Mój Świat

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
zdziwiony1
-#VIP
-#VIP

Post autor: zdziwiony1 » 19-12-2014, 12:46

Turkish Cup, Turcja
Trabzonspor - Akhisar Belediye GS
2014-12-18, 17:00
typ: over 3.5
kurs: 2.35
stawka: 3/10
:bet365-brak-polskiej-licencji!:

wynik 0:0

:minus: :minus:

Trabzon mnie zdołował na chwilę...

Qatar League, Katar
Lekhwiya - Al-Khor
2014-12-19, 14:00
typ: over 3.5
kurs: 2.25
stawka: 9/10

Qatar League, Katar
Lekhwiya - Al-Khor
2014-12-19, 14:00
typ: Dokładny wynik 4:1
kurs: 19.00
stawka: 1/10

Over 2.5 z kursem 1.50 wydaje się gwiazdką na dzisiaj...

zapomniałem o biathloniku:

Biatlon - mężczyźni, Świat
Sprint 10 km (Pokljuka/SLO)
2014-12-19, 14:25
Ondrej Moravec( Czechy)- Jakov Fak( Słowenia)
typ: Moravec
Kurs: 2.20
stawka: 2/10

Anton Schipulin( Rus)- Simon Schemp ( Ger)
typ: Schipulin
Kurs: 1.83

Tarjei Boe( Nor)- Johannes Boe ( Nor)
typ:Tarjei
Kurs: 2.50

Evgenyi Garanichev( Rus)- Andreas Birnbacher ( Ger)
typ: Garanichev
Kurs: 2.20

.
...

Awatar użytkownika
zdziwiony1
-#VIP
-#VIP

Post autor: zdziwiony1 » 19-12-2014, 19:28

no i z Biathlonu na dzisiaj mamy( gdyby nie Elise, byłoby all ) 7/8 !!!
super ekstra, na dodatek było blisko dokładnego wyniku, ale tym razem jeszcze nie trafiłem, choć overek Lekhiwy już jak najbardziej...

Jest dobrze...
...

Awatar użytkownika
zdziwiony1
-#VIP
-#VIP

Post autor: zdziwiony1 » 21-12-2014, 13:00

Nejc Dezman - S Leyhe
typ: Leyhe
kurs: 2.70
JOKER

Michael Hayboeck - Stefan Kraft
typ: Kraft
kurs: 2.70

Phillip Sjoen - Johann A. Forfang
typ: Sjoen
kurs: 2.10

nie zdążyłem w konkursie, to tutaj dla sprawdzenia...

.
...

Awatar użytkownika
zdziwiony1
-#VIP
-#VIP

Post autor: zdziwiony1 » 27-12-2014, 18:26

Hokej na Lodzie
PLH, Polska
KH Sanok- Cracovia Kraków
2014-12-27, 19:00
typ: over 6.5
kurs: 1.80

W pierwszym meczu GKS Tychy oczekiwanie rozgromiły GKS Jastrzębie 6:1, a mogło być i dużo więcej, tylko Tyszanie w trzeciej tercji rozpoczęli akcję FINAŁ, czyli kolokwialnie rzecz ujmując odpuścili. W wieczornym meczu po cichu liczę na pewne zwycięstwo Krakowian. W końcu będzie to ich pierwszy mecz w Kraków Arenie przed kilkunastotysięczną widownią. A doping może ich ponieść. Sanok ostatnio nie błyszczy, porażka w opolu nie napawa optymizmem. Dlatego Kraków powinien śmiało wygrać. A z pewnością bramek nie zabraknie. Bo i jeden zespół i drugi, może nie brylują strzelecko, ale gdy się ze sobą spotkają, potrafią iść na noże. Kurs wart zagrania.

.
...

Awatar użytkownika
zdziwiony1
-#VIP
-#VIP

Post autor: zdziwiony1 » 27-12-2014, 21:10

Hokej na Lodzie
PLH, Polska
KH Sanok- Cracovia Kraków
2014-12-27, 19:00
Bardzo ładny, szybki mecz, ale bramkarze niestety zostali za bardzo rozgrzani i tylko

wynik 3:2

.
...

