cypr tradycyjnie wymieni sie pkt z Grecją.Na Bałkanach między sobą pkt rozdadzą tak samo Skandynawia ;) To jest cyrk na kółkach a nie jakieś sensowne głosowanie.Pozdro :)
Panowie-nie zupełnie jest tak jak mówicie... Co prawda są "układy" pomiędzy niektórymi państwami, ale sama piosenka jest ważna...
Poza tym takie są uroki Eurowizji, dzięki temu można na tym zarobić...
Ci, którzy są już trochę na forum, wiedzą, że Glory wszystkie te aspekty analizuje i efekt końcowy jest wyśmienity...
Ja dwukrotnie miałem okazję "przeżywać" Eurowizję razem z Glorym. Zarobiłem kupe kasy i w tym roku będzie podobnie :D
Drugiego takiego EKSPERTA od Eurowizjii nie ma... :D
Pozdro
A MY SWOJE
LECHIA GDAŃSK!!!

Awatar użytkownika
Berba
-#Site Admin
-#Site Admin

Post autor: Berba » 19-02-2010, 19:22

JayJay, Milan obecnie lepszy? Bez żartów :P. Nie śledzę dokładnie ligi włoskiej ale 45 punktów w 23 meczach w trzeciej lidze świata to nie jest dobry wynik. Na resztę pytań odpowiem live, na zjeździe w tym roku, bo taki być musi. Szybko dodam, że ja z hazardu się nie utrzymuje, zarządzam trzema firmami które zajmują się czymś zupełnie innym. Z pokera jednak jak najbardziej można się utrzymywać, w skali tygodnia są wahania, ale im dłuższy okres, tym dobry gracz będzie łatwiej na +.

pawel16, masz w pełni rację, dlatego Eurowizja jest w dużej mierze tak łatwo przewidywalna. Dobre piosenki jednak potrafią się mimo tego obronić. Od ubiegłego roku, wynik jest 50/50 - połowa punktów z audiotele w danym kraju (głosowanie na przyjaciół), 50/50 eksperci z danego kraju (liczą się piosenki).

Kicza, PiotrekMU problem właśnie w tym, że u nas brak prawdziwych klasowych zawodników. Takich jak Ronaldo czy Rooney, którzy w pojedynkę potrafią zmienić los meczu i dodać i ilość i jakość. Ferdinand i Vidic to już nie ta para z sezonu 2008, ok może to związane z kontuzjami, ale obaj nie są już niepokonani. Evans i Brown to "tylko" wyrobnicy. Solidni, ale nigdy nie dorównają poziomowi Evry. Rafeal - ok to perła ale on potrzebuje jeszcze mnóstwo ogrania by się dobrze ustawiać z tyłu i niwelować słabe warunki fizyczne. No i w końcu linia pomocy - bieda totalna. Kiedyś mieliśmy jednego przeciętnego pomocnika - Nicky Butta, teraz mamy samych przeciętniaków. Niestety Scholes i Giggs najlepsza lata mają za sobą i grają nierówno, jeszcze nierówniej gra Carrick który przez tyle lat nie wyrósł na motor napędowy. Nani to dla mnie nieporozumienie. 1 genialny mecz, 5 przeciętnych i trzy beznadziejne - ten zawodnik ma taką średnią od lat. I co z tego że ma potencjał? A Anderson to chyba wyprosił Fergusona by dał mu jeszcze szansę, bo on przecież był już na wylocie w styczniu do bodajże Lyonu. 1 bramka w 3 sezony, genialną ma gość skuteczność :).

Spójrzcie sobie na skład Barcelony czy Realu, tam z ławki można by bardziej "gwiazdorską" drużne złożyć niż u nas.

Całe szczęście, że piłka to nie gwiazdy a gra zespołowa, a my jesteśmy o niebo lepszą drużyną niż oni.

Jutro bardzo trudny mecz z Evertonem. Mam nadzieje ze Saha który bardzo dobrze ostatnio się o United wypowiadał, nie będzie chciał udowodnić Fergusonowi, że ten za szybko go skreślił :).

Awatar użytkownika
Berba
-#Site Admin
-#Site Admin

Post autor: Berba » 20-02-2010, 15:45

Eh i niestety przegrali. W pierwszej połowie świetny mecz, akcja za akcje. W drugiej - jakiś inny Manchester wyszedł. Do tego niezrozumiała decyzja Fergusona który w 70 minucie przy 1-1 ściąga świetnie grającego Berbatova i wpuszcza Scholesa! Oraz Obertena który do tej pory był wpuszczany tylko na końcówki rozstrzygniętych meczów. I zaczęło się piekło...

Doskonale potwierdziła się moja teoria - Manchester jeszcze sobie radzi gdy przeciwnicy grają otwartą piłkę, ale gdy było 2-1 i Everton się cofnął - stają się praktycznie bezradni. Brakuje indywidualności w środku pola która umie pociągnąć akcje i wykończyć ją strzałem lub dograć do napastnika. Jedyny pomysł jaki mają to gra na prawo/lewo i centry w pole karne.

Żal i gratulacje dla Evertonu. Bardzo podoba mi się ich gra w ostatnim czasie.

Awatar użytkownika
Berba
-#Site Admin
-#Site Admin

Post autor: Berba » 24-02-2010, 02:30

No, w końcu dziś dobry mecz! I nareszcie trafiam zakład Over 2.5 + manchester win :).

Kolejne dwie bramki głową Rooneya (szook!), genialna gra Valencji (aż trudno zrozumieć czemu Ferguson przez 2 miesiące z niego nie korzystał), olbrzymi spokój w obronie, i piękne wejście Owena.

