Giełda zakładów by lepszy szkodnik

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
lepszy szkodnik

Post autor: lepszy szkodnik » 24-06-2011, 13:37

dzisiaj spróbujemy powalczyć na spotkaniu w lidze prawie amatorskiej. Poza sezonem "ogórkowym" nawet nie patrzylibysmy w strone takich spotkań, ale aby nie wyjść z wprawy za drobne będziemy próbowac szczęścia:
Cork City v Waterford
Im bliżej spotkania tym chetniej powinni ludzie typować zwycięstwo gospodarzy. Spróbujemy wystawić back na ich zwycięstwo po kursach 1,73 i 1,74, zobaczymy czy uda się coś kupić a potem będziemy martwili sie jak to sprzedać :wink: z zyskiem.
Przy okazji wzielismy lay po 4,10 na remis, wystawiając od razu back po 4,20. Przy inwestycji 10 euro green 25 centków :grin: jak pójdzie to OK, jak nie to zaczniemy się martwic od 19:00.
Swoje powystawialismy, część zakupów dokonana, zobaczymy późnym popołudniem co z tego wyszło. Moim zdaniem kursy na tyle atrakcyjne aby gracze zaczęli wchodzić i obstawiać zwycięstwo gospodarzy, mnie więcej nie trzeba :razz:

Awatar użytkownika
lepszy szkodnik

Post autor: lepszy szkodnik » 27-06-2011, 16:45

Oj działo sie przed spotkaniem które wybraliśmy sobie czyli:
Cork City v Waterford
kilka pojedynczych tików trafionych, kilka centków zasila nasza kieszeń. Niestety potem następuje załamanie, kursy idą w przeciwnym kierunku niż ten jaki zamierzyliśmy. Praktycznie przed meczem zaangażowana zostaje cała kwota na koncie celem łapania typów arbitrazowych. W trakcie obstawiania wszystkie wydawały mi sie logiczne, jednak tak jak patrzę teraz niestety kilka z nich był irracjonalnych. Ale cóż co drugi głupi ma szczęście i pomimo, że kursy nie poszły tak jak zamierzaliśmy to i ten mecz przyniósł nam zysk. Kwota jaka była zaangażowana na te spotkanie spowodowała, że na koniec wyszedł całkiem spory zysk :grin:
To na czym się złapałem to fakt, że nie potrafię dobrze rozkładać greena w przypadku gdy na dane spotkanie mam kilka bądź kilkanaście typków. Kilkanaście nie oznacza, że zwariowałem :razz: , po prostu łapałem arbitraż oraz róznego rodzaju scenariusze z użyciem różnych opcji (u/o, DW, itp.) tak aby nawet jeżeli zostanę z typkami na mecz, minimalizować stratę lub osiągnąć "zielony" kolor gdy jednak pójdzie po mojej mysli.
Tak też się stało, więcej jak połowę typków zamknałem jeszcze przed spotkaniem, druga część pozostała otwarta. Otwarte zakłady wyglądały tak, że jeżeli Cork wygra spotkanie to będę miał zysk, jeżeli zremisuje to niewielki plusik, jeżeli przegra to będzie strata ok 2 euro, co i tak byłoby niewielka stratą w stosunku do tego jak uciekły mi kursy. Taki był scenariusz gdybym wszystkie zakłady zostawił do końca spotkania. Oczywiście istniała opcja optymistyczna, tj. taka, że gospodarze strzela pierwsi bramkę a wtedy po zamknięciu wszystkich zakładów pojawiłby się green na każdej z opcji.
I tutaj wyszło moje szczęście. Pomimo, że Cork przegrało całe spotkanie to jako pierwsi strzelili bramkę, dając czas na zamknięcie pozycji i niezły zysk, totalny spokój i zielono na każdej z opcji (część została zamknięta, część skontrowana). To lubimy najbardziej :razz:

Na dzisiaj spróbujemy sobie delikatnie spotkanie faworyta z jedną ze słabszych drużyn w tym sezonie.
Elfsborg - Syrianska FC
Back po 1,32 na zwycięstwo gospodarzy i lay na remis po 6,00. Zobaczymy co dzisiaj czas przyniesie.