Awatar użytkownika
zdziwiony1
-#VIP
-#VIP

Post autor: zdziwiony1 » 29-12-2014, 12:34

hokej na Lodzie
MŚ U20, Świat
USA (U20) - Słowacja (U20)
2014-12-29, 22:00
kurs: 1.65
:bwin-brak-polskiej-licencji!:

Wygrana Słowaków z Finlandią był dla mnie ogromnym szokiem. Zwłaszcza, że w pierwszym spotkaniu z porównywalną do Stanów Kanadą zostali łatwo ograni 8:0. Ogrywanie się w Ekstralidze Słowacji daje już powoli jakieś wymierne efekty. Zwłaszcza ostatnie zwycięstwo po dogrywce nad Koszycami, daje wiele do myślenia. Albo liga staje się coraz słabsza, albo to właśnie młodzi Słowacy są coraz mocniejsi. Ale Amerykanie mają Brandona Halversona, który jest w wyśmienitej formie, w meczu z Finami, po wpuszczeniu gola przez Demko został zmieniony i do końca meczu, jak również w całym następnym z Niemcami nie puścił już ani jednej bramki. Aczkolwiek przecież niekoniecznie On musi dzisiaj bronić. Owszem, faktem jest, że Niemcy nie popisali się jakoś wybitnie i oddali na jego bramkę ledwie 14 strzałów. To niewiele. Chociaż Słowacy też o wiele więcej nie oddawali tych strzałów Finom, bo ledwie 12. Finowie naklepali tych strzałów aż 38 i co z tego, skoro Słowacy zaaplikowali im o gola więcej i od połowy mniej więcej drugiej tercji zamurowali się bardzo skutecznie. Denis Godla wyczyniał cuda i udało się zrobić sensację. Nie sądzę, by młodzi Słowacy mogli mieć dwa sensacyjne występy jeden po drugim. Prawdopodobnie jeszcze ich na to nie stać fizycznie. Może, być owszem jakaś bramka dla nich padnie, ale Amerykanie po słabym spotkaniu z Finami właśnie będą chcieli się odkuć na Słowakach i nastrzelają im dzisiaj solidnie. Eichel , de Leo i Milano wręcz muszą w końcu dzisiaj się wykazać. Słowacy w ostatnich czterech spotkaniach również Amerykanom się odgryzali, więc i dzisiaj pewnie coś ustrzelą, liczę na co najmniej ze dwa gole z ich strony. Do tego USA nie schodzi poniżej 6 bramek w spotkaniach z naszymi sąsiadami. Dlatego pomimo dobrych bramkarzy, powinno być dzisiaj na odwrót, dużo goli.

.
...

Awatar użytkownika
zdziwiony1
-#VIP
-#VIP

Post autor: zdziwiony1 » 30-12-2014, 02:09

hokej na Lodzie
MŚ U20, Świat
USA (U20) - Słowacja (U20)
2014-12-29, 22:00

nie podam wyniku, bo mi wstyd jest za Amerykańców, kto będzie chciał się pośmiać to znajdzie.

wynik: ŻAL

.
...

Awatar użytkownika
zdziwiony1
-#VIP
-#VIP

Post autor: zdziwiony1 » 31-12-2014, 11:57

jeszcze dzisiaj kilka typów w starym roku, zaczniemy od piłeczki:

Piłka Nożna
U23 - mecze towarzyskie, Świat
Jordania (U23) - Oman (U23)
2014-12-31, 15:00
typ: over 2.5
kurs: 2.65

Piłka Nożna
U23 - mecze towarzyskie, Świat
Jordania (U23) - Oman (U23)
2014-12-31, 15:00
typ: 2/1 HT/FT
kurs: 34.00
stawka: 1/10

Taki kurs zdarza się rzadko, bardzo rzadko... A u młodzików wszystko jest możliwe, nie dam przecież na under po kursie 1.47 ??? Niesamowite... nawet jak nie wejdzie, nie uronię ani łzy...
Co do łamańca, czytałem, że gdzieś ma być w środku dnia taki łamaniec, czemu nie tam???

.
...

