Eurowizja
- mlekorient
- #Weteran

- Berba
- -#Site Admin

Re: Eurowizja
Malta awans, kurs 2.55 Milenium
Lotwa nie awansuje kurs 1.84 w Fortuna
I przy okazji moja historia - czyli kabareton w wykonaniu polskich bukow naziemnych.
W tym roku postanowilem sprawdzic jak to sie gra przy nowej ustawie, wybierajac bukmacherow z licencjami. Chcialem zagrac jeden typ - Lotwa nie awansuje po kursie 1.95 bo taki byl w Fortunie. Online mi sie rejestrowac nie chcialo, wiec ruszylem na wycieczke po kolekturach.
Pierwszym w kabaretonie jest bukmacher Milenium. Mieli kurs 1.54 na awans Łotwy, wiec na nieawansowanie zakladalem ze bedzie rekordowo wysoki, ponad 2. Niestety, bukmacher Milenium nie przewidzial ze mozna chciec postawic taki zaklad - u nich mozna stawiac wylacznie na awanse...
Drugim w Kabaretonie byla Fortuna. Kurs 1.95 pytam mila pania jakie jest maksimum i okazuje sie ze go nie ma. Deklaruje 7000 pln, Pani chwyta za telefon i uzyskuje zgode na taka kwote. Proboje postawic kontrolnie 1000 i pierwszy zonk - kurs juz jest 1.84. Probuje postawic kolejne 6000 i drugi zonk - nie da sie, zablokowane. Dzwoni po raz kolejny i znow potwierdzaja jej zgode. Jednak kuponu w zaden sposob wyslac sie nie dalo - system go blokowal
Trzecim uczestnikiem kabaretonu jest STS. Tam kurs 1.8 wiec jeszcze na granicy oplacalnosci. Maksymalna stawka to cale 200 pln. Uprzejma Pani chwyta za telefon i dostaje zgode na 1000 pln, rozbita na 5 kuponow. Udaje sie zagrac 3, przy kolejnym wyrzuca blad ze maksymalna stawka jest przekroczona.
Ma sa kra
- ANZELMO
- Berba
- -#Site Admin

Krotka analiza
Buki nie doszacowaly:
bulgaria
dania
slovenia
francja
lithuania
albania
moldavia
serbia
ukraina
austria
Buki przeszacowaly
austarlia
czechy
italy
szwecja
netherlands
niemcy
irlandia
Generalnie najlatwiej jest znalezc pary w ktorych gramy przeeciw Irlandi (wg bukow 3 miejsce, ja daje maks top10) wlochom (buki top5, ja mowie top15).
Oraz pary w ktorych gramy na Moldawie (top10 imo) i Bulgarie (rowniez top10)
Jeslii miiailbym zgadywac zwyciezce to bedziee to Izrael. Choc ja zakochany jestem w Litwie. Najwieksze value jest na litwe i francje (kursy ok 30)
i jeszcze na koniec - najlepsze value jest na underdogi - Slovenie i Serbiie. Bukii daja im ostatnie miejsca, dla mnie maja realna szanse na top15 (kursy 7+), a moze nawet ii top 10 (tu kursy po 30+)
- Berba
- -#Site Admin

Bez zbednej gadaniny, zapowiada sie dziwny rok. Faworytem bukmacherow jest Holandia (kursy byly nawet 2.2 teraz wzrosly do 3.0) czego ja zupelnie nie podzielam. Zwyczajna piosenka, bez zadej historii (zaden sprzeciw polityczny, nikt nie umiera, brak nawet baby z wasami). Dlatego ja faworyta widze w innym miejscu - Szwecja i Australia. I kupuje ich po kursach 6+ i 15+. Szczegolnie zalecam skupowanie Australii bo po polfinale kursy poleca ponizej 10! Dodatkowo wierze w Szwajcarie i Azarbejdzan. Za to gram przeciwko innym dwom faworytom - Wlochom i Rosji.
Pierwszy polfinal. Najwiecej postawilem na awans Polski. Nie jestem fanem samej piosenki ale na scenie prezentuje sie dobrze. Kursy 1.7+ sa dla mnie ok. Drugim strzalem jest Estonia kursy 1.7+ - fajna piosenka, fajny show jednak oni zmagaja sie ze sporymi problemami technicznymi i moze byc problematycznie. Gram tez kilka value ze nie awansuja czechy (4.0) i Islandia (6.0) - niby faworyci bukow do awansu (1.1) ale do mnie nie przemawiaja. Gram tez delikatnie Awans Bialorusi po 3.0
Drugi polfinal. Tu gram ze Holandia go nie wygra (1.5) przegra tez ze Szwedami (2.3). Na awans strzelam w Austrie (3.5) i Chorwacje (6.0) ale tylko dlatego ze widze tu value.
Wg mnie najgorsza piosenka w finale beda Niemcy, wiec jak gdzies widzicie taki zaklad z kursem 2+ to mozna probowac.
Buki w ktorych mozna to dobrze grac - W Polsce bardzo dobra oferte ma Fortuna. Poza polska - tradycyjnie unibet-brak-polskiej-licencji! i betsson-brak-polskiej-licencji!
- Berba
- -#Site Admin

Jestem tez troche na siebie zly ze nie doczytalem o Holandii, bo ta piosenka ma jednak jakas historie - ktos umarl. Wprawdzie nie wiadomo kto i kiedy (zagadkowe: ktos wazny dla mnie gdy bylem mlody) ale media juz podchwycily i sie kreci. Bardzo, bardzo mi sie to nie podoba bo moze mi popsuc zwyciestwo Australi. Bo tu mialem racje - kursy mega polecialy i teraz to wlasnie Australia jest na drugim miejscow u bukow. Jednak patrzac na kurs potrzeba tu sporo szczescia.
Odnosnie jutra, to znalazlem kilka value jesli chodzi o top10. Gram Francje 1.8+, Grecje 3.5+, Serbie 3.5+, Estonie 10+. Gram tez przeciw Wlochom, Islandii i Albanii - bo sadze ze tu kursy sa mocno przeszacowane.
Jesli chcecie zagrac na jutro 1 zaklad - polecam Australia top3 z kursem 2+. Ja ich szanse oceniam na ponad 70% wiec value spore.
Powodzenia jutro, a wlasciwie juz dzis!
- poldek17
- #Weteran

Nie cytuj posta który znajduje sie nad twoim
- Anderson89
- -#VIP

- poldek17
- #Weteran

Nie cytuj posta który znajduje sie nad twoim