Berba dziennik!

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Berba
-#Site Admin
-#Site Admin

Post autor: Berba » 13-11-2011, 12:36

Kicza, do sterowania mozna sie przyzwyczaic. A wlasciwie to trzeba bo gra w obronie sie zmienila. Mi jednak zupelnie nie przeszkadza.

Czokus, Kimbo, gracie na PC czy konsoli? Bo jesli na Ps3 to z checia umowie sie na meczyk i zloje wam skore :).
Wszystkie nagrody forumowe lub typuj.org sa wypłacane w ciągu 31 dni! Zgłoszenia do grup wpisujemy tutaj

Awatar użytkownika
Paul Pierce

Post autor: Paul Pierce » 13-11-2011, 12:43

Ja only na PC :) i na dodatek klawie i chłopcem do bicia nie jestem tak myślę :D
KG: Jeśli zależy to ode mnie, to żyje i umieram zielony.

KIMBO

Post autor: KIMBO » 13-11-2011, 12:57

Ja też na blaszaku gram jak Czokuś, ale na padzie ;)

Awatar użytkownika
Berba
-#Site Admin
-#Site Admin

Post autor: Berba » 13-11-2011, 12:58

Czokus, w ktorej lidze pojedynkow online grasz? Btw, masz jakies namiary na materialy szkoleniowe ? :). Z chcecia obejrzalbym kilka filmikow z meczow prawdziwych wymiataczy by wiedziec w jakim kierunku sie rozwijac.
Wszystkie nagrody forumowe lub typuj.org sa wypłacane w ciągu 31 dni! Zgłoszenia do grup wpisujemy tutaj

Awatar użytkownika
roso
#Weteran
#Weteran

Post autor: roso » 13-11-2011, 13:03

Berba pisze:by wiedziec w jakim kierunku sie rozwijac.
No tutaj to się zawiodłem :) W kierunku ofensywy, posiadanie na poziomie 80% :) Obejrzyj kilka spotkań Barcy dodaj Real i leciutko dopraw to wszystko ManU.

Ja zatrzymałem się na 2011 - strasznie ciężko grało mi się 98 klawiszami klawiatury
...
"Jedyny sposób na uniknięcie porażek to przestać grać, ale wtedy też nigdy nie odniesiesz zwycięstwa."

Awatar użytkownika
Paul Pierce

Post autor: Paul Pierce » 13-11-2011, 14:37

Berba, ja nie zawracam sobie głowy sezonem pojedynków. Gra na forum i tam są turnieje typu LM , MŚ itd. Przez ten sezon to tam nie ma co grać bo to syf. Wychodzą ludzie jak dostają po 4 literach. :D Co do materiałów grałbyś na PC to byśmy zagrali online :D
KG: Jeśli zależy to ode mnie, to żyje i umieram zielony.

Awatar użytkownika
Berba
-#Site Admin
-#Site Admin

Post autor: Berba » 14-11-2011, 17:08

Czokus ok wychodza ale wtedy dostajesz walkower. Wiec to znaczna poprawa w porownaniu z poprzednimi czesciami. Mi nie zalezy przeciez by lac slabeuszy tylko jak najszybciej isc w gore az trafie na graczy podobnych do siebie.

Wiec imo to sezon pojedynkow jest wlasnie swietnie rozwiazany.

Awatar użytkownika
Berba
-#Site Admin
-#Site Admin

Post autor: Berba » 16-11-2011, 17:56

Dziś kilka słów o małej różnicy miedzy moją grą w pokera a gra w zaklady

Generalnie to od pewnego czasu nie gram w nic. Czuje ze sie wypalilem i hazard nie sprawia mi takiej przyjemnosci jak kiedys. Ogrananiczam sie wiec do sporadycznej, bardziej sytuacyjnej gry.

W zakladach generalnie jest to stowka czy dwie na mecz/sport ktory wiem ze bede ogladal w telewizji. W tej roli nic nie przebije zakladow sportowych - fun z ogladania czegos na co sie postawilo jest wielokrotnie wiekszy niz bez kuponu.

Z tego co sobie jednak zliczam, to taka gra generalnie konczy sie zle :). Wiecej przegrywam niz wygrywam i nie ma sie co dziwic - nie dosc ze wypadlem troche z tematu, to jeszcze nie analizuje meczu tak jak sie to robic powinno.