Awatar użytkownika
zdziwiony1
-#VIP
-#VIP

Post autor: zdziwiony1 » 01-01-2015, 12:14

Zaczynamy nowy rok:

1/ 01.2015
Premier League, Anglia
Stoke City - Manchester Utd
2015-01-01, 13:45
typ: Rooney strzeli i wygra Man. UTD.
kurs: 3.60
Stawka: 9/10
:rivalo-brak-polskiej-licencji!:

Forma United jest ostatnio zaskakująco dobra, na tyle dobra by móc na spokojnie pomyśleć, że sami Goście ustrzelą na Britannia Stadium co najmniej ze trzy gole. Zmienność nastrojów i formy u Gospodarzy świadczyć może tylko o tym, że dzisiaj, po dwóch zwycięstwach pod rząd, znajdą w końcu godnego pogromcę. Zwłaszcza, że rywal nie przegrywa swoich spotkań. Wayne Rooney wraz Robinem są w bardzo dobrej dyspozycji strzeleckiej. Stoke nie powinno dzisiaj Manchesterowi sprawić problemów, przecież pamiętają niedawną wpadkę, gdzie po długiej serii samych zwycięstw, UTD musiało zejść z boiska przeciętnego przecież rywala, pokonane.

Daley Blind, Marcos Rojo, Angel di Maria and Marouane Fellaini are all out while Antonio Valencia is a doubt. Chris Smalling, Rafael da Silva and Luke Shaw could return to the starting line-up.

Stoke are without the injured Bojan, Victor Moses, Peter Odewingie and Steve Sidwell, although Phil Bardsley could return to face his former club.

Stoke (from): Begovic, Butland, Bardsley, Huth, Shenton, Cameron, Shawcross, Munisea, Wilson, Assaidi, Ireland, Pieters, N'Zonzi, Whelan, Arnautovic, Adam, Diouf, Crouch, Walters.

United (from): De Gea, Lindegaard, Rafael, Smalling, Jones, Evans, McNair, Blackett, Shaw, Young, Valencia, Carrick, Fletcher, Rooney, Herrera, Januzaj, Wilson, Mata, Falcao, Van Persie.

kurs jest tak dobry, że postanowiłem dać go nawet w dzienniku, zobaczymy co pokażę w Nowym Roku...

.
...

Awatar użytkownika
zdziwiony1
-#VIP
-#VIP

Post autor: zdziwiony1 » 01-01-2015, 16:12

1/ 01.2015
Premier League, Anglia
Stoke City - Manchester Utd
2015-01-01, 13:45
typ: Rooney strzeli i wygra Man. UTD.
kurs: 3.60
Stawka: 9/10
:rivalo-brak-polskiej-licencji!:

wynik 1:1

Słabo Manchester, bardzo słabo...

.
...

Awatar użytkownika
zdziwiony1
-#VIP
-#VIP

Post autor: zdziwiony1 » 01-01-2015, 18:02

2/01.2015
Serie A, Włochy
Hockey Milano - AS Renon
2015-01-01, 18:30

Manchester mnie zasmucił okrutnie... Dlatego coś z hokeja może...ale że bez piłeczki się nie da to Chelsea...

3/01.2015
Premier League, Anglia
Tottenham Hotspur - Chelsea FC
2015-01-01, 18:30

Nic nie kombinuję ze strzelcami, ani zwycięzcą meczu, czysty over...

.
...

Awatar użytkownika
zdziwiony1
-#VIP
-#VIP

Post autor: zdziwiony1 » 03-01-2015, 12:49

4.01
Kontinental Hockey League, Rosja
Avtomobilist - Neftekhimik Nizhnekamsk
2015-01-03, 13:00
typ: Neftekhimik Nizhnekamsk over 3.5
kurs: 4.60
stawka: 3/10

Na szybko bo mecz już ...

.
...

Awatar użytkownika
zdziwiony1
-#VIP
-#VIP

Post autor: zdziwiony1 » 05-01-2015, 14:39

jak wrócę na swojego laptopa to będzie więcej typów

Segunda Liga, Portugalia
Sporting CP (B) - Benfica (B)
2015-01-05, 16:00
kurs: 1.75
...

Awatar użytkownika
zdziwiony1
-#VIP
-#VIP

Post autor: zdziwiony1 » 06-01-2015, 11:54

Odrabiamy straty, bo na razie kiepściutko i zmiana buka na bwin-brak-polskiej-licencji!...

