ja też mam przeczucie że bedzie czerwo, Ci z półwyspu tak mają, jezeli szybko padnie bramka to kości bedą trzeszczały i jakiś wyzelowany piłkarzyk nie wytrzyma...czerwo na 90 % w tym meczu,
Berba dziennik!
- Berba
- -#Site Admin

Trafione 14 czerwonych kartek i 13 karnych. Plus kilkanaście zakładów na zmiany i progresja na remisy od 1/8 - łącznie 123 j na +
Pozornie wielki sukces bo kwota miażdżąca, ale jak się przyjrzeć bliżej temu jak to szło, to już powodów do wielkiego zadowolenia nie mam.
"Zbankrutowałem" już w pierwszym tygodniu progresji, przekraczając ustalony budżet 100j na grę. Konieczny był zastrzyk z budżetu zapasowego, by grać kolejny poziom. Drugi raz taka sytuacja zdarzyła się 1/8 - znów zagrałem 12sty poziom, podczas gdy zakładałem maks 11.
To jednak nie był koniec problemów. Zakład na zmiany okazał się totalnym niewypałem. Co z tego, że statystycznie on gładko wchodzi, jednak w sytuacji gdy nie będzie przez 3 mecze zmian, to 4 poziom progresji trzeba grać za 54j. I taka sytuacja zdarzyła się 2x. Postawienie tak dużej kwoty na zakład właściwie losowy powoduje olbrzymi dyskomfort.
Jednak prawdziwym problemem był dla mnie jeden zakład poboczny. Zagrałem grubo over 3,5 żółtej kartki w meczu Nowa Zelandia- Włochy. Rękę dałbym sobie za to uciąć - mecz walki, sędzia maniak (0.70 czerwieni na mecz, ponad 5 żółte średnio) i bym nie miał ręki, bo o ile pierwsza byłą ok (2 żółte) to w drugiej połówce była tylko jedna żółta...
Kolejny sęk w tym, że ja przegrywać nie potrafię - jeszcze tego samego dnia próbowałem to odgrywać na kompletnej głupocie - ilości rożnych w meczu Brazylia - WKS. Over 8,5 nie było bo gracze więcej człapali niż grali i strata całego zarobku z mistrzostw stała się faktem...
Lecz to było za mało by mnie zniechęcić i uznać porażkę. Rano grała Portugalia z Koreą, zagrałem więc największy zakład w swoim życiu. Weszło jak w masło, odegrałem całą stratę.
Tak więc po wielu perturbacjach i emocjach udało się mi dotrzeć do szczęśliwego końca. Uratowała mnie konsekwencja i silne nerwy. Okazuje się, że jestem absolutnym hazardzistą i żadna stawka nie jest dla mnie za wysoka. No, ale czego się spodziewać po pokerzyście
- roso
- #Weteran

i trzeba dodać koniecznie i bezwzględnie fundusz rezerwowy bo gdyby nie on to czytalibyśmy dużo wcześniej zupełnie inne podsumowanie.glory glory man united pisze:Uratowała mnie konsekwencja i silne nerwy
Brazylia - WKS typ ciekawy, ale jak wiem z zajeb... doświadczenia u/o to największe gówno w jakie można wdepnąć, wleźć czy wpaść twarzą - to taki hokus-pokus buka, nie ruszam od kilku miesięcy - i tutaj konsekwencja hm... Sam wiesz
Fajny dziennik, nie czytałem regularnie, ale jak już zasiadłem to pasował do Grands-a z Colą wyśmienicie... brawo
DO Nexta 2012 oby w Polsce
- Berba
- -#Site Admin

Jak widać i w bukmacherce to się sprawdza znakomicie.
-
Oskarek
- poldek17
- #Weteran

No nie no Glory teraz to mnie rozwaliłeś pozostał ! najważniejszy mecz a dla Ciebie już po mundialu. Nie wieże że nie zagrasz na Hiszpanie dla emocji tak jak wcześniej pisałeś.glory glory man united pisze:No i dla mnie już po mundialu
123j na+ czyli telewizor 3D już w drodze
Chyba że pokażesz jszcze raz że jesteś hazardzistą i zagrasz cały zysk na Hiszpanów
Nie cytuj posta który znajduje sie nad twoim
-
wheeny
- Berba
- -#Site Admin

poldek17, Hiszpanie mi się na tym mundialu nie podobają i wczoraj po raz pierwszy w życiu Niemcom kibicowałem. Finał zawsze dla mnie ma najmniejsze emocje, chyba już jestem mundialem przesycony. Na pewno będę kibicował Holandii i za 1j na pewno coś zagram
wheeny, je już teraz jestem tyko typerem niedzielnym
-
wheeny
Ale tak realnie patrząc - po co Ci telewizor 3D? To nie jest żadne 3D, tylko technologia sprzed 50 lat oszukująca mózg i powodująca wymioty.glory glory man united pisze:knoperss, wczesniej pisalem o Z3. Większych niz 63'' 3D nie robia
.
Gdyby w sklepach były jakieś holograficzne czy laserowe prawdziwe 3D, to rozumiem. A tak? Będziesz tylko w dziwnych okularkach biegał i wpadał na ściany w domu po każdym seansie...
- Berba
- -#Site Admin