Wniosek - sporadyczna gra w zaklady jest przyjemna, ale na minus.

Z drugiej strony mamy pokera. Tez juz wlasciwie nie gram. Ograniczam sie do kilku wiekszych turniejow w miesiacu, a sa momenty ze nie gram przez miesiac.

Tylko w pokerze historia jest zupelnie inna. Jak gram rzadko to czuje swiezosc. Gram wylacznie 1 turniej, jestem wiec na nim w 100% skupiony. I ma to niesamowita efektywnosc, srednio raz na dwa razy jestem w kasie i ogolnie wychodzi z tego bardzo przyjemny plus.

Wniosek - sporadyczna gra w pokera jest skuteczna.

Podsumowujac - na moim przykladzie dobrze widac jak wazna jest regularnosc w zakladach by osiagac zyski. Tu trzeba byc na bierzaco w temacie, sledzic forum, analizowac tabele. W pokerze nie ma to wiekszego znaczenia, bo to bardziej umiejetnosc ktorej niczym jazdy na rowerze - po prostu sie nie zapomina.

Jesli anlizujemy jednak fun, to zaklady sa moim zdaniem o wiele przyjemniejsze. Gdyby mial wiec z czegos zrezygnowac, na pewno bylby to..... poker!

Awatar użytkownika
arderus

Post autor: arderus » 16-11-2011, 19:36

W sumie jakby nie patrzeć poker na pewno sprawia też przyjemność bo wszędzie są emocje,gdzie są własne pieniądze :D
A takie pytanie bo nie dowiedziałem się w dwóch innych temat jak to jest z graniem w pokera przez neta, to tez jest nielegalne jak buk macherka?

Awatar użytkownika
ANZELMO

Post autor: ANZELMO » 16-11-2011, 20:58

W naszym kraju wszystko jest nielegalne z pokerem jeszcze bardziej walcza niz z bukmacherka
ANZELMO

Awatar użytkownika
Berba
-#Site Admin
-#Site Admin

Post autor: Berba » 18-11-2011, 12:27

arderus, nielegalne. O ile zakladom udalo sie jeszcze byc branym za cos innego niz gra losowa, to wedlug jasnie panujacych poker jest gra przypadku niczym ruletka wiec totalnie zabroniona.

Nawet w domu z zona w pokera nie mozesz grac bo to przestepstwo (!).

ToDy

Post autor: ToDy » 18-11-2011, 13:17

hey

Berba

a co powiesz na grę w pokera Ksawerego i Tracza z "Plebanii" :lol:

grali niedawno i Ksawery wtopił veksle i furencje :D zła taktyka? ;)

btw. policja do nich nie wpadła jak na imprezie w Szczecienie parę tygodni temu :D :lol:

pozdr. :P

Awatar użytkownika
Majki

Post autor: Majki » 19-11-2011, 12:34

:mrgreen: :lol: :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Berba
-#Site Admin
-#Site Admin

Post autor: Berba » 24-11-2011, 13:28

DZis bedzie o traktat o glupocie. I to takiej mega bo na skale duzej korporacji...

Nienawidze Plusa. Mocne to slowa, ale ciezko o inne bo sytuacja specyficzna. Posluchajcie 2 historii.

Posiadalem intetnet w plusie na abonament. Taki backupowy, uzywany tylko na wyjazdach lub gdy mi net w domu padl. Rzecz wrecz konieczna dla kazdego pokerzysty, bo raz zdazyla mi sie awaria netu w czasie duzego turnieju i gdyby nie internet zapasowy to by mnie tam wyblindowalo. Ale wracajac do tematu - plus w ciagu roku nie doslal mi 4 faktur! I jeszcze by to jakies straszne nie bylo, tylko ze te glupki BLOKUJA pochodzenia wychodzace jesli w ciagu 3 tyg nie otrzymaja zaplaty. O ile jeszcze przy telefonie to rozumiem, bo zabespieczaja sie by ktos wiecej nie wydzonil, to przy internecie na abonament jaki ma to cel ???

Efekt - o tym ze net jest zablokowany dowiadywalem sie najczesciej wlasnie na wyjezdzie gdy go potrzebowalem. A ze to byly weekendy to do poniedzialku i tak nie dalo sie go odblokowac.