Serie A, Włochy
Udinese Calcio - AS Roma
2015-01-06, 12:30
kurs: 2.00
stawka: 5/10

.
...

Awatar użytkownika
zdziwiony1
-#VIP
-#VIP

Post autor: zdziwiony1 » 08-01-2015, 15:41

Wiara:

Bycie Katolikiem, ledwo od Święta, bądź jeszcze rzadziej? Marna to wiara. Szukanie w wierze samych tylko przyjemności? Gdzie szynka, którą już mamy na co dzień? gdzie magia Świętego, w którego już ze starości nie wierzymy? Zapominając wciąż o sensie WIARY? W głowach nam tylko żarcie i prezenty, Bóg na czwartym, bądź piątym planie. Zaśpiewać kolędę w rodzinnym gronie, ale choćby jedną, ze wszystkimi zwrotkami. Nie, bo żarcie czeka( choć sami twierdziliście, że macie dość wszystkiego co dnia. Pójść na Pasterkę, czy do baru??? Bar macie na co dzień. Nie chcecie wierzyć? Zawsze możecie zasilić szeregi Palikota. Narzekać na własną, z dziada pradziada wiarę, która was Naród tyle razy chroniła? to populizm, demagogia w najczystszym wydaniu. Podobnie ma się rzecz z autorytetami,które w naprędce, jak szarańczę niszczycie, topicie w gównie, w którym sami tkwicie po uszy. Wam najlepiej było skądinąd za komuny. Bo wszyscy byliśmy prawie równi. Teraz, gdy ktoś się dorobi, to już wasz wróg. Wyjdzie przed szereg? wróg. Będzie miał więcej od Was? wróg. itd. etc. Chodzicie i narzekacie, Kościół nie, bo po co wierzyć, skoro żarcie i prezenty i tak dostaniecie? Taka płytkość na szczęście nie wszystkich dotyka. Choć obczajcie, zawsze gdy są problemy, to myśl przysłowia- Jak trwoga, to do ,Boga. A że właśnie Bogu dziękować od lat nie mamy wojen na naszym terenie, co się dzieje? Tak, tak, Kościoły systematycznie pustoszeją. Im naród bogatszy- tym rzadziej potrzebuje Wiary. Bogaty nie potrzebuje wierzyć, on wystarczy, że da na tacę. po kolędzie. Taki typowy Faryzeusz. Jak na Zachodzie, bogactwo jest, wiary nie ma. Z tym, że na Zachodzie przyzwyczaili się do ateizmu innych wynalazków ciemnogrodu, u nas jak padnie Kościół, prawdopodobnie padnie państwowość. Bo przecież od początków istnienia państwa polskiego, Kościół był nierozerwaną jego częścią. I żaden ateista tego nie zmieni. NIGDY !!!

--------------------------------------------------------------------------

Boromir

Czy ten człowiek jest tutaj niezniszczalny???
Pomijając złośliwość losu, iż przez chwilę był nawet w Elicie, aczkolwiek jest nadal w AT? To o nas tylko świadczy, że jesteśmy barany i cała układanka Szefowstwa, pod nagradzanie za aktywność, bierze w tym przypadku w łeb. Tylu chłopaków czeka na awans, choćby kegesz, już nie wspominając o moich wynalazkach. Tylu się stara, a kolega wręcz nieudolnie i fałszywie, prowadząc swoje wypociny w dzienniku typera, dalej jest z dostępem do AT ? Albo to jest rodzina do Słodziaka, bądź Berby, albo ja tego nie ogarniam...

.
...

Awatar użytkownika
zdziwiony1
-#VIP
-#VIP

Post autor: zdziwiony1 » 09-01-2015, 16:19

PKS:

Powolne Konanie Sojuszu...

