Szkoda że stracili bramkę pod koniec meczu bo ładny kursik by wpadł. Meczu nie oglądałem, nie dałem radyArgentyna - Chile
Typ- Argentyna![]()
Kurs- 2.30
:bet365-brak-polskiej-licencji!:
5/10
Argentyna -1 EH![]()
@4.75
:bet365-brak-polskiej-licencji!:
2/10
Medel kartka @ 2.90 :unibet-brak-polskiej-licencji!: 2/10![]()
Vidal kartka @ 2.30 :unibet-brak-polskiej-licencji!: 2/10![]()
Co W Trawie Piszczy ?
- mlekorient
- #Weteran

- ANZELMO
- mlekorient
- #Weteran

Copa America wczoraj dała zarobić to i dziś pogramy.
USA - Kostaryka coś mi tu śmierdzi bramkowym remisem, nie tykam się tego meczu.
Kolumbia - Paragwaj tutaj sytuacja wygląda lepiej, Kolumbia po wygranym pierwszym meczu będzie chciała zapewnić sobie awans do następnej rundy. Jeżeli wygrają awans mają w kieszeni i ostatni mecz będą mogli sobie "odpuścić". Dziś nie zagra Rodriguez i to napewno strata dla drużyny. Zastąpić go ma Dayro Moreno.
Paragwaj po remisie w pirwszym meczu wcale nie musi zdobywać punktów w tym meczu. O awansie zadecydować może ostatni mecz z USA. Dziś w nocy bez żadnych osłabień. 0-0 z Kostaryką nie napawa optymizmem przed tym meczem. Kolumbia bez Rodrigueza wcale nie musi być gorsza wciąż mają mocny skład i tak kurs to promocja.
6. Klumbia @1.95
:unibet-brak-polskiej-licencji!:
6/10
Gram również na kartki bo linia w miare niska, over 4.5 spokojnie powinna być pokryta. Sędzią będzie Heber Lopes ( http://uk.soccerway.com/referees/heber- ... es/119712/ ), Brazylijczyk potrafi pokazać pare żółtych a i czerwoną rzuci. Kurs słaby, ale typ w miare pewny.
7. over 4.5 kartki @ 1.60
4/10
- mlekorient
- #Weteran

Klumbia @1.952-1
6/10
over 4.5 kartki @ 1.60![]()
4/10
Kolumbia w fazie play-off i jak tak dalej pójdzie to Rodriguez zostanie królem strzelców. Kartki na styk bo dzieki czerwonej typ wszedł, chwile później linie poszła już na 5.5. USA rónież wygrało i to dość pewnie 4-0, Dempsey strzelił swoja pierwsza bramke teraz czas na kolejną i typ grany przed Copa AMerica również wejdzie. Tylko czemu wtedy zapomniałem o Jamesie
- mlekorient
- #Weteran

Francja na ten przykład, gdy inne reprezentacje przybywału już na miejsce by sie zaklimatyzować, gospodarze postanowili wyjechać z kraju by w spokoju móc się przygotować do turnieju.
Copa America wygląda coraz lepiej, jężeli chodzi o stawianie. Dziś w nocy dwa mecze i dwa mające faworytów. Brazyli z Haiti nie powinna mieć problemów, pytanie brzmi tylko jaki bet postawić na to spotkanie, 1.13 słabizna. Trzeba poszukac coś innego. Kurs na Ekwador również spadł, ale 1.85 jest do grania. W meczu Brazylii albo handi -2, albo wygrana Brazylii w obu połowach. Uważam że "Kanarki" postrzelaja w tym meczu. Dokładne typy wieczorem.
- mlekorient
- #Weteran

9. Ekwador @ 1.85 :unibet-brak-polskiej-licencji!: 4/10
Zastanawiam się jeszcze nad overem kartek jednak 5.5 po 1.72 według mnie mało. Sędzia z Kolumbii, Wilmar Roldan ( http://uk.soccerway.com/referees/wilmar-roldan/115331/) może pokazać pare kartek. Poczekam jeszcze, może jeszcze podskoczy.
- ANZELMO
- mlekorient
- #Weteran

- mlekorient
- #Weteran

10. Brazyli - Haiti - over 4.5 kartki @ 1.96 :unibet-brak-polskiej-licencji!: 3/10
Haiti gra ostro sędzia te pięć kartek powinien pokazac jak tak dalej będzie. Już mógł pokzać.
- mlekorient
- #Weteran