1. Gry. Na Ps3 juz sa patche do gier pod 3d. Na pewno totalna miazga, pytanie tylko jak organizm zniesie jakas 6h sesje cos tak dynamicznego.
2. Technologia. 3d jest tak na prawde dodatkiem do telewizora. Te nowe telewizory maja niesamowity kontrast i odwzorowanie kolorow przy obrazie 2d. Bez porownania z tym lcd ktory mam obecnie w domu.
3. Potrzebuje wiekszy telewizor. 46 ktore mam jest za male i nie moge grac wygodnie na kanapie bo literek malych w tekstach nie widze
- roso
- #Weteran

glory glory man united pisze:Potrzebuje wiekszy telewizor. 46 ktore mam jest za male i nie moge grac wygodnie na kanapie bo literek malych w tekstach nie widze.
Bo okularki słabe masz
Co do 3D to obejrzałem ostatnio spotkanie w 3D na stoisku Cyfry+ ( Lato z Radiem, jeżdżą sobie razem ) okularki LG za 100 coś i powiem tak HD to lipa, 3D i piłka nożna to mnie kręci.
Siedzisz sobie w fotelu a tu zaraz przed tobą latają ludziki, ocierają się o ciebie koszulkami, czujesz pot !! ( wiem wiem lekko przesadzam ), a piłka cóż dwa razy prawie strzeliłem na bramkę Wisły ale Brożek przejął. Ogląda się super, naprawdę jesteśmy w "meczu" czekam na więcej - Glorek KUPUJ 100 Cali !
- Berba
- -#Site Admin

Już nadchodzi i będzie to ten piątek!
Bo już w ten piątek, premiera Civilization 5, kolejnej odsłony najgenialniejszej gry strategicznej wszech czasów.
Jestem maniakiem Cywilizacji, jeszcze od części pierwszej. W tysiącach godzin można liczyć czas który spędziłem na grze. Dla mnie gra doskonała, a każda kolejna cześć lepsza od poprzedniczki. I z piątką będzie podobnie, bo z tego co czytam i widzę na filmikach - zapowiada się znakomicie.
Ktoś z was grywa? Przyjmuje zapisy na grę online. Szczególnie, że mój arcyprzeciwnik Mazak (z którym w czwórkę toczyliśmy setki heroicznych bojów) coś marudzi, że grać nie może (czytaj: dobrze wie ze nie ma szans
- smac
- #Weteran

Co do samej gry...to chyba nie ma większego "złodzieja czasu"
Cóż...z przyjemnością bym pograł z Wami online....ale niestety kiepsko z czasem ostatnio
- Berba
- -#Site Admin

Mnie na amidze bardzo podobala sie jedna opcja - LOAD mozna bylo robic tylko w momencie gdy wlaczalo sie gre, a w czasie gry - juz nie. Znacznie podnosilo to poziom trudnosci, bo nie mozna bylo sobie np. robic save, atakowac miasta przeciwnika, a jak sie nie udalo - to load i probojemy raz jeszcze.
Stare dobre hardcorowe czasy.
- poldek17
- #Weteran

A odnośnie mazaka to sądzę że nie tyle że boi się Ciebie co siedzi u Elizy pod pantoflem a Ona po prostu nie pozwala mu grać
Ot taka moja mała filozofia.
PS przy okazji dlaczego zmieniłes nam kolorek ze złocistego królewskiego na taki brzydki i nieładny
Nie cytuj posta który znajduje sie nad twoim
- Berba
- -#Site Admin

Civilization 5 mozna okreslic jednym slowem - zlodziejstwo. Od 2 lat nie gram na PC, bo odkad kupilem konsole to do szalu doprowadzaja mnie wszystkie problemy z grami pc-towymi (a to instalacja nie dziala, a to gra sie wiesza, zacina sie w czasie gry, albo wogole wiesza bo sa jakies konflikty sprzetowe). Jednak to co pokazala cywilizacja to juz mega skandal!
Gra jest totalnie niedopracowana, juz z sama instalacja walczylem 1h. Bugow jest pelno, graficznie wyglada obrzydliwie, mimo kosmicznych wymagan. Stabilnosc tez zadna - na 20h gry zawiesila mi sie juz z 15x. Jednym slowem - wersja beta ktora ktos sobie za darmo przez graczy przetestuje i wypusci patcha.
Co sie zas tyczy samej rozgrywki - tu jest ok. Bardzo duzo zmian z ktorych najawzniejsze to system prowadzenia bitew. Teraz na 1 polu moze stac tylko jedna jednostka, przez co bitwy maja o wiele bardziej taktyczny charakter. Tak wiec gram pomimo bledow, w sumie juz raz gre skonczylem (na 2 poziomie trudnosci), teraz gram od nowa, ale juz na 6. Jak z pokerem - wkurzam sie i gram
Za to doswiadczeniem z innej bajki jest playstation move. Mega kozackie! Wlaczylem wczoraj w nocy tylko na chwile by zobaczyc czy dziala, a gralem 6h
Mowiac krotko - PS3 znowu rzadzi!
- Berba
- -#Site Admin

Wracam i mam nadzieje ze na dluzej. O sporcie za duzo na moim blogu to nie bedzie, ale kilka ciekawych tematow na pewno tu znajdziecie. Ot, takie moje male miejsce do bazgrania.
Na poczatek male refleksja z dnia dzisiejszego bo wlasnie mi cos zmiazdzylo glowe. Przez duzy przypadek kupilem w sklepie wino grzane, konkretnie
"Oryginalny Grzaniec Goralski"
"Wystaczy ino przelac z flaszki" zachwalja po goralsku na etykiecie. Wino jak wino, jednak jedna rzecz jest nie z tego swiata. Studiujac dokladnie nalepke znajdujemy napis, uwaga:
"Product of Italy"!
WTF? Koniec swiata, nasi gorale do Wloch emigrowali ?
Ps. Gra ktos z was w fife12 w sieci tudziez gdzies jest juz na forum dyskusja o tej grze?
-
KIMBO
- Paul Pierce