Awatar użytkownika
lepszy szkodnik

Post autor: lepszy szkodnik » 27-06-2011, 17:54

Elfsborg - Syrianska FC
Tym razem poszło jak trzeba :wink: Zamknęliśmy nasz zakład back na zwycięstwo gospodarzy po 1,30 a nasz lay na remis został zamknięty po 6,40 i kilka miedziaków do kieszonki. Oczywiście stawki na green ustawione tak, aby maksymalizowac zysk przy zwycięstwie gospodarzy. Podobnie zagraliśmy w meczu Halmstad tym bardziej poniedziałek radosny.

Awatar użytkownika
lepszy szkodnik

Post autor: lepszy szkodnik » 01-07-2011, 16:57

Kolejny miesiąc zmagań na giełdzie zakładów zaq Nami, kolejny miesiąc nauki gry na giełdzie i kolejne drobne zyski zasilaja konto.
Głównie gralismy back na faworytów, zamykając typ jeszcze przed meczem z kilku tickowym zyskiem. Moim zdaniem najbardziej "pewna" opcja, chociaz przynosząca niewielkie zyski. W trakcie spotkań próbowałem grac under zamykając po kilku minutach. Gra dość ryzykowna ale przynosząca nieporównywalnie większe zyski i jeżeli czas pozwoli to spróbujemy tutaj oszacować ryzyko w stosunku do ewentualnych profitów. Jedno na co warto zwrócić uwagę w trakcie trwania spotkania to zachowanie kursów w momencie strzelenia bramki i zachowania się kursów zaraz po odblokowaniu zakładów. Kursy zachowują się w dość specyficzny sposób i w ciągu kilku sekund można dość bezpiecznie zarobić "kilka groszy"

Dzisiaj raczej nic ciekawego na giełdzie nie widać. Spróbuję wskoczyć na mecz niedzielny :
Shamrock Rovers - St Patricks

Kursy back na gospodarzy chodzą w granicach 1,88-1,90. Ja ustawię sie nieco wyżej i jak się załapie do niedzieli to OK, jak nie, to będę próbował zakupic po bieżącej cenie. Gospodarze wiedli prym w lidze, teraz nastąpiła "mała czkawka" i spadek na 2 miejsce za "Świetych". Czas aby i St Patricks zaczął odpuszczać, tym bardziej, że mają jeszcze do rozegrania rewanżowy mecz w LE (do odrobienia 0-1). Myślę, że userzy też im bliżej spotkania bardziej będą skłonni na obstawianie zwycięstwa gospodarzy.
PS
Spróbuje zaczepic się z backiem na gospodarzy w spotkaniu:
Qviding v Vasteras SK
Moim zdaniem biorąc pod uwagę aktualną formę obu "słabeuszy" to jednak większe szanse daję gospododarzom i mam nadzieję, że tak samo sądzą inni :grin:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
lepszy szkodnik

Post autor: lepszy szkodnik » 04-09-2011, 12:42

Sezon ogórkowy się skończył, my powracamy na Gielde zakładów. Celem przypomnienia sobie :wink: co i jak oczywiście zaczynamy od grania back na zdecydowanych faworytów, najlepiej kilka godzin przed meczem. Metoda sprawdzona i "wchodzi" prawie zawsze (ja jak do tej pory jeszcze na niej nie przegrałem). Tak dał zarobić ostatnio MU czy Barca, gdzie kursy na te zespoły przed samym spotkaniem spadły o 4-6 ticków. Przed samym spotkaniem ogromna rzesza ludzi wchodzi do gry obstawiając faworyta tym samym obniżając kurs, tym samym powodując naszą, minimalną, ale zawsze wygraną bez wzgledu na wynik końcowy. Oczywiscie po spadku kursu zamykamy zakład, grając lay i szukamy następnego spotkania.

Od jakiegoś czasu testuję inną formę strategi gry, z którą chciałbym się z Wami podzielić już w następnym poście, tak aby stanowiło to osobną integralną część.

