Mecz kończący pierwszą rundę fazy pucharowej turnieju. Anglia - Islandia na stadionie w Nicei. Dla nowicjusza na pierwszy rzut oka spotkają się dzisiaj drużyny niezwykle wyrównane. Obie drużyny awansowały z grupy z drugich miejsc, obie zanotowały jedno zwycięstwo ( odpowiednio Anglia z 2-1 z Walią oraz Islandia 2-1 z Austrią ), obie odniosły po dwa remisy (Rosja, Słowacja oraz Portugalia, Węgry), bilans bramkowy również taki sam +1. Więc typ na dziś powinien być tylko jeden - murowany remis. Nie będę przytaczał nazwisk grających w obu reprezentacjach bo to raczej nie ma sensu. Mówi się, że nazwiska nie grają i to prawda, ale moim zdaniem w tym wypadku właśnie grają tylko brakuje im skuteczności. Mam na myśli drużynę Angielską. Przed samym turniejem byli stawiani w roli faworyta razem z Niemcami, Francją czy Hiszpanią i jak dla mnie nadal są w tym gronie. Bez zbędnego owijania w bawełnę przytoczę tylko jedną statystykę grających dziś drużyn, a mianowicie stworzone sytuacje w trakcie trzech meczy fazy grupowej. Przedstawia to się następująco:
- Anglia: 16 przeciwko Rosji, 21 przeciwko Walii, 28 przeciwko Słowacji.
Razem: 65 okazji do zdobycia bramki
- Islandia: 4 przeciwko Portugalii, 8 przeciwko Węgrzech, 9 przeciwko Austrii
Razem: 21 okazji do zdobycia bramki
Wg mnie ten mecz będzie wyglądał jak wszystkie dotychczasowe mecze tych drużyn. Anglia od samego początku siądzie na przeciwniku chcąc jak najszybciej zapewnić sobie spokój w całym meczu, Islandii pozostanie jedynie heroiczna obrona i nadzieja na jakąś kontrę która po prostu będą musieli wykorzystać aby mieć szanse pozostać w turnieju.
Kilka typów ode mnie na to spotkanie:
- Anglia @1,5
- Anglia 1/1 @2,37
- Anglia + brak BTSa 2,05
bet365-brak-polskiej-licencji!
Życzę powodzenia dziś wieczorem