No tak, mniej więcej tak to wygląda, że Leszek topi Sojusz na dobre. Nie to ze umarł Józef Oleksy( rak ), nie to że zamachy terrorystyczne we Francji( właściwie na nic więcej nie ma czasu antenowego i nie tylko), to Leszek wystawia na kandydatkę jakąś Madzię... Idź pan w uj i z trafnością wyboru i z trafnością czasu. Panie Miller, nie umiesz powiedzieć dość i tyle. Nawet Błaszczak pozwolił sobie na chwile słabości i był szczery wobec zmarłego. Niestety pan Miller nie rozumie, że jego czas minął bezpowrotnie. Wybrać taka chwilę na konferencję prasową, która mogłaby być hitem powiedzmy nawet tygodnia, a nie przebiła się nawet na nie więcej niż 10 minut, Madzia młodziutka, pewnie tam bez ekscesów(lodziki i takie tam) się nie obeszło??? I jeszcze wyrzucają Napieralskiego. Ten węzeł gordyjski to już chyba umie rozwiązać tylko Andzia...

Sądy:

Skończył się proces człowieka, który prowadząc samochód, nie zauważył ciężarnej kobiety i ciągnął ją kilkadziesiąt metrów za samochodem, myśląc że to spowalniacz prędkości( jakoś tak to się nazywa, czy śpiący policjant), kobieta wraz z płodem zmarli w szpitalu. To coś zostało uniewinnione, a sąd jest najwyższą władzą w Polsce. Ciężko uwierzyć, że takie coś chodzi wolne po świecie, a jeszcze gorsze to to, że ów sąd może po raz kolejny uniewinnić jeszcze gorszych zbrodniarzy. Ciekawe, czy sąd potrafiłby wydać taki wyrok, gdyby to była sędziego żona. Niestety nie jesteśmy w stanie tego stwierdzić, choć pewnie należałaby się sędziemu wywózka na Sybir, lub dla przykładu rok w Auschwitz i nawet nie pomógłby mu mój katolicyzm...

.
...

Awatar użytkownika
zdziwiony1
-#VIP
-#VIP

Post autor: zdziwiony1 » 11-01-2015, 15:03

Pełna lista zawodników wybranych do udziału w Meczu Gwiazd NHL 2015:

Bramkarze: Siergiej Bobrowski (Columbus Blue Jackets), Corey Crawford (Chicago Blackhawks), Jimmy Howard (Detroit Red Wings), Roberto Luongo (Florida Panthers), Carey Price (Montréal Canadiens), Pekka Rinne (Nashville Predators).

Obrońcy: Brent Burns (San Jose Sharks), Dustin Byfuglien (Winnipeg Jets), Drew Doughty (Los Angeles Kings), Oliver Ekman-Larsson (Arizona Coyotes), Justin Faulk (Carolina Hurricanes), Mark Giordano (Calgary Flames), Erik Johnson (Colorado Avalanche), Duncan Keith, Brent Seabrook (Chicago Blackhawks), Kevin Shattenkirk (St. Louis Blues), Ryan Suter (Minnesota Wild), Shea Weber (Nashville Predators).

Napastnicy: Patrice Bergeron (Boston Bruins), Sidney Crosby, Jewgienij Małkin (Pittsburgh Penguins), Patrik Eliáš (New Jersey Devils), Nick Foligno, Ryan Johansen (Columbus Blue Jackets), Ryan Getzlaf (Anaheim Ducks), Zemgus Girgensons (Buffalo Sabres), Claude Giroux, Jakub Voráček (Philadelphia Flyers), Tyler Johnson, Steven Stamkos (Tampa Bay Lightning), Patrick Kane, Jonathan Toews (Chicago Blackhawks), Phil Kessel (Toronto Maple Leafs), Anže Kopitar (Los Angeles Kings), Rick Nash (New York Rangers), Ryan Nugent-Hopkins (Edmonton Oilers), Aleksandr Owieczkin (Washington Capitals), Bobby Ryan (Ottawa Senators), Tyler Seguin (Dallas Stars), Władimir Tarasienko (St. Louis Blues), John Tavares (New York Islanders), Radim Vrbata (Vancouver Canucks).

Lista debiutantów uczestniczących w konkursie umiejętności:

Aaron Ekblad (Florida Panthers), Jonathan Drouin (Tampa Bay Lightning), Filip Forsberg (Nashville Predators), Johnny Gaudreau (Calgary Flames), Mike Hoffman (Ottawa Senators), Tanner Pearson (Los Angeles Kings).

Hokej.net

.

