Typy by Krzysiekmks
- krzysiekmks
11. Typ 1 - 1,75 WH 2j
Tu na dobrą sprawę nie ma co się rozpisywać. Vive jeśli wygra awansuje dalej z drugiego miejsca a to daje ogromną szanse na łatwiejszego rywala w drugiej fazie, a jeśli przegrywają to prawdopodobnie z pucharami się żegnają bo 5 Fuchse gra u siebie z najsłabszym w grupie Silkeborgiem. No i ogólnie co by tu nie mówić tego meczu nie można nie wygrać, dlatego proponuję grę na Vive. W pierwszym meczu tych drużyn w Rosji 31:30 wygrało Vive dzisiaj mimo iż overa(granica 58,5) też się spodziewam to jestem tylko za czystą 1. Mecz za 2,5 godziny.
- krzysiekmks
12. Typ - padnie bramka w czasie 46-60 2,60 sb 1j /Live/
13. Typ 1 - 19,00 0,3j sb
Teraz na szybko bo zaraz zaczyna sie druga połowa, nie widzę opcji żeby Polonia od razu nie ruszyła do ataku bo mają o co grac(0,5mln premii) i dobrze o tym wiedzą. Dlatego Polonia wg. mnie od razu ruszy do ataku i to ona zdobędzie bramkę ale taki typ zabezpiecza mnie w razi bramki Widzewa w tym czasie IMO bramka w przeciągu pierwszych piętnastu minut 2 połowy wg. mnie padnie
- krzysiekmks
14. Typ 2(+0,5) 2,30 pinnacle-brak-polskiej-licencji! 4j
Dzisiejszy dzień jeśli chodzi o typowanie mnie trochę załamał i teraz muszę wyjść z wyższą stawką aby miesiąc zakończyć na plusie, ale przejdźmy do rzeczy. Wisła Kraków co by nie mówić w obecnym sezonie zawodzi bo drużyna z takim budżetem i kadrą powinna w lidze grac dużo lepiej, mieć więcej punktów być wyżej w lidze a tak nie jest. W pierwszym meczu wiosny Wisła zremisowała na wyjeździe z ostatnim Zagłębiem 2:2. U siebie w tym sezonie wygrali 5 razy i 4 razy przegrali więc nic specjalnego nie prezentują. Dodatkowo w czwartek grali w LE gdzie po nawet dobrej grze zremisowali ze Standardem jednak z dalszej gry odpadli. Przez pół godziny w meczu tym musieli grac w osłabieniu bo czerwoną kartkę obejrzał Nunez i po takim meczu w drużynie są urazy i takie coś znalazłem na stronie Wisły: Nie wiadomo, w jakim składzie Wiślacy wybiegną na boisko, bo po wyprawie do Belgii Sergei Pareiko ma kłopoty z palcem, na który nadepnął mu rywal, Kew Jaliens ma uraz kostki, Marko Jovanović narzeka na ścięgna Achillesa, a przeziębieni są Osman Chavez i Ivica Iliev. Dodatkowo wiadomo że nie zagra zawieszony Małecki a kontuzjowani są Boguski i Sobolewski. Korona za to do Krakowa udaję się w pełnym składzie razem z pauzującymi ostatnio Lisowskim, Kuzerą i Kijanskasem. W ostatniej kolejce Korona po dobrym meczu pokonała u siebie Jagiellonię dzięki 2 bramkom debiutanta Łukasza Jamroza, jednak ja spodziewam się że wychowanek Korony jutro w pierwszym składzie nie wybiegnie a na szpicy zagra Maciek Korzym którego miejsce zająłby Kamil Kuzera ew. na szpicy zagrałby nowy nabytek Daniel Gołębiewski. Ostatni raz Wisła wygrała z Koroną w 2009 roku 3:2 w Kielcach później 2 razy zremisowała i raz przegrała. Spodziewam się że jutro ta passa zostanie przedłużona bo Korona gra na prawdę przyzwoicie dodatkowo wiadomo że Korona do spotkania z tą drużyna podchodzi zawsze bardzo zmotywowana a jeśli się jeszcze weźmie pod uwagę że w drużynie gra kilku wychowanków to jutro nie odpuszczą będą bardzo zmobilizowani i jakieś punkty z Krakowa przywiozą.