Awatar użytkownika
Prosiaczek

Post autor: Prosiaczek » 04-09-2011, 13:00

lepszy szkodnik pisze:Przed samym spotkaniem ogromna rzesza ludzi wchodzi do gry obstawiając faworyta tym samym obniżając kurs, tym samym powodując naszą, minimalną, ale zawsze wygraną bez wzgledu na wynik końcowy.
Level 2:
To teraz zacznij kupować laye na underdoga, i kupuj backi przed meczem gdy kurs urośnie. Powinieneś szybko zauważyć różnicę.
* ten post wskazuje tylko na chwilowy brak zajęcia.

Awatar użytkownika
lepszy szkodnik

Post autor: lepszy szkodnik » 04-09-2011, 13:42

Od jakiegoś czasu testuję strategię gry na Giełdzie polegającą na jednoczesnym obstawieniu:
•lay na remis (po polsku gram, że nie będzie remisu)
•back na CS (DW - dokładny wynik) 0-0 (po polsku gram na to, że będzie wynik 0-0 na zakończenie spotkania.

Kwotowanie przy kursach na remis 3,3-3,5 to :
lay D za 8j
CS 0-0 za 2j

Generalnie strategia opiera się na tym, że kurs na CS zmienia się w bardziej dynamiczny sposób niż kurs na remis. Związane jest to z tym, że wraz z upływem czasu ludzie którzy zagrali na lay D mają bardzo dużo do starcenia, jeżeli takim wynikiem skończyłby się mecz :wink:
W pierwszych minutach spotkania nic się nie dzieje, kursy zmieniają się w bardzo nieznacznym zakresie, tak pomiędzy 8-10 minutą od rozpoczęcia spotkania kursy na CS 0-0 zaczynają spadać, w tym czasie kurs na remis jeszcze jest na poziomie sprzed meczu.
Dla przykładu weźmiemy dzisiejszy zagrany mecz.
Brescia - Empoli
lay D @3,4 za 8j
back CS 0-0@9,2 za 2j
Z tak dokonanymi zakupami czekamy do 15-25 minuty spotkania. Czas oczekiwania zależy od temperamentu gracza i jest sprawą indywidualną, ja zamykam typy w okolicach 20 minuty.

I scenariusz
Mija 17 minuta spotkania, kursy wyglądają jak niżej. Screenów nie robiłem ze względu na brak czasu ale sa to rzeczywiste wartości na których grałem.
na remis back 3,30 lay 3,35
na CS 0-0 back 7,8 lay 8,0
Podejmujemy decyzje o zamknięciu naszych zakładów, grając CS lay po kursie 8,00 za 2,3j, następnie back na remis po kusie 3,30 za 8,25j.
Jak to wygląda z ekonomicznego punktu widzenia:
Zagranie CS dało nam greena 0,30j
Zagranie D dało nam stratę 0,25j
Sumarycznie mamy 0,05j
bez żadnego ryzyka, gdyż przedstawione wartości były skrajnie niekorzystnymi z jakimi się spotkałem, ale przedstawiłem je specjalnie aby ukazać, że w skrajnych warunkach jest mozliwy zysk.

II scenariusz
Przetrzymaliśmy nasz zakład, mija 18 minuta, pada bramka. Oczywiście w tym momencie przegrywamy zakład na CS, ale zobaczmy jak zachowuje sie kurs na remis.
remis back 5,3 lay 5,4
Zamykamy nasz zakład na remis wystawiając back 5,30 za 5,13j co daje nam greena wielkości 2,87j. Jeżeli odejmiemy z tego 5% podatku to da nam to na czysto 2,73j, wliczając w to stratę 2,00j z CS mamy na czyściutko 0,73j :grin:

Przy kursie 3,40 (za 8j) na layD wartością równoważącą nam straty wynikłe ze strzelenia bramki i przegrania zakładu back CS 0-0 jest wielkość back D na poziomie 4,70. Każdy wyższy kurs będzie naszym plusem. Oczywiście w zależności od kursu lay ta granica będzie się przesuwac w góre lub w dół.