Dzisiaj odbędzie się następna kolejka Polskiej Hokej Ligi:

1 2015-01-11 17:00:00 HC GKS- GKS Tychy "Satelita" Spodek
2 2015-01-11 18:00:00 JKH GKS Jastrzębie- Comarch Cracovia Jastor
3 2015-01-11 18:00:00 TMH Polonia- Ciarko PBS Bank OSiR
4 2015-01-11 18:00:00 MUKS Naprzód- MMKS Podhale Jantor
5 2015-01-11 18:30:00 MUKS Orlik- TH Unia Toropol

Kursy na Sanok, czy Tychy są tak niskie, że nie warte ruszenia. Większość bukmacherów już nawet over nie wstawia, bo się za bardzo przejechali. Można ewentualnie grać na Orlika z Unią Oświęcim, kurs zachęcający bo 2.35. Orliki wygrały u siebie po dogrywce z Tychami, czemu by nie miały ograć Oświęcimian?

.
...

Awatar użytkownika
Jax89
-#VIP
-#VIP

Post autor: Jax89 » 13-01-2015, 14:49

zdziwiony1 pisze:Kościół nie, bo po co wierzyć
zdziwiony1 pisze:A że właśnie Bogu dziękować od lat nie mamy wojen na naszym terenie, co się dzieje? Tak, tak, Kościoły systematycznie pustoszeją..
mam zabrać dziecko do kościoła żeby jakiś stary ciul pod plandeką walił konia na jego widok jak młody czyta pismo święte, a za 3/4 lata molestował w konfesjonale ? żartujesz... Mam wesprzeć kościół by proboszcz sobie kupił nowe auto ? ...
zdziwiony1 pisze: Tylu chłopaków czeka na awans, choćby kegesz, już nie wspominając o moich wynalazkach.
Tylu czyli kto ? bo od listopada nikt sie nie zgłosił ( po za Arq ) ....

Zdziwiony1, gdzie byłeś jak został zgłoszony Kegesz w dziale za brak aktywności ?? tam gdzie wszyscy jak zawsze zapadli w zimowy sen... ale gdy chłopak wyjaśnił że jego dyscyplina stoi itp.. to teraz nagle pobudka i jazda po wszystkich tylko nie sobie.

Przy twoim wynalazku jest głosowanie więc o co Ci chodzi ?...
"Nigdy nie myśl,że Twoja Praca sie nie liczy."

Zmiana nicka.
Było Sznajda -> jest Jax89

Awatar użytkownika
zdziwiony1
-#VIP
-#VIP

Post autor: zdziwiony1 » 13-01-2015, 15:48

wiara to nie jest sprawdzanie, który ksiądz jest pedofilem, bądź jaką furą jeździ biskup, mi wystarczy moje sumienie i moja wiara. Nie chodzę do Kościoła dla sąsiadki, dla księdza, czy takich tam, ja chodzę do Kościoła bo wierzę w BOGA. Chodzę do Kościoła bo mam duchowa potrzebę być w tym Kościele( w moim przypadku w Cerkwi). Czuję Boga, który mnie kocha. Bóg kocha wszystkich. Skoro ja Jego kocham, a On mnie, to chyba taki związek trzeba podtrzymywać!!!

poza tym dziwne, że oczywiście musiał odezwać się nie kto inny tylko Ty.

po prostu mnie to przerasta... a to ciekawe, bo Łemkowie od zawsze lubili się ze Ślązakami, a tu taki rodzynek. :mrgreen:

Podobnie było z alpridzem, " dla niego " zrezygnowałem nawet ze wszystkich rang. Nie mam sił się sprzeczać i udowadniać komukolwiek i cokolwiek. Swoje wiem i to mi wystarczy, a z pewnością nie będę z niczego rezygnował, za stary na to jestem, he he

A z tym, że we wszelakiego rodzaju głosowaniach bierze udział nieliczne grono tych, którzy do tego mają prawo, to fakt, zgadzam się bez słowa sprzeciwu, niestety nie ma jakiegokolwiek bata, żeby chłopaków przymusić do częstszego udziału( w tym czasem i mnie). Nie jestem człowiekiem, który nie widzi swoich wad, bo ich jest troszkę. Czasem nawet za dużo troszkę, ale jakoś się żyje.

.
...