- krzysiekmks
Cracovia Kraków - Jagiellonia 0:0
9. Typ 1(-0,25) 2,04 pinnacle-brak-polskiej-licencji! 2j/
![]()
Polonia Warszawa - Widzew Łódź 1:2
10. Typ 1 - 1,70 pinnacle-brak-polskiej-licencji! 3j![]()
Vive Kielce - Czechovski Medvedi 26:26
11. Typ 1 - 1,75 WH 2j![]()
Polonia Warszawa - Wdizew Łódź
12. Typ - padnie bramka w czasie 46-60 2,60 sb 1j /Live/![]()
13. Typ 1 - 19,00 0,3j sb![]()
Wisła Kraków - Korona Kielce 0:1![]()
14. Typ 2(+0,5) 2,30 pinnacle-brak-polskiej-licencji! 4j![]()
- krzysiekmks
Krzysiekmks
|Liczba typów: 14 | Wygrane: 7 | Zwroty 0 | Przegrane: 7 |
|Wkład: 29,3j
| Wygrane: 31,21j
| Yield: 7%
Krzysiekmks
Ogólnie:
|Liczba typów: 358 | Wygrane: 170 | Zwroty 9| Przegrane: 179|
|Wkład: 1405,3
| Wygrane: 1362,21j
| Yfield: -3%
Wyratowałem się Koroną na koniec
- krzysiekmks
- krzysiekmks
2. Typ over 58,5 - 1,85 bwin-brak-polskiej-licencji! 3j
Uważam że taka granica nie jest zbyt wysoka bo mimo iż Wisła jest słabsza od Vive to jest najtrudniejszym przeciwnikiem w tej lidze i spotkania pomiędzy tymi drużynami to tak zwana Święta wojna. Handi uważam za zbyt wysokie żeby grac na Vive ale over już nie bo trzeba śmiało przyznać że średnia bramek która pada w meczach tych drużyn jest bardzo wysoka szczególnie w przypadku Vive gdzie średnio na mecz pada ponad 62 bramki z czego prawie 38 bramek jest rzuconych za sprawą Vive. Wisła Płock rzuca mniej bo średnio 30 na spotkanie a średnia bramek w meczach z ich udziałem to 60. Myślę że dzisiaj spokojnie 59 bramek powinno paść a nawet i więcej.
- krzysiekmks
3. Typ 1 - 2,46 pinnacle-brak-polskiej-licencji! 2
4. Typ over 2 - 2,03 pinnacle-brak-polskiej-licencji! 3j
Jutro możesz być problem z czasem dlatego typ podaję dzisiaj. Obie drużyny na wiosnę na gazie Korona dwa zwycięstwa kolejno z Jagiellonią u siebie 2:0 i 1:0 na wyjeździe z Wisłą Kraków gdy Podbeskidzie jest przy serii 4 meczów wygranych pod rząd dwa z nich odniesione na wiosnę, dwa po 1:0 z Zagłębiem i Widzewem. Jutro przyjdzie się im zmierzyć z Koroną i sądzę że przegrają, czemu? bo wg. mnie ta drużyna nie na tyle mocna żeby taka serię dalej przedłużyć, tak mi to wygląda
- krzysiekmks
GKS Bełchatów - Polonia Warszawa
5. Typ 2DNB- 1,89 Sbobet 3j
6. over 2 Pinnale 2,04 2j
Polonia po ostatniej stracie punktów na kolejną sobie pozwolić nie może, już po ostatnim meczu przecież Wojciechowski chciał wyrzucić Zielińskiego. Kadrowo lepiej wyglądają goście, jeśli chodzi o formę to też są lepsi bo wygrali 2 razy więcej meczów od rywala(10 Polonia 5 GKS) a w ostatnich 5 meczach Polonia wygrała 4 razy i raz przegrał gdy Bełchatów 2 razy zremisował, 2 razy przegrał i raz wygrał. Uważam że dzisiaj Polonia wygra, bo musi jeśli chce walczyć o mistrzostwo bo do Śląska strata jest nie wielka. Co do overa to sądzę że padnie bo te drużyny potrafią strzelać 2 bramki wg. mnie może strzelić sama Polonia
Legia Warszawa - ŁKS Łódź
7. Typ 1(-1,5) - 1,80 bet365-brak-polskiej-licencji! 6j
Legia zdecydowanym faworytem, ŁKS kompletnie bez formy, słaby trener, zawodnicy też nic specjalnego gdy Legia ma naprawdę dobrą kadrę, kibiców, stadion. Wszystko za nimi przemawia i nie widzę innej opcji jak wysokie zwycięstwo Legii. Handi po 1,80 to wg. mnie bardzo korzystna lokata
Lechia Gdańsk - Wisła Kraków
8. Typ 2 - 2,35 betsson-brak-polskiej-licencji! 2j
Do drużyny przyszedł trener który wg. mnie wykrzesa z niej duże możliwości bo ta drużyna skille ma ale nie potrafią ich wykorzystać i jeśli Probierz tego nie zrobi to już chyba nikt sobie nie poradzi. Lechia kompletnie bez formy, słaby trener, zawodnicy też niczego specjalnego nie prezentują. Myslę że jeśli Wisła kompletnie nie chce stracić tego sezonu to dzisiaj musza wygrać.