Wczoraj wg. podobnego schematu zagrałem spotkanie:
Carlise v MK
lay D po 3,35 za 8j
back CS 0-0 po 10,00 za 2j

po kilkunastu minutach zakłady zostały zamkniete przy wyniku w meczu 0-0.
back D po 3,30 za 8,12j (strata -0,12j)
lay CS po 8,80 za 2,27j zysk 0,27j, po podatku 0,26j
Zysk na czysto 0,14j

PS.
2-3 minuty przed samym spotkaniem, jak i zaraz po jego rozpoczęciu kursy potrafią rosnąć nierzadko 2-3 ticki. Wart o tym pamietać przy wyborze swojej startegi.

Życze owocnych walka. Nawet małe ziarko do ziarka a zbierze się miarka :yes:

Awatar użytkownika
lepszy szkodnik

Post autor: lepszy szkodnik » 23-08-2012, 21:17

Nadal pogrywamy na Giełdzie zakladów, chociaż ostatnie wpisy w tym temacie były bardzooooo dawno temu. Oczywiście nie odpuściłem tej formy gry a wręcz przeciwnie moja uwaga bardziej jest skierowana właśnie w tamtą stronę. W poszczególnych postach, tak jak do tej pory, bede starał sie przedstawić różne koncepcje gry i/lub zachowania się graczy w róznego rodzaju przypadkach.

W tym poście chciałbym poddać Waszej analizie strategię gry polegajaca na graniu back na under 2,5 bramki przed meczem i zamykaniu pozycji w trakcie przerwy spotkania. Ja tą strategią gram już od dłuższego okresu czasu i jak na razie wygląda bardzo przyzwoicie. Przed przystąpieniem do gry proponuję aby każdy "na sucho" przetestowal sobie strategię przez tydzień tak aby zobaczyc samemu jak to wygląda "w praniu". To czy ktoś podejdzie to takiej strategi to już każdego indywidualna sprawa, ja przedstawiam tylko możliwości aby nie wyważać już otwartych drzwi.

Zaczynamy obstawianie przed meczem, grając back na <2,5
&#8226; W przypadku bezbramkowej I-szej połowy, zamykając w przerwie ppozycję (grając lay na <2,5) uzyskamy w zależności od kursu wygrana rzędu 45-55%
&#8226; W przypadku jednobramkowej I-szej połowy, zamykając w przerwie pozycję (grając lay na <2,5) uzyskamy wygraną w zależności od kursu rzędu 10-25%
&#8226; W przypadku dwubramkowej I-szej połowy, zamykając w przerwie pozycję (grając lay na <2,5) przegramy ok 50% wkładu.
&#8226; W przypadku trzybramkowej I-szej połowy, nie musimy już nic zamykać :wink:
To jak bedziemy mieli szczęście lub nasza wiedza pozwoli, spowoduje, że taką wygrana lub stratę poniesiemy.

Poniżej przedstawię wybrane spotkania jakie zagrałem dniu dzisiejszym (każdy przedmeczowy back po 10j) oraz skutek jaki przyniosła taka strategia. Oczywiście w niektórych przypadkach można było dokonać lepszych zakupów, ale staram się przedstawić stan rzeczywisty a nie idealny, zresztą można było zagrać inne spotkania, ja zagrałem takie :grin:
Din. Bucuresti - Metalist Kharkiv
back na <2,5 po 1,81
lay w przerwie przy wyniku 0-1 po 1,64
wynik +1,04j
Luzerna - Genk
back na <2,5 po 2,20
lay w przerwie przy wyniku 1-1 po 4,30
wynik -4,88j
Trabzonspor - Videoton
back na <2,5 po 2,04
lay w przerwie przy wyniku 0-0 po 1,17
wynik +7,44j
Midtjylland - Young Boys
back na <2,5 po 2,06
lay w przerwie przy wyniku 0-1 po 1,69
wynik +2,20j
Debrecen - Club Brugge
back na <2,5 po 1,88
lay w przerwie przy wyniku 0-0 po 1,23
wynik +6,42j
Slask - Hannover
back na <2,5 po 1,98
w przerwie nie było co kontrować przy wyniku 1-3 :grin:
wynik -10,00j

Takie typy dały w ogólnym rozrachunku +2,22j (bez podatku 5%) przy trafieniu:
2 I-szy połówek bez bramek
2 I-szych połówek z jedna bramką
1 I-szej połówki z dwoma bramkami
1 I-szej połówki z całkowicie przegranym kuponem.
Jeżeli i Ty potrafisz typowac nie gorzej niz pokazałem to w tym poście to zapraszam do gry wg schematu opisanego powyzej.

