Kupon 8
Czerwiec 2013
Deadline: 21.06.2013 20:00
Siatkówka - Liga Światowa
France - Poland
Typ: Poland -1,5
AKO: 1,65
Bukmacher: :bet365-brak-polskiej-licencji!:
Stawka: 5/10
EDIT 21.06.2013, 14:15
Polska
Kadra na 2 najbliższe mecze:
Rozgrywający:
Łukasz Żygadło
Fabian Drzyzga
Atakujący:
Zbigniew Bartman
Jakub Jarosz
Przyjmujący:
Michał Ruciak
Michał Winiarski
Michał Kubiak
Bartosz Kurek
Środkowi:
Marcin Możdżonek
Piotr Nowakowski
Andrzej Wrona
Libero:
Krzysztof Ignaczak.
Przyjęcie Zwłaszcza w pierwszym meczu ten element mocno nas zabolał. Kubiak zdecydowanie nie przekonał mnie do siebie. Brazylijczycy go lali. Kurek lepiej, ale też bez szału. Tragedię tego stanu ratował Zatorski, który zagrał w moje ocenie świetnie w tym elemencie. W drugim meczu było lepiej, ale nadal widoczne błędy. Kurkowi spotkanie nie wyszło, Zmiana w osobie Winiara poprawiła ten element.
Podsumowanie: Nasi zawodnicy nie pokazali tego do czego nas przyzwyczaili. W najbliższych meczach sądzę, że należy dać szansę Ruciakowi,
Rozegranie - tutaj nie było za dobrze. Zwłaszcza w pierwszym meczu. Żygadło miał problemy z dokładnym rozegraniem, porozumieniem się z kolegami z zespołu. Brakowało krótkiej piłki - tak charakterystycznej, dla naszej reprezentacji, gdy gra Guma. Pewną część winy z pierwszego meczu można zrzucić na problemy w przyjęciu, jednak nawet przy bdb przyjęciu Łukasz nie zachwycał. Szkoda, że w pierwszym meczu Drzyzga nie dostał większej szansy pogrania. Drugi mecz Łukasza był już lepszy, skuteczniej udawało się gubić blok Brazylijczyków, na minus, nadal brakowało komunikacji głównie z Nowakowskim. Tutaj sporo traciliśmy.
Podsumowanie: Guma nie gra w tej edycji LŚ, trzeba to zaakceptować. Żygadło nie prezentuje optymalnej formy. Patrząc na pierwszy i drugi mecz, widać, że jakieś wnioski zostały wyciągnięte. Gra się poprawiła. Dzisiaj może być tylko lepiej. Łukasz zmienił klub, będzie mu zależeć na dobrym zaprezentowaniu się nie tylko pod kątem reprezentacji ale i nowego pracodawcy.
Atak - Bartman - kafar jedne... Ten zawodnik chyba nigdy mnie do siebie nie przekona. Typowo dla siebie, grał bardzo nierówno. W pierwszym meczu w ofensywie sporo dorzucił Kurek, w drugim Winiar.
Podsumowanie: Na najbliższe mecze oddelegowano Bartmana i Jarosza. Trudno tu jasno powiedzieć jak potoczą się losy, bo Bartman jest nie do przewidzenia. Może w wypadku masowego psucia postawienie na Jarosza będzie dobrym rozwiązaniem?
Środek - naturalnie Możdżon i Nowakowski. W sumie jeden z naszych największych atutów w tej chwili. Możdżonek w zasadzie w obu meczach pokazał się z dobrej strony (miało to też odzwierciedlenie w rankingach całej LŚ). W drugim meczu jeszcze pewna poprawa.
Nowakowski w pierwszym meczu nie błyszczał, część winy z ofensywy zrzucam na Żygadłę, to w bloku również nie zachwycał. W drugim meczu nadal Żygadło sporo bruździł, jednak w bloku zdecydowana poprawa. Do tego dochodzi zagrywka.
Libero - Mimo świetnej postawy Zatorskiego do drużyny wraca Igła - nadworny błazen reprezentacji

oczywiście w pozytywnym tego słowa znaczeniu. Jest on niezwykle ważny, nie tylko ze względu na swoje umiejętności - to jemu, po świetnym sezonie, w mojej opinii nawet sezonie życia, Resovia w dużej mierze zawdzięcza wywalczenie mistrzostwa, ale i ze względu na pozytywną atmosferę którą wprowadza na boisku.
Francja
Rozgrywający:
Benjamin Toniutti (Arago de Sete)
Rafael Redwitz (Montpellier)
Atakujący:
Marien Moreau (AS Cannes)
Mory Sidibe (ACH Volley)
Środkowi: Gerald Hardy-Dessources (Tours VB)
Kevin Le Roux (AS Cannes)
Nicolas Le Goff (CNVB)
Przyjmujący:
Earvin N'Gapeth (Kuzbass Kemerowo)
Nicolas Marechal (Jastrzębski Węgiel)
Julien Lyneel (Montpellier)
Guillaume Quesque (Casa Modena)
Libero:
Jenia Grebennikov (Vfb Friedrischshafen)
Francuzi przegrali do tej pory 4 mecze. 2 u siebie z Bułgaria, 2 na wyjeździe z USA. Z Bułgarią (2:3, 0:3), z USA (0:3, 2:3).
Widać pierwsze zmiany w tej nowej reprezentacji Francji. Jest to młody zespół. Brak mu doświadczenia, zwłaszcza zestawiając go z naszym.
Po pierwszych 4 meczach zmiana na przyjęciu - Nicolas Marechal za Samuele.
Pewnie niezgranie bedzie jeszcze bardziej widoczne.
Nie mam tutaj aż tak dużo czasu,żeby bardzo szczegółowo opisać każdy element, więc zrobię to w encyklopedycznym skrócie.Pewnie i tak nikt nie czyta moich analiz, więc takie tam: jestem gorszym typerem niż elit typer, nie stawiajcie tego. O tyle ile nasza reprezentacja ostatnio zaprezentowała słabe przyjęcie (przy sile ataku którą prezentuje Brazylia), to Francja pokazała totalną kaszanę. W ataku też nie miał tego kto ciągnąć
jeszcze to rozwinę