Ciekawa stronka
ANZELMO ja jednak gram tylko tam gdzie są ligi i nagrody

. Inaczej wole pograc w jakiegos "Managera" na kompie, albo PES na konsoli.
* * *
Ta kolejka w Fantasy Premier League nie poszła mi spadłem w tabeli z 2 na 3 pozycje. Everton mnie zawiódł po całości. Man U z którego miałem tylko Smalinga musieli strac w końcóce i kto strzelił Austin. Nastepna kolejka równo za tydzień. z transferem poczekam.
* * *
Mecz Stoke- Everton ma być przeniesiony z 6 na 7 lutego na trzy tygodnie przed datą spotkania. Taka sytuacja ma sie wydarzyc poniewaz SkySports postanowil pokazać mecz na zywo. Niezadowolenie swoje pokazali kibice którzy chce podac władze klubu do sądu. Jak donoszą media klub musi powiadomic kibicow co najmniej 6 tyg przed spotkaniem. W sumie nie dziwie sie bliety nie sa tanie na wyspach a do tego taka wyprawe planuje sie wczesniej nie ktorzy byc moze musza w nedziele pojsc do pracy. Szkoda ze pieniadze z transmisji sa wazniejsze od kibiców.
* * *
Żyro strzelił 3 gole w 2 meczach i ... doznał kontuzji która wykluczy go z gry prawdopodobnie do marca.
* * *
Interesów Piekarski - Legia ciąg dalszy, Makuszewski ( oczywiście jego menago to piękny Mario) ma zasilić szeregi stołecznego klubu. A lewego obrońcy wciąż nie widać. Rado do wzięcia, jeżeli Mario zadba o jego przyszłość to zobaczymy go na Ł3.
Kolejny "wspaniały" pomysł Leśnego to gra juniorami w Pucharze Polski, czyt. odapniecie w pierwszej rundzie ?
Nie wygląda to dobrze przed drugą częścią sezonu, choć sparingi mówią co innego. Zapewne po ostrym wpierdolu od Czerczeszowa na obozie, 80% drużyny będzie dochodzić do siebie przez pierwsze 3-4 kolejki. Mam nadzieje że rusek jakoś ma to poukładane w głowie.
* * *
Coraz wiecej wybryków emigrantów wychodzi na jaw, ludzie maja już tego dosyć czy to w Niemczech czy to w Angli. Tyle że cenzura w mediach jest tak duża że wszystko jest i tak zamiatane pod dywan. Gdyby nie internet nie wiedzielibysmy o 90% przypadków. W UK można to tłumaczyć w ten sposób: jest ich tutaj naprawde dużo, byli tutaj dużo wczesniej od Polaków i ich rodziny żyją tutaj od wielu lat. Prowadzą interesy posiadają domy, które wynajmują. A przedewszystkim mają moc obywateli bądź rezydentów UK, co tworzy z nich potencjalne głosy poparcia w głosowaniu. Cameron nie powie złego słowa na nich bo poparcie by mu spadło, bodajże tylko jedna partia otwrcie wypowiada sie przeciw ich zachowaniu.
Ja będąc trzy lata w Angli nie spotkałem sie z zadnym przejawem agresji w moją strone ani nigdy nie widziałem takiej sytuacji. Ale przychodząc przez dzielnice gdzie mco drugie drzwi to jakis ich interes, od sklepów z żywnością ( przważnie polską ), komisy, bary, fast foody, masz wrażenie że jesteś w innym kraju. Do Nas czują respekt tzn. wiedzą że jak zrobią coś nie tak to Polak da im w morde.
* * *
Zostając myślami w Polsce. Ludzie powinni sie cieszyć że PIS jest u władzy bo chyba każda inna partia wpuściła by juz dawno emigrantów do kraju ( niby oni sami niechcą bo wiedzą że w Polsce social jest niski, ale z Polski droga do "rajchu" jest krótka).
I dostaliby wiecej niż każdy Polak w potrzebie i bez podejmowania pracy żyli by sobie za pieniądze podatnika.
* * *
Ostatnio z nażyczoną rozmawialiśmy o przyszłości, oboje chcemy wrócić do Ojczyzny. Tyle że zdajemy sobie sprawe że narazie nie wchodzi to w gre. Tutaj po 3 latach pobytu jeteśmy w trakcie kupowania domu, gdzie państwo jest niesłychanie pomocne. Warunki są przystępne i nie interesuje ich to czy jesteś żonaty z drugą osobą tylko czy jesteście wypłacalni. Mógłbym tak wymieniać jeszcze długo, kilku z Was pewnie sie ze mna nie zgodzi albo każe mi nie wracać akoro tutaj mi dobrze. Kiedyś Max Kolonko fajnie powiedział do ludzi którzy mówią " a bo on siedzi w Angli czy Niemczech czy USA". Moi drodzy nikt tutaj nie siedzi każdy zapierdala na lepsze jutro. W miejscu gdzie państwo nie okrada cie z połowy tego co zarobisz, a daje ci szanse na normalne życie.
A i jeszcze jeżeli ktoś uważa ludzi którzy z Polski wyjechali za granice, nie interesują sie losami kraju to wystarczy zobaczyc frekwencje na wyborach w UK a w Polsce

.
http://echoplanety.pl/co-by-sia-stalo-g ... do-polski/
Polecam ten arykuł dużo teorytezowania ( nie wiem czy dobrze to napisalem

), ale coś w tym jest. Ja wkleje tylko krótki fragment
"Wystarczy spojrzeć na statystyki przesyłanych pieniędzy do Polski (monitorowanymi przekazami), średnio Polacy przesyłają około 16-17 miliardów złotych rocznie.
Drugie tyle zapewne przywożą w kieszeni." *
* niechiałbym nikogo yrazić swoim wpisem, to tylko moje przemyslenia... Pozdrawiam