Awatar użytkownika
lepszy szkodnik

Post autor: lepszy szkodnik » 24-08-2012, 15:15

Dzisiaj popróbujemy zagrać pre play w meczu ligi holenderskiej.
Waalwijk - Roda JC

Tak jak pisałem w dziale Analiz, dla mnie faworytem sa gospodarze. Mam nadzieję, że docenią to także inni userzy i zaczną grać na nich.
Ja zakupiłem back na gospodarzy po kursie 1,83 i poczekamy do meczu z nadzieją na spadek kursu :wink: Lay prewencyjnie ustawiony na kursie 1,71, co dałoby 7% greena, ale zobaczymy w późniejszym okresie co z tego wyniknie, gdyż aż takie spadku do rozpoczęcia spotkania nie spodziewam się :grin:

Awatar użytkownika
lepszy szkodnik

Post autor: lepszy szkodnik » 24-08-2012, 17:03

Spróbuje ponownie zagrać dwa równoległe typki wg. schematu opisanego dwa posty wyżej, tj:
&#8226;lay na remis (nie będzie remisu) 8j
&#8226;back na CS (DW - dokładny wynik 0-0) 2j

Z tym, że teraz przetrzymam zakupione typki do przerwy i w trakcie jej trwania bede zamykał po kursach jakie będą dostepne, lub oczywiście zaraz po zdobyciu bramki w I-szej połowie przez jedną ze stron poprzez kontrę, back na remis.
Na próbę bierzemy mecz z ligi francuskiej.
Evian TG - Lyon
lay na remis po kursie 3,50 (8j)
back na CS 0-0 po kursie 12,5 (2j)

W takim przypadku granicą opłacalności przy strzeleniu bramki przez jedną ze stron, w I-szej połowie, jest wzrost kursu na Remis do poziomu 4,70. Zobaczymy, pozyjemy, czas pokaże co się stanie, jeżeli utrzyma się wynik 0-0

Awatar użytkownika
lepszy szkodnik

Post autor: lepszy szkodnik » 24-08-2012, 21:00

Waalwijk - Roda JC w tym spotkaniu kurs przed meczem nieznacznie spadał osiągając juz poziom w okolicach 1,76, jednak pół godziny przed spotkaniem ktoś mocno podciągnął kurs który wrócił ponownie ponad wartość 1,80. Ja zamknąłem pozycję po kursie 1,81 z 1% zyskiem. Niby niewielkim ale grunt, że na zielono :wink:

Evian TG - Lyon W poście wyżej opisana jest strategia jaką zagrałem na to spotkanie. Do przerwy wynik utrzymał sie bezbramkowy, więc spokojnie bez niepotrzebnej nerwówki mogliśmy pozamykac nasze pozycje. Nie próbując doszukiwać się najlepszych kursów pozamykałem po wartościach takich jakie były dostęne, i tak:
&#8226; back na remis nabyłem po 2,60 co wygenerowało stratę wielkości -2,78j
&#8226; lay na CS 0-0 nabyłem po 4,20 co wygenerowało zysk +3,95j
Po odliczeniu podatku na czysto mamy niecałą 1,00j czystego zysku, czyli niecałe 10%

Jest to zysk z bardzo małym marginesem ryzyka, praktycznie ryzyko wystepuje tylko w momencie, kiedy po strzeleniu pierwszej bramki w I-szej połowie momentalnie pada bramka wyrównująca a my nie zdążymy zareagować. Rynek do takiej gry musi byc oczywiście płynny, tak aby poszczególne kursy kompensowały się a także aby było komu sprzedać naszą "kontrę". :razz:
My mamy plusy, niech martwią sie Ci którzy nie czytają Naszego Forum :mrgreen:

Awatar użytkownika
lepszy szkodnik

Post autor: lepszy szkodnik » 25-08-2012, 14:28

Ponownie spróbujemy zagrać wg schematu:

przetrzymując zakupione typki do przerwy i w trakcie jej trwania bede zamykał po kursach jakie będą dostepne, lub oczywiście zaraz po zdobyciu bramki w I-szej połowie przez jedną ze stron poprzez kontrę, back na remis.