- krzysiekmks
Polska - Portugalia
1. Typ over 2,5 - 2,25 unibet-brak-polskiej-licencji! 3j![]()
Vive Kielce - Wisła Płock
2. Typ over 58,5 - 1,85 bwin-brak-polskiej-licencji! 3j![]()
Korona Kielce - Podbeskidzie
3. Typ 1 - 2,46 pinnacle-brak-polskiej-licencji! 2![]()
4. Typ over 2 - 2,03 pinnacle-brak-polskiej-licencji! 3j![]()
GKS Bełchatów - Polonia Warszawa
5. Typ 2DNB- 1,89 Sbobet 3j![]()
6. over 2 Pinnale 2,04 2j![]()
Legia Warszawa - ŁKS Łódź
7. Typ 1(-1,5) - 1,80 bet365-brak-polskiej-licencji! 6j![]()
Lechia Gdańsk - Wisła Kraków
8. Typ 2 - 2,35 betsson-brak-polskiej-licencji! 2j![]()
- krzysiekmks
9. Typ Under 2 - 1,86 pinnacle-brak-polskiej-licencji! 2j
Obie drużyny są tak beznadziejne w ataku że nie widzę innej opcji jak bezbramkowy remis lub 1 bramkowe zwycięstwo jednej z drużyn. Obie drużyny kompletnie bez formy. W przeciągu 3 spotkań obie drużyny łącznie zdobyły uwaga - 1 bramkę. Dlatego nie widzę jutro innej opcji jak under bo jest on baaaardzo prawdopodobny przy takiej sile ataku obu drużyn.
- krzysiekmks
10. Typ 2 - 2,06 pinnacle-brak-polskiej-licencji! 4j
Kurs zaskakujący bo Legia jest zdecydowanie wyżej w tabeli, drużyny są w podobnej formie, no i kadrowo to Legia wygląda lepiej. Przed tygodniem Podbeskidzie zostało stłamszone przez Koronę i tak naprawdę nie miało żadnej dobrej sytuacji do strzelenia bramki. Legia zaś po przeciętnym meczu ograła ŁKS 2:0 dzięki czemu awansowała na fotel lidera Ekstraklasy i nie chce go opuścić dlatego też taki mecz jak ten musi wygrać. Dodatkowo Legia też pewnie chciałaby się odegrać Góralom za porażkę z nimi u siebie dlatego myślę że spokojnie Legia jutro wygra a kurs jest na to dość ciekawy
- krzysiekmks
11. Typ 2(+0,5) 2,27 pinnacle-brak-polskiej-licencji! 2j
12. Typ 2DNB 3,07 pinnacle-brak-polskiej-licencji! 1j
Dlaczego tak? Korona jest obecnie w dużo lepszej dyspozycji od najbliższego rywala, Korona gra swoje i ma prawdziwy zespół w którym każdy pomaga każdemu, jest dobra współpraca i są tez wyniki. Na wiosnę Korona 3 zwycięstwa, Śląsk 2 remisy i porażka. Jutro Korona bez Jacka Kiełba, Śląsk bez Sztylki oraz Stevanovicia. Korona lubi grać przeciwko Śląskowi o czym świadczą wyniki - w Ekstraklasie Korona ze Śląskiem jeszcze nie przegrał - wygrała 3 krotnie, w tym w Kielcach jesienią oraz zremisowała 2 razy. Korona będzie chciała jutro udowodnić Lenczykowi że jego słowa odnośnie Korony były puste, nieprawdziwe. Sędzią jutrzejszego meczu będzie Musiał czyli sędzia który pozwala na męską grę co powinno być dobre bo dawanie kartek za nic jak to się często odbywa w Ekstraklasie jest bez sensu. Jutro Śląsk gra u siebie ale tak jak mówi Lenczyk taka gra u siebie to nie gra bo rzadko tam trenują bo często stoi coś na przeszkodzie i grają tam prawie wyłącznie mecze. Więc spodziewam się ze jutrzejszy pojedynek zakończy się pozytywnym wynikiem dla Korony który pozwoli zbliżyć się jej do podium Ekstraklasy bo teraz sa na 4 pozycji.
