Powiadomienie o nieprzeczytanych wiadomościach

Wszystkie uwagi na temat forum i pracy moderatorów. Coś potrzebujesz, coś Ci nie odpowiada? To jest miejsce by przekazać swoje uwagi.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Mayor

Powiadomienie o nieprzeczytanych wiadomościach

Post autor: Mayor » 11-01-2013, 15:46

Czy mogę coś zrobić z tym komunikatem o nieprzeczytanych wiadomościach, tj.:

*w jakiś sposób zmienić jego limit (z tego co mi się wydaje jeszcze nie dawno było 1000, a dziś wyskoczyło mi chyba 500)

*w jakiś sposób zmienić jego zakres (szczerze to są działy, w które nie zaglądam i nie za bardzo mnie interesują)

*a tak najlepiej to po prostu wyłączyć ten komunikat (sam doskonale widzę, gdzie i ile mam nieprzeczytanych wiadomości po wejściu na stronę główną).

Z góry mówię: proszę mi nie pisać "kliknij sobie oznacz jako przeczytane", bo robię tak od lat. Szukam czegoś skuteczniejszego na wyeliminowanie tego badziewia.

Jeżeli ktoś się ze mną zgadza, to może warto wyłączyć to globalnie :?:
Aktywny 2011, 2012

Awatar użytkownika
Haisenberg

Post autor: Haisenberg » 11-01-2013, 15:51

Ja osobiście robię tak że na bieżąco dorzucam tematy które mnie nie interesują do ignorowanych i nie mam żadnych powiadomień o nowych tam postach :D

Awatar użytkownika
disturbedkuba

Post autor: disturbedkuba » 11-01-2013, 15:56

Nic nie wyłączać. Ja zawsze klikam w te nieprzeczytane i później z tego miejsca wybieram sobie interesujące topici i dopiero wtedy: oznacz jako przeczytane ;]
Ave Tenis!

Awatar użytkownika
gregor16

Post autor: gregor16 » 11-01-2013, 16:01

disturbedkuba ja robię tak samo i jestem z tego bardzo zadowolony, że mogę zobaczyć wszystkie posty jakie zostały napisane na forum. Nie bądźcie już takimi krytykami bo jak nie styl Wam nie pasuje to teraz znowu nieprzeczytane posty...

Awatar użytkownika
Mayor

Post autor: Mayor » 11-01-2013, 16:06

Haisenberg pisze:Ja osobiście robię tak że na bieżąco dorzucam tematy które mnie nie interesują do ignorowanych i nie mam żadnych powiadomień o nowych tam postach :D
O widzisz! To już jest jakieś konkretne rozwiązanie! - dzięki Haisenberg :uklon:

gregor16 - tu nie chodzi o krytykę, tylko o personalizację, ułatwienie sobie życia a tym samym jakiś rozwój.
Gdyby zawsze wszystko wszystkim pasowało, nikt by nie potrzebował zmian i udogodnień, to dalej mieszkałbyś w jaskini i ujeżdżał mamuty.
Aktywny 2011, 2012

Awatar użytkownika
gregor16

Post autor: gregor16 » 11-01-2013, 16:13

Mayor ale przecież ja nie mówię, że zmiany nie są potrzebny bo są ale... Zrobili Ci zmianę dodając nowe tło oraz zmieniając logo i co? Oburzenie...

Ja nic do Ciebie nie mam, ale o taką głupotę po co robić nowy temat skoro można zapytać się na ShoutBoxie czy napisać do znajomego PM-ke? Napisałeś tutaj i już temat do zamknięcia, bo Haisenberg Ci pomógł. ;)