Brazylia wygra obie połowy @ 2.10 :unibet-brak-polskiej-licencji!: 4/10![]()
Ekwador @ 1.85 :unibet-brak-polskiej-licencji!: 4/10![]()
Brazyli - Haiti - over 4.5 kartki @ 1.96 :unibet-brak-polskiej-licencji!: 2/10![]()
Mecz Brazylii ogladałem i powiem szczerze że wynik ponad widowisko. Brazylia wcale nie dominowała na boisku tak jak możnaby się spodziewac patrząc na wynik. Jest kilka słabych ogniw które są poprostu do wymiany, bo wątpię by Dunga zmienił ich gra w pare dni. Jonas jest pierwszym z nich, choć zaliczył asyste to jego występ po raz kolejny był słaby. Został zmieniony po pierwszej połowie przez Gabriela, a ten 19-latek strzelił gola i mógł strzelić jeszcze ze dwa przynajmniej. Jednak takie rzeczy wschodzącej gwieździe wybaczyć można, Jonas ma 32 lata i wymaga sie od niego zdecydowanie więcej. Casemiro być może pracuje w środku pola, zadania piłkarza na jego pozycji często są nie widoczne dla kibica oglądającego mecz, jednak strat miał wczoraj dużo, za dużo. W drugiej połowie zmienił go Lucas Lima, który po chwili wpisał się na listę strzelców. Elias oraz Augusto mimo że dołożyli swoje trzy grosze do wyniku, ten drugi nawet dwa gole strzelił, nie pokazali nic szczególnego. Daleko im do Ronaldinho czy Kaki a właśnie kogoś takiego Brazylia teraz potrzebuję. Teraz o tym co wyglada dobrze w ich drużynie, obrona może prócz Gila, prezentuję się dobrze, boki obrony (Alves, Luis) świetnie wspomagają drużyne w ataku, a i w obronie swoje robią. Również boki pomocy William czy Coutinho prezentują się dobrze, z tym że ten drugi, w drugiej połowie się schował i pokazął dopiero na końcu strzelając ostatniego gola. Teraz troche o Haiti, drużyna fizyczna, która pokzała wysoki presing, praktycznie przez wiekszość spotkania stosując go. Skutek zdobyty gol i dla tej drużyny to napewno coś, jednak siedem goli straconych dumy nie dodaje. Mecz z Ekwadorem o pietruszkę, dla nich, ale Ekwadoru mecz o awans więc może wyklarować się "pewniaczek", ciekawe jak kursy. Co do sędziego to spokojnie mógł pokzać jeszcze trzy "zółtka", jednak tak jak się spodziewałem przed meczem, sędzia z USA nie był chętny do tego. Zaraz na początku po faulu na Coutinho (bodajże) mógł nawet wyrzucić jednego z zawodników Haiti z boiska i to dało mi impuls do postawienia na kartki. Poczekałem aż kurs podskoczy w okolice 2.00 i linia 4.5 wydawala mi się w zasięgu ręki. Po pierwszej połowie i wyniku 3-0 już wiedziałem że będzie trudno o kartki. Brazylii nie zależały na wykartkowaniu przeciwnika, sędzia również nie chciał podnosić temperatury spotkania.
Drugi mecz zakończył się wynikiem 2-2, Ekwador musiał gonić wynik, po 13-u minutach przegrywali już 2-0. Przy obu bramkach dla Peru zawiodła obrona Ekwadoru, piłka w obu przypadkach przechodziła przez obrone a nie powinna. W drużynie Peru obrona również zawodziła, przy obu brakach dla Ekawdoru nie potrafili sprawnie ustawić lini spalonego i tak padłu dwa gole dla Ekwadoru. Obie drużyny miały szanse przechylić szale zwycięstwa na swoją stronę, jednak wynik nie uległ zmianie. Bet na kartki również by nie wszedł. No cóż nie zawsze będzie wchodzić, dziś kolejne typy.
Grosik ma być gotowy na Irlandię
- mlekorient
- #Weteran

- mlekorient
- #Weteran

11. Albania - Szwajcaria - over 4.5 kartek @ 1.75 :unibet-brak-polskiej-licencji!: 3/10
Sędzią tego spotkania będzie Hiszpan Carlos Velasco Carballo ( http://uk.soccerway.com/referees/carlos ... llo/45077/ ), 4 żółte to takie minimum u niego ostatnio, czasami dorzuci czerwień. Jedyne co mnie martwi to słaba "skuteczność" w meczach "narodówek", tam pokazuje mniej kartek. Jednak ostatnie spotkania które sędziował to lata 14/15. Ostatnie mecze obu drużyn raczej nie obfitowały w kartki, trzeba jednak pamiętać że były to mecze kontrolne. W kwalifikacjach wyglądało już to lepiej. W obu drużynach są zawodnicy którzy potrafią grać ostro, do tego rywalizacja dwóch braci Xhaka. Tam będzie gorąco a sędzia Carlos Velasco nie zawacha się by sięgnąć po kartki. H2H z dwu meczu z lat 12/13 również zachęca do tego typu.
- mlekorient
- #Weteran