Edit: 16:27 Dorzucam jeszcze jeden typ:
13. Korona strzeli bramkę - tak 1,70 unibet-brak-polskiej-licencji! 3j
dla mnie taki kurs to promo i to fajne
- krzysiekmks
14. typ 1 - 2,25 unibet-brak-polskiej-licencji! 0,5j
Korona bierze przykład ze starszej Korony i wygrywa jak leci - 3 zwycięstwa pod rząd po dobrych meczach i ma 5 miejsce w tabeli ale jak wygra to zrówna się punktami z 2 Zagłębiem. U siebie Korona 6 zwycięstw i tylko 2 porażki. Śląsk przykłądu ze starszej drużyny nie bierze bo na wiosnę odniósł 3 zwycięstwa, na wyjazdach radzi sobie bardzo dobrze - 5 zwycięstw, 2 remisy i porażka. Jesienią na Śląsku 0:0 - myślę jednak że jutro wygra Korona i tak też proponuję ale stawka baaardzo niska
- krzysiekmks
15. Typ 1 1,65 expekt-brak-polskiej-licencji! 2j
16. Jaga strzeli - 1,75 betsafe-brak-polskiej-licencji! 1j
Więc lepiej było poczekać z kursem bo dzisiaj już 1,78 ale kij
- krzysiekmks
Udany weekendŁKS Łódź - Cracovia Kraków 2:2![]()
9. Typ Under 2 - 1,86 pinnacle-brak-polskiej-licencji! 2j
Podbeskidzie - Legia 0:1![]()
10. Typ 2 - 2,06 pinnacle-brak-polskiej-licencji! 4j
Śląsk Wrocław - Korona Kielce 1:2![]()
11. Typ 2(+0,5) 2,27 pinnacle-brak-polskiej-licencji! 2j![]()
12. Typ 2DNB 3,07 pinnacle-brak-polskiej-licencji! 1j![]()
13. Korona strzeli bramkę - tak 1,70 unibet-brak-polskiej-licencji! 3j![]()
ME: Korona Kielce - Śląsk 4:0
14. typ 1 - 2,25 unibet-brak-polskiej-licencji! 0,5j![]()
Polonia Warszawa - Jagiellonia 4:1
15. Typ 1 1,65 expekt-brak-polskiej-licencji! 2j![]()
16. Jaga strzeli - 1,75 betsafe-brak-polskiej-licencji! 1j![]()
- krzysiekmks
17. Kurs 2,55 unibet-brak-polskiej-licencji! 2j
Na dzisiejszy wieczór i jutrzejszy poranek wybrałem taki dubelek. Moim zdaniem Legia w derbach powinna sobie poradzić z Polonią Warszawą która co prawda wygrała 4:1 z Jagiellonią ale grała przeciętnie. Dodatkowo dzisiaj zagrają bez Bruno, Trałki i Baszczyńskiego. Legia jak kojarzę pełny skład, radzi sobie ostatnio bardzo dobrze i powinna wygrać. Korona w ME tez powinna sobie poradzić z Lechią która jest słabiutka w ME, Korona jest dużo lepsza w tych rozgrywkach, dodatkowo jutro powinna być wzmocniona kilkoma zawodnikami z pierwszej drużyny bo gra ona dopiero w poniedziałek. No i z tego co wiem to szykuję się doping dla chłopaków z ME, dlatego też powinni być dodatkowo zmotywowani
- krzysiekmks
18. Typ 1(-1,25) 1,94 sbobet 2j
W lidze Korona gra świetnie, zajmuje 3 miejsce a do 3 Legii traci tylko 4 punkty. U siebie 8 zwycięstw i 2 porażki przy strzelonych 23 bramkach a straconych tylko 9. Lechia cieniutko - tylko 14 punktów w 18 meczach, na wyjeździe tylko 6 oczek dzięki 2 zwycięstwom ale bilans bramkowy fatalny 9:22. Dzisiaj Korona ma zostać wzmocniona kilkoma graczami z pierwszego zespołu, dodatkowo ma być drużyna wsparta przez doping kibiców który ma być dzisiaj zorganizowany dlatego uważam że Korona dzisiaj sobie spokojnie poradzi i wygra wysoko bo jest lepszą drużyną i to zdecydowanie.Mecz za godzinę
- krzysiekmks
19. Typ over 2 - 1,70 pinnacle-brak-polskiej-licencji! 2j
Mimo wszystko zaskakująco wysoki kurs - w meczach Górnika średnia to ponad 2 bramki na mecz w meczach ŁKS-u 3. Dodatkowo w ostatnich 5 meczach Górnika cały czas padały co najmniej 2 bramki , w meczach ŁKS-u 4 razy w 5 spotkaniach było podobnie. Dlatego dzisiaj nie powinno być problemu z pokonaniem takiej granicy bramkowej.