Tottenham - West Brom
lay na remis po kursie 4,40 (8j)
back na CS 0-0 po kursie 16,5 (2j)

W takim przypadku granicą opłacalności przy strzeleniu bramki przez jedną ze stron, w I-szej połowie, jest wzrost kursu na Remis do poziomu 5,90. Niestety w tym przypadku pospieszyłem się troszkę z zakupem na remis i mam wartości które się nie kompensują, tzn wygrana z CS 0-0 nie pokryje zobowiazań. Kupno lay na remis po 4,35 juz ten warunek spelniałoby :wink: No ale cóż, przecież my nie chcemy trzymac kuponu do końca spotkania, co najwyżej do zakończenia przerwy, w do tej pory przeciez mogą zdarzyc sie cuda.

Aston Villa - Everton
lay na remis po kursie 3,35 (8j)
back na CS 0-0 po kursie 10,00 (2j)

W takim przypadku granicą opłacalności przy strzeleniu bramki przez jedną ze stron, w I-szej połowie, jest wzrost kursu na Remis do poziomu 4,50. Zobaczymy, pozyjemy, czas pokaże co się stanie, ale chcę sprawdzic "na własnej" skórze jak wygląda ten typ grania przy wysokich kursach.

EDIT
Przed meczem dokonałem dodatkowych zakupów na spotkanie Tottenham - West Brom
Tottenham - West Brom
lay na remis po kursie 4,20 (8j)
back na CS 0-0 po kursie 17,5 (2j)
tym samym polepszając swoja pozycję po nienajlepszych zakupach w pierwszej wersji. Zobaczymy co z tego wyjdzie, bo na pewno poprawiłem sobie "rentowność". Moim zdaniem irracjonalnie mocno "rozjechały" sie wartości na Remis w stosunku do CS. Ale może ja się mylę a ktos coś wie więcej??? Zobaczymy za chwilkę :grin:

Awatar użytkownika
lepszy szkodnik

Post autor: lepszy szkodnik » 25-08-2012, 16:12

Tottenham - West Brom Do przerwy wynik utrzymał sie bezbramkowy, więc spokojnie bez niepotrzebnej nerwówki mogliśmy pozamykac nasze pozycje. Nie próbując doszukiwać się najlepszych kursów pozamykałem po wartościach takich jakie były dostęne, i tak:
&#8226; back na remis nabyłem po 2,88 co wygenerowało stratę wielkości -7,88j
&#8226; lay na CS 0-0 nabyłem po 4,50 co wygenerowało zysk +11,12j
Przypominam ten zestaw grałem za 20j (16 i 4)
Po odliczeniu podatku na czysto mamy +2,56j czystego zysku, czyli ok 13%

Aston Villa - Everton Bardzo szybko padła bramka, więc nie szukając lepszych kursów nabyłem:
&#8226; back na remis nabyłem po 4,90 co wygenerowało zysk +2,53j
&#8226; CS 0-0 już był przegrany, czyli wygenerowaliśmy stratę -2,00j
Po odliczeniu podatku na czysto mamy +0,40j czystego zysku, czyli 4%

Szybko, schludnie i przyjemnie :mrgreen:

Awatar użytkownika
lepszy szkodnik

Post autor: lepszy szkodnik » 26-08-2012, 13:09

Pora "taka sobie" do gry na giełdzie, chociaz płynność duża, ale próbujemy dalej schemat:

przetrzymując zakupione typki do przerwy i w trakcie jej trwania bede zamykał po kursach jakie będą dostepne, lub oczywiście zaraz po zdobyciu bramki w I-szej połowie przez jedną ze stron poprzez kontrę, back na remis.

Stoke - Arsenal
lay na remis po kursie 3,40 (8j)
back na CS 0-0 po kursie 11,5 (2j)

W takim przypadku granicą opłacalności przy strzeleniu bramki przez jedną ze stron, w I-szej połowie, jest wzrost kursu na Remis do poziomu 4,60.