Awatar użytkownika
Mayor

Post autor: Mayor » 11-01-2013, 16:43

gregor16 pisze:Mayor ale przecież ja nie mówię, że zmiany nie są potrzebny bo są ale... Zrobili Ci zmianę dodając nowe tło oraz zmieniając logo i co? Oburzenie...
Większość osób podzielała moje zdanie, więc temat był jak najbardziej zasadny.
Ukazał przede wszystkim potrzebę nowej (drugiej) skórki, której tworzeniem utworzeniem Glory jest jednak wyraźnie niezainteresowany a na to niestety nie mamy wpływu.
Dodatkowo dzięki tamtemu wątkowi rozwiązano problem błędów w wyświetlaniu bannera i chyba po jakiś zmianach zaradzono temu.
Dzięki temu dostosowano grafikę do obsługi przez wszystkie przeglądarki i będziemy wyglądać profesjonalnie zwłaszcza dla nowych użytkowników.
gregor16 pisze:Ja nic do Ciebie nie mam, ale o taką głupotę po co robić nowy temat skoro można zapytać się na ShoutBoxie czy napisać do znajomego PM-ke? Napisałeś tutaj i już temat do zamknięcia, bo Haisenberg Ci pomógł.
Tak się składa, że pisałem na SB i nikt nie wskazał mi rozwiązania mojego problemu. Bezsensowne to jest zasypywanie ludzi PMkami, bo nie wiadomo czy trafisz na osobę która będzie umiała rozwiązać problem.
Nie uważam, żeby temat był do zamknięcia, bo to tylko jedna propozycja i tylko jedna odpowiedź na serię moich pytań.

Kolejny pożytek - ukazało to brak na forum związanego z problemami technicznymi. Może warto utworzyć coś na kształt "Awarie serwera, problem z dostepem do strony".

Kolejny problem to brak na forum funkcji wyszukaj, chyba, że ja nic nie wiem o jej istnieniu (a jeżeli tak to powinna być na górze obok statystyk / profil / użytkowinicy...)
Aktywny 2011, 2012

Awatar użytkownika
Kicza
#Weteran
#Weteran

Post autor: Kicza » 14-01-2013, 20:32

1. http://www.typybukmacherskie.org/nieprz ... t35222.htm
2. http://www.typybukmacherskie.org/awarie ... t37310.htm słabo szukasz
3. Szukajka została ukryta, bo w phpbb by przemo jest kompletnie niefunkcjonalna. http://www.typybukmacherskie.org/search.php

Awatar użytkownika
DonnyDonowitz
-#VIP
-#VIP

Post autor: DonnyDonowitz » 14-01-2013, 23:49

Kicza pisze:1. http://www.typybukmachers...sty-vt35222.htm
Co to ma być za odpowiedź, co? :mrgreen:

Nie wiem czy mi się wydaje, ale jeszcze niedawno był limit 1000, a teraz 500 i również mnie on irytuje. Owszem "F5" jest receptą, ale bywa wku****** zwłaszcza, jeżeli się korzysta z telefonu. :wink:

P.S.
Funkcjonalna czy nie, ale już się trochę naszukałem tej "szukajki", więc chyba potrzebna. No ale sobie poradziłem korzystając z google, chociaż chyba nie o to chodzi.

Awatar użytkownika
Kicza
#Weteran
#Weteran

Post autor: Kicza » 15-01-2013, 04:20

1. Jedyna szansa jest taka, że przy przenosinach się coś posrało i stąd ta zmiana
2. Powtórzę raz jeszcze - w przemku szukajka to tylko funkcja na papierze.
http://www.typybukmacherskie.org/opcja- ... t17682.htm

Awatar użytkownika
Majki

Post autor: Majki » 15-01-2013, 15:09

Don Camillo 69 pisze:jeszcze niedawno był limit 1000, a teraz 500
Dokładnie! Ten 1000 był odpowiedni. Również mnie wkurza to 500 wyskakuje co chwile niemal.

Awatar użytkownika
Kicza
#Weteran
#Weteran

Post autor: Kicza » 15-01-2013, 15:11

Czyli rzeczywiście musiało się to sfakać bo było na bank over 500.
Niech któryś napisze do jednego z administratorów to znów zmienią.

Awatar użytkownika
Berba
-#Site Admin
-#Site Admin

Post autor: Berba » 15-01-2013, 16:38

Wrocilo do 1000. Boje sie jednak ze to znowu zacznie za bardzo obiazac serwer, bo kazdy nieprzeczytany post to osobny wpis w bazie. Posty x uzytkownicy i w ciagu miesiaca robi sie 300.000 wpisow.
Wszystkie nagrody forumowe lub typuj.org sa wypłacane w ciągu 31 dni! Zgłoszenia do grup wpisujemy tutaj

ODPOWIEDZ