Urugwaj po porażce w pierwszym meczu z Meksykiem, musi wygrać mecz z Wenezuelą. Suarez jeszcze nie zagra, ale myśle że Cavani i Hernandez coś ustrzelą. W meczu może być gorąco jednak linia 5.5 po 1.65 nie zachęca do grania. Wenezuela napewno nie położy się przed przeciwnikiem i będzie twardo walczyć o każdy centymetr boiska. Stawiam tutaj na umiejętności które stoją po stronie Urugwaju, do tego doświadczona i na poziomie obrona musi zmazać plame po stracie trzech goli.
13. Meksyk wygra obie połowy @ 2.60 :unibet-brak-polskiej-licencji!: 3/10
14. Javier Hernandez strzeli gola @ 2.00 :bet365-brak-polskiej-licencji!: 2/10
Jamajka bez pomocnika Austina (czerwona), oraz obrońcy Lawrence, który to doznał kontuzji w ostatnim meczu i nie zagra już na turnieju. Meksyk poradził sobie dość sprawnie z Urugwajem, dlatego też stawiam na ich pewną wygraną po niezłym kursie. Do tego gram na bramke Javiera, myślę że w tym meczu zacznie strzelać. Meksyk bez Guardado (czerwona).
Jamajka z problemami kadrowymi, do tego trzeba powiedzieć - nie ta półka.
- mlekorient
- #Weteran

- mlekorient
- #Weteran

Copa America
15. Argentyna wygra obie połowy @ 2.80 :unibet-brak-polskiej-licencji!: 3/10
16. Eguino (Boliwia) dostanie kartke @ 3.00 :unibet-brak-polskiej-licencji!: 2/10
...
- mlekorient
- #Weteran

- mlekorient
- #Weteran

18. Garteh Bale strzeli gola @ 2.95 :unibet-brak-polskiej-licencji!: 2/10
19. Anglia @ 1.92 :unibet-brak-polskiej-licencji!: 3/10
17. Do typu na kartki w tym meczu stawiam również na wygraną Szwajcarów, Będzie ostro i skończ się 1-0.
18. Bale to najlepszy gracz Walii i to na jego barkach spoczywa obowiązek strzelania goli. Kurs całkiem całkiem.
19. Anglia za daleko na zajdzie, jednak Rosja jest poprostu słaba.
Brak czasu na więcej, wieczorem coś z Copa.
-
trcd
mlekorient tak samo mozna napisac o Hamsiku ze to najlepszy gracz Slowacjii i nanim spoczywa obowiazek strzelania bramek. ten meczyk to dlamnie taki na remis albo ktos wygra 1:0. A bramke strzeli Bale lub Hamsik lub obydwaj i skonczy sie 1;1mlekorient pisze:17. Szwajcaria -0.5 AH @ 1.85 :bet365-brak-polskiej-licencji!: 4/10
18. Garteh Bale strzeli gola @ 2.95 :unibet-brak-polskiej-licencji!: 2/10
19. Anglia @ 1.92 :unibet-brak-polskiej-licencji!: 3/10
17. Do typu na kartki w tym meczu stawiam również na wygraną Szwajcarów, Będzie ostro i skończ się 1-0.
18. Bale to najlepszy gracz Walii i to na jego barkach spoczywa obowiązek strzelania goli. Kurs całkiem całkiem.
19. Anglia za daleko na zajdzie, jednak Rosja jest poprostu słaba.
Brak czasu na więcej, wieczorem coś z Copa.
- mlekorient
- #Weteran

- mlekorient
- #Weteran

- mlekorient
- #Weteran

17. Szwajcaria -0.5 AH @ 1.85 :bet365-brak-polskiej-licencji!: 4/10![]()
18. Garteh Bale strzeli gola @ 2.95 :unibet-brak-polskiej-licencji!: 2/10![]()
19. Anglia @ 1.92 :unibet-brak-polskiej-licencji!: 3/10![]()
20. Usa @ 2.05 :unibet-brak-polskiej-licencji!: 3/10![]()
21. Kolumbia- Kostaryka - over 4.5 kartki @2.33 :unibet-brak-polskiej-licencji!: 3/10![]()
- mlekorient
- #Weteran