Rozwiazalem z nimi wiec umowe. Ale zrobilem kolejny blad - wzialem internet plus prepaid na karte.

Modem mam wbudowany w laptopie, wiec tylko karte sim wystarczalo wlozyc. Starter dzialal bez problemow, problemem okazalo sie doladowanie. Bo o ile kupienie kodu do chwila roboty, to jak do cholery mam niby nim zasilic moje konto?

Opcje mam takie:

1. Przez strone plus.pl/doladowania. Super, tylko ze przy logowaniu numerem tel/puk system wysyla mi SMS z haslem tymczasowym. Na czym ja to mam niby odczytac jaka karta sim jest w kompie?

2. Sa aplikacje plusowe do netu, co pozwalaja czytac sms. Super, tylko ze one wspolpracuja wylacznie z kilkloma modemami zwenetrznymi plusa. Gdy karta jest w modemie wewnetrznym taki jak moj to zadna z tych aplikacji nie dziala...

3. Moge przelozyc karte do telefonu i zadzwonic. Super, tylko ze ja mam telefony w orange i maja one simlocka...

To jest wrecz niewiarygodne by tak wielka firma nie miala choc grama wyobrazni.

Awatar użytkownika
Kicza
#Weteran
#Weteran

Post autor: Kicza » 24-11-2011, 15:45

Co do całości - no głupio aż razi.

Swojego czasu miałem podobny problem jak ten, ale z T-Mobile, znaczy jeszcze starą Erą.. Odpalili mobilny serwis m.iboa.pl na którym można było kontrolować bezpośrednio z telefonu komórkowego stan swoich środków, ilość wykorzystanych pakietów, jakieś obecne opłaty i takie tam. Świetna sprawa, jeśli się jest gdzieś w trasie, bez dostępu do internetu stacjonarnego (tam mamy podstawową wersję iboa.pl)

Lajtowo. Wbijam w przeglądarkę, wpisuję adres i zatwierdzam. Czekam, czekam - załadowało się.
Krok 1 - wpisz numer. Luzik
Krok 2 - wpisz ostatnie 4 cyfry PUK, czyli stary ERA Kod. Jeszcze do zniesienia.
Krok 3 - podaj hasło przesłane SMS'em

No graty! Teraz, gdy jesteśmy w erze smartphone'ów z wielowątkowymi procesorami (lepszymi niż ten w moim pierwszym komputerze), możemy sobie po prostu 'tapnąć' i zminimalizować przeglądarkę; Znów 'tapnąć' i zaznaczyć tekst, wygodnie go sobie skopiować i potem wkleić..

Ale wtedy nie było smartphone'ów.. Telefony z Symbianem i WM były popularne, ale droższe niż normalne i przeglądarki nie dało się od tak zminimalizować (chyba jedynie w SE). A chociażby się udało - skopiować się na pewno nie dało. I weź tu pan zapamiętaj 6 albo 7 cyfrową liczbę i przepisz ją do przeglądarki

Brak jakiegoś obiektywnego myślenia

Awatar użytkownika
Prosiaczek

Post autor: Prosiaczek » 24-11-2011, 17:42

Zdejmujesz locka z telefonu, ugadujesz sprawę z supportem, kupujesz powiedzmy 5 starterów, bez dat ważności. Orange za 20zł ma promo chyba na 1GB. Chu, że numer potem będzie do wywalenia... Nikt nie dyma Cię na umowach.

Aktywacja = wymiana karty SIM.

Sprawa załatwiona.
* ten post wskazuje tylko na chwilowy brak zajęcia.

Awatar użytkownika
Berba
-#Site Admin
-#Site Admin

Post autor: Berba » 24-11-2011, 19:00

Vince Black, wlasciwie to bardzo dobry pomysl. Plus ma 9 pln/200 mb/miesiac i wlasciwie mi to wystarcza. za 100 pln mam wiec prawie rok.

No ale to jest szalone ze trzeba takie drogi wybierac i nie mozna zrobic tego normalnie.

Swoja droga to zrobilem inny blad - zamiast kupic sobie startery wszystkich mozliwych firm i zobaczyc ktora ma u mnie najlepszy zasieg to wzialem plusa + doladowanie.