- krzysiekmks
20. Typ 1 - 2,05 unibet-brak-polskiej-licencji! 3j
Bytów walczy o awans, wiec jak jest taka okazja jak ten mecz to wygrać trzeba bo strata do 2 miejsca to tylko 3 punkty. Czarni z problemami finansowymi, w przerwie zimowej sporo roszad w składzie a Byotvia przyzwoicie prezentowała się w trakcie przygotowań do rundy wiosennej, pokonując między innymi Jagę na wyjeździe 2:1. Spodziewam się więc w tym meczu nie innego wyniku niż zwycięstwa gospodarzy.
- krzysiekmks
21. Typ 1(-5,5) - pinnacle-brak-polskiej-licencji! 2,01 2j
Przed Vive ogromna szansa na awans do 1/4 LM bo rywalem jest słaby Cimos Koper. Żeby uniknąć nerwówki w rewanżu trzeba dzisiaj wygrać wysoko a są na to spore szanse i liczę że przynajmniej 8 bramkami Vive pokona dzisiaj rywali.
Lechia Gdańsk - Korona Kielce
22. Typ 2DNB - 1,85 pinnacle-brak-polskiej-licencji! 2j
Kursy lekko lecą bo wcześniej można było dostać ponad 1,9 na Koronę z dnb a przed meczem ze Śląskiem na Koronę kurs był ponad 3 i wtedy śmiało można było korzystać. Lechia bez formy, wyników, dodatkowo z pierwszej drużyny 3 zawodników odesłanych do rezerw. Korona za to w pełni zmobilizowana, w pełnym składzie, zero osłabień, świetne morale po wygranej ze Śląskiem. H2H na korzyść Korony 3 zwycięstwa, remis i porażka. Jesienią wygrała Korona po golu Jacka Kiełba i tu też spodziewam się niskiego rezultatu w stylu 1:0. Dodatkowo jeśli Korona wygra to do lidera z Warszawy Kielczanie będą tracić tylko 3 punkty dlatego myślę że Korona jest w stanie przedłużyć serię zwycięstw do 5 kolejnych meczów.