Awatar użytkownika
zdziwiony1
-#VIP
-#VIP

Post autor: zdziwiony1 » 14-01-2015, 14:32

Wszystkim Łemkom, wszystkim innym, poza tymi co kochają Putina, życzę w nowym naszym roku wszystkiego naj, naj, naj z Krynicy-Zdroju...
...

Awatar użytkownika
zdziwiony1
-#VIP
-#VIP

Post autor: zdziwiony1 » 14-01-2015, 16:31

aj tam przerwano mi chlanie, bo jakiś zakichany DHL, kurier coś mi tam przyniósł, a to się okazało, że to mój drugi pucharyk przywieźli, dziękówka panie Słodziak, ten drugi ładniejszy( po mojemu hardszczy)...

Obrazek
...

Awatar użytkownika
zdziwiony1
-#VIP
-#VIP

Post autor: zdziwiony1 » 14-01-2015, 22:35

Firma Machnik nie jest już sponsorem drużyny 1928 KTH występującej w I lidze. Przedsiębiorstwo wydatnie wspierało w poprzednich, jak i w obecnym sezonie zespół, który rywalizował w ekstraklasie, jak i pierwszej lidze.

Zarząd Klubu z przykrością zawiadamia wszystkie osoby zainteresowane losem 1928 KTH, że firma P.B.I. MACHNIK Pana Krzysztofa Machnika wycofała się z dalszego wspierania finansowego naszego klubu.

Po kilkunastu latach bardzo wymiernego zaangażowania Pana Krzysztofa Machnika i firmy Machnik w działalność KTH, formuła dotychczasowej współpracy uległa wyczerpaniu.
Zarząd pragnie wyrazić ogromne podziękowania dla Pana Krzysztofa Machnika, który od początku istnienia 1928 KTH, przekazał niemałe środki na funkcjonowanie klubu, stając się przy tym jednym z jego głównych sponsorów. Środki finansowe pochodzące z firmy Machnik były jednymi z podstawowych zabezpieczeń działalności Klubu. Decyzja o wycofaniu się firmy Machnik ze sponsorowania klubu jest przykrą wiadomością dla zarządu, jednak rozumiemy motywację sponsora. Liczymy, że w niedługim czasie wróci do nas, jako Partner Hokeja.

Zarząd Klubu apeluje do wszystkich osób, dla których 86-letnia tradycja KTH i jego nierozerwalne związki z miastem Krynica - Zdrój nie są obojętne, o zaangażowanie w prace na rzecz dalszego istnienia Klubu oraz utrzymaniu jego pozycji na mapie sportowej.

To już jest koniec, nie ma już nic, jesteśmy wolni, możemy iść...

To już jest koniec krynickiego hokeja...

Miał być Dream Team, a został tylko wielki smród, nikt nas nie uratuje...

.
...

Awatar użytkownika
zdziwiony1
-#VIP
-#VIP

Post autor: zdziwiony1 » 15-01-2015, 11:49

Obrazek[/center]

a tak wyglądają oba pucharki razem...ten z grudnia ładniejszy...
...

Awatar użytkownika
zdziwiony1
-#VIP
-#VIP

Post autor: zdziwiony1 » 15-01-2015, 16:33

Putin nie dostał zaproszenia na obchody wyzwolenia Auschwitz. Rosyjskie media o Polakach: bękarty bez pamięci
„Bękarty bez honoru i bez pamięci” – tak rosyjska „Komsomolskaja Prawda” określa tych, którzy nie zaprosili Władimira Putina na obchody wyzwolenia obozu Auschwitz. Wiadomo już, że rosyjski lider nie przyjedzie, bo ma zbyt napięty grafik – tak oficjalnie tłumaczy Kreml. Ale nieoficjalnie mówi się, że Putin nie chce być tam, gdzie go nie chcą widzieć. Organizatorzy uroczystości podkreślają tymczasem, że nie wysłali zaproszeń do żadnej z placówek dyplomatycznych. Wysłali natomiast informacje o wydarzeniu i to w gestii poszczególnych krajów leżało zdecydowanie, kto 27 stycznia przyjedzie do Polski na obchody wyzwolenia Auschwitz.

No proszę można??? można!!! ciekawe jak długo wytrzyma JKM, pewnie już dzisiaj będzie lizał dupsko swemu carowi...