- mlekorient
- #Weteran

- mlekorient
- #Weteran

- mlekorient
- #Weteran

22. Ekwador - Haiti - over 4.5 kartki @ 2.20 :bet365-brak-polskiej-licencji!: 3/10![]()
23. Irlandia 0 AH @ 2.35 :bet365-brak-polskiej-licencji!: 4/10![]()
24. Belgia 0 AH @ 1.90 :bet365-brak-polskiej-licencji!: 4/10![]()
25. over 4.5 kartki :bet365-brak-polskiej-licencji!: 4/10![]()
Yield:
Typy:
Typów : 25
Trafionych - 16
Przegranych - 8
Zwroty - 1
Hajs:
Zainwestowane - 82j
Stan Konta - 118.69 j
Yield - +44,74%
Jak do tej pory Euro raczej nie zaskakuje, wczoraj zawiedli mnie Belgowie, słaba gra i wcale nie mogą być pewni awansu. Angielski sędzia jednak mnie nie zawiódł i w drugiej połowie zaczoł rzucać kartkami. Hiszpanie zanudzą mnie na tym turnieju, te ich 80% posiadania piłki, nijak ma się do tego co oglądasz. Meczy mnie taka gra, do tego z Chechami wymęczyli 1-0, a mogli przegrywać gdbyby nie Fabregas. Jednak w następnych meczach zastanawiam się nad graniem progresji na kartke Nolito, widać że pod kopułą ma coś nie tak i zachowuję się dość agresywnie. Szwecja z chodzącym Zlatanem też za dużo nie zdziała. Za to podobała mi się gra Irlandii i w meczu z Belgią przy tak stanowczej grze mogą sprawić niespodziankę. Chorwacja zdominowała mecz z Turkami i mogła spokojnie 2.3 bramki strzelić. Drużyna wygląda naprawdę dobrze i Hiszpanie mogą mieć problemu. Jednak trzeba również pamiętać że Ci ostatni mogą się rozkręcać z meczu na mecz.
Mecz Polski przyniósł mi jedną odpowiedź na 90% awansujemu, 3 punkty powinny pozwolic wyjść z 3-go miejsca przynajmniej jednej drużynie. Jeżeli chodzi o gre naszych to Lewy był nie widoczny, prawie cały mecz miał przy sobie dwóch odrazu gdy tylko ktos zagrwał piłke do niego. Milik tylko mnie umocnił w tym że jest w słabej formie, zwodnik na takim poziomie nie potrafiący kopnąc drugą nogą jest poprostu słaby i tyle. Tyle szans co miał z IRlandią to może nie mieć w dwóch następnych meczach. Kapustka zagrał dobrze i nie podniecajmy się nim bo się spali. Jak do tej pory zagrał dobry mecz i tyle, nie przypisujmy mu żadnych wielkich klubów które chcą go kupić bo oddał strzał na Euro. Wracając do Lewego to wydaje mi się że wychodzi teraz śpiewanie i różne inne sposoby na zrobienie z siebie idioty dla pieniędzy, nikt mu tego zabronićnie może, ale kibice wymagają 110% na boisku a ja w ostatnim meczu nie widziałem nawet 70.
Anglia 1-1 z Rosją, a pisałem że Anglia nie potrafi grać na dużych imprezach, z resztą widać to w LM i LE. Sytuacja z soboty : Stoje sobie z kumplem pod kebabem, podczas meczu Anglii, sprawdzam wynik było stawiane na Anglie więc 70 minuta i nic mnie trochę denerwowało. NAgle slyszymy za rogiem jakies głośne spiewy dzieciaków i oczom naszym ukazuje się grupka (10-12) młodych Anglików (8-13 lat), którzy w samych spodniach bądź spodenkach, postanowili zrobić zwycięski bieg po ulicach swojej mieściny. Wtedy było pewne że Anglia strzeliła, młodzi przebiegli przybili "5" i po chwili już wolniejszym tempem wracali do domu. Jednak gdy wracali ktoś krzyknoł z okna : Fuck one-one . Młodzi zaczeli sprintem biec do domu z płaczem
Copa America już bez Brazylii i bez Urugwaju. Suarez jak zawsze w formie, pokazał że zbyt dużo z myśleniem nie ma spólnego. Najbliższe dni to więcej wolnego wieć i analiz powinno pokazać się wiecej.