Sędziowie dalej padaka ale i tak lepszy poziom niz ten co pokazali piłkarze faworytów w środę. Hiszpania skromnie 1-0, ale trzeba przyznać w najlepszym stylu, mieli przewage przez wiekszosc spotkania i w miare kontrolowali mecz. Mnie ucieszył ten wynik bo Iran grający na czas w 20 minucie spotkania to jest kryminał a nie mundial. Ogólnie ludzie jarają sie ich grą a jedyna co im wychodziło to obrona Czestochowy, sedzia spokojnie 4-5 kartek powinien im dać a tu ledwo 2. Portugalia po zdobyciu gola oddała pole przeciwnikom. Jednak jak już pokazali taka jest ich taktyka na turnieje. Urugwaj natomiast pokazał ze po wyjściu z grupy szybko zapewne odpadnie. 1-0 z Arabią ??? Chuj z tym ze 5 zmian i ze tylu gra w jednym klubie. Oni przeszli przez ten mecz, Suarez człapał niczym Messi. Taka Arabie wystarczy przycisnąć na 10-15 min i wali sie im 2-3 bramki i spokoj. Urugwaj natomiast przy 1-0 oddał im piłke i srał w gacie w drugiej połowie. Pomoc w tej drużynie nie istnieje, bo ile mogą grać dziadki typu C.Rodrigez czy Sanchez, troche wiatru zrobuł Laxalt (?). Środek pomocy nie istnieje, Vecino pierwszy mecz lipa w drugim nie wiedziałem ze jest na boisku dopuki nie schodził zniego. Ten młody z Juve może i daje rade ale czy dawanie rady młodego rezerwowego da rade na mundiał. Z grupy wyjdą ale ruskie ich zbiją jak nie wezma sie za gra. BTW zębaty jeszcze kartki nie widział i zamierzam pograc progresje na niego, narazie wygrywają zobaczymy jak wyłapią szybkiego gola i nie bedzie im szło.
Wczoraj Dania oddała gre Australi i straciła punktu. Ale tak jest w wiekszosci spotkań, nawet faworyci, wielcy, strzelają gola i tyle. Oszczedzaja siły, kibice powinni zrobic to samo i oszczedzic pieniadze, bo z amecz Urugwaju powinni oddawac kase. Francja zagrała dobrą pierwsza połowe, potem to co zwykle oddali pilke i czekali na koniec. Na koniec dnia było ekstra, Chorwaci zbili Argentyne, która nie jest nawet połową drużyny. No ale jeśli na mundiał nie bierze sie piłarzy z topowych klubów a bierze sie Meze to sorry. Drużyna jednego piłkarza nigdy nie odnosi sukcesów a juz napewno nie jak ten zawodnik wysyła powołania.
Na koniec Polska od dwóch miesiacy mówiłem że bedzie lipa totalna, a przed mundialem zamydlili mi oczy, ja myslalem ze Nawałka podejdzie na poważnie do tego, a on ? W pierwszym meczu gra pierwszy raz takim ustawieniem. Jesteśmy drużyną która gra lepiej kiedy sie bronni i gra z kontry. Zieliński obok Krychowiaka ? PRzecież to nie jest ten typ gracza, Błaszczu bez siły w pierwszym składzie, Grosik AKA "siły na 10 sprintów w piewszej połowie i tyle" również nie napawa optymizmem. Na koniec jak co turniej tego typu, więcej reklam mniej treningu.
25.Brazylia - Kostaryka
Typ- gol samobojczy
Kurs-11.00
bet365-brak-polskiej-licencji!
1/10
Typ na czuja, poprzedni mecz na mundialu tych ekip dawno bo 2002 i wynik 5-2, dziś spodziewam sie max 3 goli ale cos czuje ze moze byc jakis pinball w polu karnym.
26. Brazylia -1 HA + Islandia DNB + Szwajcaria lub remis
AKO= 3.8
unibet-brak-polskiej-licencji!
4/10
Brazylia musi, Islandie opisze, Szwajcaria według mnie lepsza drużyna. Mitrovic jest cienki i nie ma głowy na takie turnieje, Tadic cos tam szarpie Milinkovic-Savic tez cos tam chce, ale to nie to. Helveci to drużyna zgrana i doświadczona, Serbia dawno nie grała na takim turnieju, remis to max.
27. Islandia DNB
Kurs- 1.91
unibet-brak-polskiej-licencji!
6/10
Islandia pokazała że potrafi, jest kolektyw w druzynie i wygrywajac ten mecz moze sobie zapewnic wyjscie z grupy. Argentyna z ta gra nie wygra z Nigeria, potem Chorwaci zremisuja z Islandia i Argentyna moze stawac na rzesach. Nigeria ma słaba obrone , Islandia powinna poradzic sobie odeprzec ich ataki a z kontry sa naprawde grozni.