Awatar użytkownika
Prosiaczek

Post autor: Prosiaczek » 24-11-2011, 20:05

Czy bardzo dobry... niekoniecznie. Dobry na pewno, bo tego GB masz chyba na najbliższe 30 dni. Z tabletem już nic się nie zmarnuje. Aplikacje smartfonowe nadal wołają o pomstę.

Reasumując za kontrolę sytuacji w razie awarii koło ratunkowe za niecałe 5E - to pikuś.

Dodatkowo internet mobilny Free jest teraz na gwiazdkę też za darmo. Warto doczytać gwiazdki. Też Orange.

Warto orarnąć ofertę Play i Heyah.

Co do sytuacji zagranicznych: podobnie, tyle, że starter ogarniasz najpierw w sieci na spokojnie z translatorami. A potem kupujesz w byle butiku czy cygalerii to w Czechach, itd.

Na Bałkanach było bez problemów - ale najważniejsze - platforma MUSI wiedzieć o Twoich zamiarach, wyjazdach etc. Ban murowany.

Awatar użytkownika
Kicza
#Weteran
#Weteran

Post autor: Kicza » 24-11-2011, 20:21

Co do kupowania starterów każdego providera i testowanie zasięgu:
a po co ktoś wymyślił mapki ogólnego zasięgu poszczególnych technologii, dostępne na stronach operatorów?

Awatar użytkownika
Prosiaczek

Post autor: Prosiaczek » 24-11-2011, 20:33

Kicza, nie tak, albo źle rozumiem.

By nie zdziwić się odnośnie internetu za granicą proponuję zakup startera zagranicznego. Będzie taniej, nawet zadzwonić. A wcześniej na spokojnie wycyrklować w domu oferty dostępnych tam operatorów.

Mapki mapkami. Przerabiałem ten temat w wakacje. Wyszło odblokowany aparat z kartą kupioną na wyjeździe jest tańszy niż roamingi i wątpliwe korzystanie z netu. Orange Poland to nie Orange Holland. Różne oferty kierowane do różnych portfeli, przyzwyczajeń.

Awatar użytkownika
Kicza
#Weteran
#Weteran

Post autor: Kicza » 24-11-2011, 20:52

Berba pisze:Swoja droga to zrobilem inny blad - zamiast kupic sobie startery wszystkich mozliwych firm i zobaczyc ktora ma u mnie najlepszy zasieg to wzialem plusa + doladowanie.

O to mie chodziło :rumba:

Awatar użytkownika
Berba
-#Site Admin
-#Site Admin

Post autor: Berba » 25-11-2011, 00:10

Jestem bardzo ciekaw jak dokladnie oni robia te mapski i jak czesto je aktualizuja :P. I w jakich warunkach to testuja bo pewnie inny zasieg mam w domu, inny 500m obok w lesie :).

I jak porownasz te mapki miedzy operatorami?

A tak 1h testu i wiesz ktory net smiga nejlepiej.

Awatar użytkownika
Berba
-#Site Admin
-#Site Admin

Post autor: Berba » 25-11-2011, 14:02

Dzis bedzie troche transcendencjalnie :)

Organizacja stanowiska pracy ma moim zdaniem olbrzymie znaczenie. Szczegolnie jest mowa o pokerze - musimy dazyc do harmonii wokol nas, tak by latwiej utrzymac koncentracje i zachowac wewnetrzny spokoj.

I chociazby dlatego ja przy monitorze mam swoisty ogrodek ZEN

Obrazek

I gdybym tu skonczyl to bym pozowal przynajmniej na medrca z dluga broda :). No ale nie przyszedlem sie tu wymadrzac :). Wystarczy zrobic szerszy kadr by wyszla nieoczekiwana prawda :)

KILK - http://www.pokerkings.pl/zen2.jpg

:)

Ot, takie male uroki mieszkania przez tydzien samemu :).

Awatar użytkownika
Kicza
#Weteran
#Weteran

Post autor: Kicza » 25-11-2011, 14:42

Pod talerzami masz niezapłaconą fakturę :razz: :lol:

Awatar użytkownika
Berba
-#Site Admin
-#Site Admin

Post autor: Berba » 25-11-2011, 16:19

Nie to dla jakiegos klienta, tylko na poczte nie mam czasu isc i mu jej wyslac :).

ODPOWIEDZ