Awatar użytkownika
lepszy szkodnik

Post autor: lepszy szkodnik » 26-08-2012, 14:30

Stoke - Arsenal Do przerwy wynik utrzymał sie bezbramkowy, więc spokojnie bez niepotrzebnej nerwówki mogliśmy pozamykac nasze pozycje. Nie próbując doszukiwać się najlepszych kursów pozamykałem po wartościach takich jakie były dostęne, i tak:
&#8226; back na remis nabyłem po 2,54 co wygenerowało stratę wielkości -2,71j
&#8226; lay na CS 0-0 nabyłem po 3,95 co wygenerowało zysk +3,83j
Po odliczeniu podatku na czysto mamy +0,95j czystego zysku, czyli ok 9,5%

J'm love this game :razz:

Awatar użytkownika
lepszy szkodnik

Post autor: lepszy szkodnik » 26-08-2012, 15:29

kolejne spotkanie płynne finasowo, więc próbujemy dalej schemat:

Liverpool - Man City
lay na remis po kursie 3,45 (8j)
back na CS 0-0 po kursie 12,50 (2j)

W takim przypadku granicą opłacalności przy strzeleniu bramki przez jedną ze stron, w I-szej połowie, jest wzrost kursu na Remis do poziomu 4,60.

Awatar użytkownika
lepszy szkodnik

Post autor: lepszy szkodnik » 26-08-2012, 16:57

Liverpool - Man City Padła bramka, więc nie szukając lepszych kursów nabyłem:
&#8226; back na remis nabyłem po 4,10 co wygenerowało zysk +1,27j
&#8226; CS 0-0 już był przegrany, czyli wygenerowaliśmy stratę -2,00j
Po odliczeniu podatku mamy -0,80j straty.Wzrost kursu na remis nie zrekompensował straty 2j postawionych na CS 0-0. Wyglada na o, że w przypadku dwóch równorzędnych ekip tak będzie się to odbywać, podobnie może być w przypadku kiedy to underdog pierwszy zdobędzie gola. Z tym musimy sie liczyć, ale i tak dzisiejszy dzionek mamy na plus :grin:

PS
Wydaje się, że taka strategia gry na Giełdzie została juz pokazana wystarczająco duzo razy. Wiemy kiedy odnotujemy zyski a kiedy niewielkie straty. Jeżeli bedziemy sztywno trzymac się zasad to w dłuzszej pespektywie będziemy na plus. Jeżeli ja jestem, będziesz niewatpliwie i TY :grin:
Kolejne posty to kolejne strategie, jakie dowiesz się niebawem.

Awatar użytkownika
lepszy szkodnik

Post autor: lepszy szkodnik » 27-08-2012, 16:02

Przez kilka kolejnych postów będziemy testować strategię gry under 2,5 na Giełdzie. Podstawa to wybranie odpowiednich typów oczywiście :grin: ,gdyż w tej strategi będziemy wykorzystywać nie tylko zachowanie się poszczególnych userów ale w głównej mierze statystyki. W znacznej większości lig to w II-ej połowie pada więcej bramek, dlatego my jak tylko będzie okazja będziemy zamykac pozycję w przerwie spotkania. Oczywiście czas zamknięcia pozycji zależy od każdego indywidualnie, można to robic po 15 minutach gry, można robić dopiero aż kurs spadnie poniżej progu opłacalności, jeżeli padną bramki itd, itd. sprawa otwarta i indywidualna. Ogólnie finansowo jak to wygląda, opisałem i przedstawiłem kilka postów wyżej. Przy tej strategii nie jest już wymagany rynek bardzo płynny finansowo, dlatego możemy korzystać z dużo szerszych możliwości.
Każdy zestaw gramy po 10j i najlepiej gdybyśmy zanotowali wzloty i upadki, tak aby każdy mógł zobaczyć jak to "działa" :wink: Wybór typków jest subiektywny i nie stanowi o jakości tego rodzaju gry a jedynie o umiejetnościach lub ich braku typującego :wink:

Honka - VPS
back na <2,5 po 1,92

Awatar użytkownika
lepszy szkodnik

Post autor: lepszy szkodnik » 27-08-2012, 18:26

Honka - VPS 1-2
back na <2,5 po 1,92
zgodnie z wcześniej przyjętą strategią lay w przerwie przy wyniku 1-0 po 1,65
wynik +1,63j a przetrzymanie zakładu to -10 :razz:

Spróbujemy w podobny sposób Chiasso - Bellinzona, chociaz rynek bardzo "płytki" i mogą być kłopoty z nabyciem typka na under.