Jedyny niedosyt - środek pola. O ile Scholes radził sobie bardzo dobrze (pełno pięknych podań przez pół boiska) o tyle Gibbson to nie jest zawodnik na miarę Manchesteru. Strzelać to on może i umie ale pozatym to większość czasu biega bez sensu...

Trzymam kciuki za Owena by pojechał na mundial. Wprawdzie jego współpraca z Rooneyem nie wygląda za dobrze, ale instynkt strzelecki Owen ma niesamowity. 1 szansa, 1 bramka - to się nazywa skuteczność.

Awatar użytkownika
Berba
-#Site Admin
-#Site Admin

Post autor: Berba » 05-03-2010, 16:37

Nareszcie ogarnąłem się po powrocie z Pragi by podzielić się wrażeniami z ostatniego meczu :).

Sam wyjazd do Pragi udany, turniejowo ok i nawet znalazłem trochę czasu by zwiedzić miasto (co jest ewenementem bo zazwyczaj poza hotel i kasyno nie mam czasu wychodzić). Choć z tego zwiedzania też za dużo nie wyszło, bo o 13:00 wyruszyłem, a o 16:00 już siedziałem w Irlandzkim Pubie sącząc kolejnego Guinessa :).

Atmosferka super, z 200 kibiców w przewadze tych United. Zaskoczyła mnie też sama transmisja - jednak Sky Sports to nie C+, pokazywano całą ceremonię przed meczem, wywiady w szatniach etc. Lepiej można było się wczuć w atmosferę meczu.

No i sam mecz - mega. Kuszczak miał 3 rewelacyjne parady, a United grało właściwie bezbłędnie. Właściwie, bo jednak Vidic po raz kolejny zagrał słaby mecz i pokazał, że ma jakieś problemy z psychiką (cud że on czerwonej kartki nie dostał za ten faul w polu karnym). Rooney znowu bezbłędny - spodobało mu się to strzelanie głową, to już 5 bramka z rzędu! No i kolejny doskonały mecz Valencji i Berbatova.

No to pierwszy puchar jest, teraz jeszcze 2 i będzie miodzio :).

Ps. Martwi jedynie kontuzja Owena który nie zagra do końca sezonu i nie pojedzie do RPA. Wielka szkoda, bo bardzo lubię tego gracza i jestem mu wdzięczny ze to jak wspomógł United w tym sezonie.

Awatar użytkownika
ANZELMO

Post autor: ANZELMO » 05-03-2010, 18:05

NO NIESTETY KONTUZJA UDA...ciekawe jeszcze ilu zawodnikow pochlonie ten mega trudny sezon...z tego co czytalem ma zagrac w rezerwach OWEN hargreaves Ciekawe czy powroci do form....
ANZELMO

Awatar użytkownika
Kicza
#Weteran
#Weteran

Post autor: Kicza » 06-03-2010, 12:55

A takie pytanie mam; jaka jest Pana opinia o stanie finansowym klubu i green&gold boycott ?

http://www.typybukmacherskie.org/zielon ... 46d#369686

Awatar użytkownika
Berba
-#Site Admin
-#Site Admin

Post autor: Berba » 29-03-2010, 23:33

Gloszenie parafialne - nie ma mnie online do czwartku lub piatku.

Za to mozecie mnie zobaczyc w TV na meczu Bayern-Manchester. Bedzie to wyjatkowo proste - jak beda kogos bili to mnie :). Mam miejsca w sektorze szkopow, a koszulke ManU bede mial oczywiscie na sobie :).

Awatar użytkownika
~K1LLargo

Post autor: ~K1LLargo » 30-03-2010, 08:26

Glory w momencie jak manu strzeli gola wbiegnij na murawe boiska.Miej na sobie stroj borata :lol:
Chętnie witam pieniądze,korzystam z nich mądrze, dla własnego i cudzego dobra ;)

Awatar użytkownika
Raja
#Weteran
#Weteran

Post autor: Raja » 30-03-2010, 16:51

Polak w koszulce angielskiego klubu w sektorze Niemców....Ostro :D Jak wrócisz to zdaj relacje jak reagowali :)

Awatar użytkownika
Berba
-#Site Admin
-#Site Admin

Post autor: Berba » 02-04-2010, 00:36

Raja, zupełnie niereagowali. Było więcej osób takich szalonych jak ja, a Niemcy mieli to gdzieś - ot zupełnie inna kultura kibicowania. Tam na stadiony chodzi się całymi rodzinami.

Awatar użytkownika
ANZELMO

Post autor: ANZELMO » 02-04-2010, 01:39

takie pytanko pewnie łatwo nie było dostac biletu na taki mecz...hm ile ta przyjemnosc kosztowała??jesli mozna ;)
ANZELMO

Awatar użytkownika
Berba
-#Site Admin
-#Site Admin

Post autor: Berba » 02-04-2010, 16:56

Panowie, szybka sprawa - mam załatwione 2 bilety na Manchester - Bayern więc z chęcią kogoś z forum zabiorę z sobą.

Trzeba jedynie ponieść koszty przelotu i hotelu. Bilety na wylot 8-mego są już diabelnie drogie, dlatego w grę wchodzi opcja:

Wylot 6.04 rano (wtorek)
Powrót 9.04 wieczorem (czwartek)

Czyli cały wtorek, środę i w czwartek mamy na zwiedzanie.

Cena - 1400 pln z Poznania, 1100 pln z Warszawy (innych tras nie sprawdzałem).
Hotel - 3 noclegi w hotelu *** to +- 250 funtów (+- 1100) czyli po 550 na głowę

Łącznie w 2000 pln powinno udać się zamknąć.

Ktoś chętny?

ODPOWIEDZ