................................................................................................

Niespodzianki nie było: "Ida" zgodnie z oczekiwaniami zdobyła nominację w kategorii filmu nieanglojęzycznego. Konkurentami "Idy" są: "Lewiatan" (Rosja) - zdobywca Złotego Globu, "Mandarynki" (Estonia), "Dzikie historie" (Argentyna) i "Timbuktu" (Mauretania). Dostała też nominację za zdjęcia.

To dziesiąta nominacja do Oscara dla polskiego filmu w tej kategorii. Wcześniej szansę na statuetkę miały: "Nóż w wodzie" Romana Polańskiego (1963), "Faraon" Jerzego Kawalerowicza (1966), "Potop" Jerzego Hoffmana (1974), "Ziemia obiecana" (1976), "Panny z Wilka" (1979), "Człowiek z żelaza" (1981) i "Katyń" (2007) Andrzeja Wajdy oraz "W ciemności" Agnieszki Holland (2011).

Że tak powiem doborowe towarzystwo...

................................................................................................

W poniedziałek oficjalnie Krystian Bielik z Legii Warszawa zostanie piłkarzem Arsenalu Londyn. Legia zarobi na nim łącznie 2.5 mln $. Legia wybrała choć raz rozsądnie, mogła bowiem sprzedać Krystiana do Hamburga, zarabiając na tym transferze nawet nieco więcej niż na ofercie Arsenalu. Trzeba odnotować fakt, że Hamburg pozyskał nowego sponsora strategicznego i z pewnością będą wzmocnienia. Dla kariery Krystiana ważne są zapewnienia Arsena Wengera, że będzie go regularnie próbował w podstawowym składzie, a czasu na aklimatyzację ma ponoć sporo, bo aż 3 lata.

Rafał Wolski został oddelegowany na pół roku z Fiorentiny do Belgii( KV Mechelen).

Legia Warszawa chwilowo zmieniła nazwę stadionu:

Po wygaśnięciu umowy na nazwę stadionu od 1 stycznia obiekt użytkowany przez Legię Warszawa nie nazywa się już Pepsi Arena. Klub w porozumieniu z miastem ustalił nowe nazewnictwo - Stadion Miejski Legii Warszawa im. Marszałka Józefa Piłsudskiego - poinformował klub. Sytuacja może jednak równie szybko zmienić się w najbliższym czasie.

Valčák i Fojtik odchodzą z Cracovii???

Coraz więcej faktów wskazuje na to, że Patrik Valčák i Josef Fojtík opuszczą drużynę Comarch Cracovii. Czeski duet chce spróbować swoich sił za oceanem.- Obaj zawodnicy zamierzają wyjechać do Stanów i z tego, co wiem mają już wykupione bilety na samolot. Dzisiaj mają spotkać się z klubowymi działaczami - mówi nasz informator.

Jeśli obaj gracze rozwiążą kontrakty z Cracovią, siła ofensywna Pasów straci na wartości. Zarówno Valčák, jak i Fojtik to czołowi napastnicy PHL. Pierwszy z nich świetnie kreuje grę (32 mecze, 10 bramek i 33 asysty), a drugi ma nos do zdobywania bramek (29 spotkań, 18 goli i 20 kluczowych podań).

Oj to będzie cienko z atakiem Pasów...

Lutowy turniej z cyklu Euro Ice Hockey Challenge z udziałem reprezentacji Polski, Kazachstanu, Węgier i Ukrainy odbędzie się w Toruniu lub Gdańsku. Decyzja w tej sprawie zostanie podjęta jeszcze w tym tygodniu.

...
Ostatnio zmieniony 15-01-2015, 17:28 przez zdziwiony1, łącznie zmieniany 5 razy.
...

vanleny

Post autor: vanleny » 15-01-2015, 17:07

Nawet nie wiedziałem wujek, że jesteś takim lemingiem.

Od kiedy JKM jest rusofilem?

JKM mówił, że im bardziej lubie Rosję, tym dalej jest od naszych granic.

Więc jeśli uważa go za silnego przywódce Rosjan, to nie znaczy, że jest jego sojusznikiem.

Przestań oglądać reżimową telewizję a zacznij czytać informacje w necie.

ODPOWIEDZ