Awatar użytkownika
lepszy szkodnik

Post autor: lepszy szkodnik » 28-08-2012, 19:05

Laval v Angers
back na <2,5 po 1,63
rynek mało płynny w tym zakresie ale spróbujemy, na czymś musimy przetestować :wink:

Awatar użytkownika
lepszy szkodnik

Post autor: lepszy szkodnik » 28-08-2012, 19:57

Laval v Angers
back na <2,5 po 1,63
zgodnie z wcześniej przyjętą strategią lay w przerwie przy wyniku 0-0 po 1,19
wynik +3,70j

Awatar użytkownika
lepszy szkodnik

Post autor: lepszy szkodnik » 29-08-2012, 17:53

Cracovia - Arka Gdynia rynek nawet nie płytki, można powiedzieć, że go nie ma :mrgreen: 45 minut przed meczem u/o mikroskopijna ilość 750 euro. ale spróbujemy i na takim rynku zagrać naszego undera. Zobaczymy co z tego wyniknie. Część zakupów dokonana, część przesunieta na wyższe kwoty. Na teraz mamy zakupione
Cracovia - Arka Gdynia
back na <2,5 po kursie 1,75
ale zapewne wartość podniesie się po uśrednieniu. Niestety takie są "koszty" gry na rynku bez rynku. Musimy i takiego popróbować, nie spróbujesz nie będziesz wiedział :wink:

Awatar użytkownika
lepszy szkodnik

Post autor: lepszy szkodnik » 29-08-2012, 19:23

Rynek u/o na tym spotkaniu praktycznie nie istniał. Przed meczem było w obrocie 1,5k euro, to tak jakby nic. W trakcie spotkania obrót troszke podskoczył do 10k ale to i tak nic. My pozostaliśmy z zakupami undera po 1,75.
Cracovia - Arka Gdynia
back na <2,5 po kursie 1,75
zgodnie z wcześniej przyjętą strategią lay w przerwie przy wyniku 0-0 po 1,24
wynik +4,39j (od tego niestety 5% dla betfair-brak-polskiej-licencji! :wink: )

Awatar użytkownika
lepszy szkodnik

Post autor: lepszy szkodnik » 07-09-2012, 17:57

Gruzja - Białoruś
back <2,5 po kursie 1,65
rynek bardzo mało płynny, więc chyba zamknę przed meczem za 1,62, ale zobaczymy jak beda kształtować się kursy do połowy.
PS
kontra przed meczem za 1,62, zakład zamkniety więc jako taki nie będzie przydatny w tej strategi, chyba tylko aby zobaczyć jak będą się kształtowac kursy.
Gruzja - Białoruś
back <2,5 po kursie 1,65
Do połowy nie padła żadna bramka, można byłoby dać lay po 1,17 i jakieś +3,9j do koszyczka :razz:

Awatar użytkownika
lepszy szkodnik

Post autor: lepszy szkodnik » 07-09-2012, 19:17

Albania - Cypr
back <2,5 po kursie 1,72
Obie ekipy, chociaz do średniaków nawet nie należą, to już tak łatwo wbijac gole im nie jest. Obie ekipy w ostatnich meczach dość underowo. Albania 4/6, Cypr 3/6. Wcale nie zdziwiłby mnie spadek kursu chwilkę przed meczem. Ale my przetrzymamy do połowy. Wreszcie trzeba byłoby coś przegrać w tej strategii, bo jeszcze wyjdzie na to, że to grall :mrgreen: . Niestety tak nie jest i czekam na porażkę aby móc wskazac inne formy gry na Giełdzie. :wink:

ODPOWIEDZ