- krzysiekmks
23. Typ 2(AH0) bet365-brak-polskiej-licencji! 2,13 2j
Szkoda że wcześniej zdecydowałem się na grę na 2DNB bo teraz kurs sporo wyższy, a przecież nic się nie zmieniło jeśli chodzi o sytuacje kadrową obu drużyn, Korona gra w pełnym składzie Lechia gra bez odesłanych do rezerw kilku zawodników. Dodatkowo patrząc po ich wynikach to wystrzelała się w ostatnim meczu na 2-3 najbliższe kolejki. Na wyjeździe Korona zdobyła tyle samo bramek co Lechia łącznie w całym sezonie. Lechia gra bardzo słabym i nie długo chyba zacznie walczyć o to kto gra marniej z ŁKS-em i Cracovią. Uważam że Lecha dzisiaj nie wygra i max co wyciągnie to remis więc AH0 po takim kursie bardzo ciekawe
- krzysiekmks
24. Typ 1(-0,25) - 2,16 pinnacle-brak-polskiej-licencji! Sport 2j
25. Typ 1(-1EH) 5,50 bet365-brak-polskiej-licencji! 0,3j
26. Sedzia pokaże czerwoną kartkę? Tak 4,25 betsafe-brak-polskiej-licencji! 1j
Korona obecnie jest w lepszej formie od Polonii, na wiosnę jeszcze nie przegrała i gra efektownie, przed tygodniem zapewne też by wygrałaby gdyby nie wydatna pomoc sędziego drużynie gospodarzy który nie odgwizdał dwóch karnych z których jeden był przed jego oczami i musiał gwizdnąć wręcz a tego nie zrobił. W Koronie na pewno nie zagra Gołębiewski który na dobrą sprawę i tak nic nie pokazuje a jego miejsce na ataku pewnie zajmie Maciek Korzym. Nie pewny jest też występ Jovy i dopiero przed mecze m będzie wiadomo czy będzie grać choć zapewne Leszek Ojrzyński będzie chciał go zatrzymać na ławce czy trybunach żeby był gotowy na mecz za tydzień z Górnikiem. Polonia n wiosnę gra słabiutko, nie przekonywuję swoją grą ale o dziwo zdobywa punkty. Dzisiaj Czarne Koszule bez Bruno i Trałki oraz Jodłowca i Kokoszki. Korona przede wszystkim będzie musiała bardzo uważać na groźnych Caniego i Dwaszwiliego i jeśli ich przypilnuję to o wynik jestem spokojny bo wtedy z przodu coś wpadnie na pewno. Typ na handi trochę rekreacyjnie ale to z tego powodu że jak Korona wygra to widzi mi się wynik 2:0, wątpię by było to zwycięstwo 1 bramkowe ale taki też bardzo ucieszy
- krzysiekmks
Legia zawaliła mecz derbowy, wgl mecz słaby stąd remis, na pochwały zasłużył w nim Przyrowski, Młoda Korona wygrała 2:0, Górnik - ŁKS mecz nudny co odzwierciedla wynik 0:0, Bytovii nie oglądałem. Korona z Lechią lepsza, powinna mieć karne ale Łyczmański jak to ma w zwyczaju - zawsze dostarcza kontrowersji.
Legia Warszawa + Korona Kielce ME![]()
17. Kurs 2,55 unibet-brak-polskiej-licencji! 2j
Korona Kielce ME - Lechia ME![]()
18. Typ 1(-1,25) 1,94 sbobet 2j
Górnik Zabrze - ŁKS Łódź![]()
19. Typ over 2 - 1,70 pinnacle-brak-polskiej-licencji! 2j
Bytovia Bytów - Czarni Żagań![]()
20. Typ 1 - 2,05 unibet-brak-polskiej-licencji! 3j
Vive Kielce - Cimos![]()
21. Typ 1(-5,5) - pinnacle-brak-polskiej-licencji! 2,01 2j
Lechia Gdańsk - Korona Kielce![]()
22. Typ 2DNB - 1,85 pinnacle-brak-polskiej-licencji! 2j
Lechia Gdańsk - Korona Kielce![]()
23. Typ 2(AH0) bet365-brak-polskiej-licencji! 2,13 2j
Korona Kielce - Polonia Warszawa 3:0
24. Typ 1(-0,25) - 2,16 pinnacle-brak-polskiej-licencji! Sport 2j![]()
25. Typ 1(-1EH) 5,50 bet365-brak-polskiej-licencji! 0,3j![]()
26. Sedzia pokaże czerwoną kartkę? Tak 4,25 betsafe-brak-polskiej-licencji! 1j![]()
Korona zagrała bardzo dobry mecz szczególnie w drugiej połówce i zasłużenie wygrała
- krzysiekmks
27. Typ 1 - 1,80 bet365-brak-polskiej-licencji! 1j
Mimo że kursy na Lecha rosną to ja go widzę w roli faworyta, brak Krivca i Stilicia nie powinien stanowić zbyt dużej przeszkody w pokonaniu Górnika. Górnik na wiosnę bez porażki ale nie prezentuje mimo wszystko zbyt wysokiej formy. Lech po wygraniu meczu ze Śląskiem chce wygrać ponownie i myślę że może się to mu udać i tak też typuję.